Autostol.dk

Fra bloggen

Britax Hi-Way 2

Britax Hi-Way 2

Hi-Way 2 er en bagudvendt autostol fra Britax, der er kendt for deres autostole af høj kvalitet.

Hi-Way 2 har klaret nogle af verdens strengeste tests for, at blive godkendt som autostol. Blandt andet ”The Swedish Plus Test” op til 25 kg, hvor Britax Hi-Way 2 blev vurderet til, at ligge i kategorien ”Test Plus Gold”.

Der er kun 2 autostole i hele verden for hvem det er lykkes, at klare Plus Test op til 25 kg. Udover Hi-Way 2 er det også lykkes for Belogic autostolen.

Mange vælger Britax Hi-Way 2 da den er lille og ikke vejer særlig meget, hvilket gør den let, at transporterer. Derudover passer den stort set til alle biler ligegyldigt bilens model eller mærke. Hi-Way 2 tilbyder masser af benplads til barnet uden, at det gør stolen meget større. Det betyder, at den stadig passer til de helt små biler.

Siderne på Britax Hi-Way 2 er flot kurvede, men samtidig lavet så de yder den optimale sikkerhed imod sidekollisioner. Hvis man også gerne vil have mere komfort, ved barnets hoved, kan købe en tillægspakke kaldet ”Head support”. Det er med til, at gøre autostolen endnu mere komfortabel, at bruge.

Det er let, at installere autostolen i bilen. Den har et støtteben der let kan sættes fast og selve stolen bliver installeret ved hjælp af bilens sele.

47 kommentarer

 1. Hej. Vi er på udkig efter 2 stole til mine svigerforældres bil til vores 2 piger på 11 måneder.
  De har ikke isofix og jeg vil meget gerne have at det er bagudvendte stole og hvis de ikke koster alverden ville det også være et plus 😉
  Jeg er faldet over den her model – vil i anbefale den eller er der andre i samme prisklasse som er ligeså sikre? Eller hvilken stol ville du ellers anbefale som er bagudvendt fra 9kg usen isofix?

  1. Hej Cæcilie,

   Nej det kan den ikke. Men der er masser af plads til dit barns ben. Det kan godt være, at det rammer sædet, men senere tager det blot benene ud til siden eller bøjer dem, hvis det er for træls.

   Stolen er lavet til 4-5 årige kan sidde i den og de har jo en del længere ben.

   Mvh

 2. Vi har en smal søn på 9 mdr og ca. 10 kg. Hvordan sidder han i highway 2 elite? Er den bred i modellen?
  Mvh Sofie

 3. Min datter på 3 er vokset ud af bedsteforældrenes römer safefix plus. I vores egen bil har vi en besafe izi plus til 25 kg. jeg vil meget gerne have hende til at vende bagudvendt så længe som muligt så vi overvejer den her til bedsteforældrene i stedet for den fremadvendte da hun ikke vejer nok til en 18-36 kilos fremadvendt.

  Mine forældre har haft problemer med at montere römer korrekt (de har ikke isofix) så det er vigtigt at den er let at montere og det er vigtigt at den ikke fylder for meget. Kan jeg risikere at købe den her stol og være sikker på at min pige på en meter og 13 kilo kan sidde i den til hun er minimum 4 år og gerne lidt længere? Og er den let at montere uden der skal bruges alt for mange kræfter?

  Vi har nr. 2 på vej så stolen vil blive brugt til hende bagefter så selvom det kun er et års tid den store kommer til at bruge stolen synes jeg det er en god investering og så ud med den fremadvendte.

  tusind tak for alt den tid i bruger på at besvare spørgsmål. Jeg føler virkelig jeg kan regne med jeres svar da jeg har brændt nallerne nogle gange i babyforretningerne.

 4. Fantastisk rummelig stol. Vi har be safe izi i den ene bil og britax hi Way i den anden og er bestemt max fan af hi Way når de når 1 års alderen. Eneste minus er at der ikke er så meget hovedstøtte (ved siderne). Men dejlig stol.

 5. Hej,
  Først og fremmest stor ros til denne side, fantastisk med så meget viden samlet på et sted!

  Jeg har øje på en High Way 2 eller Max Way til en Fiat Punto Evo fra 2010. Kan se at du et andet sted på siden skriver, at High Way er lidt mindre end Max Way. (Har Googlet mig frem til at det særligt er i dybden at stolene varierer – MW er 64 cm og HW2 er 49 cm)
  Men betyder denne forskel, at der er mindre plads til benene i HW 2? Og hvis ja, er MW så at foretrække hvis man har et ‘langt barn’?

  Vil en MW godt kunne være i Fiat Punto på bagsædet (alternativt forsædet?)

  På forhånd tak

  1. der er den samme benplads. Maxway er en tand længere i ryggen. Begge kan monteres i Punto. Men hvor meget plads de kræver for netop jer, kan jeg ikke kommentere på

 6. Og lige igen: Kan den reguleres til hvileposition? Har du/i andre bud på sikker bagudvendt autostol til lille C3? og en til Ford Fokus 2013

  Har i en holdning til brugt autostol?

  1. Hej Maria

   Brugt autostol: Her bør du kende sælger og stolens historie – at den ikke har været involveret i så meget som et lillebitte uheld. Du kan heller ikke være sikker på at få det hele med når du køber brugt.

   Jeg ved at britax Two Way Elite står godt i begge biler og der er plads til 180 cm foran

   Besaferne står også godt i dem, men husker ikke pladsbehovet for dem i C3.

 7. Jeg er lidt varm på Britax Hi-way2.

  Jeg har en C3’er fra 04. Er 180cm. Det er primært mig der skal køre den, men nogle gange er vi flere..

  Kan du fortælle mig hvad forskellen er på Britax Hi-way2 vs Britax Secura Hi-way??

  vh
  Maria

 8. Vi er meget i tvivl om hvilken autostol vi skal vælge til vores bil. Den skal være på forsædet af vores bmw x5 som ikke har isofix. Vi har en Dualfix Römer til vores anden bil som vi er meget glade for. Vores søn er 7 mdr og vejer 9,5 kg så går ud fra man godt kan vælge en autostol som ikke nødvendigvis går fra nyfødt? Vores eneste krav er den skal være bagudvendt.

  Mvh Cathrine

  1. Denne her stol kan være en mulighed. Ligeså kan Maxway og Maxi Cosi Mobi, når det er til forsædet og han er 7½ måned gammel. I kan sætte et ekstra spejl på sidespejlet om nødvendigt.

   der er andre modeller. Men de har en større tendens til at skygge for sidespejlet og enkelte vil komme til at rage for højt op med tiden således at forsædet skal skubbes tilbage det er værd at tage med.

 9. Hej Lena

  Hvilke af nedenstående modeller kan monteres på bagsædet i en Citroën C1?

  – Britax Hi-Way 2
  – Britax Max-Way –
  – Akta Graco Belogic
  – Axkid Minikid
  – BeSafe Izi Plus

  På forhånd tak
  Mvh. Ditte

  1. Hej Ditte

   Det kan de allesammen. Jeg kan dog ikke sige noget om pladsbehovet da jeg ikke ved nogenlunde hvor langbenede dig og faderen er. dette er dog uden betydning hvis det kun er en der kører bilen. det gælder også alle andre bilmodeller iøvrigt – ikke kun de små her. Det er ikke bilens størrelse der er afgørerende nemlig.

   mvh
   Lena

 10. Hejsa

  Vi har valgt, at enten Britax Hi-way 2 eller Akta Graco Belogic skal være vores nye autostol til vores pige på 3 år og
  15 kg ( “, ) men hvilken en ville du helst anbefale?

  Vi har en Ford Mondeo st.car fra 2007.

  På forhånd tak.

  Mvh. Tina Mertz

  1. Hej Tina

   Ud fra brugstiden til et barn på 3 år: Belogic.

   MEN, I er nødt til at tage pladsbehov med i betragtning, og det er ikke så ligetil. Der er flere som holder i vældig lang tid, men de er alle forskellige og pladsbehovet i bilen er forskellig fra bil til bil og familie til familie. Nogle er 165 cm høje, mens andre er 190.

   1. Hej igen.

    Ville det koste noget, at komme forbi og se på stolen?

    På forhånd tak og god påske (“,)

    Mvh. Tina Mertz.

    1. Hej Mette

     Belogic har jeg ikke længere. Hiway er her foruden 12 andre bagudvendte modeller. jeg bor i Næstved og det koster 250 kr. alt ialt.

 11. Kan du anbefale denne stol eller evt en anden til en lille Alfa Romeo Lusso uden Isofix. Den skal være bagudvendt til en dreng på 16 mdr. og 12 kg, og der er ikke voldsom meget plads på bagsædet. Stolen skal kun bruges cirka en-to gange om ugen, men derfor skal sikkerheden naturligvis være i top.

  Hvad kan I anbefale?

  1. Hej Helle,

   Som jeg har skrevet et andet sted, så er Hiway er yderst sikker stol.

   Alfa Romeo Lusso har ikke været hos mig. men jeg vil sige at hvis der ikke er andre end en voksen i bilen ud over barnet, så skulle der ikke være nogle problemer. det lyder lidt sådan nemlig, så hvis det er tilfældet….

   der er også den nyere version Britax Maxway.

 12. Hej,

  Jeg kan se at I laver en god bedømmelse af Britax Hiway 2, mens FDM på deres hjemmeside sabler den ned. De synes at komfort, benplads og brugervenlighed er helt i bund. Hvordan kan det være at der er så stor forskel?

  1. hej Tina

   Samme svar her som i Maxway og i Brevkassen. Læs videre om testen på Sikkerautostol.dk foruden indlægget på forsiden der.

 13. Hej Lena:)
  Bare for og være helt sikker, så ville en Britax Hi-Way 2 være bedere i en Toyota Aygo,
  end en Max-Way?
  Eller har jeg misforstået noget?;)

  Vh Pernille

  1. Hej Pernille

   Kan du huske hvor dit første indlæg er henne her på sitet? Skulle den ind på forsædet?

   jeg får flere henvendelser dagligt så det er svært at huske.

   Max-way er blot en opdateret/forbedret udgave af Hiway og dermed også dyrere. Skal den være på forsædet, og penge ikke er et problem, så ville jeg vælge Maxway. den er nemmere at betjene end Hiway og lidt længere i ryggen.

 14. Lea

  Her kommer fordelingen hvis du ikke har læst det allerede.

  http://www.forbrukerradet.no/annet/tester-og-kj%C3%B8petips/produkter/14.slik-gjennomf%C3%B8res-testen

  Og her lidt mere fra samme instans

  http://www.forbrukerradet.no/annet/tester-og-kj%C3%B8petips/produkter/8.hvorfor-f%C3%A5r-de-bakovervendte-s%C3%A5-d%C3%A5rlige-resultater.

  Her er en ulykke i 2010: 90 km/t frontalkollision. som jeg henviser en del til. der er flere, men denne er nok. Det var efter sigende – men ikke bekræftet – netop Britax Hiway, som var involveret her.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7528919.ab

  Sådan en ulykke med så lidt skade på barnet kan kun en bagudvendt stol klare inkl. denne stol .

 15. Hej,
  Lige et par spørgsmål til denne stol 🙂
  Der står den ikke vejer særlig meget. Hvor mange kg. er det ca?
  Den har fået en dårlig score i FDMs test. Hvad skal man lægge i det? Den får jo en meget fin beskrivelse på denne side. Hvori består uenigheden?
  Mvh
  Lea

  1. Hej Lea

   Du berører et omdiskuteret og meget interessant emne her.

   Bagudvendt er og bliver nemlig den mest sikre løsning uanset testresultat. det lyder som en løgnhistorie.men det er det ikke.

   Det er sådan at brugervenlighedsdelen fylder meget mere end kollisionsresultaterne i disse tests. Nu har Kristian pillet de bagudvendte fra i den samlede oversigt. Men det rykker ikke på det faktum at en test der præsenterer fremadvendt som det mest sikre – er indbefattet af nogle uheldige brister.

   her kan du læse hvad det er jeg mener:
   http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/testresultater/

   Mange af de ting som de bagudvendte får dårlige karakterer på er især Pladsbehov. Men det skyldes at ADAC som udfører testen IKKE tager højde for at en fremadvendt stol Ikke griber barnet, men istedet bliver barnet slynget fremad med 55 cm hvis stolen er rigtigt monteret og anvendt og endnu længere hvis der er fejl på et af disse punkter. Således fylder en fremadvendt autostol faktisk enten lige så meget groft set eller i nogle tilfælde mere end bagudvendt.

   udsynet er endnu et punkt som er fejlslagent. Fremadvendte børn kigger ind i forsædet og ud af sidevinduet. og skal desuden læne sig langt frem og ud af stolens beskyttende sider for at unne se ud eller kommunikere med søskende på bagsædet.

   Bagudvendte børn kan kommunikere med ældre søskende uden at læne sig frem overhovedet. De får bagruden og sidevinduer at se ud af .

   Monteringen: vurderes til at være sværere, men tyske familier som er med til at udføre brugervenlighedstestene, er ikke vant med bagudvendte autostole som denne her. De er vant til fremadvendte. desuden er alt som vurderes subjektivt jo relativt. Så fordi en synes det er svært, så betyder det ikke at det er svært for dig. og kan du det til punkt og prikke samt ingen problemer har med resten af testene dårlige resultater, så skal du helt se bort fra både det enkelte resultatet og dermed det samelde resultat. det samme gør sig gældende for fremadvendte autostole, som oftest får gode resultater i brugervenligheden. Men laver du fejl i anvendelsen, monteringen eller synes noget er svært ved den, så skal du se bort fra testresultaterne her også.

   men prøv at læse linket igennem og linksene i det.

   Hårdt sagt skal man vælge mellem

   Betrækket er nemt at fjerne og vaske
   Kollisionssikkerheden

   Kollisionssikkerheden fylder ikke ret meget i det endelig resultat nemlig.

   1. Hej Lena,

    Er enig i mange af de ting du skriver, men SÅ skidt er ADAC testen altså heller ikke.

    Det er rigtigt, at selve kollisionsdelen ikke tæller 100% – men det er nu 50% af resultatet, som kommer herfra. Betræk og rengøring tæller slet ikke med i resultatet – det kan kun trække ned, hvis det er meget skidt.

    Jeg skriver lige et indlæg, så man kan se, hvordan testen er bygget op og hvad der tæller hvad i testen.

    Mvh

 16. Hej Lena!

  Ved du om stolen kan være i en Seat Mii? Samme bil som VW Up og Skoda Citigo.

  Vh.
  Louise

  1. Hej Louise

   Det kan den godt – og endnu bedre Maxway. Men de skal nok stå helt ind til ryglænet for ikke at nappe for stor plads i bilen.

   har du set Klippan Triofix og Fair G? De kan være der uden problemer

  1. hej Danielle

   Nej Hiway er kan ikke monteres fremadvendt, men det er nok heller ikke noget du får brug for hvis du tænker på barnets komfort på sigt.

 17. Hej. Da jeg ikke kan finde nogle steder hvor jeg kan prøve den i vores bil, men nok bliver nødt til og købe fra nettet, ville jeg høre om den vil passe i en opel vectra, 97. På forhånd tak 🙂

 18. Hej. Vi har lige nu en Maxi Cosi Mobi, men den fylder for meget til at stå bagved manden når han kører. Vores mindste skal snart over i en større stol og vi har overvejet både max-way og hi-way da de skulle være kompakte. Vi har en gammel sag af en bil, en seat cordoba fra 1999. Men når jeg går ind i størrelsesskemaet ovenfor ser maxway ud til at være en af dem der fylder mest i bilen? Men kan ikke finde mål på maxi cosien til at sammenligne med. Kan i hjælpe med lidt opklarende arbejde 🙂

  1. Hej

   den overraskelse er der desværre flere der har fået. Maxi Cosien har en fantastisk hældning og giver suveræn benplads til de små. men man kan ikke kalde den pladsbesparende. Det er også den direkte og eneste årsag til at jeg ikke anbefaler den her henover nettet. Den skal allerhelst ses inden køb.

   jeg har den og 11 andre deriblandt de to Britaxer stående til det formål. jeg skriver det fordi mange ikke er klar over det

   Cordoba har ikke været her. Har I prøvet at sætte den i midten eller går støttebenet på midterkonsolen. Den må gerne stå der trods forhøjningen i gulvet. men den må selvfølgelig ikke stå der hvis den rammer midterkonsolen mellem forsæderne. Er det ikke tilfældet står den faktisk rigtig godt i midten!

   Maxway fylder lidt mindre – sådan ret typisk. Men ikke meget mindre.

   Hiway plejer at fylde lidt mindre end Maxway – ret typisk ihvert fald. Den er rund i ryggen – derfor. men den kan godt fylde en del alligevel. Så den vil være budet.

   Både Hiway og Maxway vil utvivlsomt stå godt i midten trods ½ sæde. Ryggen på dem går imellem forsæderne.

   Der er flere som er meget kompakte, og som kan monteres med bilens sikkerhedssele. MEN de kan ikke monteres forsvarligt i gamle biler. Spænderne til sikkerhedsselerne er for langt til dem. de spænder findes mellem bagsæderne. Det skal tages med i betragtning når der vælges autostol hvadenten den vender fremad eller bagud.

   Maxi Cosi Mobi, Britax Maxway, Britax Hiway og Britax Two Way Elite klare dem godt. Men Two Way Elite har intet støtteben, og det vil komme til at irritere jer når I skiftes til at køre, da den SKAL lænes kraftigt op ad forædet.

    1. Nej, det skal den ikke. men det er en fordel at den er i kontakt med forsædet. Det er også en fordel med de andre. Dem uden støtteben SKAL lænes kraftigt op af det som er bag dem.

 19. Vi haft denne stol til vores datter og været utrolig glade for den, hun har siddet godt og sikkert og vi har har aldrig haft problemer med den.
  Hun sad længe i stolen uden problemer, den er let at vaske når der sker små ulykker på lange ture.
  Vi anbefaler vores venner at købe denne bagudvendte stol.

  Købt på barnenshus.com den vi har nu har vi købt hos babyproffsen.se da de havde udsalg.

  God fornøjelse og tænk på sikkerheden!

 20. Vi har købt den til vores yngste datter, og vi er fuldt ud tilfredse med den.. Den er super nem at montere, betrækket er nemt at tage af og vaske.. Den er bare perfekt :-D!
  Vi bestilte den i en svensk butik, toyland.se og modtog den et par dage senere, uden problemer af nogen art.

  Og så er den T-plus godkendt, hvilket er det bedste af det hele!

 21. Rigtig fin bagudvendt autostol som børnene kan være i længe!
  Giver god benplads og børnene kan selv kravle op når de opnår visse motoriske færdigheder.
  God bagudvendt autostol til ok pris.

  Købte vores på Carseat.se og fik super hurtig betjening 🙂

 22. Pladsbehov i bilen: Kompakt.

  Sælges med en kile som øger hvilepositionen. øger benpladsen for barnet og gør stolen velegnet til ældre biler med lange bæltespænder.

  Velegnet til familier med tre børn på bagsædet

  Letvægter stol – kan nemt bæres i en hånd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.