Autostol.dk

Fra bloggen

HTS BeSafe iZi Plus

iZi Plus er den nyeste stol fra BeSafe. Stolen er en bagudvendt stol, som kan bruges bagudvendt indtil barnet vejer hele 25 kg! Barnet kan endda sidde fastspændt med 5-punktsele igennem hele perioden.

Som om det ikke var nok, har stolen også bestået den svenske plus test, som er den hårdeste autostol test, som kun 11 stole har bestået (alle bagudvendte).

Selvom stolen går fra 0 kg. anbefales det ikke at bruge den før barnet er 6 mdr.

Stolen monteres med bilens 3-punktsele og har støtteben, som man kender det fra baserne.

BeSafe iZi Plus kan nemt komme i soveposition, som er en hældning på 10% i forhold til normal positionen. Hovedstøtten kan også justeres og stolen kan således gøres større i takt med, at barnet vokser.

 

57 kommentarer

 1. Hej.
  Jeg har denne autostol (BeSafe Izi Plus) til min søn på 2,5. Han har brugt den siden han var 8 mdr. Stolen i sig selv er jeg (han) glad for, selvom den fylder (alt for) meget i vores lille Fiat Panda!
  Mit problem er at bilens sele ikke er lang nok længere. Nu hvor benene er blevet længere er det jo meningen at man skal kunne rykke fodstøtten, men det kræver at selen kan trækkes længere ud. Selen er dog spændt helt ud i forvejen, så jeg skal enten ha skiftet selen, eller købe en ny stol – eller han skal sidde med bøjede ben fremover… 🙁

 2. Hejsa,
  Vi har fået et uventet problem med vores besafe izi plus, som vi ellers er meget glade for. Vi har siden vores køb af stolen opgraderet vores bil til en nyere årgang, stadig en audi a6 med fin plads til stol og os, men i den nye skråner sæderne mere, således at vores søns hoved tipper frem, når han sover.
  Er det muligt at købe en skråpude/kile og have denne liggende mellem autostol og sædet?

  Mvh Tine

 3. Hej,
  Vi har købt en Besafe izi plus til vores Mercedes e-klasse fra 2006(w211 st.car), problemet er at der nærmest ikke kan sidde en voksen foran. Kan det være rigtigt at den fylder så meget i en ellers ret stor bil? Min søn sidder rigtig godt i sædet, men det er lidt problematisk hvis der ikke kan sidde nogen foran ham.
  Det virker som om at spændingsskiven(den der jursteres ind mod ryglænet på bilens sæde, ved barnets fødder) er meget langt fra selve autosædet? Og derved er der ret meget ubrugt plads, som vi godt kunne bruge foran..
  Kan man på nogen måde gøre således at der kan være en foran?
  Mvh Trine

  1. Hej Trine

   Ja, en stor bil er ikke ensbetydende med at der er masser af plads.

   Der er ikke noget at gøre så den tager mindre plads.

   Den “ledige” plads er til barnets ben når han bliver større

  2. Hej Trine.

   Vi har en stor VW Touran og to fra BeSafe bagudvendt, jeg har heller ikke meget plads foran som passagerer. Man kan få en der fylder lidt mindre dea BeSafe.
   Vi har valgt bare bide det i os, sikkerhed frem for alt.

 4. Hej 🙂

  Fantastisk hjemmeside!
  Vi kigger efter en ny autostol til vores datter på knap to år, da den hun har er fremadvendt og desuden snart skal leveres tilbage til dem, vi har lånt den af.
  Vi har isofix i vores ene bil (Citroën Xsara fra 2004), men ikke i vores anden (Citroën Xantia fra 2000), så derfor skal vi have et sæde, der kan monteres med den almindelige sele.
  Vil du mene, der er plads til at have BeSafe iZi Plus på forsædet af disse to biler?
  Eller er der andre bagudvendte sæder, du kan anbefale til foræsdet og til så mange kilo/år som muligt?
  På forhånd mange tak!
  Mvh. Lisbet Bojsen-Møller

  1. Jeg har desværre ikke haft disse biler på visit her hos mig, så det er ikke muligt at kommentere på plafsbehovet. Der afhænger Iøvrigt også af jeres højde – hvor meget plads I har brug for foran.

   Izi Plus er typisk ikke et godt valg til forsædet. Den stjæler udsynet til sidespejle og fylder for meget i højden også.

   Dertil er Britax Hiway og Maxway bedre. De går begge til 25 kg

 5. Hej,
  Jeg er på udkig efter en ny autostol. Min søn er 10 mdr og er for lille til den vi har.
  Vi har en seat mii men kun med 3 døre så det blir virkelig besværligt at han skal sidde på bagsædet. Vi vil gerne have en bagudvendt (skal de egentlig ikke det indtil de er 15 mdr?), uden isofix da han skal sidde på forsæde – selvf uden airbag tændt og den skal kunne ligges lidt ned da vi tit køre lange ture på over 1 time.
  Vil denne være et godt bud eller kan du anbefale andre med vores kriterier? Jeg har søgt meget længe men jeg har virkelig svært ved at finde en autostol til vore behov og især fordi vores bil ikke er større.

  Hilsen Marlene ?

  1. Hej Marlene,

   Nej det skal de kun, hvis i køber en i-Size stol. I stolene godkendt efter ECE 44-03 eller 44-04 må de godt sidde fremadvendt når de er 9 mdr.

   Men Plus fylder ret meget. Har i isofix på forsædet? For så er der lidt flere muligheder.
   Ellers er der også stolene, der kan dreje og de kan sagtens stå på bagsædet uden det er svært, at sætte barnet ind.

   Mvh

  2. Denne model er ikke et godt bud til Seat MIi. Hverken til forsæde eller bagsæde. Den er for stor

   Du er så heldig at jeg har haft Seat MII i hænderne.

   Jeg vil anbefale dig at kigge på en bagudvendt autostol som kan drejes 360 grader.

   Britax Dualfix er iblandt de gode bud hvis barnet skal på bagsædet.

   Ellers vil jeg anbefale dig at kigge på feks.

   Britax Hiway
   Britax Maxway

   Maxi Cosi Mobi

   Få sat nogle fæsteøjer i skinnerne oppe foran. Så bliver monteringen af forsnkringsselernf MEGET nemmere og monteringen i det hele taget.

   Med Mobi følger disse med. Ellers kan de købes hos Carseat.se som tilbehør eller hos Biltema her i DK.

   Med Hiway og Maxway bør du købe en såkaldt Vedge med (kile). Denne købes som tilbehør hos Carseat.se

 6. Hejsa 🙂
  Vi har Besafe imidlertid Plus – uden isofix. Vi har nu købt ny bil og ville gerne slippe for den lidt komplicerede selemontering. Kan man tilkøbe en base til isofix?
  Mvh Hanne

 7. Vi har 3 fulde sæder med alm. Seler.
  ( peugeot partner)
  Det er også en mulighed at have den på forsædet, er dette en bedre løsning?

 8. Jeg har en Peugeot 107, og er på udkig efter en ny autostol, da min søn er blevet for stor til den vi har (6 mdr, 11 kg og 72 cm). Jeg er selv 163, så det med benplads burde ikke være et problem. Men vil den kunne passe i min bil?
  Jeanette

  1. Hej

   Så vidt jeg husker rager den et godt stykke ud over kanten af bagsæderne i den bil – over halvdelen hvis jeg ikke husker galt.

   I 25 kg klassen er der nogle flere bud:

   Britax Maxway
   Britax Hiway
   Axkid Minikid

 9. kan stolen (HTS BeSafe iZi Plus) blive sat på forsædet? airbag naturligvis slået fra.

  mvh

  mads

  1. Vil tilføje at den typisk ikke er det bedste valg til forsædet, da den bliver høj med tiden og går på forruden. Den kan også skygge for sidespejlet

   1. vi har vurderet, at vi også “bare” køber en ny bil til at matche den noget større stol : )

 10. Hej.

  Vi er på nippet til at vores søn skal over i en større autostol. Han er 10 mdr og vejer 10,5 kg. Jeg har læst og søgt på nettet og er kommet frem til 2 forskellige.
  Maxi Cosi AxissFix og ovenstående Be Safe iZi Plus.
  Stolen skal stå bag førersædet og min kæreste har længere ben end mig, så spørgsmålet er også hvilken en, der fylder mindst i bilen.
  Et andet spørgsmål er om drejefunktionen er en ting vi skal tage med i beslutningen, da min kæreste har dårlig ryg, eller om det ikke har det store af sige.
  Vi kører i en Ford Focus stationcar fra 2011.
  Så ud fra disse kriterier, så spørger jeg, hvilken stol du vil anbefale?

  Mange hilsner Solvejg

  1. Hej .

   Du sprang helt over mit spørgsmål. 🙂 Vil du svare på det også.

   Mange hilsner Solvejg

   1. Hej Solvejg,

    Jeg har sendt dit spørgsmål videre til Lena, men hun er pt. til ferie.

    Hun har helt styr på, hvor meget Plus fylder i bilen.

    Har han haft problemer med at sætte sønnik i/tage ham ud af babystolen eller har i altid taget denne stol helt ud af bilen?

    For han skal ikke være ret stor før han selv kan kravle op i autostolen og så er drejefunktionen mindre vigtigt.

    Plus kan bruges meget længere tid bagudvendt end Axissfix, da den går helt op til 25 kg. Jeg vil sige, at sige, at i skal kun vælge Axissfix, hvis i ikke synes han skal sidde bagudvendt indtil han er 4-5 år.

    Mvh

  2. Hej Solveig

   Det er vanskeligt at svare på da jeg ikke ved hvor høje I er. Prøv at lave en søgning på bilen inde på sikkerautostol.dk. Ford Focus har været her adskillige gange. Så der er en chance for at I finder svaret derinde. Det er mit eget site, men klart det bedste site hvis man vil finde ud af hvad der virker og hvad der ikke gør samt hvad man skal være opmærksom på i egen bil

   Mvh
   Lena

 11. Hej! Lige et par spørgsmål herfra..

  Vi har en Ford Mondeo st. Car. Fra 04. Lige nu sidder vores to drenge i henholdsvis Rømer babyautostolen og Cybex Sirona (kun brugt bagudvendt) Det kunne godt se ud som om vi skal have et barn nummer 3. Og spørgsmålet går så på om det kan lade sig gøre med 3 bagudvendte stole i denne bil? Planen var egentlig at storebror skal have besafe izi plus og så rykker lillebror i Sironaen.. Men er der en anden stol der er bedre at vælge hvis vi kommer til at skulle have 3 autostole i bilen inden for forholdsvis kort tid? Vi vil gerne bruge bagudvendt til alle børnene så længe som muligt..

  Med venlig hilsen Camilla

  1. Hej Camilla

   det kan der sikkert godt. Men det er ikke helt så enkelt når der skal tre stole ind i en bil med 2½ sæde bagi. Selvom stolene har de samme mål så er der forskelligt konstruerede hvilket gør at nogle passer godt ind sammen med visse andre mens andre kræver en helt tredie kombination. Hvilke der passer erd er ikke noget enkelt svar på. det er noget der bør afprøves i bilen inden I begiver jer ud i køb af en eller flere autostole som så viser sig slet ikke at kunne gå sammen på bagsædet.

   I bør derfor enten lave en aftale med mig eller måske i første omgang prøve nogle kombinationer i en butik. findes der ikke en løsning der, så er der mig for

   jeg smider lige et link, så du kan se hvad jeg mener
   http://www.sikkerautostol.dk/montering-3-pa-tvaers3-across-fittings/

   Ford Mondeo har ikke været her til netop det. det har Ford Focus fra 2004. her lykkedes det at få Besafe izi Kid in i midten (selemonteret) Britax Two Way Elite på begge sider af den. det lykkedes også at få en Graco babystol med selebase ind på den ene side af Besafen.

   det er rigtig god ide at se monteringen af disse autostole.

 12. Hej…

  Vi har to børn på 11 og 8år, og nu en lille på 3 mrd. Jeg er begyndt at kigge efter næste autostol. Tænker netop en bagud vendt pga sikkerhed men også pga skulderplads til de andre. Men vi tænker at autostolen skal være i midten af hensyn til de andre to. Er der nogle som er bedre egnet til det end andre. Vi kører i en Saab 9.3.
  Mvh Jannie

  1. Hej Jannie

   Det er en 3-kombination, men med kun to stole. Med et barn på 11 år skald er ikke 3 stole ind i bilen og det frigører lidt rum i bilen. Og ja jeg tænker også at den lille skal sidde i midten af praktiske årsager.

   Du skal have en der ikke rager langt bagud med støttebenet.

   Besafes selemonterede modeller er en mulighed.

   Det samme gælder Britax/Rømer Hiway og Maxway.

   Der er såkaldte Eyelets – også kaldet Tether loops monteret på forsædeskinnerne i din bil. De er beregnet til montering af de forankringsseler der følger med disse stole.

 13. Hej,

  Vi står og skal have fundet en ny autostol til vores datter på 7 måneder. Jeg har læst mig frem, til at vi skal og bør have en bagudvendt, men udfordringen ligger I, at vi ejer en lille Kia Picanto fra 2010, så der er ikke så forfærdelig meget plads at gøre med. Derudover er jeg 192 cm; min kæreste dog kun 165 cm. Vi er indstillede på, at stolen nok kun vil kunne være på passagersædet. Spørgsmålet går så på, om denne Besafe Plus ville kunne være dér, overhovedet – den ser stor ud? De øvrige kandidater vi har indsnævret os til er Axkid Minikid, Akta Graca Beologic og Britax Max-way. Er det korrekt at antage at vi ikke ville kunne få plads til nogle af disse på bagsædet? (især ikke hvis jeg sidder foran). Hvilken af disse vil du i øvrigt anbefale til en sådan mikrobil?

  Mange tak for hjælpen, og for en virkelig informativ side!
  Mvh Anders

  1. Hej Anders

   I burde ikke få problemer med Izi Plus, hvis den skal stå bag din kone og hvis du kører bilen når alle er med.

   Ellers skal I se på Fair G 0/1 eller Klippan Triofix. Det skal lige siges at Klippan Triofix ikke er godkendt til bilen. Den vil kun kunne anvendes uden basen og som bæltestol 15-36 kg når den benyttes fremadvendt. Absolut ikke med basen hvis den på et tidspunkt skal anvendes fremadvendt.

   Du kan se billeder af det inde på Sikkerautostol.dk. Den er anført i katagorien 18 kg

 14. Hek

  Jeg er efter en del research nået frem til, at jeg tror, jeg vil købe Besafe Izi kidz X3 til min søn på 16 mdr. og 12 kg. Vi skal have en bagudvendt stol til en bil uden isofix (en Toyota Corolla stationcar)

  Nu er jeg dog kommet i tvivl om, hvorvidt Plus-modellen ikke er bedre? Problemet er bare, at den en gang om ugen skal bruges i en lille Alfa. Er det problematisk at rykke stolen fra bil til bil? Og gælder det begge modeller?

  Burde vi have en stol til Alfaen og en stol til Corollaen?

  1. Hej Helle

   Plus modellen holder uden tvivl længere end Kid.

   I Alfa må den nok op på forsædet med mindre der ikke skal være andre i bilen end en voksen og barnet.

   Pladsbehovet kan jeg ikke kommentere på.

   Stolene bør som alle andre afprøves i bilen inden køb

 15. Hej,

  Vi står og skal vælge ny autostol til vores 6 måneder gamle pige.

  Vi har snævret søgningen ind til at købe en bagudvendt selemonteret 0-25 kg, da den kan bruges længere tid end dem med ISOFIX og ikke skal skiftes ud og ind af biler. Jeg kan også forstå selemonterede er lige så sikre som ISOFIX’erne, hvis de er korrekt monterede.

  Vores udfordring er så hvilken model, der vil egne sig bedst til bagsædet på en VW Lupo. Umiddelbart kan vi godt lide BeSafe iZi Plus, men er den for stor til vores bil? Er Akta Graco Beologic, Britax High-Way 2 eller en helt tredje et bedre valg til en mikrobil?

  Vi er ikke høje mennesker (under 170 cm) og vores datter er slank men gennemsnitlig i længden.

  Håber I kan hjælpe.

  Med venlig hilsen
  Casper

  1. Glemte lige at sige , at det godt kan blive trangt med pladsen alligevel med bla Plus på bagsædet. Men kan airbaggen tages fra, så kan den være på forsædet, som også er et fint sted at sætte en bagudvendt autostol. Dog kan det blive nødvendigt at sætte et ekstra spejl på sidepejelet.

   1. Hej Lena,

    Der står ISOFIX er standard på FDMs hjemmeside. Jeg har faktisk ikke tjekket i vores bil, da vi alligevel tænker at købe en selemonteret autostol.

    Skal det forstås således, at til en Lupo vil du anbefale at sætte autostolen på passagersædet uanset hvilken model vi vælger? Vi ville nu helst have stolen siddende permanent på bagsædet, så er der nogen mulighed for at have en bagudvendt autostol der?

    Hilsen
    Casper

    1. Hej Casper

     Jeg går ud fra at du er den samme Casper som har skrevet med mig per email vedr. en aftale i marts måned. Kan det passe?

 16. Kan den her stol også fremadvendes?
  Vi har en lang dreng på 4,5 mdr og tænker at han om 1,5 mdr vokser ud af babystolen. Vi vil have en bagudvendt. Men har nogle kriterier vi håber kan blive opfyldt.
  Skal kunne komme i soveposition
  Skal kunne fremadvendes fra 15 kg
  Hvis muligt gå op til 25 kg

  Vi skal have to stole. En til en Citroën Berlingo og en til Skoda Octavia. Begge uden isofix og det her er 3. Barn men det er kun den ene der sidder på pude. Så vidt muligt vil autostolen stå i midten.

  Mvh. Karina

  1. Hej Karina

   Plus kan ikke vendes om. Men min erfaring er at det kommer man heller ikke til. Komforten er rigelig god i den.

   Den er blandt de bedste bagudvendte stole mht. soveposition.
   Den går til 25 kg.

   Dem som går bedst an i midten på ½ sæder til 25 kg kan ikke vendes om. Så er du nede i 18 kgs klassen og Besafe Izi Combi.

 17. Hej

  Vi står og skal have nye autostole til vores tvillinger på 11 mdr.. Jeg har dog lige “opdaget” denne autostol, er denne bedre i forhold til Besafe comfort x3 isofix.

  Hilsen

  Trine

  1. Hej Trine

   Ja Plus er helt bestemt bedre en izi Comfort. Comfort er en fremadvendt stol og det alene gør at Plus er den væsenligt overlegen i sikkerhed.

   Plus er længere i ryggen og selen i den gør lidt højere op samt vægtgrænsen er 25 kg sammenlignet med izi Kid og Izi Combi
   Hvilepositionen er bedre.

   1. Hej Lena
    Du skriver, stolen er lang i ryggen. Hvor højt oppe sidder selen?
    Vores børn er nemlig meget lange i kroppen, og vi har haft problemer med at finde stole, der passer. Fx er vores søn på 2 år, 15 kg, ca 92 cm høj, men også ca 51 cm fra skridt til skulder med ble, når han sidder i stolen. Vi synes, han er presset i BeSafe Izi X1, som er i bil nr 2. I bil nr 1 har vi BeSafe Izi Combi X3 – det går lidt bedre, men nok ikke til han er klar til en 3-punktssele.
    Det lyder jo fantastisk med 5-punktsselen til de 25 kg, men er det afhængig af selens højde også?
    Tak for altid gode og relevante svar!
    Bh
    Pernille

    1. Hej Pernille

     Besafes stole kan bruges til barnets skuldre støder på hovedstøtten, når denne er justeteret helt op. Selehøjden har mindre betydning bagudvendt end den har fremadvendt. Den er ikke så meget indvolveret. i en bagudvendt stol som i en fremadvendt stol.

     Plus starter længere nede end de andre modeller og står lavere i bilen for at give barnet plads i højden. Ellers bliver stolen nemlig for høj i forhold til de regler den skal følge i ECE R reglementet.

     Så den starter længere nede og slutter lidt længere oppe (hovedstøtten kan justeres længere op)

     Du vil også opleve at han får mere plads i stolene, så snart bleen ryger. der ryger adskellige cm.

     Noget helt andet er, det er bedst at lave et helt nyt indlæg, da spørgsmålene ellers “gemmes væk” i de andres tråde og kan være svære at finde

 18. hej

  jeg leder med lys og lygte efter den her fine stol fra besafe. -men jeg vil helst ikke give 3700 for den når jeg kan se man kan få den mere end 1000 kr. billigere i udlandet. Problemet er bare at jeg ikke har kunne finde nogen hjemmesider som sender til Danmark. Nogle gode råd til hvordan man søger så man finder stolen billigt i udlandet?

  1. Hej Heidi,

   Nej det er faktisk ret svært. Som du kan se, er der heller ikke nogle af dem, som jeg må henvise til på min side, der har stolen på deres webshop.

   Dette skyldes, at Besafe helst vil have, at man kommer ud og prøve stolen og køber stolen i den butik frem for, at købe den billigere online.

   Men kan godt se, at det er pænt træls, at skulle betale mere end 1.000 kr. mere i en dansk butik!

   Mvh

  2. Hej Heidi

   Der er en høj fejlprocent i monteringen af selemonterede autostole og anvendelsen af autostole generelt både her i DK og ude i den store verden. Statistikken er dog primært baseret på fremadvendte stole, da der er mange flere af dem på vejene end bagudvendte. Der er selvsagt ingen der fejlmonterer med vilje.

   Dermed ikke sagt at du ikke kan gøre det rigtigt. Det kan ingen vide noget om.

   En anden ting er, at hvis stolen nu skulle fylde for meget i bilen og I ikke vil eller ikke kan have den på forsædet, så er det dobbelt arbejde med at skulle sælge stolen og finde en ny.

   Mht. pladsbehov, så vil jeg lige indskyde at den også bør udmåle på enhver fremadvendt autostol. Det bør man fordi at barnet kastes fremad op til 55 cm ved en korrekt montering og korrekt anvendelse. ved både opbremsninger og i kollisioner – særligt frontalkollisionen som er meget farlig og iøvrigt i langt overtal – specielt målt på at der altid er en bil der kører frontal ind i feks siden på en anden bil i sidekollisioner og der ud over nedbemsning inden.

   De andre firmaer er heller ikke glade for nethandlen af samme årsag som Besafe skal lige siges. man gør det fordi man må følge med tiden. Vil man handle på nettet bør man have set og afprøvet autostolen inden ihvertfald, for at sikre barnets sikkerhed i bilen.

 19. Hej
  Jeg har brug for lidt vejledning i hvilke stol jeg skal vælge. Jeg var nede og se på BeSafe izi plus i Kærebørn i århus, men synes den virkede stor. Er lidt hook på Britax multitech eller maxway. Hvilke stol er bedst til min søn på 9 mdr, 12 kg og 80 lang.
  Jeg har en Opel astra og min mand har en Nissan primera som har isofix. Hvad er bedst, isofix eller er montering med 3-punktselen ligeså sikker? Overvejer nemlig at skifte bil til en med isofix…

  Hilsen Lone

  1. Hej

   En bagudvendt korrekt monteret med sikkerhedsselen og med støtte fra forsæde og især instrumentbrættet er lige så sikkert som isofix

   de kan du lære mere om her
   http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/isofix-vs-bilseleseatbelt/

   Indlægget er skrevet af en herre med mange års erfaring som både forhandler og som producent.

   jeg går ud fra at Astraen er en ældre model uden isofix? I så fald ville jeg bruge den som målestok og vælge en selemonteret.

   Multi-tech er ikke god til ældre biler. den har tendens til buckle crunchi dem. buckle crunch er noget som skal undgås.

   Maxway er et bedre valg. det samme gælder Britax Hiway, Britax Two Way Elite og Axkid Minikid samt Axkid Kidzofix. Maxi Cosi Mobi ligeså. Men Mobi har tendens til at fylde meget i rigtig mange biler. Kidzofix kan monteres med både sikkerhedsselen og isofix. den fylder typisk meget med isofix-monteringen.

   De har allesammen en vægtgrænse på 25 kg hvilket er at anbefale for jer, da han vejer 12 kg i en alder af 9 måneder.

   jeg kan ikke kommentere på om de vil fylde for meget da jeg ikke kender jeres højde. Nissan Primera har ikke været her.

   Jeg går ud fra at Besafen blev afprøvet i bilen?

  1. Hej Jannie,

   Jeg synes ikke det er svært – og vil heller ikke mene, at andre vil synes det er svært. Men hvis man skal skifte bil flere gange om uden, kan det godt være man bliver træt af det.

   Så vil jeg nok hellere vælge en af dem med isofix montering, som fx. Dualfix, men den kan så ikke bruges i så lang tid som Plus.

   Mvh

   1. Hej,

    Hvis man har en bil med isofix, men man ikke skal skifte bil så tit, ville du så vælge en af dem med isofix eller er iZi Plus?

    Jeg har en dreng på snart 6 mdr (8,5 kg) som er ved at være godt utilfreds over at blive sat i baby autostolen (BeSafe IZi go), da han er lidt bredskulderet, så er stille og roligt begyndt at lede efter en ny, bagudvendt, men skulle jo også gerne være en der kunne holde længe (havde ellers forelsket mig lidt i Britax-Römer Dualfix, pga. det med at den kan dreje når man skal have barnet ind og ud, men til den pris er bare bange for at han vokser for hurtigt ud af den).

    Syntes den her lyder rigtig god, men ved ikke om jeg bør finde en til isofix nu når jeg har det (jeg har en seat altea xl, så om stolen fylder meget eller ej er ikke så vigtigt).

    Jeg håber at du kan hjælpe 🙂

    Mvh Kikki

    1. Hej Kikki

     jeg har set et barn på 3½ år og 102 cm i Dualfix. Men ja, den er dyr. Du kan dog godt sætte et barn ind i en bagudvendt autostol på samme måde uden den drejefunktion. Det er bare at sætte barnet ind over kanten af stolen og svinge benene rundt.

     Svingfunktionen gør at bildøren skal åbnes helt op som hvis du satte barnet ind i en fremadvendt autostol.

     Dualfix er fin nok – specielt hvis man har en bil som ikke byder på ret meget plads som min bil nr 2: Suzuki Splash – ikke fordi den er lille, men fodi den bare er meget lidt rummelig. der har Dualfix en fordel i og med at den er meget lidt pladskrævende.

     Der hvor der virkelig vil være brug for drejefunktionen er i 3-dørs biler. der vinder systemet henter systemet mange point hjem.

     Isofix vinder på monteringen i de bagudvendte stole. de er nemmere at montere. Det er en fordel, hvis man ofte tager stlen ud af bilen. Når det så er sagt, så er sikkerheden den samme med en selemonteret stol som denne her, såfremt den er korrekt monteret og har kontakt til enten forsædet eller instrumentbrættet.

     Når barnet så når 18 kg, så er de bagudvendte autostole til 25 kg det sikreste valg. Så på sigt vinder de selemonterede.

     Seat Altea Xl 2011 har jeg haft mellem hænderne med Hiway 2. Billeder kan ses på mit eget site og kun der. Sikkerautostol.dk.

     Når nu I ikke skifter mellem biler ofte og stolen dermed ikke skal så meget ud af bilen, så ville mit personlige valg være en selemonteret 25 kg stol. og derefter ville jeg gå efter hvilken en der passede bedst til barn, mig selv, bilen osv.

     Besafen her er en rigtig god stol og den er længere i ryggen end de andre Besafe stole. jeg vil foreslå dig at I enten laver en aftale med en butik som forhandler den eller med mig for at se den og de andre inden køb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.