Fem ting du skal vide om Sparco F100K selepude

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Hvis du leder efter en ekstra pude til dit barn, så er Sparco F100K et godt køb. Det er en selepude, der byder på mange funktioner. I dette blogindlæg vil vi guide dig gennem fem ting, du bør vide om at vælge en ekstra selepude. På denne måde bliver det lettere for dig at få en idé om, hvorvidt selepuden passer til dine ønsker.

Hvad er en selepude til børn?

En selepude er en barnefastholdelsesanordning, der er beregnet til passagerer i alderen ca. 3-12 år. Det er et lille sæde med armlæn uden ryglæn eller interne sikkerhedsseler. Barnet er fastgjort til sikkerhedsselen på samme måde som en voksen. Formålet med selepuden er at hæve barnets krop, så sikkerhedsselen løber over brystet og ikke over nakken, hvilket er livsfarligt.

Rammen er fremstillet af specialdesignet plast, som ikke splintrer, og som absorberer alle stødkræfter i tilfælde af en ulykke og dermed beskytter dit barn mod skader.

Der ydes desuden maksimal beskyttelse ved sidekollision.

Afhængig af det materiale, de er fremstillet af, kan disse puder være:

  • Lavet af skum
  • Fremstillet af plast
  • Udstyret med en metalramme

#1 Pudeselen er designet til en vægt på 15-36 kg.

Du skal kende dit barns vægt for at vurdere, om en ekstra pude er den rigtige for ham eller hende. Selepuden er velegnet til børn, der vejer 15 til 36 kg. Dog er det ikke alle børn med en gennemsnitlig højde, der har brug for eller ønsker at sidde på en pude i en bil.

Husk: den nævnte selepude Sparco F100K er designet til en vægt på 15-36 kg. og kan derfor bruges af børn i en lang række aldersgrupper.

#2 Puden tilbyder et tidløst design.

Designmæssigt er Sparco F100K en selepude, som de fleste vil elske. Vi har at gøre med en pude med et moderne og tidløst design, der passer til enhver bil. Designet er kendetegnet ved blå og grå farver, som kan betragtes som relativt neutrale farver. Det visuelle aspekt er måske ikke det vigtigste for dig, men det er et plus, at puden har et behageligt udseende.

#3 Ergonomi

Den skal selvfølgelig også have høj ergonomi, ligesom den førnævnte selepude. Derfor, hvis det er vigtigt for dig, hvilket vi går ud fra, at dit barn kan sidde behageligt, uanset om turen varer fem minutter eller tre timer, så er en pude et godt valg. I sidste ende skal ergonomi (og sikkerhed) have mere opmærksomhed end noget andet.

Hvis du vil være sikker på, at dit barn sidder godt og behageligt, så tag ham eller hende med ud og prøv forskellige puder.

#4 Højeste sikkerhedsniveau (godkendt i henhold til ECE R44/04)

Det skal endvidere understreges, at sikkerheden ikke er blevet gået på kompromis med. Den pågældende selepude er godkendt i henhold til ECE R44/04, som er den europæiske godkendelsesstandard. Det betyder, at du kan være helt tryg ved at lade dit barn bruge den ekstra pude.

#5 Let at rengøre

Det er nødvendigt at bruge en ekstra pude, og ved hyppig brug er det kun naturligt, at den ekstra pude før eller siden bliver snavset. Heldigvis er det ikke svært at rengøre din pude. Det meste snavs og støv kan fjernes med en fugtig klud og støvsuger. I sjældne tilfælde skal du bruge stærkere rensemidler.