Autostol.dk

Bagudvendte autostole

Bagudvendte autostole

Der er ikke den samme fokus på bagudvendte autostole fra 9-18 kg eller til børn op til 4-5 års alderen i Danmark, som det f.eks. ses i Sverige. Der er således langt mellem bilerne med en bagudvendt autostol og for at det ikke skyldes manglende information og vejledning, har jeg valgt, at lave en helt sektion på Autostol.dk om bagudvendte autostole.

Hvad er en bagudvendt autostol?

Bagudvendt autostol, er en autostol er modteret, så barnet vender imod kørselsretningen. Det er op til 5x sikre, at sidde i en bagudvendt autostol, hvorfor det anbefales, at børn sidder bagudvendt indtil 4 års alderen.

Bagudvendte autostole kan bruges fra barnet er 0-5 år.

Hos Autostol.dk har vi samlet et bredt udvalg, af markedets bedste bagudvendte autostole. Her er lidt til en hver smag og vi hjælper dig med, at finde den helt rigtige autostol, der passer til jeres bil og barn.

I menuen oppe i toppen finder du Videnscentret, hvor du kan læse alle artiklerne omkring bagudvendte autostole og her kan du se en oversigt over de bagudvendte autostole, vi har medtaget på Autostol.dk

For at vi kan yde den bedste rådgivning om bagudvendte autostole, har autostol.dk indgået et samarbejde med Lena Larsen, der har arbejdet med bagudvendte autostole de sidste 6 år. Det er vigtigt, at du før køb afprøver modellerne i din bil og finder ud af, hvilken model, der passer best. Dette samt anden rådgivning kan Lena hjælpe med. Læs mere om Lena her.

Har du spørgsmål om bagudvendte autostole, kan du skrive dit spørgsmål nedenfor og Lena Larsen vil besvare det.

Her kan du se en film om forskellen på en fremadvendt og bagudvendt autostol ved en kollision.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sssIsceKd6U[/youtube]

360 kommentarer

 1. Hejsa
  Min datter er 10 mdr og vi synes at hende cubex er ved at blive for lille til hende.. Vi søger så nu en autostol som er bagudvendt, som giver god benplads da hun allerede nu har lange ben.. Vi har ik isofix, men håber at få en anden vil med isofix inden for et år, så den skal både ha selemontering og isofix og ellers så blot isofix, da bilen så ellers må skiftes ud.. Men den skal self ha bedste sikkerhed og så gerne med drejefunktion.. Er det forstået rigtigt at i de fleste biler skal passageren sidde bagved med barnet, da der ik vil være plads til en person på forsædet med en bagudvendt? Vi har pt en Skoda fabia og der kan jeg godt lige sidde, men autostolen nr. Større er vel os større?
  Håber i kan hjælpe.. På forhånd tak..

  1. Hej Michelle,

   Der findes mange biler, hvor forældrene kan sidde foran – så det er langt fra sådan, at man er nødt til, at sidde bagi med barnet.

   Skal lige forstå det 100% – vil det være ok, at stolen kun har isofix, da i så vil skifte bilen?

   For i får bedre stole i denne klasse, hvis det kun er isofix montering. Alternativt skal i vælge en 100% selemonteret.

   Mvh

 2. Hej,
  Vi påtænker at købe en BMW 2 Gran Tourer.

  Vi har lige fået nummer tre. Ældste er lige blevet 5 år og vejer 18kg, mellemste er 2 og vejer 13kg og yngste er 1 måned og vejer 4kg.

  Kan der være tre autostole på bagsædet? Og hvad skal vi vælge?

 3. Hej Kristian/Lena.
  Vi overvejer at købe en Volvo xc60 med isofix, Pt har vi et autosæde fra Besafe izi plus uden Isofix(0-25kg). Jeg er stor fortaler for bagudvendte sæder, MEN jeg synes det var har nu fylder mega meget. Faktisk så meget at den kun kan være i midten af vores nuværende bil(Mercedes E-classe). Kan du komme med et par råd til havd vi skal kigge efter?
  Vh Trine
  PS. Min søn er 1,8år og vejer 13kg.

 4. Hej Lena
  vi skal købe ny autostol til vores søn. Den skal bruges fra han er 9 måneder gammel. Den skal være bagudvent og uden isofix.
  vi har en skoda fabia. hvilken kan du anbefale?
  vi bor i Grønland, og har derfor ikke mulighed for at afprøve stolen i bilen.
  MVH
  Nina

 5. Hej.
  Jeg skal have fundet en ny autostol til min datter. Hun vejer 10 kg og er 76 cm høj. (Jeg vil gerne være lidt på forkant inden hun vokser ud af den vi har)

  Jeg vil gerne have en stol som både kan vende fremad og bagud. Alternativt kun bagud.
  Det skal være til selemontering (da hun skal kunne sidde på forsædet) eller både sele og isofix til når hun kommer på bagsædet.

  Jeg læser mig lidt frem til at det er rart at have hvileposition i den.

  Kan du hjælpe mig med nogle gode sikre forslag.

  På forhånd tak. 🙂

  Mvh
  Mette

 6. Hej
  Inden længe bliver min datter desværre for stor til hendes bagudvendte cybex sirona (selerne kommer pt. ud lige ved skuldrene), hun er 3,2 år og jeg vil gerne have hende i en bagudvendt så længe som muligt.

  Hvad for en stol vi du anbefale i forhold til at “ryglængden” (fra numse til skuldre) bliver så lang som muligt? Den må selvfølgelig også godt være rummelig, og have god plads til benene, samt det også er en god stol.
  Jeg har en ford focus st. fra 2015

  Jeg kan ikke helt forstå hvordan der bliver sagt at børn kan sidde bagudvendt i den stol op til fire år? Da jeg har en lille datter der kun er et par og 90 cm., altså hun er på højde med en to-årige.

  1. Hej Camilla,

   Det er ikke en særlig stor stol og jeg skriver selv, at den kun kan bruges bagudvendt til ca 2-2½ års alderen og fremadvendt til 3-3½ år.

   Der er et par store modeller fra Beafe, som er bagudvendt indtil 25 kg. Dem vil i kunne bruge i et stykke tid endnu. De fylder dog også en del i bilen, men vil mene i har plads til dem.

   1. Okay, så er det jo derfor. Hun passer også størrelsesmæssigt med en på ca. 2,5 år

   2. Hej Kristian.
    Vi overvejer at købe en Volvo xc60 med isofix, Pt har vi et autosæde fra Besafe izi plus uden Isofix(0-25kg). Jeg er stor fortaler for bagudvendte sæder, MEN jeg synes det var har nu fylder mega meget. Faktisk så meget at den kun kan være i midten af vores nuværende bil(Mercedes E-classe). Kan du komme med et par råd til havd vi skal kigge efter?
    Vh Trine
    PS. Min søn er 1,8år og vejer 13kg.

  2. Som Kristian skriver …

   Vil blot tilføje Axkid Minikid til listen. Den fylder typisk lidt mindre og er ret stor og rummelig – også til 25 kg

   1. Tak for den tilføjelse Lena, den ser rigtig god ud den stol, og samtidig også til en overkommelig pris.

 7. Hej Lena
  Vi bor på Færøerne. Min søn på 16 mdn bliver meget let køresyg og kaster op i bilen. Han sidder i en udadvendt stol. Vil spørge om det muligvis ville hjælpe på problemet om viđ købte en bagudvendt stol da viđ ikke havde problemer før, da viđ havde en bagudvendt stol 0-9kg. Skal køre fra danmark til paris i sommer; så vil virkelig gerne få løst det her problem før. Har 6 andre børn, har aldrig været problemer hos dem og har altid haft udadvendt stole.

  Vh
  Maria

  1. Hej Maria

   Det er muligt fordi han for chancen for at fokusere på det som er bagved bilen istedet for at verdenen bare farer afsted og forbi ham. Frisk luft hjælper iøvrigt også. Hos nogle “forvirres” hjernen når de sidder stille men verdenen omkring dem flytter sig

 8. Hej

  Vi har en Renault Scenic. Vi ønsker en bagudvendt autostol til vores søn på knap et år. Vi har prøvet flere af de bagudvendte autostole i butikkerne, men vi synes, det fylder langt udover sædet. Bagsæderne i bilen er forholdsvis korte (ikke særlig dybe). Det virker derfor som om, stolen ikke står så stabilet.
  Hvad vil du anbefale?

  Venlig hilsen
  Stinne

  1. Hej

   Du kan kigge ind på Sikkerautostol.dk og lave søgning på Renault Scenic. Så kommer der noget frem. Stolene må gerne rage ud over – dog ikke så halvdelen af dens base/bund rager ud over.

   Med isofix får I ikke en stol der står 100 fast. Der vil altid være bevægelse i dem. Det samme vil I opleve med en selemonteret stol. Begge dele selvfølgelig hvis man skubber dem side til side ved toppen af stolene. Stabiliteten skal testes ved at skubbe basen/bunden side til side og frem og tilbage. Dernede må den ikke røre sig.

   Øget stabilitet i toppen opnås ved at skubbe forsædet så langt tilbage det får kontakt til autostolen. Men der skal kun være berøring

 9. Hej Lena
  Vi søger en autostol fra 9-18kg. med ISOfix og så skal den selvfølgelig være bagudvendt. Vi har en Renault Clio stationcar.
  Jeg har kigget lidt på Concorde Reverso – hvad synes du om den? Og ved du om der er plads til den i vores Renault? Min kæreste er 1.83 høj.
  Har du ellers et godt bud på, hvad vi skal søge efter?
  Mvh. Simone

 10. Hej Lena.

  Vores yngste (9 mdr./12 kg/85 cm) er ved at vokse ud af hans baby autostol og vi skal derfor ud at investere i en ny.

  Umiddelbart hælder vi til en bagudvendt, men vi har svært ved overskue fordele/ulemper. Vi vil sætte stor pris på, hvis Du kan hjælpe os lidt på vej, ud fra nedenstående:

  – Vi har to drenge i forvejen, en på 9 og en på 6 som også skal kunne være på bagsædet (alternativt den største på passagersædet).
  – Ift. benplads foran, så er jeg selv ca. 195 cm høj og min kone ca. 185 cm.
  – Bilen er en BMW 5-serie stationcar fra 2012.

  Jeg håber at ovenstående kan hjælpe Dig på vej, til at hjælpe os på vej 🙂

  God jul.

  1. Hej Bo,

   Når der skal 3 børn i autostol ind på bagsædet af en bil med 2 1/2 sæde bagi, så er det for kompliceret til at det burde besvares online eller over mail eller telefon.

   Jeg paster lige et svar jeg har givet til en anden person her på sitet.

   “”Hej

   Skøøøn stor bil I har og perfekt til tre børn på bagsædet fordi der er tre fulde bagsæder.

   Når der er tre fulde bagsæder har jeg ingen problemer med at svare på hvordan man får tre børn i autostol ind bagi.

   Når nu børnene er lange og med de ønsker I har så kan I se på Klippan Triofix, Comfort.

   Målt over bredeste punkt måler de alle dog det samme. Men de er forskelligt konstrueret og fylder derfor ikke lige meget de samme steder.””

   Det samme gælder iøvrigt også bilerne. Deres indretning gør en stor forskel her.

   Det er noget af et puslespil. Det er den sidste paragraf der er “key” til problemet samt at selvom bilen havde været forbi mig i Næstved til sådan en afprøvning, så kunne det sagtens være at børnene ikke havde samme alder og dermed ikke behov for samme type stole.

   Du kan prøve at kigge ind og læse samt se billeder af nogle afprøvningef heg har haft på Sikkerautostol.dk i hovedmenuen “3-På-Tværs.

   Jeg kan kun anbefale dig at tage ud i butik eller komme til Næstved til mig. Her koster det dog lidt: 350kr og det tager ofte et par timer. Risikoen for at “ramme forkert” er for stor og det kan blive dyrt, besværligt og tidskrævende

  2. Hov, glemte en ting

   Med 3 børn på bagsædet så bliver stolen til mindste en bagudvendt model, hvilket iøvrigt også er væsenligt mere sikkert for små børn end fremadvendt.

   Forvent ikke I kommer til at bruge isofix beslagene i bilen. I langt de fleste tilfælde bliver det tre modeller uden isofix

  3. Lige et par muligheder – havde overset at I påtænker at sætte et barn på forsædet :

   Mellembarnet på forsædet.

   Mindstebarnet i en bagudvendt autostol lige bagved passagersædet i Besafe Izi Combi X4 eller Besafe Izi Kid X2 I-Size. Maxi Cosi 2Way Pearl.

   Ældstebarnet på midtersædet.

   En voksen bag førersædet.

   Alternativt Mindstebarnet bag førersædet og den voksne bag passagersædet.

   Mht. Airbag på passagersædet:

   Det er bedst at slå den fra selvom mellembarnet sidder i selepude med ryg. Den brager ud med omtrent 300 km/t

 11. Ikke så meget – andet end at de materialer de er lavet af er anderledes forarbejdet end feks. Rømer / Britax, Besafe feks .

  Dualfix tabte point på fastspænding af nyfødte, hvor man mente 5 punktsselen var for lang til nyfødte. Det er i grunden meget underligt fordi netop ADAC var med til at teste netop dette inden stolen blev sendt på markedet.

 12. Hej Lena,
  Kender du den autostol der hedder Joie 360 spin? Og er det en som du kan anbefale? Jeg kan ingen danske tests finde af den.

  Vi er på udkig efter en autostol 9-18 kg til vores søn på 7 måneder. Han vejer næsten 11 kg og er 77 cm lang. Stolen skal selvfølgelig være bagudvendt og meget gerne med drejefunktion. Vi havde først kigget på en Rømer Dualfix, men tør ikke købe den pga. det dårlige testresultat hos FDM. Hvad vil du anbefale os?

  Mvh. Sofie.

 13. Hej Lena,
  Vi har en Britax TWE til vores store pige på 3 år, som vi egentlig er rigtig godt tilfredse med. Den vender lige nu bagud, og det regner vi med at blive ved med frem til hun bliver minimum 4, men er stadig glade for, at det er muligt senere at vende den fremad i stedet. Kan det passe at TWE ikke laves længere, og nu hedder Plus? Kan nemlig ikke finde TWE på de svenske sider længere…
  Nå, men nu skal vi så snart til at købe en ny autostol til vores søn på 7 måneder. Vi vil gerne have en, der kan det samme som TWE, men er i tvivl om vi blot skal købe endnu en TWE eller om der måske er kommet andre og bedre stole på markedet siden vi købte vores TWE for knap 3 år siden? Kan se du nævner Axxkid minikid, men synes ikke jeg kan finde tests på den nogen steder?
  Hvilke stole findes der, der – selvfølgelig – er super sikre, men også kan vendes både fremad og bagud, går til minimum 25 kg, og kan monteres uden ISOFIX?
  Mange tak for hjælpen!
  Mvh Line

 14. Hej.
  Tak for en rigtig god hjemmeside.
  Jeg har en søn der pt er 6 måneder og er så småt begyndt at overveje hvilken stol han skal i som den næste. Håber derfor på lidt hjælp da jeg er i tvivl om hvilken stol vi skal have, da jeg jo gerne vil at det er så sikkert som muligt.
  Vi har en ford mondeo st.car. fra 2001 og ifølge instruktionsbog mm. så har den ikke isofix, dog har jeg læst lidt på nettet og fandt ud af at på nogle modeller kunne det være “gemt” inde i sædet. Jeg har så “gramset” lidt på vores sæder og man kan tydeligt mærke 2 bøjler nederst i ryglænet det passer med isofix. Kan det passe at det er isofix?

  Mvh Kristiane

  1. Hej Kristiane

   Det kan sagtens passe at bilen har isofix selvom det ikke står i instruktionsbogen. Det skyldes at Ford ind til for ganske kort tid siden IKKE satte isofix i deres biler MED MINDRE kunden valgte det. Så det har været en OPTION hos Ford.

   For kort tid siden blev det standardudstyr i deres biler

   Prøv at kigge på

   Besafe isofix modeller
   Maxi Cosi 2Way Pearl

 15. Hej Lena

  Hvilke stole kan du anbefale til mig. Jeg har en datter der er meget lang, 73 cm og kun 6 måneder, så hun vokser snart ud af sin babystol der går til 76 cm, men hun kommer til at være noget lille ift den næste str, hun vejer under 8 kg og kan kun lige sidde selv. Jeg vil gerne have en bagudvendt, med mulighed for fremadvendt på sigt, hvis det ikke er at gå for meget på kompromis med sikkerheden. Vi har en hyundai i30 med isofix, men det er også fint med selemontering. Jeg kunne forestille mig det er svært at få plads til stolen, vi er 172 og 182 høje. Jeg ser frem til at høre fra dig, og tak for en god hjemmeside!

  Mvh Signe

  1. Hej Signe

   Der er billeder af I30 på min egen hjemmeside Sikkerautostol

   Af de modeller hun kan bruge nu med stor sandsynlighed:

   Britax Hiway 2
   Britax Maxway

   Isofix :

   Alle Besafes modeller
   Maxi Cosi 2Way Pearl
   Britax Maxfix
   Britax Dualfix

 16. Hej 🙂
  Jeg søger et par råd omkring vores næste autostol til min datter. Hun er 7,5 mdr nu, 77cm lang og vejer 10-11kg, så vores nuværende er ved at være lige lille nok. Jeg vil super gerne have en der kan være bagudvendt, og som har høj sikkerhed. Den bil autostolen primært skal bruges i, er en Ford Focus stationcar fra ’00. Der er ikke isofix i, så jeg kan jo desværre ikke bruge en i-size stol. Men jeg synes det er en jungle at finde rundt i. Jeg har kigget lidt på en BeSafe izi plus, men vil høre om der er en anden du kan anbefale, eller om du kan pege mig i retning af, hvilke stole jeg skal læse nærmere om.

  På forhånd tak.
  Vh Lonnie

  1. Hej Lonnie

   Prøv at se Besafe Izi Kid X3 på mit eget site Sikkerautostol. Den står glimrende på midtersædet bagi og leverer masser af plads foran og samtidig med høj sikkerhed

 17. Hej og tak for god hjemmeside

  Vi har vores søn på knap 7 måneder /10 kg i en Cybex Cloud Q, men den er meget smal til ham og selvom selerne er i den højeste indstilling, så er hans skuldre altså højere og har været det længe! Jeg mener at have hørt at dette ikke er smart, og min umiddelbare tanke er at det ikke er godt at han bliver trukket ned ved en evt kollision.
  Hvad tænker I om det?
  Uanset om vi skal skifte nu eller vente, hvilken autostol vil I så anbefale? Vi har en Nissan Primera stationcar med isofix, men uden top tether. Jeg vil gerne have han sidder bagudvendt så lang tid som muligt. Skal vi vælge 9-18 eller 9-36 kg?

  1. Hej

   Selerne må gerne starte lidt nedefra. Men vi taler ikke om 2-3 cm og mere.

   I kan sagtens skifte nu.

   Af dem som typisk passer godt til et barn på lige over 1/2 år er

   Britax Maxway
   Britax Hiway 2

   Begge skal monteres med sikkerhedssele og forankringsseler .

   Isofix:

   Alle Besafes modeller
   Britax Maxfix
   Britax Dualfix
   Maxi Cosi 2Way Pearl
   Concord Reverso (har jeg glemt at nævne for de andre to)

 18. Hej Lena,

  Tak for en super hjemmeside! Det har hjulpet gevaldigt i junglen. Jeg kan dog ikke beslutte mig for en stol, og der er et par ting, jeg er usikker på, som jeg håber, du kan hjælpe mig med.
  Vores dreng er 12mdr (10kg, 78cm), vi har ikke en bil, men har familie og venner med både store og små biler, de fleste er gamle uden isofix (hvis ikke alle er uden isofix!), og vi vil gerne have stolen bagudvendt så længe som muligt, og gerne i det hele taget en stol, der holder længe. Vi har altså brug for en ikke alt for fyldig stol, som vi kan tage med os uden for meget besvær, men er så sikker, som de fås selvfølgelig!
  Jeg er selv kommet frem til Axkid Minikid, Britax Two Way Elite og BeSafe Plus, men må jo nok erkende, at BeSafe bliver for risikabel ift. størrelse..? Har du en anbefaling af de tre (eller en helt fjerde) i vores situation?
  Jeg kiggede også lidt på TWE, men kan kun finde Britax (Römer) Two Way (altså uden “Elite”), er det den samme stol?
  Håber, du kan hjælpe. Tak igen!

  1. Hej

   Jeg vil anbefale dig Axkid Minikid, Men vent til han er vokset ud af sin babystol, da den stadig er for stor til ham mht. forsvarlig fastspændning. Den er en letvægterstol, forholdsvis enkel at montere. Du skal bare finde ud af hvor du kan montere de to forankringsseler som den skal monteres med ud over sikkerhedsselen. De skal placeres enten ind i forsædet eller ind i forsædeskinnerne. Den er mere pladsbesparende end Izi Plus. TWE er en ældre model – meget skrabet og absolut også den sværeste at montere af dem. Den er bedst egnet til ældre børn – dem som er vokset ud af dem til 18 kg.

 19. Hej Lena,
  hvilke autostole fra 15kg som både kan være forudvendt og bagudvent OG have isofix, findes der? Synes ikke jeg kan finde en der opfylder alle tre ønsker.
  vh Charlotte

  1. Axkid Duofix – 25 kg montering med sikkerhedssele fremadvendt – meget tung stol så ikke bedtse valg til fremadvendt.

   Klippan Triofix: Isofix bagudvendt og fremadvendt

   Besafe Izi Combi X4: Monteres med sikkerhedsselen fremadvendt

 20. hej

  jeg har en lille tung gut på 5 mdr. han vejer ti kg uden tøj. Jeg er ved at lede efter en stol til ham, da han ikke kan sidde meget længere i babystolen. tænker han når 13 kg inden han bør side fremadvendt. vi har den udfordring at det skal være en stol til selemontering da vi kun har isofix i den ene bil. der til har vi tre børn på bagsædet i den bil der ikke har isofix. jeg synes kun jeg kan finde stole der har isofix og er bagudvendt. kan det passe?? og det må meget gerne være en fysisk butik da jeg gerne vil teste den i bilen. håber du kan hjælpe.

  mvh Dorthe greve

 21. Kender i til test af casualplay bicarefix? Kan se de har den på bud i ønskebørn og den kan anvendes bagud med isofix til ca 18 kg.

 22. Hej,
  Jeg er på udkig efter en autostol til lillebror, som ankommer til april. Meget gerne en, der både kan bruges med sele og isofix, så vi kan skifte mellem flere biler. Den skal helst ikke være for tung, da jeg har problemer med ryggen og også har storebror på 2 1/2. Vi kommer til at skulle på ture fra Jylland – Kbh, så det må gerne være en stol, baby kan sidde i længe ad gangen. Har kigget på Cybex og Römer.
  Håber at I kan anbefale en god stol.
  På forhånd tak!
  Mvh
  Charlotte

 23. Hej Lena.
  Jeg har to børn hhv 15 mdr 12,2 kg og 3 år 4 mdr 14,2 kg.
  Den store sidder i en britax Dualfix. Den passer fint, men jeg vil gerne have den lille inden, og garderobe købt en maxway. Dvs to stk, fordi vi har to biler.
  Jeg har monteret den ene, og prøvet med min store pige der er slank og 98 cm.

  Dybt suk- hun har mindre benplads end i Dualfix!!
  Kan det passe, eller har jeg overset noget ift om jeg kan skabe mere benplads?
  Vi har Hyundai i30 hhv 2011 og 2013, stolene kan sagtens være der, men benene er helt buggede op ad kroppen..

  Har du evt et andet forslag til stol med mere benplads, til 25 kg og bagudvendt?
  Det haster, pga returret, og hun er vokset ud af den lille stol.

  Mvh Hanne

  1. Jeg tror du har overset noget. Maxway må monteres helt ind til sæderyggen. Den må også monteres med afstand til sæderyggen for at give benplads. Alternativt må den sættes på forsædet med kontakt til instrumentbrættet og mindst 5 cm afstand fra toppen af barnets hoved til forruden.

   Kig ind på Sikkerautostol.dk og se hvordan den kan monteres. Der er mange billeder af den

 24. Hej hej.
  Har lidt mistet overblikket i forsøget på at vælge en autostol, hvorfor jeg nu skriver:-)
  Vi har en søn på 10 mdr og 9 kg. Vi er selv hhv 165 og 187 cm høje, og har en ford fiesta årgang 2010( i denne bil er vi oftest bare en voksen og barn), og en ford mondeo stationcar årgang 2004, ingen isofix i bilerne.
  Vi ønsker en sikker, bagudvendt stol, der kan monteres med sele, og også gerne med isofix. Den skal helst også være komfortabel, og kunne vippes ned i stilling.
  Den må også gerne kunne vendes, alternativt drejes 90 grader, så den er brugervenlig. Dog er brugervenligheden det mindst vigtige for os.
  Tak for en super side, og på forhånd tak for hjælpen.
  Mvh Janne

  1. Hej Janne

   Selemonteret med drejefunktionen findes desværre ikke.

   Du kan kigge på feks Britax Maxway og Hiway.

   Ford Mondeo har været hos mig – mener også 2004 modellen

   Du kan se det her på Sikkersutostol.dk

   Der kan du også læse en masse om bla. Isofix vs selemontering og gennemgange af monteringer

 25. Hej Lena,

  Nu har jeg været igennem en del af dine svar her på siden samt sikkerautostol.dk. Men dels er der gået nogte tid siden sidste svar (måske der er kommet nyt på markedet?), dels har jeg lidt svært ved at overskue, hvad der er det bedste for os. Så jeg håber, at du kan hjælpe.

  Min datter er snart 16 mdr. og lille af sin alder (ca. 80 cm og 10 kg). Hun har forholdsvis små forældre (jeg er 165cm). Hun benytter derfor stadig sin Römer Baby Safe, men jeg er begyndt at kigge efter næste størrelse til hende, da højden snart begynder at knibe.

  Vi skal bruge to autostole:
  1) Min bil, en Nissan Quashqai fra 2014. Stolen skal være med isofix og bagudvendt så længe som muligt, men gerne med mulighed for at vende den forud på sigt.
  2) Mine forældres bil er en Volvo stationcar. Den skal kunne selemonteres, da der ikke er isofix i bilen. Gerne som stolen ovenfor – bagudvendt men med mulighed for at vende den rundt på sigt – hvis det overhovedet er en mulighed?

  Jeg har været i Babysam i dag og er kommet hjem med hhv. en Cybex Sirona og en Joie iAnchor. Men efter at have læst nærmereen jeg kommet meget i tvivl.

  Cybex Sirone lyder ikke sæligt anvendelig mht. at kunne vende forud pga. mavepuden – og så er det jo ligemeget at give så mange penge for funktionaliteten. Min datter kommer til at drukne bag den de næste par år. Endvidere kan jeg nu forstå, at mavepude ikke nødvendigvis er en god ide i uheld.

  Joie iAnchor har bare generelt fået rigtig dårlig testresultat. Den skal godt nok kun benyttes ind i mellem i mine forældres bil, men hvis uheldet er ude, kan det jo ikke bruges til noget. Jeg tror måske, at jeg blev den anbefalet, fordi de ikke havde andre bagudvendte med selemontering, men den skal helt sikkert byttes.

  Håber du har mulighed for at give dit på de bedste autostole i forhold til ovensående.

  På forhånd mange tak!
  Katja

  1. Hej

   Joie er ikke på min anbefalingsliste bla. Pga selemonteringen.

   Ang. cirona: der findes modeller som kan det samme, lidt mere til og er bedre polstret med stødabsorberende materialer. : Britax Dualfix feks.. Drejefunktionen er efter min mening slet ikke nødvendig med mindre man har en 3-dørs bil. Børnene kan sættes ind i dem uden på den samme måde.selvom stolen ikke kan vendes udad.

   Til afprøvning vil jeg istedet anbefale dig at gå til Ønskebærn, Kære Børn eller mig selv (Næstved).

   Vidste du at Isofix ikke øger sikkerheden i kollisioner sammenlignet med en korrekt monteret bagudvendt model? Det gør det ikke.

   Hvis Nissan har rum i gulvet mellem forsæder og bagsæder skal disse fyldes ud såfremt støttebenet kommer til at stå på låget. Låget holder ikke i en kollision.

   Både sikkerheden Isofix vs selemontering og gulvrum kan du læse meget mere om på Sikkersutostol.dk

   En model I kan kigge på er Klipoan Kiss. Den går under navnet Akta Graco Duologic 2 på Sikkersutostol.dk

   Den kan ikke vendes fremad men kan monteres med Isofix eller bilens sikkerhedssele og passer til små børn

   Ellers kig på de andre modeller
   Jeg har haft et par Volvoer her.

   Pladsbehov er en væsenlig faktor og det er noget der varierer fra den ene bil til den anden og den ene familie til den anden. Men man er nødt til at tage det med i vurderingen da det er slemt at sidde dårligt i bilen

   Der findes masser af billeder af forskellige bagudvendte stole på Sikkerautostol.dk inkl den nævnte Klippan og Dualfix

 26. Hej. Super hjemmeside!

  Jeg har kigget på Maxi Cosi AxissFix Toddler Autostol – kan den anbefales? jeg har en søn (3måneder – 7,5kg – 67cm). Jeg skal til at investere i en ny autostol (bagudvendt). Ved i om den er egnet til en Peugeot 407, da har isofix, men ikki det hol hvor de fastspænder sedlen i instruktionsvideon – der er dog en krog i bagagerummet hvor den måske når ned til. Er det en autostol som i kan anbefale eller skulle man finde en anden? 🙂

  vh. René

  1. Hej Rene

   Nej, for din bil har ikke 3-punkts Isofix beslag. De bøjler du ser i bagagerummet er hverken egnet eller beregnet til top tether.

   Kig hellere på feks 2Way Pearl

 27. Hej Lena
  Alletiders side og dejligt med en masse gode råd.
  Vi er på udkig efter en bagudvendt autostol til vores Toyota Avensis stationcar, og jeg kan se du tidligere har rådgivet om det og anbefalet især Klippan Triofix, men er dette stadig gældende?

  Forstår ikke helt det med at vores stationcar ikke kan rumme alle modellerne? Synes jo der er rigeligt med plads i forhold til andre stationcar, men er det noget med hvordan bagsædet er udformet? Det lyder i hvert fald på dig at du er rimeligt sikker i din udmeldelse.
  Vi vil selvfølgeligt gerne have en der går op til 25 kg og ikke kun 18kg, da vores søn har vokset meget hurtigt allerede de første 9 måneder.

  1. At man har en stationcar er ikke ensbetydende med at man har masser af plads. Bilens størrelse har ikke noget at høre med hvor rummelig den er indeni. Det har indretningen af den.

   Bilens indretning sammen med de voksnes højde er de afgørerende faktorer her. Derfor er det 100% individuelt hvilke der er gode og hvilke der ikke er.

   Klippan er en kompakt stol. Så udelukkende vurderet ud fra pladsbehov er den typisk er godt valg. Men nu er der jo mere i det end blot at autostolen passer til bilen. Barnet skal også kunne spændes forsvarligt fast. At barnet vejer 9 kg og dermed opfylder stolens vægtkravene er ikke ensbetydende med at barnet er stort nok. Børn er meget forskellige af bygning. Klippene sele starter højt oppe. Så barnet skal helst være vokset ud af sin babystol på højden (toppen af hovedet når øverste kant ) inden skift til Triofix eller Klippan Comfort

 28. Hej Lena,

  Vi har lige købt en cybex junofix 2, da det var det vi fik anbefalet i forretningen. Anbefalingen blev givet på baggrund af, at vores datter på 9,5 måned, 80 cm og 9,5 kilo, i sin cybex aton 3s, hele tiden sidder og vrider sig for at se fremad. Vi har prøvet at stramme mere, men hun gør sig lang og drejer hovedet helt om.

  Jeg er i syv sind om vi har valgt rigtigt. Stolen får jo fantastiske anmeldelser, men herinde får mavepuden jo vældigt høvl og man kommer nemt til at føle sig som dårlige forældre, når man skal tage beslutninger der vedrører vore børns sikkerhed.

  Vi mangler stadig en stol til bil nummer to (at vi bor på landet og derfor har to biler sætter også en begrænsning for budgettet-for man kommer nemt op på 9000 kr hvis man fx vil have en Sirona eller 2-way Pearl til dem begge – og det er altså ikke penge vi lige har).

  Men hvad er din anbefaling, når nu hun er så interesseret i det der foregår fremad? (vi har prøvet med afledning)

  Mvh

  Kathrine

  1. Den type stol og testen får høvl – aldrig forældrene.

   De kan slet ikke testes ordenligt for det første.

   Når det så er sagt, så er pudestolene langt bedre end ingenting.

   jeg plejer at sige:

   Forældrene bestemmer hvilken type stol barnet skal sidde i. Barnet kan få lov at bestemme farven, for barnet er slet ikke i stand til at tage en beslutning som denne. der kommer en periode hvor de vil protestere imod at blive spændt fast i autostolen. Men det er bare med at holde ved. man kan sætte et spejl op på hovedstøtten.

   Bagudvendt ER det absolut mest sikre uanset hvad.

   Du kan prøve at søge på dine biler på Sikkerautostol.dk. Jeg har haft omkring 100 forskellige biler hos mig. Det kan være dine er iblandt. Jeg kan ikke give en anbefaling idet jeg mangler nogle vigtige oplysninger såsom Bilmærke, model og ca årgang og hvor meget plads I har brug for foran.

   Men kig ind på mit eget site
   sikkerautostol.dk

 29. Hej Lene

  Tak for nogle fantastiske artikler og råd!

  Vi har familie i Sverige, og får jævnligt påpeget vigtigheden af bagudvendte autostole. Så vi er efterhånden overbevist.

  Vi har en (stor?) Ford Mondeo stationcar fra 2008, med isofix. Vi vil meget gerne have en bagudvendt, der benytter isofix, for optimal sikkerhed. Men vi kan stort set ingen finde?

  Cybex Sirona og en anden som jeg faktisk ikke kan huske nu, er de eneste. Men Cybex får meget kritik for størrelsen, altså at den er lille, og hurtigt kan blive nødvendig at skifte ud. Til en pris af 4000,-, ville vi gerne have den holder nogle år.

  Har du nogle anbefalinger?

  På forhånd tak

  1. Hej

   Jeg vil anbefale dig at kigge ind her

   Sikkerautostol.dk og lave en søgning på bilen

   der er en hel del billeder af Ford Mondeo.

   Der er alternativer til Cybex Sirona -som både er bedre, holder længere og med isofix.

 30. hej
  jeg står og skal have ny autostol til min dreng. han er knap 11 mdr og vejer 8.5 kg. han er ved at være for lang til sin baby autostol fra maxi cosi. mit spørgsmål er hvilken en i ville anbefale. vi har en fotd mondeo station car uden isofix. jeg har en gammel rømer som er forudvendt men vil da have en bagudvendt hvis det er sikrest. hilsen camilla

  1. Hej Camilla

   Det er en station car men trods det er den meget lille indvendigt. Der er ikke meget plads, i de ældre Mondeoer. De nye er helt anderledes på det punkt

   De fleste selemonterede på nær Multi-Tech står godt i midten af bilen

 31. Jeg har nu i noget tid forsøgt at finde ud af hvordan jeg finder en bagudvendt barnestol som kan erstatte den barnestol vi har lige en (Cybex Aton til 13kg). Vores søn vejer 11 kg og er 1½ år. Problemet jeg løber ind i er at det er meget ugennemskueligt:
  – Den skal være bagudvendt og passe i en Renault Clio IV stationcar med ISOfix
  – Den skal klare sig godt i test
  – Hvilke øvre vægt grænse den skal have

  Jeg kan ikke finde nogle steder på internettet som besvarer ovenstående. Generelt når jeg har læst Tænks test etc, er det forudvendte stole som vinder, hvilket ikke giver mening for mig. Faktisk forvirrer det bare situationen yderligere.

  Desuden er jeg meget i tvivl om, om der er nye EU regulativer på vej som vil diktere nogle nye regler allerede eller meget snart og redefinere de regler som producenterne laver stole efter i dag. Det er stadig de samme vægtklasser man kan købe.

  Håber du kan hjælpe.

  Mvh Christian

  1. hej Christian

   Hvad der passer kommer an på hvor meget plads I selv har brug for foran.

   De bagudvendte taber ofte på brugervenlighed og pladsbehov – et område i testen der kun vurderes subjektivt. Der ud over kollisionstestes de altid fritstående og uden kontakt til forsædet. <kontakt til forsædet er altid en fordel i alle henseender. Men da man går efter det værst mulige, så testes de derefter.

   Ang pladsbehov: så skal man altid regne med at en fremadvendt autostol vil være meget pladskrævende hvis man måler ud med hvor langt barnet kan kastes fremad i dem. Det bliver de op til 60 cm målt fra panden hvis man involveres i en ulykke og autostolen er korrekt monteret og korrekt anvendt. Mange tror helt fejlagtigt at de har masser af plads i bilen til dem selv foran med en fremadvendt bag sig. derfor rykker rigtig mange deres forsæde for langt tilbage med risiko for at barnet brager hovedet ind i forsædet.

   Med en bagudvendt stol er der laangt mindre risiko for dette. men det er en risiko faktor der ikke regnes med i testen. Den del vurderes subjektivt af forældrepar og testorganisationen. Man sætter stolene ind i en bil og vurderer derefter.

   Producenter laver autostole efter begge regulativer lige nu,.

   De bagudvendte kan fås helt op til 25 kg

 32. Hej Lena
  Vi har en søn på 2 År og 3 måneder der er vokset ud af Cybex sirona, han vejer 17 kg men har en meget lang overkrop, så hovedet rager for langt op. Samtidig er han ikke så stærk så vi ville rigtig gerne undgå at skulle skifte ham op i 15-36 kg før han bliver 3 1/2 – 4 år. Kan du anbefale en stol?
  Hilsen Amalie

  1. Hej Amalie

   Jeg kan godt anbefale dig nogle. Men jeg har brug for at vide hvilken bil den skal være i og hvor meget plads foran I har brug for, hvis den skal være på bagsædet.

   Du skal ihvertfald se på dem til 25 kg som alle skal monteres med sikkerhedssele og to ekstra seler.

   Du kan se billeder af disse på mit eget site Sikkerautostol.dk.

   Det er til enhver tid bedst at købe dem efter at have afprøvet dem i bilen.

 33. Kære Lena. Hvilken bagudvendt autostol vil du anbefale til en lille Audi A1? Der er isofix i bilen, men stolen skal også kunne bruges i en bil uden isofix. Min søn er 14 måneder og ret høj af sin alder. Sikkerhed er selvfølgelig en afgørende parameter, men komfort er også vigtigt (bilens størrelse taget i betragtning). Prisen er ligegyldig. Jeg køber gerne over nettet, så det kunne også sagtens være en svensk stol. På forhånd tak.

    1. Det var som Selepude . Jeg fraråder aldrig en autostol på baggrund af et dårligt eller middelmådigt test resultat. Når jeg fraråder en autostol helt så sker det på baggrund af alvorlige sikkerhedsbrister. Et godt eksempel er Axkid Kidzofix, der helt slap. Men da producenten i juni sidste år valgte at sætte nye isofix connectors på Kidzofix og det kun var modellerne med disse nye på der failede og ikke de modeller med det “gamle” system som ADAC også testede ved samme lejlighed og producenten har skiftet tilbage til det gamle system, så er der ikke en grund til at fraråde den længere. Det er vigtigt at se på præcist hvad det er. Det er også sådan at fremadvendte isofix stole der også har mulighed for selemontering faktisk klarer sig dårligere i selemonteringen end dem uden isofix. Det skyldes at isofix gør stolene tungere hvorved der overføres mere vægt og dermed belastning på barnet .

     Men ellers kan du kigge på Britax Maxfix

    2. Der ud over er det altid Worst Case Scenario der testes efter. Dvs at det er de værste resultater der står som de gældende. En bagudvendt autostol der også kan anvendes fremad – testes i begge retninger. Men det er altid resultatet for fremadvendt brug der bliver vist som det gældende resultat og ikke bagudvendt.

 34. Hej.
  Hvilken bagudvendt autostol anbefaler I, hvis den skal have isofix og helst så barnet kan sidde så lang tid som muligt(4-5 år.)?
  Hilsen
  Danielle

  1. Hej Danielle

   fdet kommer an på hvilken vil den skal bruges i samt hvor meget plads den må bruge således at I ikke kommer til at sidde ubekvemt foran.

   Den som holder længst er Klippan Triofix (Recline). Producenten har tilladt at den må anvendes bagudvendt til 20 kg – også selvom man monterer den i bilens isofixbeslag.

   MEN den er egnet fra babystolen er udvokset på længden og ikke før. Barnet skal have en anseelig længde på overkroppen for at nå op til selen i stolen.

 35. Hej
  Min dreng er ved at vokse ud af vores britax max-fix, men jeg er meget meget i tvivl om jeg skal gå over til en fremadvendt. P.t. vejer han 16,5 kg og er 100 cm høj men han er kun 20 mdr. I vores anden bil har jeg en Britax hi-way 2 som han stadig sidder rigtig godt i, men der er også mere benplads pga. afstandsklodsen end er der i max-fix. Vi har oplevet at han brækker sig efter en køretur på ca. 2 timer… kan det være pga. han sidder bagudvendt. Er bare ked af at han skal over i en fremadvendt allerede og så heller ikke kan bruge en stol med mavepude pga. kg-grænsen.

  Hvad vil du råde mig til af type af stol? Har overvejet en britax multi-tech 2 eller en cybex palles 2-fix?

  Hilsen Lone

  1. hej Lone

   En autostol er aldrig udvokset ved benene/fødderne. det er alt nord for navlen der kræver beskyttelse.

   der ud over vil jeg sige at børn er forskellige. Men alligevel så tror jeg at din søn langt fra er ved at være for stor til Max-Fix. Max-Fix er bygget på den samme model som Maxway, og den er lidt længere i ryggen end Hiway.

   De er udvokset når spidsen af ørerne er på linje med stolens øverste kant eller vægtgrænsen er nået – ikke før.

   Der ud over er det vigtigt at barnet selv får lov til at sige fra mht hvornår det ikke længere sidder komfortabelt i autostolen.

   Hvis han brækker sig efter 2 timer, så skyldes det ikke bagudvendt placering.

   Hiway har mere benplads. Men det er ikke kilen der gør det. Det er placeringen af autostolen på sædet. Hiway kan man placere med fødder ude over kanten både med og uden kilen.

 36. Hej

  Nu har jeg efterhånden læst rigtig meget om autostole og synes kun jeg bliver mere forvirret. Men er dog også blevet klogere, er da gået væk fra valget om en Cybex Pallas og kommet frem til at vi skal have skaffet os en bagudvendt autostol 0-18 kg (evt. Med mulighed for at fremadvende den senere) den skal være selemonteret.

  Men hvilken?

  Vi vil rigtig gerne have den stående på bagsædet, ved siden af storesøster. :-). Men vi har en gammel Fiat tempra fra 94, og der er altså ikke særlig lange seler. Babystolen kan f.eks. Ikke stå der:-/ der er desuden heller ikke mulighed for at sætte sæderne for langt frem, da både far og mor her er høje,183 og 178 cm.

  Kan det overhovedet lade sig gøre at finde sådan en autostol.? Jeg har forhørt mig i ønskebørn, men de har kun stole med isofix.

  Håber du kan gøre mig klogere. 🙂

  Venlig hilsen kathrine

  1. Hej Kathrine

   Din bil har desværre ikke været omkring mig, og jeg tror heller ikke den kommer det. Det klogeste ville være at lave en aftale.

   men ellers så er der følgende stole som går godt i spænd med gamle biler

   Britax Hiway 2
   Britax Maxway
   Axkid Minikid (har jeg ikke, men har en Kidzofix som er meget lig den)
   Maxi Cosi Mobi (fylder dog typisk ret meget i bilerne)
   Britax Two Way Elite

   Alternativt kan man sætte dem i midten hvis ikke midterkonsolen kommer i vejen for støttebenet.

   Men det bedste er at lave en aftale

 37. Hej Lena.

  Jeg skriver til dig fordi vores lille søn på 13 måneder, som vejer 10 kg og er 74 cm lang skal til at op i en større autostol, vi har en Cybex pallas 2 fix fra den store, men synes den virker alt for stor til ham. Hans hoved når slet ikke op til hovedstøtten.
  Mit spørgsmål er hvilken autostol du vil anbefale til ham indtil han kan være i den anden vi har? Vi har en peueout 207, så der skal være plads til den i en lille bil.

  På forhånd mange tak for hjælpen.

  Mvh Maiken

 38. hej Lena
  Jeg vil gerne købe en bagudvendt autostol og som også kan bruges framvendt
  men uden isofix?
  Hvilka er de?
  bagudvendt fra 9kg og uden isofix Min dater er 80cm 14 måned gammel.
  Vi har mazda 6026 fra 2010

  1. Der er nogle modeller

   Men bilen har ikke været her, så kan ikke kommentere på pladsbehov.

   Besafe Izi Combi X3
   Axkid Kidzone
   Britax Two Way Elite

   Izi Combi kan du prøve i butik og købe der tillige med

   med de to andre skal du lave en aftale med mig for at se inden køb. Dvs, jeg har Kidzofix og ikke Kidzone, men Kidzofix kan monteres med sikkeredssele og er den samme autostol med lidt modifikationer.

   Hvis du vil lave en aftale kan du kontakte mig på Sikkerautostol.dk

 39. Beklager hvis du allerede har svaret på det her

  Jeg har egentlig købt en recaro monza nova is 9-36 kg med mavepude som jeg vil flytte min 9 mdr gamle søn over i når han ikke kan være i baby stolen mere
  Nu ser jeg så denne video og tænker:” skal jeg høre om de vil tage min recaro retur og købe en bagudvendt 9-18kg i stedet? Eller er min recaro fin nok”

  1. Hej

   Hvis du har bonnen bør de tage den tilbage og ombytte den til en bagudvendt autostol. Det burde ikke være et problem. Jeg er desuden meget meget meget lidt begejstret for stolene med mavepuden. Her kan du læse hvorfor
   http://www.sikkerautostol.dk/2013/03/kollisionspude-vs-bagudvendtimpact-shield-vs-rearfacing-2/

   Jeg modtog fornylig en ny undersøgelse med nye crash tests af stole med kollisionspude og stole med 5-punktssele og det har kun føjet til min manglende begejstring. Jeg ville hellere sætte mit barn i en fremadvendt med 5-punktssele end en med mavepude hvis jeg var nødt til at sætte det i en fremadvendt autostol. En autostol med kollisionspude kan under ingen omstændigheder erstatte en bagudvendt autostol.

   1. De vil desværre ikke tage den retur.

    Rigtig ærgerligt når vi havde købt den netop pga den høje score og så efterfølgende finde ud af at det er en rigtigskidt stol pga mavepude.

 40. Hej

  Vi skal bruge en bagudvendt stol til vores dreng på to år, der kan monteres med isofix på forsædet i en berlingo fra 2009. Jeg er selv 170 cm høj og min mand 180 cm. Vi har gode erfaringer med en besafe IZi combi x3 isofix- men monteret på bagsædet og i en anden bil. Hvilke modeller kan du anbefale til berlingoen?

  Mvh Anne Marie

  1. hej

   Prøv Besafen i Berlingoen, også rykker I forsædet så langt frem at autostolen kommer i kontakt med instrumentbrættet. Sørg for at der er mindst 5 cm afstad fra toppen af stolen (hovedstøtten trukket helt op) og forruden. det bør ikke være et problem i Berlingo. Støttebenet skal blot stå lige ned. Det behøver ikke stikke bagud. I kan sætte en campingvogns spejl på sidespejlet hvis det kniber med udsynet til det.

 41. Hej Diana

  Jeg vil foreslå Britax Hiway. Den opfylder kravene.

  Bagudvendte autostole er først nu ved at blive populære og har været svære at få fat på for danskere. Det bliver derfor svært at finde en brugt med mindre du kan få en fra Sverige

 42. Hej og på forhånd undskyld at jeg nok spørger om det samme som så mange andre, men jeg magter ikke at læse alle indlæg 😉

  Jeg har en besafe izi combi x3 isofix som primærstol til min bil, men skal bruge en reservestol til når vi skal rejse og i min mands bil.
  Bilen vi har i udlandet er en Hyundai accent fra 2004, uden isofix og min mands er lastbil som jo heller ikke har iso i forsædet.
  Jeg skal bruge en stol som er let at slæbe/pakke/smide i cargo på flyet og som kan monteres nemt 🙂 , den skal være bagudvendt og jeg vil have en brugt da jeg ikke har råd til en helt ny når den kun skal bruges en gang om måneden. Men jeg synes det er svært at se på stole fra et par år tilbage om de er bagudvendt og hvor meget de fylder.
  Barnet er 10 måneder, 10-11 kilo (pt) og 85 cm. Jeg skal sidde på sædet foran og er 167 cm

  Tak for hjælpen

 43. Hej Lena,

  Vi leder efter en bagudvendtstol i str 9-18 kg, der kan stå bag forsædet i en ny Skoda Octavia stationcar fra 2013. Storebror har allerede en bag passagersædet, men vi vil gerne have en til lillesøster, men kan ikke finde ud af hvilke stole der er plads til?

  1. Hej Christina

   Bilen har været her et par gange.

   Hvor høje er I forældre ca.? Jeg spørger fordi det har stor betydning for hvilke modeller jeg kan anbefale jer.

   Mvh
   Lena

 44. Hej,

  Jeg er på udkig efter en autostol til min søn på 1 år, han vejer godt 11 kg. og er ca 80 cm. høj
  Jeg har en Citroén picasso xsara fra 2005. Det eneste vigtige er at det er den bedste på markedet. Jeg kan se at det bla. er at den er bagudvendt, ellers ved jeg ikke hvad andre krav det indebærer?! eller om du skal bruge flere informationer for at kunne guide mig??

  Mvh. Lisa

  1. Hej Lisa

   Den bedste er den som kan monteres forsvarligt i bilen. Den som forældrene kan montere forsvarligt i bilen og den som passer til barnet.

   De går alle på vægt. MEN der er en faktor som er mere vigtig, og det er at selen i autostolen skal sidde på en bestemt måde. barnet skal kunne nå op til autostolens sele i en højde hvor barnet kan blive spændt forsvarligt fast i den. Hvilken en der passer er forskelligt. Også skal der være plads til jer voksne foran den også. det duer ikke at man kun kan holde en tur til den lokale dagligvare butik ud og ikke længere. Hvad der fylder meget og hvad der ikke gør har intet med bilens størrelse at gøre. Det har at gøre med højden på de voksne foran, bilens indretning og autostolen selv.

   Du kan købe den “bedste” på markedet. Men hvis ovenstående ikke er iorden, så er den autostol ikke den bedste for lige netop jer og jeres barn uanset hvad.

   der er med andre ord ikke en bestemt autostol som er den bedste. Hvilken en der passer på det afhænger af ovenstående.

   Din bil har ikke været hos mig i Næstved desværre. Så pladsbehovet er svært at vurdere. Det bedste I kan gøre er at tage ud i butik og afprøve nogle. Besafe, Rømer og Maxi Cosi (2Way Pearl) forhandles her i landet. I kan også arrangere noget med mig hvis I har mulighed for det.

   Mvh
   Lena

 45. de stole som typisk er gode til forsædet er

  Britax Two Way Elite
  Maxi Cosi Mobi
  Britax hiway og Maxway

  Det er dem som er mindst tilbøjelige til at stjæle udsynet til sidespejlet – særligt Britax Two Way Elite. det er vigtigt med alle autostole at læse manualen grundigt igennem. Det er meget vigtigt med Two Way Elite. Endnu bedre er det at se den blive monteret i bilen. Der er flere måder at montere den på og man skal ikke regne med at alle måder er korrekte for netop den bil man kører i. I er så tilgengæld ikke begrænset til 2 år mere. de kan bruge den til de er omtrent 6 år bagudvendt. Der er ikke anledning til at vende dem ved 4 års alderen med den.

  Maxi Cosi og Britax Hiway samt Maxway holder gtil 4-5 års alderen bagudvendt

 46. Hej Lena.
  Vi er en familie på 5, som skal have fundet en autostol, som kan stå bagudvendt på forsædet. Den skal stå i en Opel vectra st.car årgang 2005, uden isofix og med airbag slået fra. Bilens ene fører er 168 og den anden er 190 cm. Barnet er 1 1/2 år, vejer 11 kg og er 85 cm. Vi har pt en rømer britax frist Class plus, monteret bagudvendt på forsædet. Det er planen, at der skal stå bagudvendt på forsædet i ca 2 år mere. Vi synes snart at rømer er blevet for lille, så derfor vil vi høre, om du kan anbefale en anden bagudvendt stol til forsædet?

  På forhånd tak.

  Mvh. Berit

 47. Hej,
  vi har en pige på knap 8 mdr/9,5kg/72cm. Hun sidder i en rømer babysafe m. isofix, men selen er i øverste position og ca 2 cm under skuldrene. Vores store pige er 2.10år/16,5kg/100cm og sidder i en besafe izikid x3 m. isofix. Selen er i øverste position, 0,5 cm under skuldrene. Vi har en volvo V40.
  Vi skal til at ha’ en ny stol, og det vi synes giver mest mening er at flytte den lille i besafe’n og købe en 9-25kg stol til den store. Vi vil gerne ha’ begge bagudvendt længst muligt. Vi har kig på besafe izi plus, britax multi tech og britax two-way elite.
  – Er vi helt galt på den?
  – Hvilket sæde vil I anbefale? Andre forslag end dem, jeg har foreslået?
  – Er der en stol, som BÅDE er bagudvendt til 25 kg OG kan ha’ den store i isofix indtil 18 kg? (ellers er vi indstillet på bare at droppe isofix’en når hun skal over i den nye stol).
  På forhånd tusind tak for hjælpen, mvh Karen

  ekstra spørgsmål: hvorfor kan jeg ikke finde nogen af 9-25 kg stolene i testoversigten? Og ingen britax?

 48. Så vælg Besafe izi Kid I-Size. I-Size stolene er generelt mere kompakte

  Plus-Testen er en garanti for at en autostol ikke udsætter barnets nakke for for høje belastninger. Derfor vil du se at feks Izi Combi ikke har Plus-godkendelsen. Det er den samme autostol som Izi Kid med den lille forskel at den har en seletunnel i toppen under de grå klapper som sikkerhedsselen skal igennem når stolen monteres fremadvendt.

  mht ADAC testen så skal fremadvendte kunne bestå begge kollisionstests. Grænseværdierne for nakkebelastninger højere end Plus Test.

  Plus Test er en ret voldsom test som til og med har maksgrænser der ligger under de værdier fremadvendte hidtil har kunnet præstere.

  Her mere om Plus Test
  http://www.sikkerautostol.dk/tests/svensk-plus-testswedish-plus-test/

 49. Vi har en seat mii, det gør ikke noget at der ikke kan sidde nogen på forsædet, da vi har 2 biler, men autostolen skal kunne være i begge. Drengen er lige kommet op på 9 kg.

 50. Hej Lena

  Vi skal ud og købe autostol til junior der er 9 måneder og vejer 11 kg. Vi vil have en bagudvendt med isofix og vi har en Peugeot 508 2011 model, isofix på bagsædet højre og venstre.

  Jeg vil høre om du har nogle kommentarer/anbefalinger omkring i-size stole vs. andre.. Kigger lidt på Besafe Izi combi x3, Besafe izi kid I-size, Cybex Sirona og måske Maxi Cosi 2wayPearl…
  Tænker både mht. plads i bilen, hvis du kender den, benplads til junior og sikkerheden…

  Ser frem til dit svar,

  Mvh. Nivi

  1. Det skal siges at vi ønsker han skal side bagudvendt så længe som muligt – gerne til 4 års alderen, men hvis han følger sin kurve rammer han 18 kg som 3 årig 🙁

  2. Hej Nini

   Din bil her ikke været her endnu. så det med pladsen til jer foran bliver svær at svare på.

   har du overvejet en til 25 kg og sele montering istedet for, hvis han skal sidde bagudvendt så længe som muligt. Mange af dem er noget længere i ryggen. selen går lidt højere op.

   Axkid Kidzofix kan monteres med isofix frem til 18 kg og derefter med sikkerhedsselen frem til 25 kg. Bemærk at denne stol skal monteres med forankringsseler selvom den monteres med isofix. jeg har en til salg for 2000 kr. det kan du se nærmere om på mit eget site Sikkerautostol.dk “til salg” foruden sektionen Sikkerautostols stole – 25 kg. Den fylder ret genrelt meget i bilen. Men igen det er jo en ren personlig sag.

   Ellers er der den nye version kaldet Duofix

   I-Size stolene er generelt mere pladsbesparende.

   Hvis du skal have en med god benplads til hans ben og bagudvendgt så længe som muligt, så skal du se bort fra Sirona. Når det så er sagt, så finder ungerne selv ud af at placere deres ben. de kan sidde komfortabelt med bøjede ben, da de er meget mere smidige end voksne. det kan se væmmeligt ud for voksne. Men så længe de ikke selv klager så er der ingen ko på isen.

   jeg kender endnu ikke 2Way Pearl, men ved fra andre at benpladsen for barnet skulle være fin.

   Besafes modeller giver god plads til barnets ben. Hvor meget Combi og Plus fylder er en en ren personlig sag.

   Forskellen på sikkerheden i dem såfremt de er korrekt monteret og anvendt er minimal.

   Besafe og Maxi Cosi holder væsenligt længere tid på barnets højde end Sirona

   1. Tak for svar Lena…

    Vi er snævret os ind på at vi helst vil have en besafe stol. Enten i-size’en eller Kid X3 isofix (plus godkendt)..
    Hvor meget bedre er plus testen? Går ud fra at den nye endnu ikke har været forbi til den test, eller er den ikke bestået?
    kid x3 ser større ud i pladsen til barnet, kan det passe?

    Mvh. Nivi

 51. Kære Lena,

  Jeg skal til at købe nye autostole til mine to børn:

  – Ca 100 cm. og 15,5 kg (knap 3)
  – Ca 80 cm. og 13 kg. (9 mdr.)

  Jeg ønsker naturligvis begge bagudvendte og at min pige kan sidde sådan længst muligt, men at den også er langtidsholdbar og således har funktionen fremadrettet som en mulighed (med mindre det kommer i kambulage med sikkerheden).

  Vi kører i en VW Passat Stationcar fra 2007.

  Jeg ser frem til dit kompetente bud på stole.

  1. For en sikkerheds skyld vil jeg lige gøre opmærksom på at min søn på 9 mdr. er stor (høj og bred) og en gang i mellem sover i stolen (hvorfor det selvfølgelig kunne være fint, hvis stolen kan hældes mod liggende position, men igen: ikke hvis det går for meget på kompromis med sikkerheden).

   Tusind tak!

  2. Jeg synes de begge to skal over i en til 25 kg.

   Dem der holder længst er

   Britax Two Way Elite (kan vendes)
   Britax Multi-Tech 2 (dog begrænset benplads i den, kan vendes)
   Axkid Minikid.
   Axkid Kidzone (kan vendes)

   Alle er selemonterede. Jeg synes ikke der er nogen ide i at vælge en 18 kg hverken til datteren eller ham den “lille” på 13 kg og 80 cm i en alder af 9 måneder.

   De kan monteres i bilen, men hvordan pladsbehovet er i forhold til lige præcist jer voksne i bilen kan jeg ikke svare på.

   Du får næppe brug for at vende dem om da de leverer fornuftig plads til benene pånær Multi-Tech.

   Hvilestillingen skal sættes inden de sættes i bilen. Til den lille tippes de helt og rejses op efterhånden som han bliver stærkere i nakken og sover mindre i bilen.

   Større børn er bedst tjent med at de ikke tippes. Jo større og tungere de bliver desto mere oprejst bør stolen være.

   De mest pladsbesparende af dem i Passat 2007 er Two Way Elite og Minikid. Minikid har jeg ikke selv, men ved fra andre at den ikke er så indgribende på pladsen foran generelt. og samtidig er ret bekvem stol for ungerne.

   Tag nakkestøtterne af sæder så de kan se ud af bagruden

   1. Mange tak for dit svar!
    Jeg bliver dog usikker på om det er TWE eller Multi Tech’en der har begrænset benplads, eftersom beskrivelsen både her og på carseat.se går på hvor god plads Multi Tech’en har og er rigtig god til høje børn.

    Er der forskel i hvilken en du vil anbefale til min 3årige datter og min store dreng på 9mdr.’er? Jeg tænker højde og drøjde og hvilken der er mest komfortabel for en tumling der nok ikke nyder at sidde lige så rankt på en times køretur.

    Og er der stadig noget at gøre ved priserne hos carseat.se via dig?

    Tusind tak!

    1. Hej

     Multi-Tech leverer fin plads på barnets højde. Benpladsen er dog begrænset. Så det kan være den skal på forsædet med airbaggen slået fra med tiden. Så kan man lægge forsædets ryglæn lidt ned for på den måde at lave benpladsen.

     bagudvendte leverer fin sikkerhed foran. Statistikkerne er baseret på fremadvendte i den større klasse her.

     Så hvis han skal blive på bagsædet, så ville jeg prøve en af de to andre. Pladsen til jer voksne foran kan jeg ikke vurdere. dertil skal jeg vide ca hvor høje I er.

     Nej, det er længe siden der var rabat via mig hos carseat.

 52. Hej Lena

  Vores datter er snart 8 mdr, og vi leder efter en bagudvendt autostol til vore bil(mazda 2).
  Vi har været i butikkerne og fået afprøvet Besafe izi Kid x3 isofix, men det kniber lidt med plads.
  Har du forslag til andre autostole der kan passe i vores bil, vi ønsker:

  9-18 kg
  bagudvendt
  isofix

  MVH
  Neeraja

  1. 405 har ikke været her.

   det har 406 st, som den nærmest ti 405

   Men en ting ved jeg, du skal kigge på disse modeller

   Britax Maxway (kan ikke vendes)
   Britax Hiway 2 (kan ikke vendes)
   Britax Two Way Elite
   Besafe izi Combi X3
   Besafe izi Plus (kan ikke vendes)
   Maxi Cosi Mobi (kan ikke vendes)

   405 kræver nemlig en stol som kan klare dens bæltespænder og dermed eliminerer risikoen for Buckle Crunch. Buckle Crunch er noget du skal undgå for alt i verden. Det er når selespændet i bilen er for langt og stolen enten ikke kan monteres stramt nok eller den kan monteres stramt nok MEN bæltestpændet kommer ind i seletunellen eller op på stolen så det ikke længere er sikkerhedsselen som holder stoen på plads men derimod spændet. Spændet kan i så fald splintre.

   Pladsbehovet kan jeg dog ikke kommentere på.

   Du kan starte med Besafe. Dem kan du se og afprøve i butik. Hvis du vil købe online, så synes jeg du skal en aftale med mig.

   jeg har alle de nævnte modeller her. Dog ikke Combi, men derimod Izi kid – samme stol bare at Combi kan vendes om.

 53. hej
  jeg synes det er en jungle med alle de autostole. derfor vil jeg spørge, om I vil guide os?
  – vi har ikke isofix så det skal være 3-punkts sele eller endnu bedre selebase.
  – fra 9-18kg eller 9-36kg
  – helst kunne anvendes både bagud og fremad. ellers bagud.
  – må gerne kunne tiltes lidt til en sove/hvile potition.
  jeg tror ikke der er andre krav.
  på forhånd tak
  mvh Linda

  1. hej Linda

   Vil du fortælle mig hvilken bil I har og ca hvor langbenede I er?

   En ting er om de er godkendt til bilen eller ej. Noget helt andet er pladsbehovet. begge dele skal være på plads ellers kan det blive en dyr affære med returnering af stolen eller videresalg og skulle finde en ny

 54. Hejsa
  Søger en bagudvendt autostol i 9-25kg klassen. Den skal kunne passe i en toyota yaris verso. Ved godt støttebenet ikk må stå på bundpladen uden ændringer… 😉 Men hvad kan du anbefale er ved at kører død i at lede efter hvilke der kan passe og fysiske butikker man kan prøve dem i….

 55. Hej,

  Vi har købt en Toyota corolla verso, som vi skal have tre stole proppet ind i. To sæder med ryg, til vores børn på 6 og 8, og så en autostol til den bette på 13 mdr/10 kg. Kriterierne for den er:

  Bagudvendt
  Isofix
  Og meget gerne drejebar!

  Har haft en cybex sirona, som så var med i et uheld og derfor skal vi have ny. Den kan kun bruges til og med 15 mdr bagudvendt. Og denne gang vil vi gerne have en der er bagudvendt længere, om muligt.

  Hvad vil i anbefale?

  Mvh

  Stina

  1. Hej Stina

   det er en bil med 3 fulde sæder bagi, så der er ikke noget problem i at få tre stole ind i den. I biler med 2½ sæde, havde en aforøvning været et ufravigeligt krav for at få svar på spørgsmålet. Så du er en af de heldige.

   Britax Dualfix. Jeg ved dog ikke om drejefunktionen kan bruges.

   billeder ar forskellige stole i Verso kan du finde på mit eget site som er Sikkerautostol.dk

 56. Hej,

  Jeg har en mitsubishi colt og tænker hvilke bagudvendt autostole der vil passe( 9-18 kg).. Jeg synes at selerne er lidt korte i bilen….de er næsten maxet ud med rømer baby safe II plus, som min dreng sidder i nu. Så jeg tænker at det kan blive et problem med en større stol? Min dreng er 11 måneder. Jeg er ikke selv så lang: 167 cm:-)

   1. Den Colt som var her for et par år siden havde heller ikke isofix …..ind til jeg fandt det. Den næste familie der kom med Colt havde fundet det..

    isofix systemet i Colt kan være gemt væk i selve sædepolstringen og i nogle tilfælde endda bag en lille lynlås. Så i Colt sidder de ikke hvor man typisk vil finde dem – i revnen mellem sæde og ryglæn. De er placeret i selve sædehynden. Skal se om jeg kan fidne billeder af det

    http://www.sikkerautostol.dk/wp-content/uploads/2012/01/Mitsubisi-Colt-Besafe-Isofix-2.jpg

    De her forældre var iøvrigt noget højere end dig. Duologic ville også være en mulighed.

 57. Hej Lena.

  Hvor højt skal ryglænet få over barnets hoved?
  Har en Dualfix til en pige på 18 mdr og 80cm.
  Ryglænet er trukket helt op, men der er kun 2 cm.

  Har jeg mon overset noget?
  Tak for hjælp tilbage til 18. sep.

  Mvh Hanne

  1. Hej Hanne

   Dualfix er lavet til børn helt op til 4 års alderen.

   Jeg har set børn på over 1 m i den stol som stadig har haft en smule plads at vokse på. jeg har sat børn på dit barns længde i den, og der har været god plads i stolen. Så der er helt sikkert noget der ikke er som det skal være.

   En MEGET MEGET hyppig form for fejlanvendelse her i de kolde måneder, er at ungerne får alt for meget tøj på i bilen. Det mindsker ikke kun sikkerheden i samtlige autostole betragteligt. Det mindsker også pladsen i stolene meget.

   Børnene bliver noget hævet i stolene samt at stolene bliver mindre i bredden – eller rettere sagt det synes for små og for smalle selv om de ikke er det.

   det er langt mere sikkert og stolene holder meget længere på højde og bredde, hvis de kun får en tynd fleecedragt elelr tynd thermodragt på og så et fleecedækken eller tæppe over sig. Frakken kan man så tage med seperat.

   Dualfix er ikke udvokset på højden før spidsen af ørerne når stolens øverste kant

   Nu er det svært at sige om det er det, idet jeg ikke har haft syn for sagen i jeres tilfælde. Men jeg er nu ret sikker.

   mvh
   Lena

 58. Hej Lena.

  Jeg har købt en Britax dualfix tilbage i Oktober, med hjælp fra dig den 17.-18. september her på siden.
  Jeg har en datter på 18 mdr og 11,5 kg.
  Hun er ca 80cm høj, og allerede nu er stolens ryglæn trukket så langt op som muligt, efter hvad jeg kan se.

  Kan det være rigtigt? Stolen hedder sig at gå op til 18kg/4 år.

  Den er ikke billig, men super anvendelig og ikke pladskrævende, så jeg kan anbefale den- også pga 360 graders rotation, som gør det meget nemt at sætte barnet i stolen.

  Hvad er anbefalingerne ift hvor langt op ryglænet skal gå over barnets hoved? Allerede nu er der kun 2 cm.
  Hvor langt skal der være fra ansigt til ryglæn?

  Venter spændt på svar.

  Tak for en fantastisk hjælp herindefra!!
  Mvh Hanne

 59. Hej… Jeg sidder og bliver i tvivl, tror jeg er nået frem til at vi skal have en bagudvendt autostol, men så kommer spørgsmålet hvilken. Vi er rimelig høje i min familie forældre 182 og 185 og min datter er allerede en 74 og kun 5 mdr. Vi har en Toyota Avensis så hvad kan der anbefales dertil? Hilsen maria

   1. Hej, blander mig lige i tråden, da jeg har samme problem.
    Hvad med: Britax Two Way, Britax Multi Tech eller Axkid Kidzone? Alle selemonteret så de dækker op til 24 kg

    Hilsen Jens

    1. Hej Jens

     De nævnte stole fylder voldsomt meget i den bil. Forsædet bliver skubbet hele vejen frem. Hvis du er okay med det, så er de en GO. Hvis ikke så ……Fine valg ellers.

 60. Kære Lena
  Jeg har tvillinger på ca 1 år, som snart skal have næste autostole – bagudvendte.
  Jeg har kigget alverdens steder samt på autostol.dk og sikkerautostol.dk, men synes virkelig det er en jungle!
  Jeg vil jo helst have en af de stole, som scorer bedst i test (fx HTS besafe izi kid X3 eller acta graco duologic/belogic), men da jeg jo skal bruge to ved jeg ikke hvordan det passer i min bil – en berlingo fra 2005 – og hvad det bedste valg er? Kakn du hjælpe med et par råd?

  Mvh
  Lisbeth

  1. det er svært at svare på da jeg ikke kender jeres højde eller ca. højde. For et er om den kan monteres forsvarligt i bilen og det kan de fleste. Noget andet er pladsbehovet. .

   Besafe er jo helt sikkert gode valg – ingen tvivl om det. men om I kan være foran ved jeg ikke. det er ikke dem der typisk fylder mindst. Men det er så heller ikke dem der typisk fylder mest. det samme kan siges om Duologic og Belogic.

   De bagudvendte scorer fint i kollisionstesten. De klarer sig endnu bedre end de fremadvendte ude på vejene uanset. Bedst i test er altid en fremadvendt stol. Bagudvendte scorer altid dårligt i Brugervenlighed hvor alt vurderes subjektivt og altså baseres på personlige meninger fra en flok tyske forældre som aldrig har set sådan en bagudvendt stol før. Stik dem i hænderne på en svensker også kan det godt være at pointene her bliver andereldes og højere. Så testen er relativ. Den er en ren guide.

   Hvis du feks kan montere en Britax Multi-tech korrekt i din bil, ikke oplever pladsmangel foran, barnet sidder godt og udsynet ud af bilen og udsynet for barnet er godt (og det er det), du kan anvende den korrekt uden problemer osv. så gælder testresultatet ikke for jer. Der ud over er netop den stol testet fremadvendt og bagudvendt. Men det er fremadvendt kollisiontests der er anvendt i testresultatet og ikke dem for bagudvendt.

   Så alt er relativt. hvorfor jeg ikke går særlig højt op i den. kristian ved jeg gør det heller ikke når det gælder de bagudvendte stole

 61. Hej,
  jeg vil høre, om I ved om der er plads til en besafe izi x3 isofix i min Hyundai i10?
  mvh Tine

  1. Hej Tine
   Pladsbehovet er en kombination af bilen og forældrenes højde.

   Hyundai i10 har ikke været her. Det har i30 og det er en lidt anden bil.

   Den kan sagtens monteres i bilen, Så det er bare med at få den afprøvet i bilen. det kan du gøre her hos mig eller i en butik

   Billederne af i30 kan du finde på Sikkerautostol.dk under
   18 kg:
   Fair G.
   Klippan Triofix
   Britax Max-Fix
   Besafe izi Kid

   25 kg:
   Axkid Kidzofix (Minikid har samme pladsbehov)
   Britax Multi-tech

   Måske kan du danne dig et billed ud fra det.

 62. Hejsa! Skal bruge en autostol 9-18 kg. bagudvendt selemontering til montering på et forsæde. Grunden til dette er, at det skal monteres i en gulpladebil. Synes det er noget svært at se sig ud af, selv med jeres grundige oversigt.

  Vh Nicolai Thygeseb

  1. Hej Nicolai

   det skal være en hvor der er mulighed for at du kan se ud af sidespejlet

   der er Maxi Cosi Mobi og Axkid Minikid du bør kigge nærmere på. Når det er forsædet, så er det en rigtig rigitg god ide at sætte dem så lagt fremme at de får kontakt til instrumentbrættet. Det øger sikkerheden i dem, mindsker belastninger på barnet derigennem og øger din chance for kunne se ud af sidespejlet.

   Husk endelig at slå airbaggen fra. Hvis du ikke har gjordt det.

 63. Vores søn er ved at være mere end klar til at skifte fra babystolen og til næste størrelse. Hans fødder støder på pladen, der står mod bagsædets ryglæn, og hans ben er bøjede. Selerne er også ved at være lidt små.

  Vi har en Ford Focus fra 2006, som har fået eftermonteret ISOFIX (da den model ikke har det som standard).

  Kan du anbefale en stol?

  1. Hej Rikke

   Hans fødder må gerne støde imod og de må gerne være bøjede. Hans hoved må ikke rage over stolens øverste kant og han må heller ikke veje over 13 kg. Når en af disse punkter er nået så skal han sættes over i en større autostol og helst en bagudvendt som du er inde på.

   Det ser ubehageligt ud for forældrene at børnene sidder med bøjede ben, men det er ganske behageligt for børnene selv. Sikkerhedsmæssigt er der ingen problemer heller.

   Nu ved jeg ikke hvor høje I er eller om sønnen kan sidde selv . Men jeg har haft Besafe ( uden isofix) Britax Two Way Elite, Akta Graco Duologic/KLIPPAN KISS 2 inde i Ford Focus

   Billederne af findes på mit eget site Sikkerautostol.dk

   Så kig derind

   Jeg er selv 180 høj og kunne sidde komfortabelt foran Besafe og Duologic

 64. Hej.

  Har en datter på knap 16 mdr. Hun sidder pt. I en maxi cosi cabriofix, den er fin men hun er så småt til at være for stor til den.
  Vi har fra storesøsteres en maxi cosi tobi, men vi kunne godt tænke os en mere sikker model og helst bagudvendt, som både kan monteres med 3 punkt sele og isofix.

  Hvad skal vi kigge efter?

  1. Hej Tina

   Hvilken bil har I, hvor gammel er din datter og kan hun sidde stabilt selv?

   Det er desværre sådan at de fleste modeller bagudvendte stole skal købes i udlandet stadigvæk.
   Prøv at kigge ind på mit eget site, hvor der er masser af billeder af dem i forskellige biler G en masse brugbar information

   Sikkerautostol.dk

  2. Klippan Triofix og Akta Graco Duologic 2 kan monteres på begge måder. MEN du skal være opmærksom på at alle autostole inkl disse to er testede i biler fra et givent årstal. Typisk vil de kunne monteres forsvarligt med sikkerhedsselen i biler fra det angivne årstal og nyrere. Men er din bil ældre end det, så kan du ikke vide dig sikker på det. Det er typisk Buckle Crunch som er problemet og det skal man for alt i verden undgå.

   Skemaet her på sitet med mål på pladsbehov er uanvendeligt idet der er målt forkert ud. Jeg har haft en del monteringen på den konto. Det er iøvrigt lavet af en forretning i England.

   Klippan Triofix er en meget pladsbesparende stol. De fleste vil ikke få problemer på det punkt med den. Duologic derimod er en anden snak. Her varierer plads behovet meget fra bil til bil

   1. Tak. Men vi skal bruge en uden isofix. Hvad er dine erfaringer med besafe combi x3 uden isofix? I en Volvo v50?

    1. Det er stort set samme bil, og den kan sagten monteres i bilen. Den bør dog nok være bag passagersædet eller i midten – tror ikke manden vil bryde sig om at have den bag førersædet.

 65. Hej Lena
  Vi skal som så mange andre ud at købe autostol. Vores dreng kan snart ikke være i babystolen mere. Vi vil gerne have en bagudvendt. Hvilken skal vi vælge? Vi skal have en til en Volvo v40 og en til bil nr to (lille ældre bil). Vi er 170 cm og 185 cm.
  Mvh Rikke.

  1. Hej

   Jeg har afprøvet nogle isofix stole i V60. Forældrene var 185 ca. For dem var Fair G. og Klippan Triofix de to bedste bud, hvis I skiftes en del til at køre.

   Ellers kunne der godt være nogle flere bud.

 66. Hej igen 🙂
  Det forstår jeg ikke, for i den youtube video viser der jo at barnet skal vende bagud til de er 3/4
  År. Så forstår ikke at du skriver han skal vende foran allerede nu hvor han kun er 7
  Mdr ? Og vi har lige købt den autostol, dvs vi skal købe en ny selvom det er en 9-18 kg ? ;/

  1. Den stol du har købt er slet ikke godkendt til bagudvendt brug over 13 kg. Den skal vendes så snart han vejer 13 kg. For at kunne placere ham bagudvendt til 4 år så skal du købe en helt anden stol til ham.

   jeg tror du skal kigge ind på mit eget site. Der fremgår forskellen på den du har og dem som er egnet til bagudvendt længere op i vægt. Du vil se en væsenlige forskelle bla i monteringen af dem i til sammenligning med First Class.

   http://www.sikkerautostol.dk

   Hvis du kigger på listen over bagudvendte stole til 18 eller 25 kg her på sitet vil du kunne se at First Class ikke er nævnt.

 67. Hej

  Super god side, med masser af information, dejligt !!

  Vi har tvilling piger på snart 11 mdr. og skal ud og finde en god og sikker autostol og har kig på Britax Multi Tech 2, som ligger bedst i test i Sverige.

  Vi har en Nissan Qashqai, er 190 og 175 højde, har i nogen erfaring med hvordan denne stol passer i bilen ? eller vil i anbefale noget andet, vil gerne have det ikke er alt for besværligt at tage dem ud igen, såfremt de ikke skal benyttes.

  På forhånd tak.

  Mvh. Bo

  1. Jeg kan ikke kommentere på Nissan Qashqai. Den har ikke været her endnu.
   Så det er svært at kommentere på den

   Men typisk betyder 190 cm at der skal en kompakt stol til.

   Klippan Triofix
   Fair G 0/1
   feks

 68. Hej

  Jeg spurgte tidligere om vores søn på 7 mdr og næsten 13 kg skulle over i en anden stol. Vi har nu købt en britax rømer first Class plus 9-18 kg, den kan både vende bagud og fremad. Men nu er jeg i tvilv om den er go nok ? Mvh Stine

  1. Den skal vendes om ved 13 kg, så du må ikke bruge den bagudvendt længere. Så han skal over i en anden stol nu, hvis han skal sidde bagudvendt i længere tid.

 69. Hej,

  vi har en VW Passat og skal til at købe en gruppe 1 autostol. Den skal være bagudvendt og både kunne ISOFIX eller selemonteres – findes det mon?? Synes det er et meget uoverskueligt marked 🙂

  1. hej Benjamin

   Der er Klippan Kiss 2/Duologic 2 og Klippan Triofix. Pladsbehov er lille for Triofix hvor den varierer noget med KISS/Duologic. Men dens pladsbehov for lige netop jer kan jeg ikke svare på.

 70. Hej Lena

  Vi skal snart have plads til to bagudvendte autostole i vores bil (vores ældste søn har en fra BeSafe og lillebror skal have en magen til). Problemet er, at vi ikke har plads i bilen og derfor er på udkig efter en ny. Men det virker nærmest umuligt at finde en bil, der har plads nok 🙁 både min mand og jeg er høje, så vi skal have en bil, hvor forsæderne kan være langt tilbage. Vi kører pt. Ford Fusion, men har kigget på bl.a. VW Touran og Ford CMax, men der er ikke plads nok 🙁 har du nogle forslag? Eller kan man bare ikke være 1,90 høj og have bagudvendte autostole til sine børn :/! På forhånd tak for svar.

  Vh Line

  1. Hej Line

   Hvis det erd en eneste grund til at I vil købe ny bil, så kunne I jo prøve om ikke en anden bagudvendt stol ville passe. Der nogle der næsten ikke fylder noget.

   Ellers så tag et kig på

   Ford Mondeo
   Ford Galaxy
   Ford S-Max
   VW Passat
   Skoda Superb
   Chevrolet Orlando

   jeg har faktisk haft sat en selemonteret Besafe i midten i en Ford Focus fra 2004, faderen som kørte bilen var 193 cm høj og havde fin plads foran. Så det er også en mulighed.

   Ford C max hører ikke til de rummelige biler trods sin størrelse.

   Ford S-Max er en dyr bil men den er også meget rummelig, og der er isofix på alle 3 bagsæder, som iøvrigt også er lige brede. jeg er selv 180 cm høj iøvrigt og har haft fin plads med flere bagudvendte autostole inkl, Besafen i flere af disse biler. bla. S-Max, hvoraf nogle af dem deriblandt Maxi Cosi Mobi fyldte mere og havde stadig goood plads.

   Overvej også at bruge højdejusteringen af forsædet som hjælp til at skabe plads.

 71. Hej Lene,

  Tusind tak for dit svar.

  Det er både ældre og nyere biler den skal bruges i. Bl.a. en Ford Escord fra 1996. Den har garanteret ikke isofix…? Og en lille Fiat Panda (med isofix tror jeg).

  Jeg har kigget på Britax Hi-Way II, fordi den ser ud til at være til at håndtere og bære, hvis vi skal have den med toget. Men den har jo selemontering… Men hvis den skal bruges i både en lille panda og en gammel ford escord (uden isofix forestiller jeg mig) vil det så være et fornuftigt valg?
  Har Triofix både selemontering og isofix? Hvad er specielt godt ved den stol?
  Mvh

  1. Hej Lea

   Britax Hiway 2 kan sagtens monteres forsvarligt i begge biler. Pladsen foran til dem der skal være der er dog iindividuelt. Hiway er nem at tage med i tog. Til Escorten skal i bruge den kile som følger med for at undgå et alvorligt problem: Buckle Crunch. Man skal ikke være over 175 cm i begge biler,

   Triofix (basen) kan monteres med sikkerhedsselen. Men ikke i Escorten pga buckle crunch. og og tvivler på den kan monteres forsvarligt i Pandaen med sikkerhedsselen. Men Pandaen har isofix, så der er det ikke et problem. problemet ophører med at eksistere når stolen bruges som selepude med ryg 15-36 kg. Skal den med på tog, så kan basen godt transporteres i barnevognens kurv. Stolen er også okay handy – vejer ikke ret meget – 6-7 kg vil jeg tro. Den kan bruges til 36 kg – hvoraf de 18 er bagudvendt . 15-36 kg som selepude med ryg. Tiden bagudvendt når kun barnets højde tages i betragtning, så holder den lidt længere end Hiway. Hiway har en højere vægtgrænse.

   Pladsbehovet Hiway vs Triofix: Triofix fylder noget mindre i alle biler end Hiwayen gør – så ret kompakt stol. Som sagt i Ford Escorten skal I ikke være over 175 cm høje for at pladsen foran skal være ok.

 72. Hej Lene,
  Sikke en fantastisk rådgivning du leverer her 🙂

  Jeg skal have en ny autostol til min datter. Hun er 1 år og for lang til sin babyautostol (hun vejer dog kun 9 kg).
  Jeg har brug for to autostole. De skal ikke bruges så tit, så jeg er ked af at spendere en formue på dem, men jeg vil selvfølgelig have sikkerheden i orden alligevel.
  Jeg kan se, at det er til at få fremadvendte autostole som scorer højt i test under 1500 kr. (i udenlandske webshops). De bagudvendte jeg har kigget på, er umiddelbart noget dyrere.

  Kan du anbefale en god sikker bagudvendt autostol som holder sig lidt nede i pris, eller er de bare generelt noget dyrere? Vi får brug for at flytte stolene mellem en del forskellige biler, så de skal helst passe til både små og lidt ældre biler.

  Åh ja, og så skal det også være nogenlunde let at montere korrekt (så jeg også er sikker på, at bedsteforældrene har tjek på det, selvom de ikke gør det så tit).

  Er det muligt at imødekomme så mange behov i en autostol? 😉

  På forhånd tak

  Mvh

  Lea

  1. Hej Lea

   Ja en del af de bagudvendte er lidt dyrere. Men du får altså også en væsenligt højere sikkerhed for din datter. ca 5 gange højere sikkerhed.

   det er vigtigt at den ikke fylder for meget, idet dette kan distrahere dem foran og fjerne opmærksomheden fra kørebanen. Det samme gør sig iøvrigt gældende for alle fremadvendte, når man tager højde for hvor langt barnet ryger mod fronten af bilen i mange kollisioner.

   Hvis du vil være helt sikker på at bedsteforældrene monterer den korrekt hver gang, så skal du vælge isofix og de ligger i den dyre ende. De ER nemmere at montere korrekt. isofix løser dog ikke problemer med fejlanvendelse som fylder rigtig meget i statistikkerne. Så den skal du lige have i tankerne også. korrekt seleplacering, korrekt påklædning, osv osv. laves der desværre mange fejl på.

   isofix er også nemmere at flytte mellem biler.

   Hvilke biler bruger I hyppigst? og er de gamle eller forholdsvis nye? Bilmodellerne ændres nemlig fra tid til anden.

   Et bud ville være

   Klippan Triofix Recline – dyr stol. men så holder den også hele vejen. det enste du skal sikre dig hver gang den monteres med sikkerhedsselen er at den kan monteres forsvarligt i bilen. Specielt hvad angår ældre biler som ofte har lange selespænder. her erd er øget risiko for buckle crunch som er noget I for alt i verden skal undgå

   Læs mere om Buckle Crunch og Triofix på mut eget site http://www.sikkerautostol.dk

   1. Billige bud ville være Britax Hiway som du selv er inde på. Det menes iøvrigt at være den autostol som var involveret i dette uheld. barnet kunne udskrives fra sygehuset et par dage efter.

    http://www.sikkerautostol.dk/2012/01/pitea/

    MEGET voldsom ulykke. jeg har haft en dialog med selveste Jan Venäll som nævnes i artiklen. Han er den i Sverige som ved mest om personskader i trafikulykker i Sverige. Han ville ikke svare mig på hvilken stol det var eftersom at det var retningen stolen vendte i som var vigtig og ikke hvilket mærke. Han ville dog gerne fortælle at ingen fremadvendt stol ville have klaret dette. Producenterne er selvsagt glade for at deres autostole gør det godt. besafe, Klippan osv kunne såmænd have gjordt det samme. Journalister i Sverige har dog berettet at det var Hiway.

    Man ser ikke dødsfald i bagudvendte stole med mindre bilen er kørt i havet, mast helt flad af en lastbil o deslige. revet over og barnet slynget ud af bilen.

    mailen fra Venäll har jeg stadig hvis du vil se den.

    der er også Britax Two Way Elite

    det er bare det at til bedsteforældrebilen ville isofix nok være det bedste. Lige netop Klippan Triofix har faktisk fået topscore i kollisonstesten bagudvendt.

  2. Iøvrigt så har jeg netop sat Sikkerautostols Klippan Triofix til salg. Det er ikke Recline modellen, som er den model jeg skal have istedet for.

   Recline koster 3500 kr
   Min Triofix koster 2500 kr

   Skal afhentes i Næstved

   Så hvis den har din interesse, så ring eller mail mig.

 73. Hej 🙂

  Hvilken en af jeres stole kan jeg med fordel købe til min søn på 11 måneder?
  Jeg har en 3-dørs 11 år gammel LUPO. Jeg tænker derfor at få deaktiveret Airbag på passagersædet og placere ham på forsædet. Hvilken en af jeres stole kunne egne sig bedst til min bil og kan man vælge en der holder til en ret høj vægtklasse, så jeg kan have stolen i mange år?

  På forhånd tak for svar.
  Mvh Nete

  1. Hej Nete

   Jeg tænker at du egenligt helst vil have en til bagsædet men at det bliver umuligt at få barnet i stolen der. Har jeg ret?

   VW er iblandt de første bilmærker til at udstyre deres biler med isofix. Så mange af dere modeller fra sidst 1990erne har isofix, men ikke nødvendigvis med mærkning på bagsæderne. Derfor tror jeg at din bil har det. men det kræver lige at du lader en hånd løbe i revenen mellem sæder og ryglæn på de yderste sæder. jeg kan fortælle dig at de bagudvendte til isofix montering alle er godkendt til LUPO fra 1998.

   Har bilen isofix hvilket jeg er 100 på den har. Så kunne du kigge på en stol som Britax Dualfix.

   Til forsædet er der mange muligheder. Nogle af dem vil dog blokere udsynet til sidespejelet. Men så kan du sætte et ekstra spejl på. Der er ingen isofix der. Så derfor bliver det en selemonteret autostol. hvis den skal være der og det er helt fint at sætte den der skal lige siges. Du bør som de andre få dem fremvist inden køb. Eller som secondbest mulighed – monter stolen og tage en masse fotos som du sender til mig på min egen mail-adresse. (ikke her på Autosto.dk) så kan jeg se på dem og sige til hvis der er noget.

 74. Hej Lena.
  Vi står nu i den situation, at vi nu har tre små børn (nyfødt, 1,5 år og 3,5 år) og en Renault Laguna fra 2002. I bilen er der isofix bagi i begge sider, men ikke i midten. Foran er der ingen isofix og en airbag, der ikke kan slåes fra manuelt. Vi har afprøvet om der kunne være tre autostole bagi, men dette er desværre umuligt.
  Den bedste løsning vi kan komme frem til er, at få slået airbaggen permanent fra foran, og så have den mindste i en bagudvendt selemonteret stol. Bagi skal den store så sidde i en Cybex pallas 2-fix (som vi har i forvejen) og så vil vi gerne have en bagudvendt stol til den mellemste, da det jo både er det sikreste og for, at jeg bedre kan sidde i midten bagi… Så mit spørgsmål er, hvilken bagudvendt mellemklassestol er smallest og sikrest? Og synes du vores løsning lyder fornuftig eller har du et bedre forslag?

  På forhånd tak for hjælpen!

  Mvh. Christina Sørensen

  1. Hej Christina

   Hvis I vil have 3 autostole ind på bagsædet, i en bil med 2½ sæde bagi så er der ingen nemme svar. det er rigtig meget individuelt hvad der spiller sammen i de enkelte biler – også afhængig af de voksne foran.

   Jeg har fundet løsninger på 3 autostole på tværs i biler med et smalt midtersædet nogle gange efterhånden og ikke en eneste gang er det endt med den samme løsning.

   jeg vil anbefale dig at kigge ind på mit eget site på nogle fotosites derinde:

   Maxi Cosi Mobi (25 kg)
   Britax Hiway 2 (25 kg)
   Akta Graco Duologic 2 (18 kg)
   Tre På Tværs
   Besafe har jeg også lavet sådan en kombination på nogle gange.

   der kan du se hvad det er for nogle problematikker man kan støde på.

   Lad det være sagt med det samme. det er slet ikke umuligt. Det gælder bare om at finde den rigtige kombination af autostole. Man skal så være forberedt på at det kan kræve tre helt nye autostole, hvilket er en udskrivning. Til gengæld kan du så slippe for at købe en ny bil som er en meget større udskrivning.

   De måler 43-45 cm over bredeste punkt ved selve sædedelen af autostolene. Det er ikke kun basen af stolene det kommer an på. Faktisk er det ret sjældent de ramler på hinanden der. det er længere oppe
   der skal måles og det er selve sædedelen der hvor barnets numse og ben skal være.

   Cybexen er typisk ikke en af dem det går godt med. det er afprøvet. De er ret brede med de horn der. har målt en af dem til ca 50 cm.

   I kan vælge som du foreslår at få airbaggen helt pillet ud på værksted. Så kan I sætte den mellemeste i en bagudvendt autostol der og den lille i en bagudvendt stol enten i midten eller bag passagersædet bagi også den store i Cybex bag føreren. Dig bagi i midten eller bag passagersædet.

   Ellers må I arrangere et visit.

 75. Hej Lena

  Hvilken bagudvendt autostol passer bedst i en Mazda3 fra 2007?

  Umiddelbart overvejer vi en BeSafe Izi kid3..

  På forhånd tak og med venlig hilsen
  Helle

  1. Hej Helle

   Bilen har ikke været her, så det er svært at svare på. Men tag ud i en butik og afprøv Besafen. Går den ikke så vend tilbage til mig

 76. Hej,
  Tak for en fantastisk informativ side!

  Vi har købt en Cybex Sirona som anden autostol til vores søn på 10 mdr til montering i vores ene bil – stolen skal alene anvendes bagudvendt. Nu er vi på udkig efter en bagudvendt autostol som skal være i vores anden bil, en Fiat 500. Bilen er meget lille, uden Isofix og stolen skal monteres på forsædet. Hvilke stole kunne være mulige?

  Mvh
  Mia

  1. Hej Mia

   Flere stole er gode til forsædet.

   Britax Two Way Elite, som dog skal anvendes med en ekstra hovedstøtte så længe han er lille.
   Maxi Cosi Mobi
   Britax Hiway
   Britax Maxway

   Det er dem der oftest ikke blokerer for sidespejlet, går på forruden.

   1. Hej Lena,

    Tusind tak for hjælpen, dem vil jeg kigge nærmere på.

    Stolen skal nogle gange bruges på forsædet i en VW Passat, som ikke har Isofix i forsædet (mener den er fra 2006 eller 2008). Er alle de nævnte stole lige egnede til det også??

    Mvh

    Mia

    1. Det er de ja

     Og nu er Besafe Izi Plus kommet på listen. Men vær opmærksom på at den kan blokere udsynet til sidespejlet. Alternativt, kan du sætte et ekstra spejl på.

     Besafe kan du se og købe i butikkerne – lige pt Kære Børn mest. Men de andre skal du købe online, hvilket er billigst men ikke bedst uanset hvordan det liver vendt og drejet. Det ses i statistikerne over fejlanvendelse og fejlmonteringer (sidstnævnte gælder ikke isofix). Så jeg ville få de fremvist. Er det ikke en mulighed, så send en masse fotos til mig af stolen i bilen. Så skal jeg nok sige til hvis jeg kan se noget som skal ændres. Men det er secondbest.

 77. Hej.
  Først tak for denne side!!
  Mango oplysninger på et sted ,som jeg længe har ledt efter.
  Jeg har en mazda 2, og en datter på 13 mdr og 9 kilo.
  Om nogle mdr skal hun i en anden stol, og jeg leder efter en bagudvendt, pga sikkerheden.
  Jeg har prøvet en Besafe kid, og den kan lige være der, og jeg kan fortsat sidde på forsædet med mine 160cm, men min kærestes 182cm kan ikke.
  Er der en stol der er lige sikker, og som fylder mindre?
  Mvh Hanne

  1. hej Hanne,

   Ja det er der.

   Britax Max-Fix
   Fair G 0/1
   Britax Dualfix
   Klippan Triofix

   Hendes længde bør være ca 80 cm i klippan Triofix

   Alle monteres med isofix.

   Jeg har dem til fremvisning. Du kan se billeder af dem på Sikkerautostol.dk

   mvh
   Lena

   1. Hej Lena.
    Tak for hjælpen.
    Jeg har lige bestilt en Dualfix på nettet til 3700kr, og glæder mig til at modtage.
    Er spændet på hvor meget den fylder, og om min datter kan lide den!
    Nu er det på plads- dejligt!
    Mvh Hanne

 78. Vi står og skal have købt ny autostol til lillemanden på knapt 1 år (10-11 kg).
  Vi har en Opel Astra stationcar fra 2007
  Er der nogle der er bedre end andre?
  Hvordan er benpladsen til det større barn i dem?

  Rømer/Britax Dualfix
  Besafe Izi Combi X3 Isofix
  Besafe Izi Kid Isofix (Kan ikk helt se forskellen på Kid og Combi?)
  Akta Graco Duologic 2

  Er der en stol, som både har isofix og selemontering?

  1. Hej Nanna

   Der er ingen forskel på Izi Kid og Izi Combi ud over at Izi Combi kan vendes om

   Duologic, Axkid Kidzofix, KLIPPAN Triofix kan montres med sikkerhedssele og isofix. Men du skal sikre dig at selemonteringen i din bil er forsvarlig

 79. Hej Lena
  Vi er på udkig efter en autostol til bedstemors lille Renault Clio – så hun engang imellem kan hente sin 10 måneder store dreng i dagplejen 🙂
  Ved du om der findes en sikker bagudvent stol, der vil kunne passe ind på bagsædet, selvom pladsen er trang? Vi tænker med isofix, så den er lettest at installere
  På forhånd tak
  Mvh Ann

   1. Hej Lena
    Tak for dit svar, det lyder virkelig godt, at du mener at en bagudvendt stol vil kunne være der og så ovenikøbet en, der vil kunne bruges længe 🙂
    Hvis jeg nu er interesseret i at prøve den i bilen inden et køb, ved du så om det er muligt et sted i nærheden af Aarhus, eller skal man til Næstved? 😉

    1. Beklager det sene svar – havde ikke set du havde svaret.

     Du skal til Næstved.

     Det bliver for dyrt og for tidskrævende at køre til Århus

 80. Hejsa,
  Jeg har en datter på 7.5mdr. gammel og vejer ca. 10kilo nu. hun er 74cm højt.VI har Maxi cosi cabriofix og der er kun ca. 10cm fra sit hoved til kanten af auto stol.
  Vi skal til Holland på torsdag og meget tvivl om hun skal skifter stole til næste gruppe.
  Jeg har købt en Britax duo plus med isofix i Amazon.co.uk og ved det ikke rigtigt om det er nødvendigt at bruge den nu?Hun har ikke noget imod at sidder til sin babystol…
  Har læst/spurgt så meget om hun skal skifter stol nu.
  Glæder mig til at høre fra jer…

  Mvh,
  Amelia

  1. Hej Amalia

   Brug babystolen til hovedet når toppen. Eller hun rammer vægtgrænsen på 13 kg. I kunne have lavet skiftet nu hvis den næste havde været en bagudvendt autostol. Men det er det ikke. Så lad hende blive i babystolen indtil toppen af hovedet når stolens øverste kant. Eller hun rammer vægtgrænsen på 13 kg. At benene stikker ud over kanten og rammer bilsædet gær ikke noget. Det er ikke benene d skal beskyttes. Det er hele overkroppen og hovedet der skal beskyttes. Det gøres meget bedre bagudvendt end fremadvendt – specielt for så lille et barn.

   Firmaerne som laver stolene ville have givet dig det samme svar.

 81. Hej,
  Vores søn på snart 9 måneder er ved at vokse ud af babyautostolen, så vi er så småt begyndt at kigge efter en ny i junglen af autostole. Vi tænker primært sikkerhed, bagudvendt stol og med isofix og håber du kan hjælpe os med at vælge den mest sikre stol til drengen.
  Mads er en stor dreng, både i højde og vægt, 75 cm og ca 10 kg, og vores bil er en Audi A3 fra 2012
  På forhånd tak
  Kh Ann

  1. Hej Ann

   Følgende stole ville være fornuftige

   Klippan Triofix (med mindre han sover meget i bilen)
   Britax Max-Fix
   Britax Dualfix
   Fair G

   De er alle kompakte.

   1. Hej Lena,
    Tak for dit svar 🙂
    Jeg har kigget på stolene, du lister, og det ser spændende ud.
    Jeg synes måske ikke det virker så godt, at Klippan Triofix kun tester middel i sikkerhed i tænk-test; god ved frontalkollision og under middel ved sidekollision. Grunden til du nævner den, er det fordi du mener sikring mod frontalkollision er vigtigst og sikkerhed mod sidekollision mindre væsentligt?
    De øvrige 3 er alle stole til børn på 0-18 kg og jeg kan ikke undgå at tænke at stole, der skal beskytte et barn med så stor forskel i størrelse, måske ikke er den mest sikre til alle størrelser. Er det forkert?

    Jeg kommer til at tænke på, om du netop lister de 4 autostole, fordi du mener de fysik, vil kunne være i bilen, mens der vil være pladsproblemer med andre bagudvente, selvom jeg da ikke synes at pladsen er trang på bagsædet af A3’eren? Fx har jeg også kigget lidt på Audi midi med isofix, HTS Besafe izi kid x 3 og Cybex Sirona, som er bagudvente, med isofix og klarer sig godt i sikkerhedsdelen i tænk-test?

    På forhånd tak
    Kg Ann

    1. Hej Ann

     Det er altid det værste resultat der gælder. ADAC monterer ALTID stolene bagudvendt uden kontakt til forsædet. Samtlige svenske eksperter og mig selv monterer dem altid MED kontakt til forsædet eller instrumentbrættet. Det øger sikkerheden.

     Der ud over testes stolene der kan vende begge veje faktisk primært FREMADVENDT. Klippan Triofix kan monteres begge veje fra 9 kg. Den er fin, og Klippan er et af de mest erfarne producenter.

     Også er der brugervenligheden, som udelukkende vurderes subjektivt – altså baseret på personlige meninger. der faldt Triofix som de andre bagudvendte igennem. I denne del får fremadvendte typisk gode point. Men har du ingen problemer med nogle af punkterne så skal du altså se helt bort fra både dette delresultat samt det endelige resultat. det samme gælder monteringen som er en del af sikkerhedsdelen. denner også vurderet rent subjektivt.

     Det er vældig synd at testen er så lidt gennemskuelig som den er. jeg bruger voldsomt meget tid på at forklare resultaterne -noget som burde tilfalde ADAC selv, Tænk osv. kendte folk til testmetoderne og fordelingen af pointene, så sad de fleste unger i bagudvendt autostol helt op til 6 års alderen er jeg ret sikker på. resultaterne skjuler den øgede sikkerhed i dem

     Sikkerhedsforskellen på de bagudvendte stole er marginal. Ligeså er forskellen på de fremadvendte. Så meget lille.

     I Sverige foretrækkes dem til 25 kg af eksperterne – uanset om de starter fra 0 eller 9 kg.

     Inde på mit eget site Sikkerautostol.dk kan du både finde gennemgangen af disse tests samt forklaring på hvad der gør at bagudvendt er mere sikkert i ALLE typer kollisioner.

     Derinde kan du også finde en fuldgyldig forklaring på om isofix virkelig er mere sikker end montering med sikkerhedsselen, når begge stole er monteret korrekt. Svaret er nemlig at de er lige sikre.

     man er nødt til at tage pladsbehovet med i betragtning. der er frygteligt distraherende at sidde ubehageligt foran.

     Mht. sidekollision: De fleste træder på bremsen lige inden. der ud over bremses bilen i selve kollisionen.

 82. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan det her kan hænge sammen:

  Både autostol.dk og FDM bedyrer med alvorlig mine, at en bagudvendt autostol altid er sikrest, og at det er virkelig vigtigt for trafiksikkerheden, at man altid vælger sådan én.

  Alligevel er det både i autostol.dk’s og FMD’s tests en række fremadvendte autostole, der scorer bedst – også m.h.t. sikkerhed? (I hvert fald i gruppen 9 mdr – 4 år, som er den, der interesserer mig.)

  Undskyld, men hvordan hænger det sammen? Og hvilken autostol skal jeg vælge, hvis jeg alene vægter mit barns sikkerhed og ellers vil sk*de på, om den monteres med isofix, og om der er phtalater i siddepuden?

  Venligst,

  1. Hej Merete

   Ann lige neden under har stilt et lignende spørgsmål. Prøv at læse svaret. Ellers kig ind og læs om bla. forbrugertests, isofix vs selemontering,,

   Sikkerautostol.dk

   Ifølge eksperter er det med phtalater noget bras at teste idet ungerne skal sidde med tungen limet fast til betrækket og næsen helt inde i det i over 2000 timer, før der er risiko for skader på barnet i selv dem der rammer det røde felt og altså har forhøjede værdier her. Jeg er helt enig med FDM her at det burde bare slettes.

   Kort fortalt, så er en bagudvendt autostol bedst i alle typer kollisioner – altså bedst sikkerhedsmæssigt set, som er det vigtigste og det stolene er designet til.

   Du vil få voldsomt svært ved at finde en producent som vil bedyre at fremadvendt er bedst. Helelr ikke Cybex er i tvivl.

 83. Hej Lena, vi er ligesom mange andre i tvivl om hvilken stol vi skal købe….

  Vi har 2 biler; en ford fiesta mener den er fra 2007 og en skoda fabia fra 2006.

  Vi har en søn på næsten 8mdr, han sidder stabilt og vejer 9,5kg og vi synes efterhånden han bliver presset ned i den nuværende stol, det er bredden den er gal med 🙂

  SÅ vores spørgsmål er hvilken bagudvendt stol du vil anbefale?

  Den skal have mulighed for:

  – at monteres med både sele og isofix.
  – at vende den fremad(ikke afgørende, men et ønske)

  På forhånd TAK

  Mvh Charlotte

  1. Hej Charlotte

   det er ekstremt få der kan monteres med begge dele og som passer til ham lige nu.

   Klippan Triofix: Kan det hele. Men han er med stor sandsynlighed for lille til endnu på højden.

   Axkid Kidzofix. Denne stol fylder meget så bør ses inden køb. Den skal monteres med forankringsseler uanset om man monterer den med isofix eller sikkerhedsselen. Den er muligvis også for stor til ham endnu på højden.

   Fair G 0/1 aka Bimbofix: Kan vendes om, men ikke monteres med sikkerhedsselen. Den vil passe ham

   Britax Dualfix: Kan vendes om, men ikke monteres med sikkerhedsselen (kommer snart).Den vil passe ham.

   Britax Maxfix: Kan ikke vendes om og ej heller monteres med sikkerhedssele. Den passer ham også nu.

   Muligvis Besafe izi Combi X3: Men den kan kun monteres med isofix bagudvendt. Den kan vendes om og kun monteres med sikkerhedsselen fremadvendt.

   Så længe han ikke klager er der ingen problemer med at lade ham blive i babystolen et stykke tid endnu. selvom han ser klemt ud.

   det samme gælder de større bagudvendte. De fleste vælger at den skal kunne vendes om, hvis nu barnet skulle blive ked af at sidde den anden vej. Det er sjældent et problem fordi de ikke kender til andet. udsynet er meget bedre osv. De siger fra når det ikke er behageligt længere, og der kan sagtens gå flere år – selvom der ikke synes at være meget plads. De sidder i de mest underlige stillinger og endda behageligt.

   mvh
   lena

 84. hej Lena!
  vi skal ud at have en bagudvendt autostol til vores datter på 9 måneder. Hun er 75cm lang (Lange ben)
  Jeg er i tvivl om hvilken en vi skal vælge?

  Vi har 2 biler

  Toyota corolla (meget lille) årgang 97
  Og en Saab årgang 97 (Kan ikke huske modellen, men lidt større end toyotaen)

  Men ved ikke om vi skifter bilerne ud på et tidspunkt.

  Hvilken bagudvendt autostol vil du anbefale?
  Far har lange ben, og jeg er ret kort 🙂

  Mange tak.

  Mvh Nicoline

  1. Hej Nicoline

   Jeg har haft Maxi Cosi Mobi inde på midtersædet i en Corolla fra 2003 – også meget lille bil. Den stod som en klippe der og der kunne sidde en person på hver side af den. Den fylder meget bag et forsæde – måske ikke et problem så længe du bruger det forsæde (passagersædet). Men ellers sæt den i midten bagi, så er det med pladskravet ikke et stort problem.

   der kommet en ny model som hedder XP: den går til 18 kg og ikke 25 kg. Den “gamle Mobi er stadig på markedet i Sverige.

   der er også Axkid Minikid, Britax Hiway 2 og Britax Maxway som muligheder. En ting SKAL de kunne klare – og det er de lange bæltespænder jeres gamle biler er udstyret med. Det klarer disse modeller fint.

 85. Hej Lena

  Jeg er begyndt at kigge på næste størrelse autostol til min søn men er strandet….. der er så mange at vælge mellem. Jeg har en Ford Fiesta fra 2007, 3 dørs, hvilket medfører, at han skal sidde på forsædet i en sele.monteret stol. Det gør han allerede nu i sin babystol. Jeg vil jo helst have en bagudvendt hvis det kan lade sig gøre pladsmæssigt. Som jeg kan forstå er der nogle stole der tager en del udsyn når de er placeret på fosædet. Det er sjældent at der kører andre med i bilen, så benplads på bagsædet er ikke relevant. Hvis den til og med let kan flyttes til anden bil vil det være en kæmpe fordel men intet krav. Har du nogle erfaringer? Jeg har brug for at få minimeret udvalget lidt ,så jeg bedre kan overskue, hvad der kunne være relevant for mig.

  På forhånd tak for hjælpen

  Trine

  1. Hej Trine

   det er rigtigt at nogle af dem tager udsynet til sidespejlet. men nogle gør ikke

   Britax Two Way Elite (som dog bedst egner sig til større børn)
   Maxi Cosi Mobi
   Britax Multi-Tech

   De skal monteres helt op til instrumentbrættet – gerne med berøring til det.

   Iøvrigt, når nu du er på udkig , så er det måske ikke lige nu han skal i en større antager jeg. Om en måneds tid kommer der en helt ny model fra Britax som hedder Dualfix. Den kan rotere 360 grader uden at man fjerner både det ene og det andet. Den er baseret på Trifix-modellen. men kan vende bagud til 18 kg elelr fremad 9-18 kg. Den vil kunne være på bagsædet.

 86. Hej Lena,

  Vi skal til at købe autostol 9-18 kg til vores lille nysgerrige søn. Vi har isofix i vores egen bil og vil derfor gerne have an autostol der kan dette, MEN jeg vil også gerne have muligheden for at han kan køre med andre, der ikke har isofix i bilen. Derfor skal den gerne have begge funktioner.

  Derudover vil vi gerne i det første stykke tid have at den er bagudvendt, men have mulighed for at den skal kunne være forudvendt.

  Vi har talt om at idet han er så nysgerrig, så er det nok ikke realistisk at han sidder bagudvendt ret længe, så det er højest sandsynligt forudvendt han vil sidde længst tid i stolen, så derfor er det også i vores øjne forudvendt han ville skulle køre med andre biler end vores, så derfor er selemonteringen vigtigst i den retning.

  Jeg kan simpelthen ikke gennemskue hvilken stol, der er den bedste. Vi har kigget både på Römer, Be safe, Cybex osv, men dem vi har set på kan enten “kun” vende den ene vej, men monteres både med sele og isofix eller vende begge retninger, men kun monteres med isofix.

  Kan du hjælpe?

  1. hej Laira

   De fleste børn er meget nysgerrige. Det der med at de vil kede sig og hurtigt sidde ubehageligt i en bagudvendt er en vrøvlehistorie som er opdigtet af nogle ikke kender noget som helst til dem og generelt ikke ved hvad de har med at gøre.

   fremadvendte børn har sidevinduet og bagsiden af et forsæde at se på. Et bagudvendt barn vil have evt ældre søskende, udsigt gennem både sidevinduet og hele bagruden.

   Axki kidzofix opfylder alle kravene du nævner. men den kræver ofte også meget plads i bilen – specielt med isofix monteringen. Selvom den har isofix så SKAL man anvende forankringsseler til den.

   Du kan se den inde på mit eget site. der står den under stolene til 25 kg og der er en held del billeder af den i nogle biler.

 87. Først og fremmest vil jeg sige tak for en super god webside med masser af nyttig info, Jeg vil dog meget gerne have et råd angående autostol til vores pige på 6 mdr, Vi er på udkig efter den næste autostol, som helt sikkert skal være bagudvendt, men i og med, at man ikke kan regne med testene af de bagudvendte, synes jeg at det er lidt svært at gennemskue hvilke af dem, der så egentlig er de bedste. Vi har pt en Peugeot 207 fra 2006, 3 dørs med isofix, og vores datter er en lang og slank pige, hvilken af de bagudvendte autostole vil I så anbefale os? Jeg har selv haft lidt kig på Klippan Triofix eller Cybex Sirona som har hver deres fordele, for Triofix vedkommende synes jeg nemlig, at det er rigtig dejligt, at den kan bruges helt op til 36 kg, så man “slipper” for at skulle have en ny autostol igen, når hun bliver 4, men jeg vil nu heller ikke gå på kompromis med sikkerheden alene for at “spare” en autostol. Sironaen er jo rigtig smart med dens drejefunktion, jeg er dog i tvivl om, om det er noget, man får noget ud af i en 3 dørs bil? Med mindre stolen bliver monteret på forsædet, hvilket vi dog også ofte gør med babystolen. Men også Besafe iZi Combi X3 ISOfix har været lidt inde i billedet. Så som sagt, er jeg meget i tvivl, så jeg håber, at I kan vejlede mig lidt. 🙂

  Mvh Mette Christensen

 88. Dejligt at høre at du har gode erfaringer med bagud i den ene bil og fremad i den anden bil 🙂
  Mht. en tredje person på bagsædet vil det kun være, når vi skal have kammerater, fætre osv med ud at køre. Så jeg tænker, at vi evt. kan sætte en barnestol på forsædet og så 2 børn og 1 voksen på bagsædet. Altså ikke nødvendigvis 3 stole på bagsædet. Så vi er egentlig bare interesseret i et godt bud på en stol, som ikke fylder voldsomt meget og som selvfølgelig er super god 🙂

  Hvad er din generelle holdning til Cybex Sirona f.eks?

  1. Hej

   Cybex Sirona er fin nok. Men man kan ikke bare vende den som man vil. Den skal enten være bagudvendt 100% eller fremadvendt 100%. 5-punktsselen skal fjernes for at udløse drejefunktionen så meget at den kan vendes 180 grader.

   der ud over er den en del mindre end de andre, så den holder ikke så længe som dem.

   Når der skal tre ind på bagsædet er der desværre ingenvej udenom en der monteres med sikkerhedsselen. Den er nødt til at være i midten af bilen, en fremadvendt eller en voksen i midten lige ved siden af hvis den er på et af ydersæderne vil ikke give plads nok, fordi midtersædet er smalt. Står den i midten er det en anden snak.

   En bagudvendt stol som placeres i midten vil heller ikke have den helt store indflydelse på pladsen foran i og med ryggen på dem ikke vil støde på forsæderne.

   Hiway står fint der. ligeså gør Maxway som er en opdateret model af Hiway og lidt længere i ryggen, samt lidt bedre hældning.

   Det er ikke muligt at placere Sirona der, da der ikke er isofix på midtersædet.

   jeg har billeder af Megane liggende.

   Mvh
   Lena

   1. Tak for svar 🙂
    God ide med en stol placeret på midtersædet.
    Vi er gået væk fra Sirona’en igen, da jeg ikke tror at vores søn kan sidde i den ret længe. Han er kun 8,5 mdr men skal allerede nu have stolen indstillet i yderste position, så han har ikke noget at vokse på.
    Nu er vi istedet gået igang med at kigge på en fair g. Har også kigget på både max Way og Hiway, som du foreslår men jeg vil gerne have en stol, som kan vendes fremad, hvis der skulle blive problemer med at have ham siddende bagudvendt.

    1. Hej Anna

     Tror næppe I får problemer med brok pga pladsmangel til benene på sigt. De finder en måde at sidde på som er behagelig for dem men det ser ubehageligt ud for voksne fordi vi har glemt hvordan det er at sidde sådan og ikke længere kan fordi vi er blevet for stive. Han kan desuden se MEGET mere i en bagudvendt stol.

     Svenskerne har brugt denne type stol til 4-5 års alderen siden 1967. Vi har haft succes med dette også.

     De står særdeles godt i midten de to der.

 89. Hej Lena,

  Først 1000 tak for nogle rigtig gode og brugbare informationer 🙂

  Vi skal have købt ny bagudvendt autostol til Albert på 8 mdr. Vi er blevet anbefalet enten Cybex Sirona eller Besafe iZi KID x3 Isofix Combi i de butikker vi har været i. Er der noget med, at Cybex Sirona ikke er så lang i højden? Jeg er ellers helt vild med deres drejefunktion, når man sætter barnet ind i bilen.
  Vi har en Renault Megane Stationcar fra 2006. Der skal være plads til både storebror og Albert på bagsædet og lejlighedsvis en tredje person (hvis muligt).
  I bil nr. 2 har vi en fremadvendt Römer og er derfor i tvivl, om vi kan holde ham i en bagudvendt til han er 4 år, når han ind imellem kører i en fremadvendt. Har du nogle erfaringer der?

  På forhånd 1000 tak for hjælpen.

  Mvh. Anna

  1. Hej,

   Dette er reelt en 3 på tværs kombination. Det er ikke helt enkelt, så forstår ikke hvorfor butikkerne bare har anbefalet to autostole ( nok fordi de sælger dem) . Bare at anbefale noget uden at have afprøvet det i bilen først er ikke smart. Du kan kigge ind på fotosiderne af de forskellige stole for at få et billed af hvorfor.

   Kombinationen skal spille sammen. Ikke alle passer sammen.

   Typisk vil mindstebarnet komme til at sidde i midten

   Sidst var der en Opel zafira til en tre på tværs afprøvning. Det handler i meget høj grad om logistik.

   1. Og det var Renault Megane i ville have en tredie person i lejlighedsvis og kun den kan jeg forstå?

    Han vil kunne se mere i den bagudvendte stol og benpladsen er noget der ikke genere de små. Vi har problemer nu da knægten er vendt fremad. Han læner sig hele tiden frem da han ellers ikke kan se noget. Bagudvendt havde han hele bagruden istedet for bagsiden af forsædet som udsigt.

    Han sad fremadvendt i bedsteforældre bilen uden problemer med at vende ham om i vores egen. Udsynet var nemlig meget bedre.

 90. Hej Bianca

  Hvilke biler kører I hver især i?

  Og hvilket årstal er de produceret sådan ca? man kan blive overrasket over hvad man finder mellem sæde og ryglæn engang imellem nemlig. Nogle biler er bedre udrustet end manualen og diverse mærkater (mangel på samme) giver udtryk for.

  Der er flere der kan med og uden isofix

  Axkid Kidzofix
  Akta Graco Duologic 2/Klippan KISS
  Klippan Triofix

  Pladsbehovet i bilerne er forskellig.

  Det anbefales at se en autostol og få den afprøvet i bilen inden køb.

  men start med at kigge ind på mit eget site, hvor du vil finde billder af dem i forskellige biler. der står også hvad man skal være særligt opmærksom på ved en evt selemontering.

  Hvem ved måske finder du jeres biler derinde.

  http://www.sikkerautostol.dk

   1. Klippan Triofix.

    ingen hvilepoition, men stadig fornuftig hældning i bilen.

    passer børn fra 1 år/80 cm

    kan vende begge veje med isofix.

    kan monteres med bilens 3-punktssele

    Kompakt stol med mulighed for at købe et ekstra mellemlæg for at øge benpladsen for barnet når det bliver større om nødvendigt.

    letvægter

    Nem at flytte mellem biler

    Mulighed for en base i hver bil. så kun selve stolen skal flyttes.

    Monter den altid med kontakt til forsædet. så bliver den mere stabil og yder en bedre beskyttelse (blev testet fritstående af ADAC)

    Kommer med hvilefunktion i løbet af efteråret.

    billeder her
    http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-18kg40lbs/klippan-triofix/klippan-triofix/

    drengen i Huyndai I30 st er 1 år gammel

 91. Hej. Jeg vil høre om i kan hjælpe. Jeg har hørt om en autostol som kan monteres både bag og for vendt, ved i hvilken en det er og er der isofix? Vil helst gerne ha en der både kan monteres med og uden isofix hvis bedsteforældrene skal passe den lille en dag, jeg er ude efter en autostol hun kan bruge når hun vokser ud af baby autostolen, syntes det er lidt af en junglet, hvad kan i anbefale?.

  Tak 🙂

 92. Hejsa!

  Vi har en datter, som lige straks er 6 mdr. Hun vokser hurtigt i længden (nu omkring 70 cm) – slægter sin far på 😉
  Vi skal ud og investere i en ny autostol – og vil meget gerne vælge en bagudvendt – og har egentlig været lidt obs på cybex sirona, men jeg har lige set fdms test for 2013 – og der scorer den ikke så højt…
  Hvad vil I anbefale? – vi har en Mazda5 fra 2007 med 7 sæder – men bruger kun de 5 🙂
  Blev egentlig lige lidt forundret over at læse det med at “puderne”, som der er ved flere af de fremadvendte ikke nødvendigvis er af det gode – så er sironaen måske igen ikke så attraktiv på længere sigt…

  Mange hilsner
  Anna-Marie

  1. Hej Anne Marie

   Jeg ville ikke lægge så meget i test-resultaterne.

   Du kan læse mere om hvordan der testes
   http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/testresultater/

   Sikkerhedsmæssigt set fejler Sirona skam ingenting – ihvertfald ikke sålænge den bruges bagudvendt. Det eneste der er ved den er at den er lille i forhold til de andre bagudvendte i samme vægtklasse. Du skal være opmærksom på at 5-punktsselen i Sirona skal fjernes før du kan bruge den fremadvendt. Den kan simpelthen ikke drejes før selen er fjernet. Puden er lavet meget stor med vilje. Det er for at undgå forældre vender ungerne før i sidste øjeblik.

   Som montør af autostole – primært bagudvendte har jeg mødt forældre hvis unger kravlede ud af denne type autostol. For nyligt døde et barn på 2½ år i sådan en stol (ikke Cybex). han døde af skader på de indre organer i maven.

 93. Hej,

  Jeg har samtlige testresultater på Belogic liggende. Det er Brugervenligheden den har faldet på foruden at man fandt forhøjede værdier i skadelige stoffer. Der er intet i vejen med kollisionssikkerheden. FDMs test er den samme som Tænks.

  Der er efterhånden en del autostole som har bestået Plus Test

 94. Hej Lena! Ang. Akta Graco Belogic så står der på her på siden, at stolen som den eneste af to har bestået den strengeste svenske crashtest. Jeg kan ikke få det til at stemme overens med en information på FDMs hjemmeside. De bedømmer sikkerheden til kun to stjerner. Dette skyldes ikke betjeningsvanskeligheder eller risiko for fejlmontering, da disse to punkter er bedømt selvstændigt. Hvordan vil du så forklare, at dette kan hænge sammen?
  Mvh. Tina

 95. Hej

  Jeg bor i Canada men skal hjem til DK med den lille naar hun er omkring 3 mdr gammel. Jeg havde regnet med at kunne tage min bagudvendte autostol med fra Canada til at bruge mens vi er i DK. Er det loveligt eller skal jeg have en dansk stol? Stolene herovre har andre navne end dem derhjemme, saa det er svaert at vide om de er tilsvarende.

  Noget helt andet er et min mors bil er meget lille (det er en Ford Ka), saa jeg er bekymret for om vores stol vil kunne vaere der, samtidig med at der er plads til os. Vores stol hedder Safety 1st Onboard Air 35, hvis det hvaelper. Her en en link til firmaet: http://safety1st.djgusa.com/en/djgusa/safety1st/infant-car-seats/onboard-trade%3B35-air-infant-car-seat (dette er en Amerikanske hjemmeside, men jeg tror nok stolen er den samme i Canada).

  Hvis jeg ikke maa bruge min stol i DK eller hvis den ikke kan vaere i bilen, kan man evt. leje en stol for et paa maaneder eller er jeg tvunget til at investere i en ny stol? Det ser ud til at de er meget dyre i DK, saa jeg vil helst undgaa det.

  mvh

  Merete

  1. Hej Merete,

   Jeg kan ikke se om stolen har en ECE 44-04 eller 44-03 godkendelse, hvilket den skal have for, at være lovligt i Danmark. Desværre er det ikke samme kontrol/test, som stolene i Europa og USA skal igennem.

   Derudover kan jeg ikke lige se om du kan sætte den fast med LATCH og sele eller kun LATCH. Der er nemlig forskel på LATCH og Isofix og derfor kan du ikke med sikkerhed bruge stolen i en dansk bil med Isofix.

   Babysam lejer autostole ud til fornuftige priser (når det er så kort tid), så prøv at tage kontakt til dem.

   Mvh

  2. Kort svar: NEJ! Det er ulovligt at anvende en autostol fra et land som Canada her i Europa. Ingen af dem er godkendte efter europæisk standard.

   Faktisk skal du have stolene inden du sætter børnene i bilen på dansk jord. der er ingen “græs-periode”.

  1. Hej Sorina,

   Jeg har ikke selv erfaringer med dem og testvideoerne ser voldsomme ud, men de skulle være ret sikre alligevel. Håber dog lidt på, at deres stole er med i autostol testen denne gang, så vi kan se nogle resultater på dem.

   Mvh

 96. Hejsa.

  Hvilken en skøn og informativ side jeg er blevet anbefalet!!!
  Men men jeg er stadig forvirret… Og håber du kan hjælpe..

  Vi har en søn på 7 mdr, han vejer 9 kilo og er 75 cm lang. Vi er begge 180 cm høje, så ikke mærkeligt sønnike følger trop 🙂

  Jeg vil gerne han får en bagudvendt stol, men fik af forhandler af vide det var svært med vores seat ibiza st ecomotive. Da pladsen i bag er lille.
  Han sidder nu i sin bagudvendte babystol og har altid tidligere været glad for at køre bil, men det har desværre ændret sig nu hvor han er så lang 🙁 han sidder sammenkrøbet med benene og når snart over kanten.
  Hvad gør vi??
  Jeg har kigget meget på cybex Sirona, pallas 2 fix, junofix mv. Men i følge deres egen hj.side duer pallas ikke i seat. (De er jo så også fremmedadvendte, da eg blev frarådet bagudvendt pga plads.)

  Kan du anbefale en god stol til os og som gerne er lidt fremtidssikret? Passer til os alle tre og bilen.
  På forhånd mange tak.

 97. Hej Lena

  Min datter på 13 måneder vejer 8,5kg og er 72 cm.
  Efter en tur i Sverige er vi overbeviste om at vi ønsker en bagudvendt stol og gerne en som senere kan fremadvendes. Vi ønsker også at den skal være med Isofix. Vores datter er hybermobil (ved ikke om det har en betydning i forhold til valg af autostol men forestiller mig det). Vi har en Nissan Qashqai og den skal stå på bagsædet. Vi har også en datter på knap 3 år som idag sidder i en Recaro young plus. Vi overvejer om vi skal skifte den til Cybex Pallas 2 fix med puden foran eller om vi skal vente til hun kan komme i en Cypex (eller anden) med bilens 3 punkts sele, hvad vil du anbefale.

  På forhånd tak 🙂

  Hilsen Camilla

  1. hej Camilla

   jeg har skrevet en mail til dig – har nu fået svar på et af spørgsmålene.

   jeg synes I skal lade jeres 3-årige datter bruge recaroen så længe som muligt. Pudestolene er slet ikke så gennemtestede som de fleste tror.

 98. Jeg står og skal købe en bagudvendt autostol fra 9 kg. Men er virkelig i tvivl hvilken af alle de bagudvente autostole man skal købe, nogle som kan hjælpe? Vil selvfølgelig helst havde den der klarer sig bedst i test, men det betyder også meget for mig at barnet sidder behageligt både vågent og sovende.

  1. hej Danielle

   jeg mangler nogle oplysninger

   Hvilken bilmodel har I?
   årgang hvis den er af ældre dato især
   Hvor langbenede er I som forældre (betydning for pladsbehovet)

   Jeg er ikke glad for de tests medmindre det er den svenske Plus test
   her kan du læse mere om forbrugertests:
   http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/testresultater/

   her om den svenske Plus test
   http://www.sikkerautostol.dk/svensk-plus-testswedish-plus-test/

   bagudvendte autostol som har klaret sig dårligt i forbrugertests har klaret sig meget bedre i virkeligheden samt i Plus Test. Læg mærke hvad der stå nederst på siden om forbrugertests ang. Multi-tech

 99. Kære Lena/Kristian

  TAK for jeres store arbejde med at rådgive i junglen af autostole!

  Vores søn på 8 mdr (knap 9 kg) er på vej ud af sin autostol. Hvilken bagudvendt autostol vil I anbefale til en Skoda Fabia stationscar (fra 2006)? Der er isofix i bilen. Min mand og jeg er hhv. 1.80 og 1.69. Man kan ikke slå airbaggen fra på forsædet, så stolen skal kunne være på bagsædet. Om muligt skal stolen ikke være for tung, da vi får brug for at kunne tage den ud ofte.

  mvh
  Mira

  1. Hej Mira

   Og mange tak for ordene!

   Faktisk har din bil været her – ikke din men en andens.

   Her gik Britax Hiway glat ind. og moderen var på sin højde. den står så i midten i den bil – hvilket er en udemærket plads. den vejer 7 kg.

   men til hyppige skift vil det være lettere med isofix. isofix har et minus i jeres stilfælde – de vejer 12-15 kg. En stol uden vejer 7-10 kg.

   isofix:
   Britax Max-Fix
   Cybex Sirona (den nye model som kommer lige om lidt – omkring maj måned)
   Fair G 0/1/Bimbofix

   til selemontering:
   Britax Hiway 2
   Maxi Cosi Mobi (kun bag dig)
   Britax Maxway

   Køb et ekstra sæt forankringsseler. Så bliver flytningen mellem bilerne nemmere.

 100. Hej Lena/Kristian

  Vi har en Ford Ka med kun to døre – vi har isofix på bagsædet.

  Vores søn på 5 måneder sidder pt. i en brio baby autostol i en isofix base på bagsædet.
  Men hold da op en kamp at få autostol og ham bakset ind bagi – noget af en belastning for ryggen, da der ikke er meget plads fordi forsædet kommer i vejen…

  Vi har prøvet at høre forskellige værksteder om man kan få airbaggen på passager forsædet slået fra – men det kan man ikke på en Ford Ka. Så kunne vi have stille ham bagudvendt på forsædet.

  Har I nogle erfaringer med Ford Ka og autostole?

  Mit spørgsmål er nu – hvilken autostol skal vi købe når han skal have sin næste? Det anbefales jo at den stadig er bagudvendt – men hvordan får man lige barnet sat i den når man ikke har nogen døre bagved?

  Håber I kan komme med nogle gode forslag/løsninger.

  Var i Babysam for at kigge på Sirona men det var heller ikke en holdbar løsning.
  Hvad mener I?

  Mvh. Rikke.

  1. Hej

   jeg har haft nogle inde på forsædet i en Ford KA. der kunne airbaggen godt slås fra, så mekanikerens svar undrer mig lidt. jeg kan godt se problematikken med fastspændningen af barnet.

   Uanset hvilken autostol du køber om den er fremadvendt eller bagudvendt, så vil du blive nødt til at krybe ind i bilen og spænde ham fast.

   Der går nok ikke mange måneder før han kan kravle og sidde selv. Så bliver det nemmere.

   Den nuværende Sirona er meget kort i ryggen. MEN lige om et øjeblik kommer Cybex med en forbedret model af den, som er længere i ryggen og går højere op i selen, således at børnene kan bruge den i længere tid. Også sætte den bag førersædet, da der ofte er noget bedre plads bag passagersædet til at komme ind og ud.

   HVIS det bliver en fremadvendt, så undgå dem med kollisionspuden foran. For det første bliver han nærmest levende begravet. For det andet er de slet ikke så godt testet forstået på den måde at de nuværende testdukker mangler sensorer i maveregionen, den nedre del af nakken og i rygraden – alle de steder som er vigtige at måle på i disse autostole. Desuden er børnene heller ikke så godt spændt fast i dem som i dem med 5-punktssele.

   Den nemmeste løsning, som samtidig er supersikker mht bagudvendt stol er Cybex Sirona – den nye model. Butikkerne i Tyskland har fået et eksemplar af de nye modeller, og dem som de bestiller hjem fra nu af bliver den nye forbedrede udgave. det er me øje for at han inden for ganske få måneder lærer at kravle og sidde selv. Også sæt den bag førersædet for at give dig bedre plads til at spænde ham fast. han vil formentligt snart sætte sig op i den selv.

   I starten her kan du sætte ham ind på bagsædet, selv komme ind i bilen og sætte ham i stolen. Lidt bøvlet men…

   mvh
   Lena

 101. Vi står og skal have autostole til vores tvillinger-de er 11 mdr ca 8,5 kg og 72 cm. Det virker som om de sidder ret klemt i deres recaro Young profi plus, men er ik helt store nok til stolen der hedder 9-18 kg.
  Vi har besluttet at den skal være bagudvendt og med isofix. Vi har en opel insignia og der skal sidde en bag hvert forsæde.
  Vi har overvejet enten besafe eller cybex men ved ik om det er “værst” med mavepuden eller selespænding hvis de på et tidspunkt skal vende fremad.
  Hvad vil i anbefale?

  1. Hej Helle

   Ang forskellen på isofix og selemontering, så kan jeg henvise dig til mit eget site http://www.sikkerautostol.dk
   Allerede på den første side er der et indlæg skrevet af en af de førerende eksperter på området i verdenen. Han har arbejdet i branchen i mange år, også som chef for en af verdens største firmaer: Britax. Han er med til at uddanne folk inden for området. jeg har ham med på sidelinjen – og faktisk kommer nogle af de autostole jeg har stående til afprøvning fra ham.

   http://www.sikkerautostol.dk/

   ang. mavepude eller sele: Der findes ingen autostol der kan vende bagud, hvor barnet spændes fast med mavepude mens stolen er bagudvendt. der ud over er der tvivl om hvor gode de mavepudestole egenligt er. De er slet ikke et gennemtested system. de er ret nye på markedet. Der er meget mere om det, men ikke i relation til bagudvendt eftersom det ikke findes til bagudvendte autostole – heller ikke Cybex Sirona.

   Til Insignia (har ikke været hos mig) men en umildbar vurdering er at autostolen skal være kompakt – specielt når der skal være to i bilen. der er typisk mindre plads bag førersædet end bag passagersædet i bilerne.

   Cybex Sirona: isofix montering – Vent med at købe den til maj – begyndelsen af juni i år. Stolen er ret lille pt og i mine øjne pengene ud af vinduet. MEN, Cybex har heldigvis lyttet til forbrugerne og forhandlerne og vil nu lave den 5 cm højere. Der vil være flere andre ændringer på den nye model. den skulle komme i maj.

   Fair G 0/1/Bimbofix: Isofix

   Klippan Triofix er også meget kompakt og holder længst tid. MEN da selen starter langt oppe skal de måle mindst 80 cm. Den er fra 9 kg.

   De andre autostole varierer en del mht. pladsen., Disse her fylder meget lidt i alle biler.

 102. Hej Lena.
  Håber du kan hjælpe mig lidt.
  Jeg har en datter på 9 måneder, hun vejer 9,6 kg og er 75 cm lang. Hun er blevet for stor til sin Brio bagudvendte autostol.
  Jeg sætter sikkerheden højt og vil derfor have en bagudvendt autostol, da jeg har fået indtryk af dette er sikrest, kan du give mig ret/uret i dette?
  Dernæst kommer vi til jeg har en lille bil, en Hyundai i10, så jeg ved ikke hvilke autostole der vil passe bedst? Der er jo begrænset med plads..

  Synes jeg ledt og ledt alle steder i flere måneder nu, men kan bare ikke finde det rette, nu er Freja blevet for stor til sin autostol og jeg har endnu ikke fundet noget, derfor HJÆÆÆÆÆLP!

  Hvilke autostole vil du anbefale?

  Mvh Louise

  1. Hej Louise

   der har været en i30 her. Jeg husker den som en ikke særlig rummelig bil trods at det var en stationcar. de valgte Fair G. Den kaldes også Bimbofix eller Wavo. Den kan bestilles online her i DK eller via http://www.mywavo.com. Husk at få den rigide hovedstøtte med.

 103. Kære Lena,

  Vi er i syv sind vedr. køb af autostol til vores datter på 7½ måned, som vejer 11,5 kg og er 75 cm lang. Problemet er, at hun alders- og udviklingsmæssigt bør passe en babymodel, men størrelses- og vægtmæssigt kan hun ikke være i en sådan, og de næste modeller (9-18 kg), som vi har prøvet, virker ikke hensigtsmæssige til hendes ryg (hun må jo helst ikke sidde oprejst op endnu).

  Vi er allerede på køb af stol nr. 3, da hun er udvokset Rømer Baby Safe Sleeper og nu også Rømer Baby Safe Plus (0-13 kg), hvor sidstnævnte ikke passer hende i selerne (de dækker kun hendes arme, men kan ikke nå hende om skuldrene, hvilket jo ikke kan være særlig sikkert).

  Vi vil gerne have en god og sikker bagudvendt stol, hvor der er mulighed for, at hun ikke sidder for oprejst op (altså gerne en lounge/ligge-stilling), da hendes ryg endnu er for svag til at sidde oprejst op.

  Babysam har anbefalet en Cybex eller Besafe, som var de eneste modeller med en ikke fuldstændig oprejst siddeposition, men vi var ikke specielt begejstret for nogen af modellerne.

  Vi kører i en Volvo XC90, så vi har ingen pladsproblemer af nogen art. Vi kører forholdsvis sjældent og max 1 time ad gangen.

  Hvad vil du anbefale?

  På forhånd mange tak for din hjælp!

  Bedste hilsener
  Signe

 104. Kære Lena
  Tak for svar.

  Er det korrekt forstået, at Fair G kun kan monteres med isofix i bagudvendt position og ikke i fremadrettetposition? Og i så fald er det standard eller er det kun Fair G modellen der ikke kan monteres med isofix i begge positioner?

  På forhånd tak.

  VH.

  Anders

 105. Kære Lena

  Min mand og jeg skal købe autostole til vores tvillinger som snart er 9 mdr. Vi kunne godt tænke os at vælge en bagudvendt stol, pga. den øgede sikkerhed ift. fremadrettede stole. Vores bil er en Golf stationcar fra 2008 med isofix. Vi havde oprindeligt forestillet os at købe Axkid kidzofix stole, da vi syntes det er smart, at den kan sidde fremadrettet, hvis man gerne vil skifte over til det, men da vi så stolen (uden isofix) i nogle venners bil, blev vi meget i tvivl om den overhovedet kunne være i vores bil, hvis vi også skulle kunne være der (vi er begge høje 180 og 185 cm). Vi vil derfor gerne spørge dig, hvilken stol du vil anbefale os? Vi lægger desuden vægt på, at børnene skal sidde konfortabelt og, at betræk kan maskinvaskes.

  På forhånd tak.

  Mvh.

  Marie

  1. Jeg ville vælge en mere kompakt autostol og en som står godt i biler med meget skrånende sæder. Bagsæderne i Golfen hælder en hel del, hvilket gør at nogle af stolene bliver FOR oprejste..

   Som jeg skrev til Anders, så ville jeg kigge på nogle andre og mere kompakte modeller som klarer dette meget bedre.

 106. Hej Lena og Kristian.

  Jeg synes, det er svært at finde rundt hvilken stol, der er den bedste, så jeg vil høre om i vil anbefale et par stykker, da min dreng snart skal skifte fra sin første stol.

  Vi har en gammel Toyota Carina uden airbag foran.
  Jeg kan forstå, at bagudvendt er det bedste, men får man ikke et problem med benene, der ikke kan være der for ryglænet på et tidspunkt?

  Og hvilken stol vil i anbefale til at have bagudvendt på forsædet?

  Samt hvis nu jeg vælge en fremadvendt, hvilken vil i i så fald anbefale.

  Vi er blevet tilbudt at låne en Recaro Young Sport, som vidst går helt op til 12kg, men den er ikke at foretrække, vel?

  På forhånd tak 🙂

  1. Hej

   Til Toyota Carina (sådan en har været her hos sikkerautostol) og på forsædet vill følgende være gode valg – bla fordi de ikke blokerer udsynet til sidespejlene:

   Britax Maxway
   Britax Hiway 2
   Britax Two Way Elite.
   Maxi Cosi Mobi

   De monteres helt op ad instrumentbrættet. dermed kan forsædet rykkes fremad og give god plads til den person der skal sidde bagved.

   Toyota Carina står dog ikke på Maxways billiste over godkendte biler til denne stol. MEN den er bygget op på Hiway modellen. Hiway er godkendt og står godt i bilen. At Maxway ikke er godkendt til denne bil skyldes sådan set bare at bilen ikke længere er på markedet.

   Nej en fremadvendt er ikke at foretrække.

   1. Tak for anbefalingerne!

    Vil der være nok plads til benene i en bagudvendt, når de vokser?

    Og noget andet; hvordan afmelder jeg at få emails hver gang der laves et indlæg herinde?

     1. Tak.

      Når jeg trykker på manage, beder den om min email, men der er intet felt, hvori jeg kan oplyse den.

 107. Hej Lena

  Jeg er interesseret i at købe den nye Axkid Minikid, men jeg har svært ved at finde en forhandler. Har du overblik over hvor vi ville kunne købe den?

  Mvh
  Claire

   1. Tak for det. Jeg synes at det er enormt svært at finde ud af hvilket sæde vi skal have. Jeg ved bare at jeg vil have et bagudvendt. Vores datter er kun 6 mdr men kan ikke længere være i sin Recaro Young Profi. Vi har en Citroen C5 stationcar årgang 2011 og skal have plads til 3 børn på bagsædet, dog sidder den ene ikke længere i autostol. Vi kører kun meget sjældent længere ture. Er der et specielt sæde I vil anbefale med baggrund i dette?

    Mvh
    Claire

    1. Hej Claire

     Som Kristian skriver så er den endnu ikke kommet ud i butikkerne. Det er planen at jeg skal besøge Securatot på mandag. Skal se om den er kommet der. Den er lige på trapperne. Den skulle fylde 5-6 cm mindre end de to andre.

    2. Ang. 3 på tværs på bagsædet. Der er nogle som jeg typisk bruger til det. Britax Maxway. Britax Hiway, Besafe, Maxi Così Mobi. Men det er som et puslespil. Man skal finde ud af hvilke der passer så det er både nemt og bekvemt for alle.

 108. Hej
  Jeg har en bagudvendt Britax autostol til min datter og den er hos min mor, som har bil.
  Når jeg rejser med min datter, har jeg indtil sidste år, hvor hun var under 15 kg, taget min bagudvendte babystol med til hende – fordi Britax-stolen er for uhandy og tung at rejse med (det har været rygsækrejser).

  Hvilke alternativer er der, som ville kunne tages med på rejse? Hun er 4½, ca. 105 cm høj og vejer 16 kg.

  Har overvejet selepude, men er de sikre nok?

  KH Anne-Mette

  1. Hej Anne-Mette

   det er stadig sikrere med en bagudvendt stol. MEN forskellen er ikke den samme som den var da hun var feks 2 år.

   Så som Britax Two Way Elite som vejer blot 8 kg og kan tages under en arm med mindre man har købt en resjetaske til den.

   Har hun passet ned i sin 0-13 kg stol så længe?? Jeg er forbløffet over at hun kunne bruge sin babystol så længe uden at være for lang til den. (toppen af hovedet når toppen).

   Hvis du mener en selepude uden ryglæn, så vil der iikke gå lang tid før de ikke længere kan bestå ECE R godkendelsesprøverne, fordi sidekollisions-test bliver indført.

   Min egen personlige mening vedr. hvor handy en med ryg vil være at bære rundt på sammenlignet med TWE, er at TWE er mest handy.

 109. her ville en som Klippan Triofix være perfekt. Den vil I kunne bruge bagudvendt til mindst 4 år med den længde hun har nu i en alder af lidt over 2 år. med 12 kg nu rammer hun næppe 18 kg før hun er fyldt 4 år og på længden vil hun have masser at gå på endnu i den. Den kan anvendes fra nu og til hun ikke længere har brug for en autostol – dvs til 36 kg.

  der kan købes ekstra base til den.

  Mvh
  Lena

 110. Hvad vejer hun? og hvor lang er hun. Jeg tænker at med 2 år og 3 måneder så må valget blive en til 25 kg. Dem til 25 kg er uden isofix. Skal i have en stol i hver bil eller bare en enkelt som I vil flytte mellem bilerne?

  1. Hun vejer lige omkring 12 kilo og er 92 cm høj. Vi plejer at skifte sædet mellem bilerne, men overvejer lidt at anskaffe to pga logistiske problemer.

   1. HOV, undskyld det sene svar. jeg havde slet ikke set det.

    baseret på 206 eren som er den mindst rumlige af de to. Da hun “kun” vejer 12 kg og er 92 cm høj:

    Klippan Triofix til begge biler.

    Den vil I have glæde af meget længe – faktisk til hun slet ikke skal bruge nogen form for sæde i bilen længere. Hun kan bruge den bagudvendt il 18 kg, da den er meget lang i ryggen og selen slutter langt oppe. derefter kan den bruges med basen fremadvendt som bæltestol 15-25 kg med isofixbasen og fra 25-36 kg som bæltestol uden basen.

    Mvh
    Lena

 111. Hej

  Min datter på 2 år og 3 måneder skal have nyt bilsæde og jeg vil gerne have et bagudvendt autostol, men synes det er svært at finde ud af hvilket det skal være.
  Vi har to biler, Mazda 2 fra 2009 og en Peugeot 206+ hdi fra 2011. Begge biler har isofix på bagsædet, men ikke på forsædet. Foreløbigt er hun eneste barn i bilen, men der skal muligvis være plads til endnu et bilsæde engang i fremtiden.
  Jeg er 167 cm høj, mens hendes far er 185 cm.
  Har i nogen bud på hvilke stole der kan være egnede?

 112. Hej
  Vi skal ud at have autostol 2 til vor søn på 11 mnd.
  Han vejer 10 kg, og er 82 cm lang, altså en lang tynd dreng.

  Vi har en toyota avensis 2007, jeg er selv 191 cm høj, mor er 171

  Vi har besluttet os for en bagudvendt stol, men er lidt i tvivl om hvem det skal være.
  Er de stole der er varer fra 9 kg og helt op til 36 kg, men er ligeså gode som dem der dækker vægtgruppe 1 og 2? Vi regner med vores søn vokser rimeligt hurtigt, det har han gjort indtil videre, og da ville det være rart med en stol der kunne vare længe. Er eksempelvis britax multi tech 2 god. Kan ikke se nogle test resultater af denne stol.

  Vi vil jo gerne holde vores søn bagudvendt så længe som muligt.
  Hvilken stol er den bedste til formålet?

  1. Hej Ole,

   Jeg går ud fra at I begge kører bilen? Så når du er så lang og din kone også er forholdsvis lang samt at I har en Toyota Avensis st, som egenligt ikke er SÅ henrivende rummelig indeni, så vil jeg foreslå Klippan Triofix. I kan forvente at han bliver lang hurtigt også. Klippan Triofix går til 36 kg hvoraf de 18 er bagudvendt som fremadvendt med 5 punktsselen i til 18 kg. Stolen bliver vældig lang i ryggen – faktisk kommer den til at måle 72 cm, når hovedstøtten er trukket helt op. Han vil kunne være i den med selen til de fulde 18 kg selv om han er lang af sin alder, da selen slutter langt oppe. Du skal ikke være nervøs for sikkerheden. Det er en smal stol og samtidig dyb i siderne. Klippan Triofix er foreslaget fordi den er kompakt og bliver lang i ryggen, således at han kan passe ned i den meget længe selv med internselen i.

   Britax Multi-tech er en fin fin stol, men den vil med stor sandsynlighed fylde for meget for lige netop jer. Klippan er en meget mere kompakt stol. Den er blevet tested af Adac og resultaterne udgivet af TÆNK. Men de test resultater du kan se i kollisionsdelen er resultaterne for fremadvendt montering og ikke dem for bagudvendt. Ydermere blev den vurderet dårligt på bruger venlighed, hvor det hele kun vurderes rent subjektivt. Den blev vurderet til bla. at være meget svær at montere. dette sker desværre altid for en selemonteret bagudvendt stol og værre er et hvis den også kan bruges fremadvendt som denne. Så selvom den er helt fin bagudvendt vild et ikke være de kollisionsresultater man som forbruger får at se, fordi de tester efter Worst Case Sceneario.

   1. Hej Igen
    Det skal lige siges at det er en stationcar avensis vi har.
    Vi har også kigget på besafe izi kid x3, som er den stol der gør det bedst af de bagudvendte af hvad jeg kan finde.
    Men den bliver måske for stor?

    Har du både besafe og klippan hos dig, hvis man evt ville køre en tur til sjælland for at afprøve?

    mvh

    Ole

    1. Hej Ole

     ekstremt sent svar – det beklager jeg meget.

     Besafen fylder ekstremt meget i Avensis. Prøv at rulle passagersædet helt frem…..Klippan er derimod meget kompakt.

 113. hej igen

  Ang test hos tænk, så kan jeg ikke finde stolen der? men måske jeg lder forkert…

  mvh Anni

  1. Den er der. Jeg kan ikke huske årstallet. Den samlede vurdering blev Middel, fordi de vurderede vanen tro at monteringen var for svær .

 114. hej Lena

  tak for svar, vi har en ny berlingo, så ingen plads problemer. 🙂
  Vi har lige bestilt stolen i Sverige:-), hvorfor kan en, efter min mening SÅ god stol ikke købes i dk??

  Tak for svar.

  mvh Anni

 115. Hej

  Jeg har skrevet indlæg et andet sted, men kan ikke finde det igen. Så beklager hvis I allerede har svaret.

  Vi har knægt på 5 mdr og 8 kg, han kan ikke længere være i sin PEG PEREGO Primo Viaggio Trifix K (Isofix

  Hvad skal vi vælge? Det er jo stor fordel at kunne tage stolen med ud af bilen, når man feks skal handle, da han jo ikke kan sidde selv i indkøbsvognen. Jeg har derfor forelsket mig i Akta Graco Duologic 2.

  Er det godt valg? Og har jeg overset nogen stole, som også ville passe.

  En fordel vil være at stolen kan vendes når han blir større, men ikke et must.

  Mvh Anni

  1. Hej Anni

   Hvis du ønsker at have en støøre bagudvendt autostol som har alle de samme egenskaber samt lidt flere end babystolene, så er Duologic den eneste mulighed. Typisk vil den fylde 81 cm fra bagsædets hovedstøtte til forsædets hovedstøtte med lidt til hver side afhængig af bilmodellen. Hvad for en bil har I og hvad årgang er den, hvor lange er I. Sidstnævnte er vigtigt hvis den skal stå på bagsædet.

 116. Hej Lena,

  Jeg håber du har tid til at hjælpe os. Jeg har skrevet med Kristian, der har sendt mig videre til dig 🙂

  Vi skal ud og have Autostol nr 2 til min lille bil (vw Fox fra 2005) og er blevet lidt i tvivl om, hvad vi skal købe.
  Vi har en Sirona i vores store bil, hvor vores datter sidder bagudvendt. Vi tog chancen og købte den inden den er testet.
  Vi købte den da vi tror på bagudvendt er sikrest, men min bil har kun 3 døre, så jeg tror det bliver rigtig svært at få hende ind i en bagudvendt stol.
  Vi havde overvejet fremadrettet med mavepude (vi ved godt det slet ikke kan sammenlignes med bagudvendt), som løsning nr 2, da det jo også skal fungere i hverdagen. Men er kommet i tvivl før man får dukker, der kan teste skader i maveregionen.
  Har du erfaringer med bagudvendte stole i biler med kun 3 døre?

  Vi kom så til at tale om, at vi kunne få afmonteret airbag på forsædet, og så have hende bagudvendt der. Men jeg mener ikke der er isofix på forsædet, så det ville blive selemonteret i så fald.
  Måske vi kan få monteret isofix på forsædet…

  Vores spørgsmål er:

  Hvis nu vi kun taler bagudvendt;

  – er det sikrere med en bagudvendt på bagsædet i isofix end en bagudvendt på forsædet med sele?
  – har du erfaringer med biler med 3 døre og bagudvendte stole – hvad gør folk?
  – har du erfaringer med VW Fox? Hvilke vil passe på hhv bagsæde og forsæde?
  – vi synes egentlig det er smart med dem, der på sigt kan vendes fremad – kan nogle af dem du anbefaler, der kan vendes, passe i vores bil? (Både dem med isofix og selemontering, da det kan have betydning for om vi vælger at få installeret isofix på forsædet -eller vælger at have hende bagi).

  Det skal siges, at vores datter er 12 mdr og vejer ca 11 kg. Jeg er 180 cm og min kæreste er knapt 200 cm, så vi forventer hun bliver høj.

  Vi kører meget sjældent alle tre i vores VW Fox, så lidt presset plads er ok, bare det ikke er helt grelt. Af den grund var forsædet måske ikke helt dumt.

  Ser frem til at høre fra dig

  Mvh Sarah

  1. Hej Sarah

   Her er der et link til en ny undersøgelse om stole med kollisionspude vs autostole med 5-punktsseler. Den har ikke et endeligt resultat, men indikerer……

   http://www.sikkerautostol.dk/2012/10/kollisionspude-vs-bagudvendtimpact-shield-vs-rearfacing/

   Ang. sikkerheden bagsæde og forsæde:

   http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/isofix-vs-bilseleseatbelt/

   – er det sikrere med en bagudvendt på bagsædet i isofix end en bagudvendt på forsædet med sele?
   Se linket ovenfor. det er besvaret af en ekspert.

   – har du erfaringer med biler med 3 døre og bagudvendte stole – hvad gør folk?
   ja, enten sætter de børnene på forsædet med airbaggen deaktiveret. Eller også sætter de dem bagi i midten.

   – har du erfaringer med VW Fox? Hvilke vil passe på hhv bagsæde og forsæde?
   Nej, jeg har ikke haft sådan en på besøg. Men det bedste skud vil være Britax Hiway2. fordi den er forholdsvis kompakt. Det samme gælder Britax Maxway, men den har tendens til at fylde en anelse mere end Hiway. det er til enhver tid bedst at se dem inden køb.

   – vi synes egentlig det er smart med dem, der på sigt kan vendes fremad – kan nogle af dem du anbefaler, der kan vendes, passe i vores bil? (Både dem med isofix og selemontering, da det kan have betydning for om vi vælger at få installeret isofix på forsædet -eller vælger at have hende bagi).

   Desværre vil I næppe kunne vælge at få isofix på forsædet. Ellers er det min erfaring at en selemonteret kan give en bedre sidde komfort i form af bedere hældning. Teknisk set vil en hel del af dem kunne monteres forsvarligt i jeres bil. Men det er svært at vurdere pladsen til de andre passagerer i bilen bla. Til montering på forsædet og kun på forsædet, for den fylder meget er Maxi Cosi Mobi. Hverken den eller de to Britaxer har tendens til at blokere sidespejlet, hvis de monteres som de burde. Med disse stole vil I kunne rejse forsædets ryglæn helt op og ad den vej få bedre plads bagved til manden på 2m. med mindre han kører. Disse stole kan fortsat anvendes både størrelsesmæssigt og kg-mæssigt efter Sironaen er blevet for lille. For hvis jeg skal være ærlig så tror jeg ikke den holder til 4 år. Puden i den er desuden lavet så stor at I næppe vil kunne spænde den lille forsvarligt fast med den før hun er lige ved at være vokset ud af stolen i højden. det har Cybex faktisk lavet den til med vilje for at forhindre forældre i at sætte børnene fremadvendt i den før til allersidst. De fleste ville ikke bryde sig om at begrave barnet i puden.

   Maxi Cosi Mobi:
   http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-25-kg55lbs/maxi-cosi-mobi/
   http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-25-kg55lbs/maxi-cosi-mobi/maxi-cosi-mobi-fotosphotos/

   Hiway2:
   http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-25-kg55lbs/britax-hiway-2-2/
   http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-25-kg55lbs/britax-hiway-2-2/britax-hiway-fotosphotos/

   Maxway
   http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-25-kg55lbs/britax-maxway/
   http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-25-kg55lbs/britax-maxway/britax-maxway-fotosphotos/

   Mvh
   Lena

 117. Hej Lena
  Vi er ved at kigge på autostol til vores datter som er 8 mdr. Hun er en stor pige og er derfor ved at sidde godt klemt i den autostol som hun har nu. Vi vil gerne blive ved med at have en autostol som er bagudvendt, men vil samtidig gerne have en stol fra 9-36 kg. Er dette overhovedet en mulighed?
  Hvis ikke, hvad vil du så råde os til?
  Vi har en Ford Mondeo så det burde ikke være et spørgsmål om plads 🙂

  På forhånd tak.
  Vh. Charlotte

  1. Hej Charlotte

   Klippan Triofix er den eneste med det vægtspænd. MEN den er ikke god til en baby på blot 8 måneder. Selvom den passer rent kg mæssigt, så skal I også tage højde for hvor langt oppe 5-punktsselen starter. Og den starter langt oppe i Triofix. Passer 5-punktsselen ikke, så kan stolen ikke beskytte barnet så godt. jeg har endnu ikke mødt en på 8 måneder der kunne spændes godt nok fast i den stol. Hun vil også have brug for mere hældning når hun sover end Triofix kan byde hende lige nu.

   Besafe kan I prøve i en butik. Af andre muligheder, som vil passe bedre til hende er Britax Hiway og Britax Maxway. Maxway fylder en anelse mere end Hiway. Om de så fylder for meget efter jeres egen mening er en personlig sag. Men rent størrelsesmæssigt til jeres baby er disse et bedre valg end Triofix.

   Som jeg har skrevet til Rikke og Daniel. Så er et visit den mest sikre og bedste måde at vælge autostolen på.

   MVH
   Lena

 118. Hej Lena og Kristian

  Vi er på jagt efter en bagudvendt autostol i 9-25 kg klassen, og har set lidt på Axkid Kidzofix.
  I demonstrationsvideoen trækker han to seler ned til gulvet, og hæfter dem i to øjer, både når den monteres med isofix eller selen. Er det noget der er på alle bagudvendte autostole? Vi har en VW Passat fra 97. Er der nogle bestemte stole I kan foreslå?

  MVH Daniel og Rikke

  1. Hej Rikke og Daniel

   Til en Passat fra 1997 ville jeg ikke købe en stol med isofix, for jeres bil har ikke isofix. Den er for gammel til at kunne have det.

   Flere andre modeller vil kunne monteres i bilen rent teknisk set. Men komfortmæssigt set for en voksen person på forsædet er der ikke noget sikkert bud på. Det afhænger af jeres højde. foruden bilen selv

   Britax laver feks Hiway 2 som er kompakt sammenlignet med en del andre. Så den er et bud.

   Jeg har mit eget site med en masse billeder. http://www.sikkerautostol.dk

   Det allerbedste er at lave en aftale med mig om prøvemontering. Det er til enhver tid den bedste løsning. det er det faktisk også for alle andre

   De Passater jeg har haft på visit har været 10 år yngere, så meget har forandret sig fra jeres til dem.

   MVH
   Lena

  2. Kidzofix kan monteres med sikkerhedsselen. Men I betaler en pæn sjat flere penge for Kidzofix for en funktion I ikke vil kunne bruge.

   MVH
   Lena

 119. Kære Lena

  Vi har et sæt tvillinger på 1 år og skal snart have næste størrelse bagudvendte autostol. Vi har en skoda Superb stationcar og har kigget på HTS Besafe iZi Kid X3 Isofix i fdmbutikken. Spørgmålet er om du kan anbefalde nogle andre stole ? En anden udfordring er at vi måske vil have et barn mere. Ved du om der er bagudvendte stole, hvor man kan have 3 på bagsædet af en skoda superb

  På forhånd mange tak

  Jonas

 120. Hej Tina

  Jeg vil anbefale dig at se på Britax Hiway eller Britax Maxfix istedet for. Bæltespænderne i den gamle Corolla er for lange til Triofix.

  1. Hej Lena

   Tak! Jeg har faktisk også i mellemtiden fået øje på Britax Hiway, da den også lader til at være nemmere at tage med mellem de to biler.

 121. Kære Lena og Kristian

  Tak for meget informative svar. Vores datter er 9 mdr og 9 kilo, så jeg vil bede om et råd til køb af næste stol. Vi har nu en maxi così cabriofix og vil gerne have en bagudvendt og sikker stol til næste fase. Udfordringen er avi foruden en ny golf m isofix også har en gammel Toyota Corolla (start 90er) som vi kører i 10-20 ture på et år. Vi er bosat i Belgien, så min tanke var at købe en stol på nettet fx Klippan Triofix og så en base til hver bil. Kan det overhovedet lade sig gøre forsvarligt uden at prøve i bilen? Vi er pt ikke i Danmark i bil og jeg kender ikke til bagudvendte stole hernede. På ferier i udlandet har vi tidligere taget en autostol med, men hvad vil I råde til at man gør for at få en sikker tur i lejebilen?
  Vi er 1.65 og 1.80 høje.
  Mvh Tina

 122. Hej Lena og Kristian

  Vi har en pige på 3 mdr og 7,5 kg som lige nu ligger i en Easylift når vi kører. Når hun vejer 9 kg lige om lidt, vil vi gerne have en bagudvendt stol til hende. Vi har en Audi A6 fra 2005. Jeg tror ikke der er isofix, kan det eftermonteres?
  Hvilken stol anbefaler I?

  Mvh Nynne

  1. Isofix kan eftermonteres i Audi. Jeg ved ikke hvad det koster – havde et forældrepar på visit med en Audi A6 hvor isofix var blevet eftermonteret..

   Lad en hånd glide i revnen mellem rygæn og sæde. Støder du på to U-formede metalbeslag har I isofix i bilen.

   Må jeg foreslå Akta Graco Duologic 2 til hende. den kan monteres i sikkerhedsselen hvis man ikke har isofix og den er godkendt fra nyfødt.

 123. Hvilken skal man vælge? Har følgende krav (mange): Skal gerne kunne bruges fra 0-4 år (Han er 10 måneder, og er så småt ved at være for stor til Römers 0-13kg stol. Stolen SKAL være/kunne bruges bagudvendt. Skal kunne monteres med sele, men også gerne med Isofix. Og så skal den kunne drejes 180 grader, så man kan sætte barnet lige ind, spænde fast, og dreje den på plads. Er det kun Cybex Sirona, der opfylder alle disse krav?!

  1. Hej Birgit

   desværre findes der ikke en eneste autostol fremadvendt som bagudvendt der opfylder alle kravene. Men problemet med at sætte større børn ind i en autostol er i mine øjne ikke et problem overhovedet. Man kan bare sætte dem ind over kanten af stolen og svinge benene rundt. Personligt gør jeg det hver dag. med en bagudvendt stol får du heller ikke det velkendte vrid i ryggen når barnet skal spændes fast i og med at autostolen og barnet vender mod bagenden af bilen hvor du har bedst plads til dig selv.

   Følgende stole kan monteres på begge måder:

   Axkid Kidzofix
   Akta Graco Duologic 2
   Klippan Triofix

   Du får længst anvendelsestid ud af nr 1 og nr 3

 124. Hej Lena og Kristian
  Vi har en “Britax Baby-Safe II” autostol til vores dreng, som nu er 14 dage gammel og har foreløbig kun brugt den på en kortere tur i bil. Vi overvejer om vi kan lade ham sidde i den, når vi skal køre 230km (3 timer) for at holde Jul og hvor han vil være ca. 6 uger gammel? Vi vil selvfølgelig have mulighed for at holde en kortere pause ved en rasteplads undervejs og tage ham ud. En anden mulighed er at leje en “Easylift” hos babysam og hvor han kan ligge helt ned og samtidig være fastspændt, men jeg er usikker på om det er en sikker løsning at barnet ligger på tværs af kørselsretning eller om det er bedre at benytte autostolen, selvom den muligvis er mere komfortabel for ham.”

  Mvh. Peter

  1. Hej Peter,

   Sikkerhedsmæssigt skulle Easylift og autostol være lige sikre, men jeg er nu mere til autostole og derfor synes jeg i skal gøre det.

   Jeres dreng kan sagtens sidde autostolen i 3 timer og det er klart en god ide, hvis i holder lidt pauser, hvor han kan komme ud.

   Anbefalingen på 30-40 minutter er kun, hvis man kører hverdag – så i skal ikke være nervøse for at køre de 230 km.

   Mvh

  2. Hej Peter

   det er min erfaring at de små selv siger fra når de ikke længere har det godt i ryggen. det betyder ikke noget at man lader dem sidde i 3 timer en sjælden gang. Man skal bare ikke gøre det til en vane at lade dem blive i autostolen i flere timer ad gangen flere gange om ugen.

   Hold en eller to pauser undervejs af ½-1 times varighed hvor han kommer ned at ligge. det kan gøres når han melder sig til mad. Således behøver I ikke planlægge et måltid inden I kører.

   Liftløsningerne er primært til præmature børn der ikke kan tåle at sidde i en autostol. generelt er de en dyr løsning og de holder ikke så længe som babystolene.

 125. Hej Lena og Kristian

  Mange tak for rigtig god information. Heldigt jeg fandt siden da jeg Googlede noget med autostole.

  Kan I hjælpe med at anbefale en autostole til en pige på snart halvandet og ca. 10-11 kg? Hun er ved at vokse ud af sin babyautostol op til 13 kg.

  Vi har en Peugot 107 med Isofix og stolen skal være bagudvendt og rimelig nem at lukke (ikke for bøvlet med selerne).

  På forhånd tak for hjælpen!

   1. Hej igen Lena
    Vi købte en Klippan Triofix til vores Peugeot 107, men allerede på den første tur faldt vores datter i søvn, og da vi nåede frem, hang hendes hoved og dinglede ned mod brystet. Meget ubehageligt. Vi overvejer nu at sælge den igen. Måske kan du i stedet anbefale en anden stol, der godt kan være i vores bil, er nem at spænde men som ikke er så lodret, at hovedet falder forover, når vores datter falder i søvn?

 126. Hej Lena
  Nu har vi haft Britax Hiway II i et stykke tid, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af det med de tre hvilepositioner?? Hvordan justerer man??
  Bortset fra det, så er vi ovenud tilfredse med den 🙂
  Mvh Annemarie

  1. Hej Anne

   Under stolen finder du en fod. På hver side af den fod er der en plastik-knap med en metal-pind i. Dem skubber du ud – finder rigtige hul og sætter dem i igen.

   MVH
   Lena

 127. Er meget i vildrede mht. køb af ny autostol/stole… Har en dreng på 4 år og 15,5 kg ca. 95 cm høj og en dreng på 7 mdr. og ca. 10 kg.
  Den “lille” dreng skal i en større autostol, vi har en maxi cosi tobi, den ældste har brugt indtil nu, men vil egentlig hellere have en bagudvendt stol til dem begge. Den yngste dreng er ikke stærk nok i ryggen til en fremadvendt stol, synes jeg.
  Har læst meget på hjemmesiden om bagudvendte stole – bla. om køresyge, som den store har tendens til. Iflg. siden her er det, så vidt jeg forstår, ikke et større problem bagudvendt end fremadvendt.
  Kort og godt er spørgsmålet: Hvilke 2 stole skal jeg købe, hvis mine drenge skal sikres bedst muligt. Vi kører i en Peugeot Partner, så en mellemstor bil.

  Tak for en informativ side. Birgitte

  1. hej Birgitte

   Den bedste måde at finde ud af det på er til enhver tid at se dem live. Det er meget individuelt hvad som fungerer bedst. Men du skal ikke under 25 kg til den store dreng for at få mest muligt ud af det. De største er

   jeg har ingen erfaring med Peugeot Partner. Men har erfaring med adskellige andre Peugeotbiler. De er generelt ret rummelige med mindre man er 190 + cm høj.

   Britax Multi-Tech (holder til ca 125 cm)
   Axkid Kidzone (holder til ca 125 cm) (begge stole kræver at du fylder gulvrummene helt ud eller placerer støttebenet på bunden af dem)
   Britax Two Way Elite (holder til cq 125-130 cm)
   Akta Graco Belogic (holder til ca 120 cm

   Køresyge har ingenting med autostolen og dens retning at gøre. Det er et center oppe i hjernen der “snydes” når man sidder stille men alligevel i bevægelse

   Den lille skal i en anden model end de nævnte her hvis han skal skifte nu.

   Af muligheder
   Besafe
   Britax Hiway 2
   Britax Maxway
   Maxi Cosi Mobi
   Akta Graco Duologic
   Fair G 0/1

   (Med disse stole skal gulvrummene også fyldes helt ud)

   de har alle sovepositioner. Nogle mere end andre og nogle nemmere end andre. Duologic, Mobi og Besafe kan indstilles under kørsel. de andre skal indstilles inden stolene sættes i bilen.

   Der er en jeg ikke har nævnt: Klippan Triofix. Selen starter højt oppe i denne stol. Så den lille er næsten 100% sikkerhed for kort til den endnu.

   MVH
   Lena

 128. Måske skal jeg også lige sige, at jeg rigtig gerne vil have en stol der kan sættes i flere stillinger, sådan at man båe kan sidde og sove i den, og så skal den selvfølgelig være god at sidde i.
  ylder det egentlig mere når stolen er med isofix?

  Mvh Maria.

  1. Besafe står godt i midten der. Den kan selvfølgelig også monteres bag et forsæde. I så fald skal I fylde gulvrummet ud med EPS foam eller blot telefonbøger. Det går ikke at stille støttebenet ovenpå ellers. Den fylder en hel del med isofix for nogle ja.

 129. Hej.

  Jeg kan se at du har svaret på de samme spørgsmål mange gange, men jeg er som mange andre også meget forvirret omkring hvilken stol vi skal vælge til vores søn på 14 mdr. Vi vil rigtig gerne have en bagudvendt og vi har en Citroen Berlingo.
  Hvad er det sikreste valg? Vi har isofix i bilen og bliver det sikrere hvis vi vælger en med isofix når den i forvejen er bagudvendt?

  Mvh Maria. 🙂

 130. hej Maja

  Jeg har ikke haft en Mitsubishi på visit. Så ved ikke hvad der passer hverken til den eller til jer. Det er bedst at se dem inden køb. Sådan er det også med de fremadvendte iøvrigt.. Hvilken en der er plads til, afhænger af bilen og dem der eller skal være i den. Teknisk set kan man feks sagtens montere en Besafe i bilen. Men den er ikke så sjov at have bag sig hvis man sidder med knæene helt inde i handskerummet eller ryglænet ikke kan lænes godt nok tilbage feks. Overraskende for de fleste er at en stor bil ikke er = masser af plads. Jeg og producenterne samt andre eksperter har alle oplevet at små biler kan have bedre plads end en stor bil.

  Jeg og (andre) eksperter på området – herunder samtlige producenter af autostole. fraråder kraftigt køb af autostol på nettet hvis man ikke har fået den demonstreret i egen bil inden. Det gælder uanset om den er fremadvendt eller bagudvendt. Det er billigere, men det er også en stor synder når det gælder den høje procentdel af fejlanvendte og fejlmonterede stole.

  PÅ min hjemmeside står der nogle links til forhandlere her i DK med nogle af stolene

  Axkid
  Besafe
  Cybex

  Forhandles her i landet

  En anden mulighed er mig naturligvis.

  Nogle som generelt tager lille plads i bilen:

  Klippan Triofix
  Fair G 0/1

  MVH
  Lena

 131. Hej Lena

  Efter at have læst om bagudvendte autostole på din hjemmeside og her, har vi besluttet at vores datter skal have en sådan, når hun vokser fra babyautostolen om nogle måneder. Dvs. en autostol fra 9-18 kg eller 9-36 kg.

  Jeg har ikke tidligere vidst, at hvilken bil man har, har betydning for valg af autostol. Kan du give mig et råd om, hvilken en autostol vi skal købe, når vi har en Mitsubishi Lancer Stationcar?

  På forhånd tak for hjælpen,
  Maja

 132. Hej Lena..
  Nu er det efterhånden en lang tråd, og jeg har liiidt svært ved at overskue spørgsmål og svar.
  De fleste spørger efter autostol nr 2.
  Sagen er den at vi pt. venter vores 1. barn og er helt nye i autostol junglen.. :/

  Hvis du ikke skal tænke på pris, men sikkerhed kun, hvad vil du så anbefale os?

  Vi har en VW Passat 2006 med isofix.
  Vi har kigget lidt på Cybex Aton og måske senere Sironaen.

  Håber du kan hjælpe.. 🙂

  Mvh Lea

  1. Hej Lea

   Jeg har lige skrevet et svar til Maja, som stilte et lingende spørgsmål d. 5.10.12.

   Jeg ved fra andre at Sironaen tager mindre plads end nogle af babystolene. Ellers kan du se billeder af din bil på mit eget site: http://www.sikkerautostol.dk

   MVH
   Lena

 133. Hej!
  Jeg skal vælge autostol til min to-årige pige, som er ret høj, men slank. Hun vejer ca 14 kg nu, og hovedet stikker op af den 9-18 kg autostol, hun sidder i nu. Det skal være en forudvendt, da hun meget let bliver køresyg, og dette forværres når hun sidder den anden vej. Vi har ikke isofix i bilen. Hvilken kan du anbefale? Vi har en vw passat.

  Noget helt andet – vi har en maxi Cosi Tobi, som vores lille pige skal overtage om noget tid. Selen sidder ret stramt, og det er som om det bliver værre. Så når vi skal spænde den (altså hive i selen, når hun er fastspændt), skal der ret mange kræfter til. Kan man på nogen måde smøre selerne med noget? Er jo lidt nervøs for at få lavet dem for løse, så de ikke virker ordentligt. Det er ikke kun denne stol der gør det, mine forældre har to stole mage til, hvor det er samme problem. kender du til det?

  På forhånd tak – Stine :o)

  1. Hej Stine,

   Er det toppen af hovedet eller er det toppen af ørene, som går op til kanten?

   For hun er lige lille nok til, at komme i en 15-36 kg. stol og derfor vil det være en fordel, at beholde hende lidt endnu i 9-18 kg. stolen, hvis det kun er toppen af hoved, som går op til kanten.

   Men når i skal over i en 15-36 kg. stol, er det enten Cybex Solution X2 eller Römer Kid Plus, i skal se nærmere på. Det er de 2 mest populære stole i gruppen uden isofix og de er begge testet rigtig godt.

   Nej det er ikke lige noget jeg har kørt om før. Har i undersøgt om selerne sidder korrekt bagpå?

   Jeg har selv en Römer Duo Plus, hvor selerne er rigtig stramme og der skal pænt mange kræfter til at spænde den – så det er nok bare sådan flere af modellerne er.

 134. Hejsa.
  Jeg kan fornemme, at jeg ikke er den eneste herinde der har frustrationer omkring køb af autostol. Men her kommer endnu et spørgsmål:
  Min datter er på vej ud af babyautostolen, og jeg er helt på bar bund mht hvad jeg skal vælge som næste stol.

  Jeg har følgende kritier til en stol:
  – Den SKAL kunne bruges i både isofik og 3 punkts sele, da vi ikke selv har bil (endnu – og til den tid vil jeg gerne have isofix), og den skal derfor bruges i flere forskellige biler.
  – Den SKAL være bagudvendt så længe hun ikke er for gammel til det
  – Den MÅ meget gerne kunne bruges over flere vægtklasser, men det er ikke det mest afgørende
  – Den SKAL frem for alt være så sikker som det kan lade sig gøre.

  Jeg har ingen præferencer, ikke mindst fordi, at jeg ikke aner noget om dette felt. Jeg ved samtidig ikke, om alle mine ønsker overhovedet kan opfylds i én stol. Jeg er desværre ikke blevet klogere af den vejledning jeg har fået i forretningerne.

  Jeg håber sørme at I kan hjælpe med at gøre en ende på alle mine frustrationer. Tak for en super god side!
  Mvh Lotte

 135. Hvilken en der passer kommer an på hvor meget plads I skal bruge foran, og det afhænger af jeres højde. Besafe er ikke så gode til det der med at forhindre hovedet i at falde fremover. Stolene står stejlt i en række biler.

  Mobi har en god hældning men har tendens til at fylde meget

  Nissan Primera har aldrig været til afprøvning hos mig desværre. Men et bud kan være

  Axkid Kidzone

  kidzone svarer til Kidzofix – bare uden isofix. Kidzofix fylder gerne meget når den monteres med isofix og en del mindre (for det meste) når den monteres i bilens sikkerhedssele.

  Monteringen af Kidzone er meget = Brio Zento. Kidzone kan vende begge veje.

  MVH
  Lena

 136. Hej Lena. Vi leder efter en autostol som er bagudvendt, men med mulighed for at vende begge veje.

  Vi har en Nissan Primera og det er vigtigt for os med en autostol der har en god hvile position, da vi nogle gange tager nogle lange ture.

  Til vores ældste havde vi en Brio Zento, som kommer i vores bil nr. 2. Vi købte den fordi den også er bagudvendt, men har aldrig været glad for komforten, vores datter fik mærker på ryggen ved en lang tur og sov hun, faldt hovedet let forover, så den vil vi ikke bruge til vores datter på 11 mdr. Som er klar til en ny autostol.

  Vi har kigget på Maxi Così Mobi og Besafe (den er dog meget dyr), men kigger også på andre.

  Har du et godt råd om hvilken vil passe til os?

 137. Jeg må indrømme, at jeg ville glemme de der forbruger tests, hvis det er dem du tænker på Mette. De bagudvendte taber altid på brugervenligheden og får deraf en dårlig samlet karakter. Nogle får middel i sidekollision. men dette skal også tages med et gram salt, fordi ude i det virkelige liv – på vejene bremser folk op lige inden et sammenstød – også når det kommer fra siden af. Også ryger sidebeskyttelsen i de fremadvendte stole.

  Man oplever ikke dødsfald i Sverige med børn i bagudvendte stole uanset hvilken en de bruger, med mindre bilen mases flad af en bus, traktor eller lastbil. Kolliderer med træer i så høj en fart bilen vrides rundt om træet og barnet slynges ud af den. Eller bilen skæres midt over – ulykker hvor det havde været ligemeget om barbet havde siddet i sikkerhedsudstyr.

  Derfor er det vigtigere at se på hvilken en der ikke æder for meget benplads og komfort fra dem foran, kan monteres forsvarligt i bilen, passer til barnet.. Skal den på forsædet (en sjældenhed) så skal man også tage højde for udsynet til sidespejl.

  Jeg ved at følgende stole står godt i de nævnte bilmodeller.

  Besafe (fylder dog meget)
  Britax Hiway 2
  Britax Maxway
  Akta Graco Duologic 2 (såfremt Pandan har isofix)
  Fair G 0/1 (Såfremt Pandanen har isofix)
  Cybex Sirona (såfremt Pandaen har isofix)

  Men hvor meget de må fylde afhænger af hvor høje I er, og hvor i bilen den skal være.

  MVH
  Lena

  Ps der er billeder af Fiat Panda og Peugeot 307SW på http://www.sikkerautostol.dk

 138. Hej
  Vil lige fortælle at vi i dag har været ude at prøve den nye Cybex Sirona, og var som udgangspunkt sikre på at den skulle vi have med hjem, fordi den ser så smart ud. Og smart er den, men jeg vil godt se det 3-4 årige barn, der nærmer sig 18 kg sidde i den stol…

  Vi havde vores søn på 11 mdr og knap 10 kg med på turen, og han passer stolen perfekt nu, men der var godt nok ikke mange cm at vokse i.

  Mit meget optimistiske bud er at han ville kunne bruge stolen i et år – at han vil vokse ud af stolen senest når han fylder 2.

  Jeg vurderer at stolen er en rigtig god begynderstol som passer fint i kategorien 0-13 kg, hvor barnet rent faktisk kan sidde i stolen til de vejer 13 kg. Men at den skulle kunne bruges til 4 år, gælder da kun for meget små 4 årige børn.

  En ting er ringe benplads i den bagudvendte position, men det helt store problem med stolen er at ryg og hovedstøtten er overraskende kort. Med vores 11 mdr gamle søn placeret i stolen kunne hovedstøtten kun løftes 2 måske 3 cm højere op end hans hoved var placeret nu.

  Mvh
  Anja

  1. Anja,

   har du set videoen fra Cybex på Youtube? pigen i stolen er vidst nok 3 år gammel. Men, nej det er rigtigt, sammenlignet med de andre på listen er den lille. Det kan sikkert godt lade sig gøre med nogle børn, men ret sikkert ikke alle.

 139. Hej Kristian og Lena!
  Først tak for jeres sider om autostole:-)
  Jeg har forsøgt – et par aftener i træk, at surfe rundt på siderne og tage en beslutning om ny autostol til min datter. Det skal være en bagudvendt og i vægtklassen 9-18 kg.
  Den skal derudover kunne monteres fornuftigt i en Fiat Panda og en Peugeot 307SW og være god i test.
  Kan I måske komme med et par bud på gode valg?- for jeg er efterhånden forvirret på et højere plan;-)
  VH Mette

  1. Hej Mette

   Personligt ville jeg ikke lægge så meget vægt på test-resultater. De bagudvendte taber point på brugervenligheden og det resulterer i et samlet dårligt test-resultat. Brugervenligheden vurderes kun subjektivt – dvs består udelukkende af personlige meninger fra forældre og testpersonale. Resultaterne hænger ikke sammen med virkeligheden. Ude på vejene i de andre nordiske lande oplever man ganske enkelt ikke dødsfald og deslige hos børn i bagudvendte autostole uanset hvilken en de har brugt og bruger. det skulle lige være i tilfælde hvor bilen mases flad af et større køretøj, påkører et træ så hårdt at bilen vrides rundt om det eller halveres samt barnet ryger ud af bilen. det er tilfælde hvor det en hvilken som helst autostol ikke ville have gjordt en forskel. Nogle får så middel i sidekollisionen. Men også det skal tages med et gram salt, da langt de fleste træder på bremsen lige inden sammenstødet. Dermed presses de bagudvendte børn ind i stolen mens de fremadvendte børn ryger ud af stolenes beskyttende sider. Så igen ser virkeligheden noget anderledes ud her end i crash lab.

   Mine oplysninger stammer fra særdeles pålidelige kilder i Sverige.

   Der er mange forskellige modeller .på markedet. På listen her på sitet er kun nogle af dem opslået.. det skal også lige siges at disse stole faktisk har eksisteret siden midten af 60erne!!!

   Det er mig der har erfaringen med disse stole. jeg vil i den forbindelse henvise dig til mit site http://www.sikkerautostol.dk her vil du kunne se meget mere – herunder finde begge dine biler med stole i.

   Både jeg og svenskerne som har hjælper til med Sikkerautostol.dk , ser af ovennævnte årsager ikke på testresultaterne faktisk. Vi ser udelukkende på hvad som kan monteres forsvarligt i bilen, passer til barnets højde og vægt, skal stolen på forsædet skal vi se på udsyn til sidespejl., skal den monteres i midten bagi ses der også på hvilken der ikke blokerer udsynet gennem bakspejl. Den skal desuden ikke tage for meget plads fra dem som skal sidde foran eller bag stolene. der ses på hvor mange der skal bruge bagsædet, hvilke andre stole der skal være plads til osv. Disse ting er vigtige.

   det er vigtigt at vide hvor høje forældrene er i den forbindelse, bilens mærke, model og ofte også produktionsår for at det ikke skal være løgn. produktionsåret kan afsløre om bilen kan have isofix da dette ikke fremgår tydeligt i alle bilmodeller. det kan også afsløre om bilen har lange bæltespænder feks. for så skal vi finde en stol som undgår problemer med buckle crunch.

   Om de har et for stort pladsbehov eller ej er et rent personligt anliggende. For mig fyldte begge stole for meget i Pandaen. Jeg er 180 cm høj. men de var helt fine for indehaverne. Hvis huskeren ikke tager meget fejl var de henholdsvis 165 og 173 cm høje.

   På sikkerautostol.dk kan du se billeder af

   Besafe
   Akta Graco Duologic 2 (har isofix)

   I begge biler

   Disse isofix stole tager ekstremt lidt plads

   Cybex Sirona (har jeg ikke men kan se det og har fået det bekræftet af brugere)
   Klippan triofix
   Fair G/Bimbofix

   MVH
   Lena

  2. jeg glemte lige at sige, at alt det som står foroven med vurderingen af hvilken bagudvendt stol som passer bedst også gælder for fremadvendte autostole faktisk – da du skal kunne måle en afstand på 60 cm fra barnets pande og til objektet foran. Så her gælder i virkeligheden de samme “regler” og de overses desværre alt for tit.

   MVH
   Lena

 140. Hej Lene.
  Vi skal snart købe autostol til vores datter, og overvejer at købe bagovervendt da det anbefales i Norge. Men vi er usikker på hvilken. Vi har en wolkevagen Passat fra 2000 hvor bagsædet har en lille hældning mod bagage rommet. Så vi har oplevet lidt med vores britex 0-9 kg, at vi måtte ligge nogle ekstra tæpper under basen, så hoved et fladt forover. Vi har planer om at flytte til Dk i løbet af dette år og købe ny bil i Dk, ved ikke hvilken endnu men en lidt nyere model – har det nogen betydning i forhold til valg af stol? HvordAn er komforten og benpladsen i en bagovervendt?
  Vi ønsker virkelig hjælp til køb af stol, ønsker den bedste sikkerhed for hende.

  Venlig hilsen Signe

  1. Hej Signe

   Jeg har lige svaret på Mettes indlæg. der står en del som du kan også kan bruge.

   At hovedet hænger på de små i babystolene er et almindeligt problem. Det sker ret ofte.

   Komforten for børnene er såmænd helt fin. mange er bekymrede over at de sidder med foldede eller krydsede ben. Men hvis man kigger på ungerne når de leger, vil man opdage at de sidder med bøjede ben, med benene ude til siden, helt foldede osv. de sidder godt sådan da de har smidigheden til det.. mange kan se ud af bagruden og alle kan se ud af sidevinduerne i bilen.

   Til en ældre bil som denne er det tit Britax Hiway eller Maxway der vælges. Skulle de hælde for meget stadigvæk så findes der en eps-blok til dem som kan sættes udner foden foran således at stolene hælder mere.

   det har betydning for hvilken bilmodel man vælger. Dem jeg foreslår her er de mest alsidige af dem. De håndterer de lange bæltespænder som gamle biler er udstyret med rigtig godt. De kan monteres i biler med skrånende sæder (Sportssæder).

   Når tiden kommer til at I skal have ny bil. så tage den valgte stol med ud til forhandleren og afprøv den i bilerne.

   der er også Britax Two Way Elite som kan anvendes i længst tid. der findes også en blok til denne stol. der kan man mingelere med hældningen som man vil. Pladsbehovet varierer fra bil til bil og i henhold til dem som skal sidde foran.. TWE har intet støtteben og skal derfor lænes op ad forsædets ryglæn eller instrumentbrættet. man bør tilkøbe en ekstra hoevdstøtte til den sålænge barnet er lille. Hvis du ønsker at hælde holde stolen i hvilestilling og samtidig skabe mere benplads til barnet kan den monteres med afstand til bilsædets ryglæn i hvilestilling FORUDSAT at du har købt annpasningskilen beregnet til TWE. denne kan købes med stol hos Toyland.se

   Med tiden vil nakken blive så stærk at hovedet forbliver oppe.

   MVH
   Lena

 141. Hej Lena

  Vi har snakket meget om at købe en Cybex Sirona, når den kommer på markedet til august.. Det virker rigtig smart, at den kan bruges så længe (0-18 kg) og er bagudvendt. Men kan det virkelig passe, at en nyfødt kan sidde i den samme stol, som en på 4 år? og hvis ja, hvordan kan det lade sig gøre? Hvis vi skal købe den, skal den bruges til en nyfødt.

  Mvh Annette

  1. Hej Annette,

   Jeg har ikke set den endnu. Men ud fra det jeg kan se og ved om den, så er den bedst fra barnet kan sidde selv. Det kan mange fra de er ca 6 måneder gamle.

   En stol som er velegnet fra fødslen som også har isofix, er Akta Graco Duologic 2. Den er anderledes end de andre og er udstyret med nogle tykke indlæg til de helt små børn. den har en masse finesser, som ikke findes i nogen anden autostol til nyfødte. Hvile positionen er formidabel. Barnet kan komme næsten helt ned og ligge i den.

   MVH
   Lena

 142. Hej Lena

  Har i nogen ide om hvornår cybex sirona kommer på market?
  Vi står nemlig og snart og skal have ny stol og hvis den kommer snart vil vi leje bare leje en stol til en start.
  Mvh pia

 143. Inden så længe skal vi ud og have “stol nr 2” til vores yngste.

  Vores ældste sidder stadig i sin izi conforti x1. Hun er lige blevet tre år og vejer ca 13 kg, så jeg forventer at hun skal sidde i den i et godt stykke tid endnu.

  Vores yngste er knap 9 mdr. Hun vejer nok ca 9 kg, men hun sidder ikke stabilt endnu. Hun kan også sagtens være i sin lille stol endnu, men jeg er ved at undersøge markedet så jeg er forberedt når den næste stol skal i hus.

  Denne gang vil jeg gerne have en bagudvendt pga den større sikkerhed. Vi har fået en anden bil, der er større så der er plads til en bagudvendt og den har isofix.

  Jeg har læst lidt om Cybex Sirona, og synes det er vildt smart at man kan dreje stolen når barnet skal placeres, og at den med tiden kan bruges fremadvendt, men jeg kan ikke finde nogen tests af den, jo nok fordi den er helt ny.

  Har I set tests på den eller har I nogen holdning til den? Har I andre forslag til stole jeg skal kigge nærmere på?

  Mvh, Helle

  1. Hej Helle,

   Der er endnu ikke tests af Cybex Sirona, men måske vi er heldige, at den kommer med i de test resultater, som bliver offentliggjort i morgen.

   Mht. dine andre spørgsmål, så får jeg lige Lena til at besvare dem – hun er trods alt eksperten på området.

  2. Hej Helle

   Cybex Sirona kommer på markedet lige om lidt. den er ikke testet endnu. Den kan heller ikke bestå den svenske T-Plus tests eftersom den kan vendes fremad.

   hvilken bil har I fået?

   det er min erfaring og andres også, at bilens størrelse ikke har betydning mht. hvad der kan være i den. Det handler om rummelighed en i den.

   Af andre muligheder med isofix som kan vende fremad:

   Klippan Triofix, som er en kompakt stol.
   Fair G 0/1 som også er en kompakt stol
   BeSafe Izi Combi X3 isofix
   Axkid Kidzofix

   MVH
   Lena

   1. Tak for jeres svar.
    Lena: Vi har fået en VW Passat – vist nok fra 2006. Det jeg synes lydervrigtigbsmart ved Sirona er at den kan drejes 90 grader når barnet skal sættes i stolen. Kan de andre du nævner også det?

    Mvh, Helle

    1. Hej Helle

     Cybex Sirona er den eneste der kan det. der er billeder af VW Passat på sikkerautostol.dk

     MVH
     Lena

 144. Hej Natalie

  Kiddy og de andre pudestole vinder deres point ved bruger venlighed, finish og den slags. Nakkebelastningerne i denne type stol er lidt lavere end dem med 5-punktssele. Til gengæld er der højere belastninger andre steder på barnet – særligt på maveregionen hvor puden er. Men det er områder som ikke måles på i tests. En bagudvendt stol beskytter hele barnet i de alvorligste typer kollisioner; side- og frontal-kollisioner i og med barnet bliver presset imod stolens ryg ved opbremsninger inden feks en sidekollision sker eller i en frontalkollision.

  jeg vil lige skynde mig at indskyde, at en kollision bagfra IKKE kan sidestilles med en frontalkollision.

  – Bilerne kører i samme retning og stoppes dermed ikke brat.
  – De sker ofte ved kødannelse og ved lave hastigheder.
  – De fremadvendte børn sidder ofte meget tæt på hvor bilerne støder sammen. Dette skal ses i lyset af at alt i kabinen roterer i retning af hvor bilen rammes.

  Jeg har ikke haft en Fiat Marea på besøg. Men…
  Hiway er typisk er godt valg til ældre, mindre biler. Den går fint i de lange selespænder som ældre biler er udstyret med. Man skal nemlig passe rigtig godt på med ikke at lave Buckle crunch. Det kan være rigtig farligt. Et alternativ til Hiway er Maxway, som er bygget op på Hiway modellen.

  Skulle der ikke være plads nok bag et af forsæderne kan begge to fint sættes i midten og i 2-punktssele.

  Mens barnet er lille og stolens hvileposition skal bruges, kan man sætte dem begge to helt op til sæderyggen for at reducere pladsbehovet. Efterhånden som barnet bliver ældre og vokser til, kan begge modeller rettes op og sættes længere ude på sædet for at give mere benplads til barnet.

  Isofix vurderes ikke til at være mere sikkert i bagudvendte stole i denne katagori såfremt man kan montere en selemonteret bagudvendt stol rigtigt.

  MVH
  Lena

 145. Hej,

  Vi er gang med at finde en autostol til vores søn, som snart er 9 måneder. Efter at have læst omkring autostole og set nogle videoer, har vi besluttet vi gerne vil have en bagudvendt. Nu er spørgsmålet bare hvilken..?

  Jeg har læst mig til at Britax Hi-Way 2 er god til alle biler, Lige nu har vi en gammel fiat Marea, men køber nok en ny bil om et års tid, og vi vil gerne kunne bruge den samme autostol i den nye bil. Det bliver højst sandsynligt en lille bil. Er Britax Hi-Way 2 så det rette valg?

  Den har ikke mulighed for isofix montering, og det tænkte jeg kunne være ekstra sikkert at have når vi fik en ny bil, hvor der var isofix i.

  Jeg har læst at Kiddy Energy Pro har vundet Tænks test. Er den så bedre end Britax Hi-Way 2? Burde vi vælge den?

  Som du kan læse, er jeg godt og grundig forvirret. Håber du kan hjælpe mig med at finde ud af hvad der er det bedste og mest sikre til os. 🙂

  Mvh. Nathalie

 146. OBS: Der mangler en meget vigtig oplysning: vægtgrænser fremfor aldersgrænser!
  Min søn er ikke engang 2 år og kan snart ikke være i en stol op til 4 år længere. Aldersoplysningen hjælper mig altså ikke en dyt.

  Hvis en stol er vendbar gælder der også ofte forskellige vægtgrænser til de forskellige positioner.

  Få denne meget vigtige information med, ville jeg anbefale.
  Hilsen,
  Ninni

 147. Hej Tina

  Forretningerne vil helst have et salg ud af det de har i butikken. De fleste har BeSafe på deres hylder.

  At en bagudvendt stol har bestået Plus-Testen betyder dog ikke at den er mere sikker end dem som ikke har bestået den. Et enkelt firma har valgt ikke at lade deres teste eftersom den har bestået T-Testen som gik forud for T-Plus. De andre som ikke har godkendelsen, har den ikke fordi de kan vende begge veje. Dermed kan de udsætte barnet for høje belastninger. Bagudvendt er de lige så sikre som de andre.

  Som sgat, så har de fleste butikker BeSafe på deres hylder.

  Næsten alle de andre kan man bestille mig til. Prisen afhænger af stedet, hos dig, hos mig eller hos bilforhandler. Der er faste priser på det. Dvs. der kommer ikke noget ud over.

  Du kan kigge ind på

  http://www.sikkerautostol.dk

  Og se dem der.

  Du skal have en med et langt støtteben til Grande Picasso:

  Besafe
  Axkid
  Belogic
  Maxi Cosi Mobi

  Jeg er usikker på om Triofix støtteben og Britax-stolenes ben kan nå ned. Ligeså Dulogic

  Hvilken en det skal være kommer an på jeres behov, jeres højde og bilens årgang. En gammel model kan være meget anderledes end de nye modeller. Det handler ikke om bilens størrelse, men om dens indretning sat sammen med jeres højde og øvrige behov (3 børn på bagsædet og deslige)

  MVH
  Lena

  1. Hej Lena!

   Mange tak for dit svar.

   Axkid kender jeg overhovedet ikke og har aldrig hørt om den. Belogic har i 2011 blevet testet “dårlig” af FDM, men kan det skyldes måden, den er testet på?

   Jeg hælder til, at det skal være enten Besafe eller Maxi Cosi Mobi, men jeg bor ikke lige i nærheden af dig, så jeg kan prøve stolene. Til gengæld bor min kusine i Sverige, så jeg vil hellere kombinere et familiebesøg hos hende med en autostol, men det ville være rart på forhånd at vide, hvad vi går efter.

   Vi har tre børn på bagsædet. Vores ældste er 9 år og sidder på en Römer Kidfix selepude, og vores mellemste på 6 år sidder i en Römer Kidfix med ryglæn. Vores bil er 3 år gammel. Min mand er 185 cm høj, og jeg er 160 cm høj. Besafen har jeg fået lov at prøve i Babysam, og jeg syntes faktisk, at den fyldte for meget, men måske skulle jeg bare prøve at montere den på midterpladsen? (vi har isofix på alle tre pladser)

   Mht. Maxi Cosi Mobi´en har jeg set en monteringsvideo på nettet. Det så ret enkelt ud, men den blev monteret med sele i nogle kroge på skinnerne til forsædet. Sådan nogle findes ikke i vores bil, og hvad gør man så? Jeg kan ikke se, at man kan montere den ved at fastgøre selerne til forsædet, for så kan forsædet ikke flyttes. Hvor meget støtte til hovedet er der i Mobi´en? På billeder ser den ikke ud til at være lige så velpolstret som Besafe´en. Det ser ud til, at stolen er ret høj. Kommer barnet op, så det kan kigge ud gennem vinduet? Og endelig, hvor meget fylder den i forhold til Besafe´en?

   Mvh. Tina Prang

   1. Axkid er en af dem jeg ville kigge på ihvert fald. Det er sådan at selesystem og hvedstøtte justeres sammen – også når barnet tages ind og ud af stolen. Selen er også således konstrueret, at den strammer sig selv, hvis barnet vrikker lidt rundt i stolen og den bliver lidt løs som resultatet af dette. Det vil give nogle svage klik-lyde.

    Maxi Cosi Mobi fylder somregel meget. Det er som med de andre lidt op og ned, men somregel meget – lige så meget som den BeSafe I har prøvet. Alternative kan den jo bare sættes i midten. Jeg har så ladet mig fortælle af en repræsentant fra BeSafe at man i så fald bør rykke forsæderne så langt tilbage at stolen står i spænd mellem sæderne. Det giver egenlig god mening. Det mindsker risikoen for at stolene trækker skævt hvis uheldet er ude.

    Når det så er sagt, så kan man sagtens montere alle stole med et støtteben fritstående.

    Selerne til Mobi og alle de andre må gerne monteres i selve forsædet. Det er muligt i stort set alle biler.

    Hovedstøtten i Mobi er som Maxi Cosi Priori.

    Svenskerne oplever ingen dødfald blandt børn i bagudvendte stole, med mindre det er af sådan en karakter at det var ligemeget om de sad i en stol overhovedet. De har mange modeller på markedet. i Sverige. Ifølge en af mine kilder, så sælger BeSafe ikke så godt som flere andre deroppe. Det tyder ppå at forskellen på sikkerheden ikke er noget særligt. BeSafe har lidt mere komfort end e del af de andre.

    De går ikke op i testresultaterne fra de europæiske forbrugeretests. De ser på hvad som rent faktisk sker på vejene. Det kan ingen test gengive. Ofte ser man ikke hvor sikre de bagudvendte faktisk er, fordi resultaterne i kollisionstestene drukner iblandt andre resultater som vægtes højere. Dette er Belogic også offer for om man så må sige. Den har faktisk scoret 5 i frontal-kollision. Jeg husker ike side-kollision men vidst nok 4-4½. Men de drukner i katagorien Montering (Brugervenlighed), Komfort for barnet, Pladsbehov i bilen (selvom pladsbehovet er forskelligt) og kemikalier. (phtalater.) Her har stolen fået dårlige karakterer.

    Mobi sidder ofte lidt lavere i bilen end feks BeSafe. Men ja, barnet kan se ud.

    God weekend
    Lena

    1. Hej Lena!

     Mange tak for dine svar, som jeg helt sikkert har kunnet bruge til noget.

     Jeg har været så heldig at finde en Belogic til halv pris i BabySam, og med dine svar i tankerne, var valget ikke så svært. Jeg fik vist, hvordan stolen skulle monteres, og det kan godt være, at det tager et par minutter længere end en forudvendt stol, men det er ganske enkelt. Min søn sidder rigtig godt i stolen, og den passer perfekt i bilen, så vi er meget glade.

     Mvh. Tina Prang

 148. Hej Lena!

  Vi skal inden for et par måneder have vores søn flyttet fra babyautostolen og over i den næste størrelse autostol, men hvor er det dog svært!

  Det skal være en bagudvendt autostol, men jeg har fundet ud af det, at markedet i Danmark er meget begrænset, og vejledningen, jeg har fået i BabySam, har jeg ikke kunnet bruge til ret meget. Det virker som om, de helst vil sælge Römer autostole.

  Jeg har fundet ud af, at følgende stole har bestået den svenske plus test: Besafe Izi Kid X3 isofix, Britax High Way 2 og Akta Graco Belogic.
  Betyder det, at de sikkerhedsmæssigt er bedre end de øvrige bagudvendte stole?
  Kan stolene købes i DK, og hvad kan jeg gøre, hvis de ikke kan?

  Jeg er ikke meget for at købe en stol i udlandet uden at have prøvet den i vores bil (en Citroën C4 Gran Picasso).

  Hvad kan du sige om Maxi Cosi Mobi og Klippan Triofix, de ser ud til at være lette at montere, men hvordan er de rent sikkerhedsmæssigt?

  Mvh. Tina Prang

 149. Mht. bagudvendte stole kan det være en fordel at sætte dem på forsædet, fordi at instrumentbrættet er en rigid struktur i bilen der kan medvirke til at reducere stolens bevægelser i en kollision. Det giver med andre ord en øget stabilitet. dette er selvfølgelig forudsat at du kan deaktivere airbaggen. Ellers er forsædet livsfarligt for et barn i en bagudvendt stol.

  Forsædet kan øge komforten ved at øge benpladsen for barnet.

  Læs mere her https://autostol.dk/artikler-om-bagudvendte-autostole/er-det-sikre-med-autostolen-pa-forsaedet/

  1. Hej Lena.

   Lige et spørgsmål til ovenstående:
   Hvordan kan det øge benpladsen, hvis barnet sidder bagudvendt på forsædet frem for på bagsædet? Der er jo et ryglæn begge stder.

 150. Hej Ditte

  For at få et præcist billede af hvor vigtigt isofix er eller ikke er, kan jeg henvise dig til sektionen Isofix vs. seatbelt på sikkerautostol.dk. Manden der har skrevet indlægget har rigtig mange års erfaring indenfor autostolsbranchen og har været chef for et af verdens største autostolsproducenter. Han arbejder stadig i branchen. Mange af de bagudvendte stole vi ser idag på markedet rundt omkring i verdenen, har han været med til at lave og crashteste. Så han ved bedre end nogen anden, fordele og ulemper ved begge former for installationer.

  Mht. om isofix er mere sikkert end bagudvendt er det korte svar “NEJ” og det har han uddybet noget mere i det føromtalte indlæg

  Mht. om der findes en stol til 25 kg, som kan monteres med isofix eller sikkerhedsselen.

  Ja det gør der: AXKID KIDZOFIX hedder den. Den kan du læse mere om både her på autostol.dk og på sikkerautostol.dk. På sidstnævnte site er der billeder af den monteret i min egen bil. Den har været med på “job” nogle gange.

  Isofix er kun godkendt til 18 kg. Isofix systemet skal du derfor kun anvende til 18 kg. derefter skal den monteres med bilens sikkerhedssele.

  Pladsbehovet for Kidzofix afhænger af, hvilken form for installation du bruger:

  Isofix: Meget pladskrævende.

  Sikkerhedsselen: Kompakt og ikke særlig pladskrævende. Giver alligevel god komfort for større børn.

  Min søn på knap 5 år og knap 115 cm har stadig god plads i den og har en fin komfort mht benpladsen.

  Selesystemet samt forankringsselerne er ganske enkelt genialt.

  MVH
  Lena Larsen

  1. Hej Lena

   Tusind tak for dit svar. Lige et enkelt spørgsmål mere; på billederne på sikkerautostol.dk kan jeg se, at stolen også kan monteres på forsædet. Svarer sikkerhed her overens med montering på bagsædet?

   Hilsen Ditte

 151. Hej

  I beskriver vigtigheden ved både isofix og bagudvendte autostole, men jeg synes ikke, jeg kan finde en model, som har begge dele til børn i 9-25 kilos klassen?! I så fald det ikke findes, hvad er så vigtigst – isofixen eller at den er bagudvendt?

  Hilsen Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.