Autostol.dk

Fra bloggen

5 kommentarer

 1. Jeg skal bruge en autostol til min datter på 2,5 år da hun nu har en 2way pearl men den skal lillesøster overtage til sommer medmindre man skal købe en ny til hende. Er lidt på bar bund ?

  1. Hej Berit,

   Jeg synes det er lige tidligt nok, at købe en større stol til den store pige. Her skal hun også veje mindst 15 kg – gør hun det?

   Så jeg vil nok købe en ny til lille søster.

   Mvh

 2. Hej Lena,
  Jeg har læst og læst og puttet min datter (11 mdr, 10 kg, og lang ryg) ned i diverse autostole…. jeg vil helst have den sikreste…. 🙂 findes der en sådan bagudvendt til forsædet (som ikke har isofix). Jeg har kik på besafe plus (ved ikke hvor jeg kan købe den) og på den ovenfor besafe i-size (har isofix på bagsædet)… butikkerne vil tilsyneladende kun sælge mig en autostol til bagsædet, hvilket er lidt frustrerende, hvis det er lige så sikkert at have barnet foran, samt da jeg har en 3-dørs citroen c2. Jeg kører pt med min datter på forsædet i den lille babystol, og det klarer vi begge fint og jeg har fuld fokus på kørsel. På forhånd tak, og tak for en fantastisk hjemmeside.
  Mange hilsner Ida

 3. Hej Eun

  Hvis du vil have det helt ubestridt sikreste for dit barn så skal du rende udenom samtlige fremadvendte inkl. Concord Ultimax

  Pudesystemet kan IKKE testes godt nok med de nuværende testdukker – ej heller hos ADAC. Dukkerne mangler målerinstrumenter på de vigtige steder: Maven, rygsøjlen og den endre del af nakken. Mere og mere tyder på at sikkerheden ikke er så høj trods alt. der er kommet en ny undersøgelse og det ser ikke lovende ud.

  besafe Izi Kid I-Size er helt ny på markedet. MEN det er et firma der virkelig ved hvad de laver. de laver autostole af høj kvalitet og høj sikkerhed. Besafe er også det firma som nok har arbejde hårdest på at fremme bagudvendt autostol til børn i mellemgruppen igennem årene.

  Om 2way pearl og izi Kid kan lægges lige meget ned tvivler jeg på. Jeg har dem ikke, men jeg ved at hvilepositionen på Izi Kid er den samme som i Izi Plus og den er dælme fin. Man skal gøre sig meget umage for ikke at de får nok hældning.

  Testen af Dualfix har ikke været fair. Det dårlige testresultat skyldes for det første slet ikke kollisionsresultaterne bagudvendt. De er ret gode faktisk. For det andet så blev stolen nedvurderet fordi man mente at de helt små børn ikke kunne spændes forsvarligt fast i den. MEN nu er det heldigvis sådan at Britax selv tester deres autostole med alle testdukker deres autostole er godkendt til på deres eget testanlæg. Testen udføres i England med den samme hastighed som ADAC testen. Så de kender faktisk kollisionsresultaterne inden deres autostole sendes til test. Hvad det betyder for Dualfix er at Britax selv har testet Dualfix med den mindste testdukke bla i samarbejde med ADACs samarbejdspartnere og fået stolen godkendt til til nyfødte fordi man ikke har fundet noget problem.

  Nu er det jo sådan at børn ikke er ens af statur. de er meget forskellige faktisk. Så det der med fastspændningen af barnet burde ADAC have nævnt ved alle de andre autostole i alle klasserne. 0-13 kg, -18/25 kg, 15-36 kg. Børn er bestemt ikke ens,. Derfor kan man heller ikke bare sige at autostolen passer til netop ens eget barn fordi barnet har den rette vægt til den. Bla derfor erd et utrolig vigtigt at man ikke kun går efter testen og at forhandleren ej heller udelukkende bruger testen som sit arbejdsredskab når den rette autostol skal findes. Testen bør aldrig stå alene dvs. være det eneste middel til at finde den rigtige autostol. Lige netop om barnet kan spændes forsvarligt fast i en given autostol eller ej er heller ikke den eneste årsag til at testen ikke bør stå alene. Bilerne og de voksne der bruger dem er nemlig lige så forskellige. Billisten der følger med autostolene er heller ikke det engyldige svar på om autostolen rent faktisk kan monteres forsvarligt i bilen. de er nemlig testet i biltypen fra et bestemt årstal. Bilerne ændres ofte nu om dage. Så en Peugeot 308 købt i 2008 er ikke nødvendkgvis den samme model fra 2014. der sker hele tiden ændringer både udvendigt og indvendigt.

  En anden mulighed du har er Klippan Kiss 2 (Akta Graco Duologic 2)

 4. Hej.
  Jeg skal til at købe ny autostol til min datter på 9mdr. Ønsker: bagudvendt (evt en der kan vende begge veje), høj sikkerhed, gerne rigtig god hvilestillinger og godt udsyn samt evt en der kan dreje så det er nemmere at sætte barnet i stolen.
  Jeg har haft kigget lidt på denne stol/model men kan ikke finde så meget læsestof om den. Er det fordi den er så ny? Hvad synes du om den?
  Har også kigget på Concord Ultimax 2. Den er der heller ikke særligt meget at finde på. Hvad synes du om den? Den har ihvertfald scoret godt i test, både jeres, FDM og tænk testen. Men hvorfor er der så få der sælger den?
  Så er der maxi Cosi Pearl 2way. Min datter prøvede den i babysam. Den er fin og meget enkel, dog synes jeg min datter sad bedre i en model fra besafe (tror det var izi kid) den virkede blødere at sidde i. Kan maxi Cosi 2way Pearl og besafe lægges lige så lang ned i hvileposition? Det så ud til at i besafe lå hun længere tilbage?
  Har også kigge på römers dualfix, men ja jeg har godt læst alt om hvordan og hvorfor den fik den placering i testen.
  Nå så hvilken skal vi vælge? Hvad synes du?:)
  Vi har en BMW og er ikke ret høje, så der er ok med plads:)

  Glæder mig at læse hvad du synes:)
  Mvh
  Eun

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.