Autostol.dk

Kørepose til autostol – genial til børn i vinterperioden

Kørepose til autostol

I den kolde tid vil vi vores børn det bedste og giver dem masser af varmt tøj på. Det er også rigtig fint, når de skal ud og lege, men i autostolen kan det være livsfarligt.

I autostolen skal barnet ikke have stort overtøj på – selerne skal sidde tæt ind til kroppen og være stramt forsvarligt. Derfor er det bedste, at selerne sidder ind på barnets krop og du har overtøjet oven på selerne.

Men det kan ikke helt lade sig gøre med alt overtøj; dunjakker, flyverdragter og køredragter. Det er derfor, at køreposer er så geniale.

Nederst i indlægget finder du også en rabatkode og et rigtig godt tilbud på køreposer – og lige pt. er der også god rabat på køreposerne – lige her!

Hvad er en kørepose?

Køreposen er en slags ”sovepose”, der monteres i autostolen og som du sætter barnet ned i. De bruges typisk i babystolen, som du tager med ind fra bilen og derfor kommer barnet altid til, at sidde dejlig varmt og sikker i autostolen når man anvender en kørepose.

Lukket kørepose
Lukket kørepose holder barnet dejlig varmt

Hvordan sættes barnet og køreposen fast?

Køreposen ligges ned i autostolen. De fleste køreposer har huller i ryggen, hvor autostolens seler kan komme igennem. Herefter ligges barnet ned i køreposen i autostolen og du strammer selerne om barnet. Herefter lukker du køreposen og barnet er spændt forsvarligt fast og har det dejlig varmt.

Du kan se, hvordan det gøres i denne video, hvor jeg har sat en Voksi Move i vores Pebble autostol og efterfølgende sat vores datter ned i køreposen, hvor hun sidder trygt og varmt:

(video på vej – lillesøster var ikke så glad og optagelserne blev ikke så gode)

Er der forskel på køreposerne?

Ja, der er stor forskel på køreposerne. Nogle af dem er af ren fleece, andre i uld og nogle i alm. stof. Derudover er der også forskel på tykkelsen af poserne og hvordan de monteres.

I nogle af poserne skal du have autostolens seler ud før du kan sætte køreposen korrekt fast. Det kan være lidt bøvlet, men det giver en højere sikkerhed.

I andre skal du blot have selerne igennem huller i ryggen af køreposen og i enkelte tilfælde er det kun selen mellem benene, der kommer igennem køreposen, mens skuldreselerne går ugen på køreposen (som ved en fleece trøje).

Test af køreposer

For at finde ud af, hvordan de forskellige køreposer er og hvilke der yder den bedste sikkerhed for dit barn, har jeg været i gang med, at teste en række køreposer på det danske marked.

Køreposerne er testet på 8 punkter og du kan se resultatet her, i oversigten med test af køreposer.

Åben kørepose
Barnet sidder fast med selerne indeunder den dejlig varme pose

Hvor store er køreposerne?

Der findes køreposer i alle størrelser og du kan få køreposer som passer i 0-13 kg. stolen og i 9-18 kg. stolen. Når du kommer op i 15-36 kg. Klassen har jeg ikke fundet nogen brugbare køreposer.

Køreposen er bedst i 0-13 kg. stolen, da du tager autostolen med ind i huset og barnet således aldrig kommer ud i kulden uden, at være pakket ind.

I 9-18 kg. stolen kan køreposen bruges, men da man ikke tager autostolen med ind hver gang, er det lidt mere besværlig – men det kan lade sig gøre.

Kørepose til autostol, kørepose til barnevogn, kørepose til klapvogn – hvad skal du vælge?

Der findes i dag næsten køreposer til alle transportmidler – klapvogne, barnevogne og autostole. Flere af køreposerne kan endda bruges i alle tre. Men – for der er et men…

Godt nok kan nogle af poserne bruges til det hele, men det betyder også, at de ikke helt perfekte til alle tre ting og slet ikke til autostole. For poserne har tit alt muligt smart pynt – et super smart design og meget andet, som slet ikke er nødvendig for brugen i autostolen og som gør, at køreposen ikke kan monteres korrekt i autostolen og den vil typisk også fylde en masse.

Derfor bør du købe en kørepose, der passer specielt til autostolen. Det er typisk ikke de mest smarte – men i det her tilfælde er det også bedre, at barnet er sikret end det ser smart ud.

Kørepose til autostol – hvad skal du vælge?

Du bør vælge en kørepose, der passer til dit barn og til autostolen. Du skal således have en kørepose til den lille autostol og den kan barnet bruge indtil babystolen ud vokses.

Herefter er du nødt til, at købe en ny til 9-18 kg. stolen, da barnet nu er for stor til den anden og det er heller ikke sikkert, at den passer i autostolen.

Et godt tilbud på køreposer

Jeg håber ovenstående har overbevidst dig om, at du skal have en kørepose til dit barn. Det er simpelthen så smart, barnet er dejlig varm og du kan køre afsted med højeste sikkerhed.

Men hvis ovenstående ikke er nok, så kommer der lige et rigtig godt tilbud til dig ved Pixizoo.dk, som har valgt, at støtte op omkring udbredelsen af køreposer i Danmark.

Klik her – se det gode tilbud på køreposer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.