Autostol.dk

Fra bloggen

HTS Besafe iZi Combi X3 IsoFix

HTS Besafe iZi combi X3 Isofix

Der er her tale om en autostol der er dejlig let at montere, ved hjælp af ISOFIX. HTS Besafe iZi Combi X3 IsoFix, er en bagudrettede autostol, som det anbefales at alle autostole til helt små børn er, for at beskyttet barnet optimalt. HTS Besafe iZi Combi X3 IsoFix kan bruges fra barnet bliver 6 mdr. til det bliver ca. 4 år gammelt eller vejer maksimalt 18 kg, det vigtigste er at man ikke går over den anbefalede vægt.

Selvom at HTS Besafe iZi Combi X3 IsoFix er let at montere, er det vigtigt at huske på at bagudrettede autostole kræver lidt mere plads end almindelige autostole gør. Derfor bør man sikre sig, at der er plads i ens bil inden man køber.

ADAC har testet stolen, og her valgte man specielt at rose dens evne til at beskytte ved en frontkollision, hvor den beskytter bedre end gennemsnittet. Derudover gav man stolen en gennemsnitlig vurdering på 4 ud af 5 mulige stjerner.

ADAC test resultat for HTS Besafe iZi Combi X3 IsoFix

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
64 ★★★★ ★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

24 kommentarer

 1. Min søn er 2,8 år og jeg synes allerede selen kommer nedefra… jeg kan ikke hæve selen mere. Han er rimelig høj af sin alder men dog ikke bemærkelsesværdig høj, så jeg forstår ikke jeg ikke kan hæve den mere… andre med samme problem?

  1. Har han flyverdragt på i bilen? Eller bare en tyk jakke?

   Har han det ligger problemet der. Så vil jeg anbefale dig at logge på Facebook og finde Sikkerautostol. Der er et indlæg om netop det og hvorfor det er et problem.

   Hvis du ikke har fjernet indlægget i stolen som er til helt små børn , så gør det nu .

   Husk også at når bleen ryger så ryger han nogle cm længere ned

     1. Det vil jeg gøre! Tak for svar.
      Ja han har en lang overkrop og vejer 14,8kg så han er snart klar til den næste autostol.

 2. Hej, tak for en god side, hvor jeg har funden en masse brugbar information i forbindelse med valg af autostol. Jeg er dog stadig lidt forvirret omkring hvad vi skal vælge. Vores er 10 måneder og ved at vokse ud af sin babystol. Der er ingen tvivl om at vi vil have en bagudvendt stol (jf. diskussion af emnet her på siden). Men hvilken er bedst? Vores datter er lang og jeg er derfor bange for at Cybex Sirona hurtigt bliver for lille (alle skriver den er meget kort i ryggen). Jeg har kigget lidt på HTS Besafe Kid/combi X3, men kan ikke finde ud af om det er det bedste valg. Vi kører i en FOrd Focus st. car fra 2007. Håber I kan hjælpe med lidt input.

  1. Den kan sagtens monteres i bilen såfrem den har isofix – fidnes også uden isofix. Hos Ford er isofix ikke blevet standard udstyr før nu..Den selemonterede udgave kan sagtens monteres sikkert i bilen

   God autostol ihvert fald. Men det er ikke muligt at kommentere på pladsbehovet. Til det skal bruges ca højder på jer voksne foran. Heldigvis findes den i rigtig mange butikker rundt omkring så I har rig mulighed for at afprøve den. Dog vil jeg indskyde at hvis I vil købe online så lav evt. en aftale med mig istedet for.

   Rigtigt anvendt kan de nemt holde til 4 års alderen på højden. For de fleste også på vægten.

 3. Kan man skifte selen i stolen?? Vi synes stolen er meget svær at spænde ordentligt og tænker, at der måske skal en ny sele i. Vi har købt stolen brugt, men den er 1,5 år gammel.

  1. Hej Pernille,

   Hvis den ikke er ældre tvivler jeg på, at det er selerne, som den er galt med.

   Har i ikke mulighed for, at få bonnen af dem i har købt af, så i kan tage den med ned i butikken?

   Kan du prøve, at beskrive, hvordan selerne er svære at spænde?

   Mvh

  2. Nu ved jeg ikke hvordan I strammer selen. Men de fleste nøjes vidst med at trække i selen når selen er klikket ned i låsen.

   En metode der plejer at virke ret godg – også på Besafes modeller er at fjerne løs sele omkring hofterne inden man strammer

 4. Hej.

  Jeg vil købe denne stol, da den er fleksibel ift retning, og den er noget af det sikreste man kan købe, til bilen, hvis man trods alle farer, sætter sit barn i en bil!

 5. Kan man så konkludere, at den ved bagudvendt montering er lige så sikker – også ved sidekollision – som izi kid x3?

  1. Ja.

   En bagudvendt stol er mere sikker i sidekollision end en fremadvendt stol. Det skyldes nedbremsning/nødbremsning af bilen lige inden.

   1. Hvordan kan det så være at både FDM og TÆNK giver den lavere karakter end izi kid x3 ved sidekollision?

    1. UPS, længe siden du skrev indlægget Daniel.

     Kombien får en dårligere karakter fordi den er blevet tested fremadvendt mere end bagudvendt, og det er karakteren for fremadvendt anvendelse du som forbruger får at se. kan autostolen kun monteres med sikkerhedsselen, trækker dette yderligere ned – foruden resten af brugervenlighedsdelen. Brugervenlighed har 50% VETO og får en autostol en dårlig karakter her, så overskygger den karakter et evt. godt resultat i kollisionstesten og trækker autostolen ned i den samlede vurdering.

     Du kan læse meget mere om testmetoderne der anvendes pt. http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/testresultater/

     Britax Multi-Tech er brugt som eksempel her. Men Besafen Combi har lidt samme skæbne på stort set alle punkterne.

 6. Er der nogen som ved om den også kan monteres med sele
  når den er bagudvendt? (Vi har ikke isofix i vores bil).

 7. Vi har stolen og har brugt den til vores datter fra hun var 11 mdr. Hun er nu 20 mdr og sidder stadig bagudvendt. Det er fedt at den er høj så hun kan se ud både af bagruden men også af begge sideruder.

  Vi oplever også at hovedet falder forover når hun sover – trods hvileposition. Derudover fylder stolen meget, men vores bil tillader alligevel god benplads foran stolen. Vores nr. 2 bil, en Peugeot 107 kan den også være i, omend hun sidder lidt tættere på loftet og benpladsen foran er noget begrænset.

  Det trækker ned i bedømmelsen, at stolen kun lan monteres i sele hvis man vil fremadvende den.

  Vi købte den i Babysam som har prisgaranti, og da vi kunne fremvise en medlemspris på 3200 kr hos FDM fik vi den til den pris og sparede dermed forsendelsen fra FDM.

 8. En rigtig fin stol. Min søn på 13 måneder nyder at kunne se ud og jeg glæder mig over han fortsat sidder bagudvendt. Udsynet for ham er langt bedre end i en fremadvendt, da han kan se ud af begge sideruder samt hele bagruden. Nu skriger han ikke når han bliver sat ind i bilen. Eneste minus er, at hans hoved falder forover, når han falder i søvn. Dette sker selv når stolen er sat i liggeposition.
  Jeg kan oplyse, at stolen er billigere i http://www.bornebiksen.dk, hvor de uden ekstra regning monterer stolen. De har også et godt udvalg af bagudvendte stole til denne gruppe.

 9. Overordnet rigtig god stol, hvor jeg ikke er et sekund i tvivl om min datters sikkerhed. Hun sidder godt i den og kan fint kigge ud af vinduet.
  Den er nem at montere pga. isofix. Dog tager det lidt tid, da den fylder meget og man bakser den lidt rundt i bilen. Man skal også have god plads i bilen for at have den – vi har Toyota Avensis St. car, og der er ikke meget benplads til sædet foran stolen, men sådan er det jo.
  Min datter er 3,5 år og ca. 15 kg og sidder stadig fint i den.

 10. Vi købte denne autostol da min søn var 8 måneder.
  Vi havde den i liggeposition og han sad helt fantastisk i den fra start og kunne kigge ud af vinduet.
  Den er umulig at installere forkert i bilen, hvis man har Isofix, men den fylder en hel del.
  Utrolig nem at regulere i position og selen.
  Min søn er snart 3 år og sidder stadig bagudvendt. Eneste minus ved denne stol, udover at den fylder meget, er at hvis den skal vendes til forudvendt, skal den installeres med sele og ikke Isofix.

 11. Vi har denne stol til vores store pige. Jeg er helt tryg ved at lade hende sidde i den, og ved at hun er så godt beskyttet som overhovedet muligt.
  Den er meget nem at installere og har en fantastisk højde, så barnet kan se ud. Det er dejligt at den kan vippes, som den nu kan.
  Den fylder utroligt meget! Til gengæld er der også rigeligt med plads til barnet:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.