Bedste Autostol 0-13kg

Du er endt her, da du skal finde den første autostol – en babyautostol.

Autostolene i denne gruppe går fra 0-15 mdr. eller fra 0-13 kg. og barnet sidder bagudvendt.

Hvis du ikke har brug for flere informationer og bare vil i gang med, at finde den helt rigtige autostol – kan du hoppe videre til min store autostol guide.

Her indtaster du barnets, højde, alder og vægt – angiver om du har isofix i bilen eller ej – og du får straks mine anbefalinger, der passer præcis til dit barn.

Gå til Autostol guiden

Valg af 0-13 kg autostol

Bedste 0-13 kg autostol

Test af 0-13 kg autostol

Gå til Autostol guiden

Flere gode råd om 0-13 kg autostole

Inden du kaster dig ud i autostol junglen og finder 0-13 kg autostol, kan det dog være en ide, at læse lidt mere om emnet, så du ikke ender med, at købe den forkerte autostol.

Jeg anbefaler dig således, at læse mere om disse emner, så du er klædt bedst muligt på i hverdagen og i brugen af autostolen.

Autostol regler og anbefalinger

Autostol reglerne er faktisk ret lige til –  ”Børn skal spændes fast i en godkendt autostol eller selepude i bilen. Stolen eller puden skal passe til alder, højde og vægt og være monteret efter producentens anbefalinger”.

Men det kan alligevel godt give anledning til en masse spørgsmål, hvorfor jeg altid anbefaler, at man får læst reglerne inden man køber autostol og begynder, at bruge den. Du kan læse alle autostol regler og anbefalinger her.

i-Size autostole i 0-13 kg klassen

For efterhånden nogle år siden kom der et nyt begreb indenfor autostole – nemlig i-Size autostole eller i-Size godkendte autostole. Der har været meget skriveri og forvirring omkring reglerne og hvilken betydning de har.

De nyeste autostole er i-Size godkendte og lever således op til de nye regler (R-129). For at blive klogere på i-Size anbefalinger jeg dig, at læse dette (lange) indlæg om i-Size, hvor jeg går mere i dybden med reglerne. I-Size – hvad betyder i-Size reglerne.

Isofix – hvad er isofix

Isofix findes i de fleste nye biler og i en hel del biler fra efter år 2000. Hvordan du finder isofix beslagene og hvordan det virker, kan du læse mere om her. Isofix – hvad er isofix.

Baser – hvad er en base

De fleste babyautostole kan monteres i en base, hvilket gør hverdagen meget nemmere, du undgå fejlmonteringer og du øger sikkerheden for dit barn. Det er således en god ide, at overveje, at købe en base til din babystol. Du kan læse mere om baser i indlægget. Baser – hvad er en base.

Top Tether – hvad er Top Tether

I din søgen på information om autostole, er du sikkert stødt på begrebet ”Top Tether” – det er ikke relevant når du skal købe babyautostolen, da det ikke bruges hertil, men hvis du vil læse mere om emner, kan du gøre det her. Top Tether – hvad er top tether.

Test af autostol i 0-13 kg klassen

Langt de fleste autostole bliver testet i den store autostol test, som udføres to gange om året. Her bliver autostolene vurderet på sikkerhed, brugervenlighed, komfort, kemikalier og rengøring/finish. Det hele bliver opsummeret til en samlet karakter, som du kan bruge til, at vurdere om en stol er god eller ej. De fleste babystole får mindst 70%, hvilket gør, at de alle er gode og sikre stole. Du kan se oversigt med autostol test her.

Skift til næste størrelse autostol

Selvom du er ved, at købe den første autostol – er det alligevel relevant se vide, hvornår man skal skifte til næste størrelse. Derfor bør du læse dette indlæg om, hvornår barnet skal skifte til næste størrelse autostol.

Overtøj i baby autostolen

Ikke alt overtøj må bruges i autostolen – og slet ikke stort overtøj, dunjakker, flyverdragter osv. Det kan være direkte livsfarligt, at komme barnet i forkert overtøj i autostolen. Derfor bør du læse dette indlæg om overtøj i autostolen. Du kan også overveje om ikke du skal have en kørepose til autostolen, så du helt undgår det store overtøj og dit barn sidder dejligt varmt og sikkert i autostolen. Du kan læse meget mere om køreposer her eller se en test af køreposer her.

Når du har været ovenstående igennem – burde du være 100% klar til, at Gå til Autostol guiden her.

Ellers må du gerne stille mig et spørgsmål nedenfor.