Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Juno-Fix

Billede på vej

De fleste ved, at bagudvendte autostole er de mest sikre, men Cybex har med Juno-FIX ønsket, at lave en sikker fremadvendt autostol til gruppe 1. Cybex er en stor tysk producent af autostole, der er kendt for deres autostole af meget høj kvalitet.

Cybex Juno-FIX bruger en nyudviklet mavepude, der giver en anden beskyttelse, end den almindelige 5-punktssele. Ved en kollision vil mavepuden absorbere meget af kraften, så risikoen for alvorlige skader på barnet minimeres.

Mavepuden kan også let justeres, således at det bliver mere behageligt for barnet, at sidde i autostolen.

Cybex Juno-FIX har også ekstra sidebeskyttelse, der gerne skulle hjælpe i forbindelse med en sidekollision. Til dette bruger Cybex Juno-FIX L.S.P.-system der er et system udviklet af Cybex. Siderne absorbere den energi, der bliver tilført ved en sidekollision lidt ligesom man kender fra airbags.

Cybex Juno-FIX er let, at montere i bilen ved hjælp af ISOFIX. Autostolen skal bare klikkes på og så er man klar til, at køre.

ADAC test resultat for Cybex Juno-Fix

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
78 ★★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

67 kommentarer

 1. Hej,

  Vi er glade for stolen, men den er ved at være for lille til voresdreng.

  Er det muligt at pille ryggen af autostolen (og hvordan)? Så kan vi bruge basen som en sædepude med isofix.

  Mvh

  Jesper

 2. Hej Kristian

  Jeg er lidt i vildrede!!

  Jeg har netop købt juno-fix autostolen i babysam – efter jeg har fået at vide, at den både kan monteres med og uden Isofix! (Har både fået det at vide i butikken, det står på deres hjemmeside og andre hjemmesider der forhandler denne stol – f.eks. pixizoo og jollyroom).

  Vi har ikke på nuværende tidspunkt Isofix i bilen (mazda 626 fra 2002) – men da vi skal have en nyere bil indenfor et års tid – synes jeg, at det var smart den kunne bruges til begge dele!

  Jeg ringer så til http://cybex-online.com/dk fordi jeg ikke kan finde min bilmodel på listen over biler, denne autostol skulle kunne passe i!! De kan så fortælle at den ikke længere må bruges uden Isofix… whaaaat!!

  Har også snakket med FDM som siger det samme!! MEN… de sagde også begge to, at man aldrig kan fjerne en godkendelse(den har jo tidligere været godkendt til det) – men at de ikke anbefalede det!

  Vil gerne høre din side i den her sag 🙂 Hvad gør jeg?!

  1. Hej Heidi,

   Det har jeg ikke hørt noget om. Stolen er godkendt til begge dele og den score højt både med isofix og sele montering.

   Ved selemontering står den ikke helt så stabilt som ved isofix. Men der er kun ca 2% point i forskel på de to testresultater – så jeg vil ikke være nervøs for, at bruge selemontering.

   Mvh

   1. Mange tak Kristian 🙂

    Men hvad med det med at min bilmodel ikke står på listen over biler autostolen passer i?

    Vh. Heidi

    1. Hej Heidi,

     Det er ikke alle biler stolene bliver testet i og det kan være at den bil de havde inde ikke havde isofix osv.

     Og da din bil ikke har isofix vil de sige, at den ikke passer deri.

     Jeg ville tage forbi en ønskebørn eller kærebørn og få dem til at se om modellen passer i din bil.

     Mvh

 3. Jeg er kommet til at ødelægge isofix-beslagene på min cybex juno-fix 🙁
  Kan man købe dem seperat og sætte på?

  1. Hej Ea,

   Beklager det sene svar. Du var end i Spam filtret.

   Det kan jeg faktisk ikke huske om man kan til Juno fix. Nogle af modellerne har ikke mulighed for det, da det er sådan en central del af stolen. Men der er enkelte modeller, hvor man kan og måske er du heldig, at du kan på din juno fix.

   Du vil være nødt til, at tage til den lokale babybutik og høre om de kan bestille delene hjem. Hvis de kan, kan det også lade sig gøre at skifte dem.

   Mvh

 4. Hej

  Vi har to biler og i den ene er der isofix hvor vi har en Sirona monteret som vi er glade for og vores datter affinder sig stadig med at sidde bagudvendt.

  Vi har så endnu en bil, som vi ind i mellem kan risikere at skulle have hende med i, men der er ikke isofix i.
  Hvilken stol vil I anbefale dertil? Vores datter er 1,5 år.

 5. Hej Kristian.
  Jeg står og skal købe en ekstra autostol. Min dreng er 1 år og vejer 11 kg. + – Vi har på nuværende tidspunkt en Cybex Sirona men jeg er i tvivl om, hvilken stol jeg skal vælge. Jeg ønsker ikke at prisen er for høj men sikkerheden må der heller ikke spares på, og det ville være dejligt hvis den rakte til lidt tid.

  Mvh Simone

  1. Hej Simone,

   Uhha – den er svær. For når han stadig sidder i en bagudvendt vil jeg helst anbefale jer en bagudvendt og de er jo ikke helt billige.

   Har i overvejet en bagudvendt, som kan bruges i længere tid (fx til 25 kg) – så får i mere for pengene og kan bruges i lang tid.

   Ellers skal han over i en fremadvendt som Römer Duo Plus, men den kan i kun bruge til 3-3½ års alderen.

   Mvh

 6. Hej

  Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvilken autostol jeg skal købe til min dreng. Han er 14 måneder omkring 9 kg og 75 cm. Lige nu sidder han i en brio autostol og jeg er ikke sikker på han skal have ny endnu, men jeg prøver bare at finde ud af hvorfor en det skal være. Det skal være med isofix og forudvendt. Jeg kan slet ikke finde ud af det skal være en Juno pga det med mave-puden- og det ser egentligt heller ikke super rart ud med den kæmpe pude på maven?? Hvad er forskellen på Juno 2 fix og fix? Alternativt overvejer jeg en rømer med isofix- ved ikke hvilken! Håber du kan gi et råd:)

  Mvh Anne

  1. Hej Anne,

   Ja hvis han kan være i babystolen, så lad ham endelig sidde lidt endnu 🙂

   Der er ikke den store forskel på Juno 2 fix og den gamle Juno-fix. Der er lavet et par små ændringer, men ikke nogle af betydning.

   Altså jeg er jo selv helt vildt med denne https://autostol.dk/model/romer-duo-plus/ da den har 5-punktsele og kan monteres med isofix og sele. Den har klaret sig godt i testen og stolen sidder godt i bilen.

   Ellers er der også maxi-cosi Pearl, som er en rigtig god stol og som kan bruges i lang tid.

   Tilsidst er der også Besafe modellerne, som er super gode stole – se evt. nærmere på dem og måske deres combi model, der kan anvendes begge veje.

   Mvh

 7. Hej Kristian
  Vi har købt denne stol til vores dreng og er fuldt tilfredse. Dog skriver du denne model også har hvile/ligg eposition. Hvordan udløser man dette?
  hilsen camilla

 8. Tak for svar 🙂

  Synes det er mega svært at vælge. Hvorfor vil du anbefale 5 punkts sele frem for mavepude?

  Vi må have hende med i butikken og prøve sidde en masse forskellige modeller 😉

  Mvh. Kathrine

 9. Vi overvejer Juno Fix til vores datter. Hun er 9 mdr. ca 80 lang og vejer nok ca. 11 kg. En lang godt polstret baby. Vi har været rigtig glade for Cybex Aton 2, som hun stadig sidder i, men vi skal snart til at skifte.

  Vi har Isofix i begge biler, så hvilken autostol vil du anbefale? Jeg har kigget på videoer på youtube mm. men jeg kan ikke se nogle steder hvordan man sætter sit barn “ned” i den? Kan man klikke mavepuden af eller skal man lirke hende ned i den?

  Mvh. Kathrine

  1. Hej Kathrine,

   Ja hun er en stor pige, men hun fortsætter heldigvis ikke med, at vokse med samme hastighed 🙂

   Mavepuden kan tages af. Så du sætter hende bare alm. i autostolen og derefter klikker du mavepuden på. Så sidder hun helt fast.

   Juno-fix er en god stol og når i har været glade for Cybex, så hold fast i det.
   Alternativt er der https://autostol.dk/model/kiddy-phoenixfix-pro-2/ som lige har fået en tand bedre karakter i testen, men det er så lidt, at det ikke har den store betydning.

   Ellers vil det blive stole med 5-punktsele jeg vil anbefale – men vil i gerne have mavepude, er der ikke det store udvalg.

   Mvh

 10. Jeg er fuldt ud tilfreds med junofix til min datter, hun sidder virkelig godt i den, og kvaliteten er også i top 🙂

 11. Hej Kristian,

  vores datter på knap 8 mdr., 9 kg og ca. 75 cm lang – er ved at være for lang til hendes Römer Baby Safe II – hun støder fødderne på sædet og det virker ikke som om det er særlig behageligt i længden… 🙂

  Hvilken stol vil du anbefale, vi køber som næste stol?

  #Den skal helst kunne benyttes både med sele og Iso-fix

  Mvh Rikke

  1. Hej Rikke,

   Det har ingen betydning, at hun støder fødderne mod sædet. Det er først når hoved går op over kanten, at det bliver et problem. I alder elsker de, at have bøjet ben og sikkerhedsmæssigt har det ingen betydning. Så lad hende endelig sidde i den i 4-5 mdr. endnu.

   Det bedste er jo endnu en bagudvendt stol – jeg ved ikke om du har tænkt over sådan en?

   Ellers er der:
   Römer Duo Plus, som er med 5-punktsele
   Kiddy Phoenixfix 2 Pro, som er med mavepude som juno-fix, men som har klaret sig bedre i testen.

   Så det kommer lidt an på, hvilken vej i har tænkt jer.

   Bagudvendt, sele eller mavepude.

   Mvh

 12. Og lige et supplerende spørgsmål…..

  Hvordan vil en Maxi Cosi Priorifix passe min datter? Og kan MC Priorifix monteres i en bil uden isofix? Og hvilken er så bedst Juno, Kiddy eller MC Priorifix?

 13. Hej.

  Min datter er 12 måneder, 9,3 kg og 74 cm – er hun for lille til en Pallas? Hvis jeg køber Cybex Juno fix, hvor længe kan hun så bruge den? Altså hvor gammel er hun ca. når jeg skal skifte? Jeg har læst om Kiddy Guardian Pro, som også er en testvinder – vil du anbefale den? Og hvilken stol er bedst Kiddy eller Juno?

  På forhånd tak 🙂

  Pia

  1. Hej Pia,

   Hun er nok lige lille til stolene med mavepude, men kan i strække den et par kilo endnu, så vil hun kunne bruge dem begge.

   Det er meget svært, at sige, hvor lang tid hun kan bruge stolen. Min egen søn kom på 12,5 kg. da han var 13 mdr. Nu er han over 3 år og har kun taget 1 kilo på. Han er heller ikke så højt, så vi kan bruge vores 9-18 kg. stol et pænt stykke tid endnu.

   Men mange oplever i dag, at det er ved 3 årsalderen, at der skal skiftes til næste størrelse.

   Om du køber den ene eller anden – så er dem med mavepude lige sikre, så jeg vil vælge den, hvor hun sidder bedst.

   M vh

 14. Hej.. Jeg har en cybex aton 2 med isofix lige nu.. Min dreng er 5 1/2 md.. Så der går lidt tid inden vi skal skifte.. Men ville høre dig om Juno er bedre end pallas? Fordi hvis pallas går fra 9-36 kg så er det vel nemmest at købe den og så behøver man ikke flere autostole.. Hvorfor købe juno’en.. Er glad for cybex aton i hvertfald 🙂

  1. Hej Anne-Mette,

   Der er en lille smugle forskel i testen, men det er ikke særlig meget. Der kan være det problem med Pallas modellen, at jeres søn er for lille til den. Han skal være ret stor i det før han sidder optimalt i den og kan anvende stolen korrekt. Så er han en lille spinkel dreng, så vil jeg ikke anbefale jer Pallas modellen.

   Mvh

 15. Hejsa.

  Jeg overvejer denne stol til min søn på 2,8 måneder. Han har en bagudvendt BeSafe Izi Combi X2, men den skal hans lillesøster til at overtage, selvom min søn sagtens kan være i den endnu. Egentlig ville jeg foretrække at lade ham blive siddende i sin BeSafe og købe sådan en til lillesøster også, da jeg helt klart foretrækker at de sidder bagudvent, men det er altså en meget stor stol, og jeg tror det bliver for voldsomt på bagsædet, hvis vi skal have monteret to bagudvendte BeSafe. Vi har nemlig ikke selv bil (så vi skal heller ikke have en autostol der kræver IsoFix base), og vi er afhængige af, at der er plads til en voksen mellem de to autostole på bagsædet.

  Er der mon sket noget nyt mht mavepuderne på JunoFix’en? Og hvilken stol skal jeg vælge?

  På forhånd tak,
  Jens

  1. Hej Jens,

   Er han 2 år og 8 måneder? For så bliver juno fik snart for lille til ham. Den er kun op til 18 kg. og derfor vil i snart skulle skifte igen. Så er Pallas 2 fix bedre, da den kan laves om til Solution x2 fix.

   Hvorfor ikke købe en mindre til lillesøster? Der findes mange bagudvendte, som fylder betydelig mindre end Besafe, så tror sagtens i kan finde en løsning. Prøv at tag fat i Lena – hun vil helt sikkert kunne hjælpe jer med, at finde den rigtige bagudvendte stol.

   Hele snakken med mavepuderne er ikke til, at blive klog på og indtil der kommer test dukker med følere i maven, kan vi ikke sige om 5-punktsele eller mavepude er bedst.

   Jeg arbejder dog på et indlæg mere om mavepuderne, da en test med en rullende bil har sat lidt tanker igang.

   Mvh

 16. Vil klart anbefale denne stol, bruger den selv til min lille dreng på knap et år. Jo mavepuden kan være irriterende men det kan et 5 punkt’s sele system også, fordelen ved mavepuden er dog, at den justerer sig selv i forhold til mængde af tøj, hvor man på “normale” stole konstant skal justere selen, og med FDM’s test af autostolen, vil jeg slet ikke gå på kompromis med sikkerheden!

  Der er dog et mindre minus ved stolen, skal barnet sove i den, og man tiltænker en dyne, så kan man godt glemme alt om at tage dynen med, for du kan ikke rigtigt pakke barnet ind, på samme måde som ved en 5 punkt sele, det løses dog ved passende tøjvalg 🙂 Han sover også fint i stolen, mavepuden bliver samtidig brugt som hovedpude.

  Så alt i alt en rigtig god stol, med de samme irriterende momenter som på andre stole, bare anderledes udført, og med sikkerheden i top.

  God jagt til jer alle 🙂

 17. Hejsa!
  Min mand og jeg er på udkig efter en ny autostol til vores store søn, der i en alder af 11 mdr. vejer 12 kg. Vi har en gammel bil og er, som så mange andre forældre, på udkig efter den aller allerbedste autostol… Da vi pt ikke har isofix i bilen, men måske senere hen får det, må det meget gerne være en stol, hvor dette kan blive en mulighed på længere sigt.
  Kan du hjælpe med at anbefale os den bedste stol?

  1. Hej Pernille,

   Det kan du tro jeg vil!

   Juno-fix er bestemt en mulighed.
   Der er dog slået tvivl om mavepuderne og påvirkningen på de indre organer, men det har man aldrig kunne teste, så der er ligeledes slået tvivl om 5-punktsselen – så om man skal vælge det ene eller andet, ja det er ikke til at blive klog på i disse dage.

   Men jeg ville vælge enten Römer Duo Plus (5-punktssele) eller Cybex Juno-fix (mavepude). De er på samme sikkerhedsmæssige niveau og derfor et par rigtig gode stole.

   De kan begge monteres med isofix og sele, så i kan sagtens anvende dem når/hvis i får ny bil med isofix.

 18. Vores søn sidder helt forfærdeligt i den. Han er måske også lige lidt for lille endnu, men jeg synes stadig at indstillings mulighederne for stolen er meget begrænset. Han sidder nærmest i spænd og har meget begrænset bevægelsesmulighed, hvilket gør ham meget ulykkelig. Han har ellers været glad for at køre i bil, så det går os virkelig på og ender nok med at vi bliver nødt til at købe en anden stol. Hvis stolen derudover slet ikke er så sikker som ellers påstået, føler jeg mig meget skuffet (se tidligere kommentar angående mavepuden).

 19. Hej.

  Vi har selv 2 stk Juno-fix og er meget glade for dem.

  Men er det en sove stilling der er lavet i stolen eller er det for at gøre det nemmere at få sat på isofixen man kan trække stolen frem?

 20. Hejsa

  Vores datter er ved at være 8 mdr og skal derfor over i en anden stol.

  Til den store har vi Cybex solution x fix mere jeg den hedder.. Vi er rigtig glade for den mangler dog en funktion hvor den kan vippes bag over da hun gerne sover i den..

  Nå men til den lille

  Jeg er ude i noget Juno, pallas 2 fix eller pallas fix

  Men hvad er lige forskellen, hun skal jo sidde i den i lang tid.

  Og hvad er det med mavepuden, jeg syntes nemlig det var smart da vi døjede meget med vores den store kravlede ud af stolen

  1. Hej Gitte,

   Hvorfor skal hun det? Er hun blevet for lang til autostolen (hoved går opover kanten?) for ellers vil jeg lade hende sidde i den indtil hun bliver for lang eller simpelthen for bred til at sidde i den.

   Der er ikke rigtig nogle af 9-36 kg stolene, der kan vippes ret meget tilbage – slet ikke som man kender det fra babystolen – så det bliver svært at finde. Autostolen går jo på sæddet i bilen og derfor er det begrænset, hvor meget de kan vippes ned. Mener dog de nye solution modeller kan vippes lidt mere ned.

   Forskellen på Juno-fix og Pallas Fix er, at Juno er en 9-18 kg. stol og Pallas er en 9-36 kg. stol. Dvs Pallas stolen bliver faktisk til en solution stol når barnet vejer 15 kg. og man tager mavepuden af.

   Så Pallas stolen vil blive jeres sidste autostol, hvis i vælger at købe den.

   Mavepuden er smart, da det er svært for børn, at kravle ud af den – så det kan helt sikkert afhjælpe det problem.

   Mvh

   1. Hun er simpelthen for tyk he he 😉

    Men hun er kun ca 76 cm..

    Må bare prøve at køre ud og plante hende i en

    Vi køre nemlig ca 30000 km om året så vi vil gerne de sidder godt og sikkert

 21. Jeg er lidt forvirret. Du modsiger lidt dig selv. Om selve autostolen skriver du at den skulle beskytter mave og indre organer. Og i en kommentar skriver du, at du anbefaler en anden stol, da den ikke skulle være god ved maven i kollision?

  1. Hej Vania,

   Det kan jeg godt forstå og det er jeg faktisk også selv.

   Sagen er den, at mavepuderne er blevet testet i Sverige og det var ikke positivt. Min beskrivelse af stolen er fra før denne test og på det tidspunkt var ingen af os i branchen klar over, at mavepuderne kunne være skadelige på den måde testen viste det.

   Så snart jeg har samlet brikkerne i den nye test og fået oversat det hele til dansk, vil jeg få rettet testerne om stolene igennem, men venter lige til jeg ved, hvad der er op og ned i det hele.

   Mvh

   1. Hej Kristian. vi står og skal købe to nye autostole til vores børn, jeg er ude i en juno til datteren på 11mdr (8,2 kg og 74cm for en måned siden) og en pallas2 vores søn på 3,9år og 14,4kg..

    men nu læser jeg at mavepuden kan skade ? har du noget nyt på den front? eller bedre foreslag til stole, vi har ikke isofiik og pt sidder sønnen i en maxi cosi tobi 9-18kg og datteren i sin baby rømer stol. hun vil ikke kører i bil længere – vi gør det, men med et værre skrigeri og pladsen er halv trang i babystolen. vi kører ca 900kg fra d. 22.-25. dec. så vi skal have fundet en løsning inden.

    Jeg vil ikke genbruge tobien da vi var i 2x sidekollektion(højre side, første gang bagdør og andengang fordør) inden for 4 dage, intet voldsomt første gang, anden gang kunne det ses på bilen som nu er skrottet – uden personskade.

    1. Hej Mvo,

     Lige pt. har jeg ikke nyt om mavenpuden, men håber at jeg har det i starten af næste uge.

     Hvorfor ikke købe en Tobi til datteren, når i nu har haft sådan en? Har i ikke været tilfredse med den? For det er jo en god stol.

     Til sønnen ville jeg købe en 15-36 kg. stol. Mavepuden i pallas 2 stolen skal alligevel tages af når han tager et kilo mere på og så er der ingen grund til, at betale 500 kr. mere for, at stolen kan bruges i en måned.

     I 15-36 kg. klassen, er der ikke den store forskel på modellerne fra Römer, Cybex og Maxi cosi – så det er bare at vælge den, som sidder bedst i bilen. Römer Kid Plus og Solution X2 er gode stole, som mange er glade for.

     Mvh

     1. Det kunne snart være rart med en opfølgning på problematikken mht mavepuden.
      Er den sikker eller ej?!
      Har ikke kunne finde oplysninger andetsteds, om at den skulle kunne forvolde skade på indre organer. Kan du evt linke til en side som beskriver problemet?
      Mvh Peter Jørgen

     2. Hej Peter,

      Der er desværre ikke så meget mere jeg kan skrive – du kan læse mit indlæg her https://autostol.dk/blog/mavepudesystemet-fra-kiddy-og-cybex-er-det-farligt/

      Det er ikke muligt, at måle belastningerne på maven, så om mavepuden eller 5-punktsseler er bedst, er desværre ikke til at sige noget om.

      Når der kommer en ny test dukker vil man kunne sige det, men desværre ikke før.

      Artiklerne/indslaget går dog mere på om mavepuden kunne erstattet en bagudvendt autostol, hvilket bestemt ikke er tilfældet.

      Problemet med mavepuden var blot et “bi punkt” i testen.

      Mvh

 22. Hej, vores søn er knapt 7 mdr men en meget stor dreng . Vi har købt to 0-13kg stole til ham. Men han er nu også ved at være for stor til den sidste nye. Har han flyverdragt på, kan han dårligt sidde i stolen, den virker ikke bred nok . Og længde mæssigt når han snart helt op. Han vejer omkring 9kg nu , men da han ikke er ældre er vi meget i tvivl om nyt valg af stol. Har du et forslag ?

  Vh Camilla

  1. Hej Camilla,

   Prøv lige at læs dette indlæg: https://autostol.dk/blog/overtoj-i-autostolen-hvad-skal-barnet-have-pa/

   Det er ikke meningen, at barnet skal have flyverdragt på i autostolen.

   Går hans hoved til op over til kanten af autostolen? For så er i nød til, at sætte ham i en anden stol.

   Altså jeg vil ikke anbefale jer, at købe en fremadvendt stol til ham, når han ikke er ældre. Der findes flere bagudvente stole, som kan bruges indtil 4-5 års alderen – både fremad og bagudvendt. Sådan en stol vil jeg få fat i og så bruge den.

   Mvh

   1. Hvilke bagudvendte stole kan du anbefale til 6-7 md gammel dreng der næsten er for bred til cybex aton. Den skal helst kunne bruges en del
    år.

 23. Jeg var i dag i den lokale Ønskebørn for at min datter kunne prøve stolen.

  Men de har valgt IKKE at sælge stolen da de ikke mine at puden er testet ordentlig omkring indre skader i maveregionen.

  Havde ellers bestemt at det skulle være den stol,men nu er jeg meget i tvivl og hælder mest til en bagudvent HTS Besafe.

  1. Hej Esben,

   Det er korrekt, at der er flere butikker, der har valgt ikke, at sælge stolen selvom den er “bedst i test”.

   Det skyldes bl.a. at den nuværende test faktisk ikke tester påvirkningen af maveregionen, som du selv er inde på og nye test i Sverige sætter faktisk spørgsmålstegn ved mavepudesystemet, hvilket du vil se i en kommende artikel, som jeg har på vej.

 24. Prøvede i dag stolen hos babylam til min datter på 1 år (9kg) og hun sad da helt forfærdeligt i den?

  1. Hej Mette,

   Autostolene er lavet, så de passer til et gennemsnit og derfor vil der altid være børn, der ikke sidder godt i en model, hvor så en anden model passer bedre.

   Din datter vejer ikke ret meget, så det er sikkert derfor, at hun ikke ser ud til, at sidde ret godt i stolen.

   Hvis du har en alm. 0-13 kg. stol og hoved endnu ikke stikker op over kanten, vil jeg bruge den indtil hun vejer 13 kg eller hoved går op over kanten og så først på det tidspunkt købe en 9-18 kg stol. Så sidder hun sikkert også meget bedre i den.

   Vi havde selv vores dreng i 0-13 kg stolen til han var 14½ måned – før var han ikke for lang.
   Mvh

 25. Hejsa

  Vi står og skal til at købe ny stol til vores søn. Han er 8 mdr og 9 kg.. Vi har en römer King til vores datter som vi er ok tilfredse med. Men kun ok.
  Vi har nu fået bil med iso fix og ønsker derfor en autostol med samme.
  Så mit spørgsmål lyder på om det skal være en Juno-Fix eller en maxi cosi Pearl?
  Hvilken en af disse er bedst, og hvilken er lettest at ligge i sove position? Og er der en af dem man kan ligge mest ned i??
  Det blev alligevel til et par spørgsmål 😉

  Ser frem til et svar.

 26. Er det nødvendigt at bruge bilens 3-punktssele til fastgørelse af puden – eller låser den selv fast til stolen? Kan ikke se det smarte – brugervenlige – i at skulle fastgøre med selen hver gang…

  1. Hej Mikkel,

   Ja, 3-punktselen skal sættes fast hver gang og er med til, at øge sikkerheden.

   Du skal alligevel sætte mavepuden fast hvergang og du bruger ikke meget længere tid på også, at sætte selen over autostolen.

   Så selvom det kan virkelig lidt træls, er det altså ikke noget, som tager meget tid i hverdagen og med den ekstra sikkerhed, som mavepuden og 3-punktselen yder, er det de sekunder værd.

 27. Men hvis stolen er bedømt ud fra isofix og jeg har tænkt mig at bruge den i med sele, er den så stadig bedst i den samlede bedømmelse? Eller er det en anden stol jeg skal kigge efter, når jeg ikke har isfix?

  På forhånd tak:-)

 28. Nu kan jeg se, at den kan monteres både med og uden isofix, så jeg sidder og tænker på om man kan sige, at denne stol egentlig er magen til Pallas 2-fix (bortset fra, at der selvfølgelig er forskellige vægtklasser)? Har nemlig lige læst FDMs nye autostoltest og jeg forstår ikke helt hvorfor denne stol klarer sig så meget bedre i testen end Cybex Pallas 2-fix?

  1. Hej Lica,

   Det skyldes, at det er 2 forskellige vægtklasser og derfor er opbygningen af de 2 stole ikke helt ens. Derfor får de også forskellige testresultater.

   Men Cybex Pallas 2-fix er ikke meget dårligere. Den fik 72% i 2011 testen og Juno-fix får 78% i testen – så det er ikke den store forskel, der er på de 2 modeller.

   Husk, at man altid skal se på en samlet test oversigt og ikke kun den for det enkelte år. Du kan se en samlet test oversigt her https://autostol.dk/test-af-autostole/

 29. Kan isofix modellen monteres uden, at man nødvendigvis skal bruge isofix-beslagende?

  Pft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.