Autostol.dk

Fra bloggen

Emmaljunga First Class 0+

First Class 0+ er en autostol fra Emmaljunga. Det er en autostol for de helt nyfødte og den kan bruges indtil barnet er ca. 1 år eller vejer op til 13 kg.

Emmaljunga er en svensk virksomhed, der har eksisteret siden 1925. Fokus fra Emmaljunga har altid været, at lave sikre autostole, som man trygt kan lade sit barn bruge. Specielt ved de helt små børn er det vigtigt, at de allerede fra starten får en god oplevelse ved, at køre i bil.

Det er nemt, at tage First Class 0+ med sig på farten også selvom man ikke køre i bil. First Class 0+ er nemlig lavet, så den let kan tages ud af bilen og bæres, når man forlader denne. Hvis barnet fx falder i søvn i bilen, er det praktisk, at kunne tage autostolen med videre og på denne måde lade barnet sove. Det er til glæde for både barnet men også forældrene. Der er også mulighed for, at monterer First Class 0+ på en barnevogn, så det er endnu lettere, at transporterer barnet.

Der findes også en Isofix base til Emmaljunga First Class 0+, men det frarådes at anvende den! Den er desværre ikke er særlig god kvalitet og ved kollisioner kan den ikke holde på autostolen.

Er du på udkig efter en babystol – bør du i stedet overveje disse:

Römer Babysafe Plus 2
Maxi Cosi Pebble Plus
Recaro Privia
Besafe iZi Go Modular

ADAC test resultat for Emmaljunga First Class 0+

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed Komfort Rengøring / Finish
66 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

6 kommentarer

 1. Nogen der ved hvor man kan finde manualen til denne autostol? Ville f.eks. gerne vide hvordan stolen monteres med selen og om betrækket kan tages af og vaskes.
  Mvh. Ann-Maria Nielsen

 2. Har lige haft den til min mindste søn! Har fungeret fint og uden problemer! Har ikke isofix base!

 3. Har haft denne autostol til min søn. Men har skiftet den ud med en anden model da jeg synes den var mega uhandig at gå med. Jeg har ikke selv bil og skulle bære stol og barn i den hver gang´. Og der synes jeg den er for tung. Men han sad rigtig godt i den..

 4. Generelt har vi været godt tilfreds med stolen.. men skulle vi op på 5 stjerner så skulle fastspændelsen være bedre. basen til stolen er (efter hvad jeg har hørt) dumpet i chrash test. og vi har derfor ikke købt den der til. for at få baby ud af stolen skal man derfor have selen af hver gang. (altså den stolen er fastspændt med)
  Det som stolen især er godt, er den smarte “klap” som kan spændes over benene på baby. lige som på en barnevogn. den sørger for at der ikke kommer vind ind, og holder godt på tæpper, suller, flasker, mors tegebog osv osv..

 5. Vi har brugt denne model som vores første autostol.
  Har egentlig været ganske tilfreds med den, føler vores søn har siddet godt og sikekrt fastspændt, og hovedstøtten har kunne justeres, så den hele tiden har siddet helt rigtigt efterhånden som han er vokset.

  Vi har også haft basen til at sætte den på vores barnevognsstel, hvilket er super nelt og smart at bruge. Dog har vi ikke benyttet os så meget af det, da en lille ryg ikke har godt af at sidde for længe i en autostol, og vi har derfor gerne haft hele barnevognen med i stedet.

  Eneste grund til den ikke får 5 stjerner, er fordi den er meget stram at montere i selen på bagsæter – i hvert fald i vores 2 biler (Ford Mondel Station car & Opel Astra Station Car) selen er næsten for kort til at kunne nå, så der skal bruges virkelig mange krafter til at montere den, og det er ret besværligt når den skal ind og ud af bilen hver gang… Til gengæld må man jo så sige at den sidder rigtig godt fast i bilen, da den simpethen ikek kan rokke sig, da den i bogstaveliglste forstand er presset med i sædet. Kan lyde lidt voldsomt, men der er god luft mellem baby og bilens sele, så baby mærker ikke til den ellers hårde montering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.