Autostol.dk

9 kommentarer

 1. Hej

  Min søn er 7 mrd og vejer 11 kg. Han kan sidde selv uden problemer. Han har indtil nu siddet i en bagudvendt 0-13 kg autostol, men vi har rykket ham op i 9-18 kg forudvendt. Det er sådan en der kan ligges lidt ned. Er det for tidligt? Jeg har bare fået afvide at stropperne i autostolen skulle være lige over skuldrene på barnet, og det var de ikke mere i den lille autostol.

  På forhånd tak for svar.

  Connie.

  1. Hej Connie,

   Ja det er desværre for tidligt. Hans hoved er stadig meget stort i forhold til resten af kroppen og derfor vil han slet ikke kunne holde det ved en kollision. Hvis han som 7 mdr. er blevet for stor til babystolen, skal han over i en anden bagudvendt stol. Der findes mange på markedet og flere af dem kan bruges til 18-25 kg.

   Så jeg vil helt klart anbefale her, at se nærmere på en anden bagudvendt stol. Et bud kunne være denne https://autostol.dk/model/hts-besafe-izi-comfort-x3-isofix/ som man kan prøve i de fleste baby butikker.

   Mvh

 2. Hej Stine

  3-på-tværs kombinationer skal afprøves pga logistikken i det. Folk har allerede minimum 2 autostole og så er det med at finde hvad der spiller bedst med de to nuværende autostole…hvoraf mindst 1 vil være en selepude med ryglæn. Det skal også være en god løsning sådan rent praktisk set.

  Jeg har indtil videre haft op til flere kombinationer i Peugeot 307SW.

  der har været en Skoda Fabia her.- og det lykkedes også her.

  På lørdag kommer der en Skoda Superb til 3-på-tværs.

  De stole som typisk anvendes til midten er Maxi Cosi Mobi, Britax Hiway og Britax Maxway. Britax Two Way Elite har også været i vælten til midtersædet en enkelt gang. Som selepude med ryglæn: Besafe izi Up X3.
  Til nyfødte kommer Akta Graco Duologic 2/KISS i spil bag en af forsæderne. Typisk bag passagersædet.

  http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-18kg40lbs/akta-graco-duologic-2kiss/akta-graco-duologic-2-kiss-fotosphotos/

  http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-25-kg55lbs/britax-hiway-2-2/britax-hiway-fotosphotos/

  http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-25-kg55lbs/britax-maxway/britax-maxway-fotosphotos/

  http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-25-kg55lbs/britax-two-way-elite/britax-two-way-elite-fotosphotos/

  Det er ikke muligt at få isofix i midten. Bilen skal være “født” med det.

  Om sikkerheden i en selemonteret vs en bagudvendt med isofix kan du læse mere om på http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/isofix-vs-bilseleseatbelt/

  Indlægget er skrevet af en af verdens førerende eksperter på området. Han har mange års erfaring, både som producent og som forhandler. han er med til at uddanne folk i branchen. Faktisk har jeg nogle autostole fra ham stående her hos mig.

  desuden tror jeg du ville blive træt af at have en isofixstol i midten, da de sidder ind til ryglænet og besværliggører fastspændningen af barn nr 1 og lidt senere barn nr 2.

 3. Hejsa håber du kan hjælpe:)

  Jeg venter barn nr. 3 til august og skal derfor have plads til en 3. autostol i bilen, hvad er mest sikkert?
  Du får lige lidt Info om bil og børn:)
  Barn 1 bliver 4 år til juni, hun sidder pt i en bagudvendt, men tænker snart at købe ny stol i 15-36 kg. klassen og få vendt hende.
  Barn 2 bliver 2 år til maj og vil blive siddende i hendes bagudvendte.
  Barn 3 skal jo så sidde i en 0-13 kg. stol.
  Begge vores bagudvendte stole bliver monteret med sele, da vores gamle bil ikke havde isofix, vi kunne godt finde på at købe ny, hvis der er en model der fylder mindre.
  Jeg kører i en Volvo 50s, med isofix til to stole bagved.

  Jeg kunne jo godt tænke mig alle tre børn bagved, men hvilken stol er bedst at have i midten(der er jo ikke isofix)?
  Ved ikke om der overhovedet er plads til tre bagi, hvis ikke, er det så den store jeg skal have på forsædet? Airbag’en er ikke til at slå fra manuelt.
  Er det muligt at få indsat ekstra isofix midt bag eller på forsædet.

  Det blev til en del spørgsmål, men ved jeg ikke er den første der skal have tre børn i bilen, så det må kunne lade sig gøre:) vil bare gerne det mest sikre.

  Håber du kan hjælpe

  På forhånd tak

  Stine

 4. Hej,

  jeg har en datter som blev 3 i september og nu vejer 14,4kg (med tøj på). Skal have en autostol til hende, men er usikker på om jeg skal købe en 9-18kg eller allerede nu købe en 15-36kg…?

  På forhånd tak 🙂

  Mvh Majbritt

  1. Hej Majbritt,

   Jeg ville købe en 15-36 kg. stol, da der ikke går lang tid før hun ikke kan være i en 9-18 kg. stol og så skal i alligevel ud og købe en stol.

   I skal blot være opmærksom på, at i 15-36 kg. stolen sidder hun fast med bilens 3-punktsele og derfor har nemmere ved, at kravle ud af stolen end i en med 5-punktsele – det kræver måske lidt ekstra opmærksomhed, men er sikker på, at hun hurtig fanger det og lære, at hun SKAL have selen på.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.