Autostol.dk

Fra bloggen

HTS Besafe iZi Kid X3 IsoFix

HTS Besafe iZi Kid X3 isofix

HTS Besafe iZi Kid X3 IsoFix er en bagudrettede autostol der er let at monterer ved hjælp af ISOFIX. HTS Besafe iZi Kid X3 IsoFix er godkendt til brug for børn i alderen 0 – 4 år, det anbefales at de anbefalinger overholdes, for at stolen skal fungere optimalt.

HTS Besafe iZi Kid X3 IsoFix udmærker sig specielt positivt ved frontkollisioner hvor den yder en højere beskyttelse end gennemsnittet. Den er derudover også nem at justere, således at den passer til det barn der bruger den. HTS Besafe iZi Kid X3 IsoFix kan indstilles i 4 forskellige positioner, heriblandt siddeposition og soveposition.

ADAC test resultat for HTS Besafe iZi Kid X3 IsoFix

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed Komfort Rengøring / Finish
70 ★★★★ ★★★★ ★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

41 kommentarer

 1. Hej Lena.

  Håber du kan hjælpe med valg af stol til vores datter.

  Hun er 6 måneder nu og vi er ved at kigge på næste stol. Vi vil gerne have en bagudvendt men er meget i tvivl om hvilken. Vi har to meget forskellige biler og stolen skal ofte flyttes frem og tilbage med mindre vi vælger at købe to stole selvfølgelig.

  Vi har en VW golf stationcar og en Suzuki alto – så en stor og en lille bil. Ved ikke om der kan fåes en stol som er egnet til at flytte mellem de to eller om vi skal ha to forskellige? I altoen vil der kun blive kørt korte ture mellem hjem og dagpleje.

  Håber du kan give et godt råd. Pft. Mvh Katja

  1. Hej

   Til Golfen ville jeg købe Fair G 0/1. eller Klippan Kiss 2. Golfens bagsæder hælder en hel del hvilket disse to stole klarer vældig fint. Pladsbehovet:

   Fair G er ekstremt kompakt så burde ikke give pladsproblemer.
   Kiss 2: kan give pladsproblemer for nogle.

   Altoen: der skal I bruge en ren selemonteret stol.

   Hvis det kun er barn og en voksen i bilen ad gangen er pladsen ikke et problem:

   Maxi Cosi Mobi
   Britax Hiway 2
   Britax Maxway
   Britax Two Way Elite (med ekstra hovedstøtte)
   Besafe Izi Plus
   Besafe Izi Kid/Combi X3
   Axkid Minikid

 2. Er der nogen som ved hvordan hvilepositionen er? Er bange for om barnets hoved vælter forover?
  Mvh Camilla

  1. Hej Camilla

   Jeg ved ikke om det var dig jeg talte med i telefonen igår?

   Hældningen på stolen afhænger af bilsædernes hældning. I nogle bilmodeller – langt fra alle – hælder bagsæderne meget.

   Lige netop Besafe kan man selv rette lidt op på det ved at presse stolen ned i sædet, stramme forankringsselerne, låse støttebenet og køre frontbøjlen ind i ryglænet tilsidst.

 3. Jeg skal købe autostol, og overvejer denne. Men jeg har svært ved at se forskellene på denne og HTS Besafe izi combi x3 isofix stolen? Kan du hjælpe mig med det?

  Umiddelbart er combi-stolen ikke godkendt i den svenske plus test, men den er dyrere? Det forstår jeg ikke.

  Jeg har desuden overvejet AktaGraco Duologic 2, men synes jeg kommer frem til at denne stol er minimalt bedre.

  Jeg har en Hyundai i30 st.car, og kan vel gå ud fra at de 3 stole, jeg har nævnt, alle kan være deri? Jeg er opmærksom på jeres oversigt over målene, tænker bare at man vel godt kan proppe autostolene ind i en stationcar uden problemer…

  På forhånd tak!

  1. Hej Nicole

   Prøv at gå ind på mit eget site. der vil du fidne billeder af din bil. der står også en masse om Plus Test

   Forskellen er at Kid kan vende bagud og Combi kan vende fremad og bagud.

   Det er ikke bare at proppe en autostol ind i en bil uanset om den vender den ene eller den anden vej.

   For det første så er bil-listen på autostolen bare en guide og ikke et endeligt svar på hvad der kan være i bilen endsige hvad der kan monteres forsvarligt (særligt selemonterede stole)

   For det andet er sådan at bilmodellerne ændres i ny og næ. Ændringerne kan have afgørerende betydning for om autostole (som ellers er godkendt til bilmodellen) kan monteres forsvarligt i den eller ej. Autostolene testes i biler fra en given årgang, som ofte vil være anført i bil-listen. har du en bil fra en anden årgang – ofte en ældre model, kan du ikke være sikker på at bil-listen holder stik.

   For det fjerde, så kan en ændring på bilmodellen også få en afgørerende betydning for hvor meget plads der er inde i selve passagerkabinen. Det er også her langt de fleste tager helt fejl, når de bedømmer pladsforskelen på en fremadvendt og en bagudvendt stol. ved en fremadvendt stol er det en mægtig god ide at måle de cm barnet bliver kastet fremad med ved et sammenstød (frontal-kollisionen findes også i alle andre typer kollisioner, nedbremsning og en bil vil køre fremad). Resultatet af ikke at gøre dette kan blive at forsædet kommer for tæt på, således at barnet slår hoved og ansigt ind i det med større eller mindre skader på hoved, ansigt og nakken tilfølge.

   Endelig har din og din bedre halvdels højde også en væsenlig betydning – dog mest ved montereing på bagsædet. Det er der en isofix stol kommer til at være i Hyundai i30

   Oversigten du nævner er ikke god. Der er målt forkert ud. Pladsbehovet er meget forkskelligt fra bil til bil. Den er lavet af Securatot – en forretning i England. Grunden til at andre forretninger ikke har lavet sådan en liste er nævnt her. de havde gjordt det hvis det var godt, så kunne de nemlig meget nemmere sælge nogle autostole.

   1. jeg kan nævne et rigtigt godt eksempel på pladsen i bilen.

    Jeg har haft Britax Multi-tech ude hos en Volvo-forhandler og sætte den i en XC90 – en mægtig stor bil til ca. 1 million kroner fra ny.

    derefter satte jeg den samme stol i min mors lille Peugeot 207. til en pris af ca 200.000

    Pladsbehovet for mig var nødagtig den samme.

    Et eksempel på samme bilmodel, men forskelligt produktionsår:

    Ford Focus st 2004: Akta Graco Duologic 2 bag passagersædet (ingen billeder af dette): Ingen plads til hverken mig eller bilens ejere foran.

    Ford Focus st 2010: Akta Graco Duologic2 igen bag passagersædet (billeder af dette) : Fin plads til mig foran.

 4. Har du forslag til en bagudvendt autostol til min søn på 11mdr? Den skal kunne stilles i soveposition. Ved ikke om HTS Besafe iZi Kid X3 IsoFix vil være bedst til en vw Passat stationcar fra 1992 eller om der er et andet du vil foreslå?
  Mvh Kuluk

  1. Det er en fin stol til Passat. Men jeg kan ikke kommentere på pladsbehovet. Passat har været her i noget nyere udgaver end din. Rumligheden i din Passat kan godt være anderledes end dem jeg har haft her.

   det kommer også an på hvor høje I voksne er som skal sidde foran.

   Du kan komme her og afprøve. Du kan også køre tiil en butik og få den afprøvet og købe den hvis alt stemmer.

 5. Er bange for den fylder for meget. Der er andre modeller der er lige så gode og mere kompakte.

  Britax Max Fix
  Fair G 0/1 aka Bimbofix
  Klippan Triofix ( barnet skal svare til en 1 årring i længden)

  Jeg vil fraråde bare at bestille online. Der sker for mange fejl ved det mht både montering og anvendelse

 6. Hej Lena

  Tak for en god og indformativ side.

  Vi skal til både at have ny bil og ny autostol (vi beholder dog barnet 🙂 ), og har pt. kig på denne Besafe model og en Seat Ibiza.
  Jeg kan forstå at BeSafe autostolen (9-18 kg) er ret stor, og bliver i tvivl om den kan være i Seat’en? Føreren af bilen er 177 cm.

  Andre anbefalinger er også velkomne. (Vi ser på denne model fordi den er bagudvendt og dermed sikrere, og fordi vi har en BeSafe babystol nu, som vi har været meget glade for.)

  Venlig hilsen
  Cecilie

 7. Hej Lena,

  Først og fremmest tak for en meget informativ side.

  Vi har netop købt besafe Kid X3 isofix, og vores forventninger er meget positive.

  Lige nu har vi installeret den i en VW FOX og der er faktisk rigeligt med plads på forsædet, hvilket var en positiv overraskelse. Og selve monteringen var også let. (til andre der overvejer at købe noget tilsvarende)

  Jeg har 2 spg jeg håber du kan svare på:

  1) Fodstøtten bag på har vi lidt svært ved at stå super solidt i bunden af bilen. Det er kun et af benene af gangen der synes at stå helt fast. Er det ok, eller skal vi justere noget et sted?

  2) Hvis jeg rusker i stolen, bevæger den fra side til side (ikke meget). Er det ok?

  Jeg håber du kan være behjælpelig med nogle svar.

  Mvh,
  Bjørn

  1. Hej Bjørn

   Godt I er glade for den

   1. Fodstøtten skal stå helt stabilt på gulvet. I skal vinkle det så det passer.

   2. Basen burde ikke kunne bevæge sig. Lås støttebenet op og kør bøjlen længere ind i ryglænet. Lås støttebenet.

   MVH
   Lena

 8. Jeg har samme dilemma som Heidi ovenover beskriver. Ønsker en bagudvendt autostol og gerne så den kan vendes hvis vores søn får for lange ben til at sidde bagudvendt. Vi har en Peugeot 107 (5dørs) og en Honda cevic. Regner med at den kan være på forsædet de fleste gange. Isofix i Peugoet’en og sele i Hodaen. Synes det er lidt svært at vælge autostol når der ikke er lavet tests af dem. Hvad vil du anbefale os?

  1. Hej Helle

   her ser du hvordan de testes:
   http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/testresultater/

   jeg vil fraråde dig at købe netop denne autostol til 107 med mindre du ikke er højere end maks 160. Den fyldte også meget i Civic. Den kan desuden ikke monteres med isofix og sikkerhedssele bagudvendt.

   Jeg har haft stort set dem allesammen i Honda Civic 2010. vurderet med mig selv som testperson: 180 cm.

   Besafen med isofix fjerner forsædet i begge biler. (overdrivelse fremmer forståelsen)

   Britax Multi-tech kun sikkerhedssele): Pladsen i Civic er fin. Men næsen blev presset mod forruden i 107. 160 cm høj her og du kan være der.

   Britax Hiway 2 (kun selemontering): Pladsen i Civic var fin.

   Duologic 2/KISS (isofix + sikkerhedssele): Civic: fin plads. 107 ok plads

   Bimbofix/Fair G (kun isofix): Pladsbehov er det samme for Klippan Triofix (sikkerhedssele og isofix):Civic kongeplads foran 2 m. knne godt være der i begge biler.

   Maxi Cosi Mobi (sikkerhedssele) Civic: maks 165 cm højde. Fjerner forsædet i 107.(lidt overdrevet, men et fremmer forståelsen)

   Axkid Kidzofix har ikke været afprøvet i nogen af de biler, men den fylder lige så meget som Maxi Cosi Mobi. og Besafen. monteret med isofix – lidt mindre når den monteres med sikkerhedsselen.

   De to som vinger flest krav af – også set ud fra de oplysninger der er givet af dig:

   Klippan Triofix. Den tjekker alle kasserne af

   Akta Graco Duologic 2/KISS: men kan ikke vendes.

 9. Jeg har altid undret mig over de bagudvente stole…hvor skal barnets ben være, når de eks. bliver 4 år i denne stol. Er det meningen at de skal sidde men benene op ad bilens bagsæde eller? Vælger vi denne stol skal den være i en Honda Accord og Hyundai i40.
  Tak på forhånd.

  1. Hej Sonja

   Hvad årstal er Accorden fra?

   I40 har ikke været her. men det har i30. Besafen har ikke været sat i nogen af dem

   der findes mange billeder af dem på mit eget site

   http://www.sikkerautostol.dk

   Der kan du se hvor benene er.

   Der ligger også billeder af i30 derinde.Klippan Triofix
   http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-18kg40lbs/klippan-triofix/klippan-triofix/

   Britax Multi-tech: http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-25-kg55lbs/britax-multi-tech-2/britax-multi-tech-fotosphotos/

   Bimbofix/Fair G: http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-18kg40lbs/fair-g-01-bobsy-wavo-bimbofix/fair-g-01-bobsy-bimbofix-wavo-fotosphotos/

   Den korteste person var 173 cm høj og den højeste 180 cm for alle stolene.

   1. Hej Lena,

    Tak for svar.
    Accorden er fra 2009.

    Så i princippet skal barnet sidde med benene ud til siden eller op ad bagsædet når det sidder i en bagudvendt stol. Jeg har ingen erfaring men kan ikke se at dette er ret komfortabelt for dem. Er det bare mig?

    Hvilken stol vil du anbefale hvis man ikke skulle vælge Besafe?

    Vh
    Sonja

    1. Hej Sonja

     Børn i andre skandinaviske lande har siddet i bagudvendte stole til 4 års alderen og længere siden 1967 uden problemer. Min egen 5-åring og venners børn har gjordt det samme. Det er forældrene der har et problem og ikke børnene.

     Ud fra de oplysninger du givet og ud fra mine erfaringer med særligt Hyundai, så ville jeg tage en kompakt som som feks Klippan Triofix og få spaceren med. det er kile der sættes på frontbøjlen for at øge benpladsen til ældre børn. Hyundai byder typisk ikke på så meget plads.

     Børnene skal dog være ca 80 cm lange for at kunne spændes forsvarligt fast i den.

 10. Den skal bruges i en Toyota Aygo og Audi A4 dog mest i toyotaen.
  Lige nu sidder han mest på forsædet bryder mig ikke om ikke at kunne se ham når vi køre.
  Men er det bedst at han er på bagsædet ?

  1. Ud fra de oplysninger der: Klippan Triofix, Han skal dog helst være på størrelse med en 1 åring dvs omkring 80 cm for at kunne spændes forsvarligt fast i den, såfremt I skal bruge den nu. han kan bruge sin babystol til toppen af hovedet når den øverste kant eller han vejer 13 kg.

   1. Om forsædet eller bagsædet er bedst?

    Set ud fra kollisionssikkerheden har man ikke fundet nogle begrundelser for at bagsædet er mere sikkert en forsædet. Man har brugt disse autostole i vore nabolande – Sverige i særdeleshed i mange år.

    Men er barnet meget uroligt på bagsædet og intet hjælper – heller ikke at holde ind til siden – hvor barnet så fortsætter uroen så snart man kører videre, spejl sat op osv. så kan forsædet være løsningen på at skabe den nødvendige ro i bilen.

    Modsat, hvis barnet piller meget ved bilens interiør eller man ikke kan lade være med at fjerne øjnene fra vejen, dikke-dikke og snakke med barnet så bør man kraftigt overveje at lade barnet komme om på bagsædet.

    det handler i bund og grund om hvad der IKKE distraherer.

 11. Uden tvivl en bagudvendt – en stol med mavepude kan ikke slå dem sikkerhedsmæssigt set uanset hvilken en af dem du vælger – selv den ældste bagudvendte stol kan slå dem på sikkerheden. Pt er den ældste bagudvendte stol Britax Two Way Elite. Desuden er der mere og mere der tyder på at mavepudestolene ikke er så sikre som de udgives for at være.

  Hvilken bil skal den ind i?
  Hvor høje er jer der skal sidde foran – går ud fra den skal være på bagsædet.?

 12. Står og skal købe ny stol til lille mand 10 mdr og 10 kg vil have en bagudvendt tror jeg (Eller cybex Juno-fix)?
  Men synes dog det er svært at overskue hvilken vi skal vælge så hvilken vil du anbefalde ?
  Vh Heidi

  1. I ønskebørn sagde de at stolene var ens, men jeg kan se at Combi scorer lavere i sidekollisionstesten, så jeg undrer mig over hvad forskelle der er?

   1. Kort svar: Ingen! Det skøre ved de tests er at når stolene kan anvendes fremadvendt, så vil det være testresultaterne for fremadvendt brug du som forbruger præsenteres for og ikke dem for bagudvendt brug.

    deri forskellen

 13. Hej,
  Jeg har i mellemtiden fået svar på ovenstående, så i kan bruge jeres energi på andre indlæg 😉
  Tak for en god side!
  Mvh Pia

 14. Hej Lena
  Vi aner ikke hvor vi skal henvende os med vores spørgsmål, så nu prøver vi at spørge dig ad denne vej.

  Vi har netop været ude og investere i to bagudvendte autostole (2 biler). For begge fandt vi fantastisk hjælp i siden her og dine svar, så tak for det!

  Mit spørgsmål går på vores sekundære autostol hvor jeg valgte at købe en meget flot, brugt BeSafe iZi fra en bekendt. Den er ECE44-03 så den del skulle jo være ok.

  Spørgsmålet er, de to seler der er under stolen som skal fastgøres til gulvet/skinnerne i bilen, skal de være spændt? Og hvis ja, hvordan gør vi når vores bil ikke har noget de kan klikkes i/på? Kan de undlades? eller er det muligt at købe stropper lignende dem der er med til Axkid Kidzofix? som kan sættes omkring et stabilt element i bilen?

  Den skal monteres på forsædet af en VW Golf III fra 1991, så der er ingen airbags. Har du nogen erfaring hvordan det kan løses i den type bil?
  Vi er jo bare interesserede i at få stolen forsvarligt fastgjort. Vi håber du kan hjælpe os!

  På forhånd tusind tak.
  Mvh Pia

  1. Hej Pia

   Jeg har lige akurat haft en gammel VW Golf på visit.

   De to seler der følger med SKAL bruges og spændes helt op. de er en sikkerhedsforanstaltning. I VW Golf placeres de på forsædets “ben” bagved. der er billeder af det her og netop med Besafe. det er Axkid selerne der ses på fotoet af det. men lad dig ikke narre af det. Besafes seler blev sat fast det samme sted. Du fører løkken rundt om benet, fører spændet igennem løkken og trækker.

   http://www.sikkerautostol.dk/stoleseats-18kg40lbs/besafe-izi-kid-x3/besafe-izi-kid-x3-fotosphotos/.

   Her ses hvordan de fastgøres.
   http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/forankringsseler/

   Skal stolen stå på passagersædet foran, er det blot at fastgøre dem det samme sted, og fører dem ned under forsædet og mod fronten af bilen. Husk at krydse dem.

  1. hej Maria

   Typisk for denne stol er at den er temmelig pladskrævende. dette kan snyde en gang imellem…men. Nu ved jeg at Berlingo har 3 lige brede sæder bagi samt isofix på alle tre siddepladser der. Gulvrum findes der ikke nogen af i midten. Så det bliver temmelig sikkert i midten I må sætte den pga pladsen. det handler om hvor langbenede I er. men odds er at den må stå i midten.

   MVH
   Lena

 15. Købte denne, fordi sønnike hurtigt blev for stor til babystolen men egentlig ikke kunne sidde helt stabilt nok til en mellemstor stol. Den store fordel ved denne var nemlig hvilepositionen, som kan bruges som standard, hvis barnets ryg ikke er stærk nok til at sidde oprejst i længere tid. Babystole har en anden hældning end mellemstore stole, derfor gælder de fleste andre stole først fra 9 mdr, denne kan, hvis nødvendigt, bruges fra 6 mdr.

  Sønnike er en stabilt bygget fætter og lige p.t. med ca 17 kg og 93 cm kan han stadig sidde i stolen.

  Installation: første gang var ikke helt nem, men jeg klarede det da ene kvinde. Når mekanikken var gennemskuet, var 2. og 3. gang nemme. Det er dog ikke en stol som jeg ville gide flytte rundt på særlig tit.

  Stolen er ret tung og den fylder meget i køreretningen. Kræver en større bil, vil jeg sige. I vores Renault Scenic skal forsædet være rykket ca 10 cm fremad, i en mindre bil nok endnu mere.

  Isofix er en god opfindelse, stolen sidder stabilt fast når man håndterer barnet ved fastspændning.

  Selerne og låsemekanismen fungerer rigtig godt. Magneterne er en meget praktisk detalje.

  Alt i alt er vi meget glade for stolen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.