Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Aton 5

Denne babyautostol gælder for nyfødte og op til ca. 18 måneder, det svarer til 0-13 kg. Den blev vurderet i autostol testen til, at være meget sikker med bemærkning “Good” i 2017. I anden test fik den 4 ud af 5 stjerner for sikkerhed, så det er en god babyautostol, når det kommer til sikkerhed.

Det skyldes bl.a., at der er sidekollisionsbeskyttelse med det patenteret system LSP. For at den kan bruges til forskellige aldersgrupper, og passe optimalt på de helt små, så er der et justerbart hovedstøtte med otte positioner og integreret seleguide. En ny funktion i denne model gør, at babyens siddevinkel er den bedst mulige. Det sikrer barnet ved et uheld, så det ikke risikerer at blive kvalt. Desuden er der også et Y-bælte, som sørger for, at barnet er spændt hele fast på rejser.

Babyautostolen kan monteres med sele eller ved hjælp af Isofix.

Der er også en integreret XXL-kaleche med UVP50+ solbeskyttelse, som giver optimal beskyttelse mod solen. Det er nogle af disse ting, der gør, at Cybex selv siger, at det er den perfekte babyautostol for små babyer. F.eks. hvis dit barn blev født for tidligt.

Hvis du hurtigt skal videre fra jeres bil, så kan du tage babyautostolen af og smide den på en klapvogn. Den passer til alle Cybexs klapvogne, og desuden passer den også til en række andre producenters klapvogne.

ADAC test resultat for Cybex Aton 5

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
78 ★★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

6 kommentarer

 1. PS. Af hensyn til både miljøet og økonomien vil vi gerne købe en brugt autostol. Vil du fraråde det, eller er det ok at købe en, som er fx 3 år gammel?

 2. Hej Kristian

  Det er lidt af en jungle som førstegangsmor at skulle sætte sig ind i forskellige autostole. Din hjemmeside giver et bedre overblik, tak for det!

  Jeg har et generelt spørgsmål til isofix-baser: Nogle stole sælges uden base, men er alligevel kompatible med Isofix. Betyder det, at disse stole kan benytte isofix uden basen, eller skal der altid være en base?

  Vi har ingen bil, men indimellem låner eller lejer vi en, så vi har brug for en autostol, der er kompatibel med så mange biler som muligt. Kunne Cybex Aton 5 være et bud?

  Mvh. Den forvirrede førstegangsmor

 3. Hej Kristian,

  Hvordan kan det være at der ikke er nogen test på denne model? Jeg kan ikke finde noget på den hos dig eller andre steder?
  Er det en stol du vil anbefale?
  Mvh
  Anita

  1. Hej Anita,

   Det er fordi stolen er så ny, at den endnu ikke har været med i testen. Der kommer test i maj og oktober og stolene er typisk ikke med i den første test efter de er kommet på markedet.

   Mvh

 4. Hej Kristian,

  Hvordan kan det være at der ikke er nogen test på denne model? Jeg kan ikke finde noget på den hos dig eller andre steder?
  Er det en stol du vil anbefale?
  Mvh
  Anita

  1. Hej Anita,

   Det er fordi den er helt ny. Måske kommer den med i oktober testen – men kan ikke garantere det.

   Når den er blevet testet vil jeg gerne komme med en anbefaling eller ej, men helst ikke før.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.