Autostol.dk

Fra bloggen

Maxi Cosi Citi SPS

Maxi Cosi City SPS jet

Maxi Cosi star bag Citi SPS der er en autostol henvendt til nyfødte børn indtil de fylder ca. 1 år. Målet har været at lave en stol hvor komforten er i top, da barnet helst skal have en god oplevelse med transport i sit første leveår. Derudover gør det også lettere for barnet at få hvile, hvilket kan være en fordel både for barnet, men ligeså meget for forældrene.

Maxi Cosi Citi SPS er let at montere i bilen, ved hjælp af den almindelige 3-punkt-sele. Det kræver derfor ikke ekstra udstyr, at bruge City SPS alt du skal have er et ledigt sæde med tilhørende sele.

Citi SPS er også let at have med sig på farten, den har et smart håndtag så den er let at transportere, også når det ikke nødvendigvis er i bil. Citi SPS er også godkendt til flytransport, så den kan bruges hvis man skal ud og flyve. Dette kan forhåbentligt også være med til at give barnet en bedre og mere behagelig flyvetur.

ADAC test resultat for Maxi Cosi Citi SPS

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed Komfort Rengøring / Finish
70 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

19 kommentarer

 1. Hvad er forskellen mellem maxi cosi citi og maxi cosi citi SPS? Og er den lige så sikker (SPS ‘ en som den alm? Også selvom den er 2 år gammel?)

  Mvh
  Naasunnguaq

  1. Hej Naasunnguaq,

   SPS er den helt gamle model tilbage fra 2007, hvor den nye blot hedder citi.

   Der er sket nogle ændringer i selve opbygningen af stolen, bedre materialer osv.

   Så den nye citi er en bedre stol end den gamle.

   Mvh

 2. Hej

  Tak for hurtigt svar.

  Jeg var ikke klar over det med kilen. Men vi har desværre ikke “kilen” til stolen. Vi har købt stolen brugt for mange år siden – så det er en gammel stol. Jeg tror ikke at jeg gider investere de 600 kr som kilen koster – da jeg ikke er så stor fan af stolen, selvom jeg godt kan følge hvad du siger. Vi har desværre ikke fået kvittering med – så vi skal selv betale for “kilen” hvis det er.

  Vi har en Audi A6 fra 2005. Jeg har forsøgt at tjekke med Maxi Cosi, men de skriver ikke noget. Besafe stolen kan heller ikke se – men vi har BeSafe til vores store pige på 2,5 år og den sidder fint i vores bil (bagudvendt på bagsædet). Så jeg tænker lidt at BeSafe stolen måske er det bedste bud.

  Er der stor forskel på de to stole?

  Mvh Line

 3. Hej

  Vi har ikke Isofix i bilen og skal bruge en autostol til nyfødt. Vi har ved første barn haft en Rømer Baby safe (mener jeg at den hed) og der faldt babys hoved altid lidt forover – så det var ikke optimalt. Derfor køber vi en ny til 2. barn.

  Vi har kigget på denne Maxi Cosi Citi SPS eller en Besafe Izi Go. Hvilken en vil du anbefale? Jeg vil gerne undgå at baby sidder for meget oprejst og vi får samme problem igen – og det ligner umiddelbart at Besafe ligger lidt mere ned. Derudover er der vist 5 punkts sele mod 3 punkts i Maxi Cosi – betyder det noget for vores valg?
  Fordelen ved Maxi Cosi er selvfølgelig prisen (ca 800 kr mod 1.400 kr) og at Maxi Cosi vejer et kg mindre. Det er jo også værd at tage med 🙂
  Hvad er dit input til dette?

  Mvh Line

  1. Hej Line,

   Har i fået en “kile” til jeres Babysafe https://autostol.dk/blog/hovedet-falder-forover-i-romer-baby-safe-plus/ – det kan afhjælpe problemet en del eller i kan overveje en selebase til den.

   Det har nemlig lige så meget med hældningen på jeres bilsæder og derfor er det ikke sikkert, at det hjælper, at i køber en anden stol.

   Mht. Y-sele eller 5-punktsele har det ikke den store betydning i babystolen.

   Kan i skal selebase til stolen?
   Eller er det kun selve stolen i vil bruge?

   Mvh

 4. Vi har lige købt en Maxi Cosi City, men stolen kan ikke installeres i vores Mercedes af ældre årgang, da selerne ikke er lange nok. Det burde nævnes i jeres guide til indkøb af autostol, at der kan være forskel i selelængder. Jeg har erfaret at det ikke kun gælder ældre biler, men også i nyere biler.

  MVH
  Thomas

  1. Hej Thomas,

   Det var faktisk en god ide. Jeg får lige opdateret indlægget, så der kommer mange flere informationer idet.

   Men jeg kan lige oplyse dig, at du bør tjekke alle de autostole i ser på om de er godkendt til bilen og om den passer i den. Så er i ude over de problemer.

   Mvh

 5. Hej, er der kaletche med? Og hvad vejer stolen i sig selv?
  Jeg har ikke kunnet finde oplysninger om selve stolens vægt, som er ganske afgørende, synes jeg.

  Mvh Johanne

  1. Hej Johanne,

   Ja der er solskærm i stolen, som kan trækkes op til selve håndtaget, så halvdelen af stolen er dækket.

   Stolen vejer kun 3,5 kg.

   Stolen i 0-13 kg. klassen vejer typisk 3,5-4,5 kilo – så der er ikke den store forskel på dem.

   Mvh

 6. Hej Kristian

  Tusind tak for en meget hjælpsom side!!

  Vi har brug for en ny autostol til lillebror der kommer til juni, da den storebror sad i, blev alt for lille alt for hurtigt. Den gik nemlig kun op til 9 kg, og vores børn vokser hurtigt.

  Denne autostol ser jo både god og billig ud, og er oven i købet på januarudsalg. MEN: Ved du hvor langt liggemålet er? Storebror voksede nemlig ud af sin 9kg’s stol i længden før han gjorde i højden, så selvom vi nu vil købe en der går op til 13 kg, vil jeg gerne sikre mig, at den også kan klare et langt barn. Ellers er det spild med de ekstra kg den kan klare, synes jeg. Hvis ikke denne har et godt langt liggemål, kan du så anbefale en der har? Synes det er svært at læse mig frem til, hvilke der passer til lange børn….

  På forhånd mange tak!

  Mvh Mette og alle drengene

  1. Hej Mette,

   Hvordan kunne stolen blive for lille i længden? Er ikke lige med på, at jeg 100% forstår hvad du mener med det?

   For det er jo når hovedet går op til kanten, at man skal skifte stolen.

   Jeg er nødt til, at få ovenstående uddybet før jeg kan hjælpe dig.

   Mvh

   1. Åh, beklager uforståelig formulering. Jeg prøver igen 🙂

    Min store søn voksede fra sin autostol i længden allerede da han var 5 mdr, selvom han endnu ikke helt vejede de 9 kg som stolen gik op til. Derfor er det vigtigt for mig denne gang at få en stol, som lillebror ikke bliver for lang til i så ung en alder. 5 mdr er jo alt, alt for tidligt at skulle op i en almindelig autostol, også selvom man evt vejer nok. Derfor måtte vi låne os til en anden babyautostol med støtte liggemål, indtil han blev gammel nok til den bagudvendte 9-18 kg stol vi havde købt.

    Derfor vil jeg gerne vide, at Maxi Cosi Citi SPS er lang nok til, at min søn burde kunne ligge i den indtil han bliver 9 mdr gammel? Også selvom vi laver lidt lange børn herhjemme?

    Håber dette giver bedre mening 🙂

    Mvh Mette

    1. Hej Mette,

     Ok. Så hans hoved gik op til kanten på autostolen da han blev 5 mdr.?
     For at hans ben gik ind til bilens sæde, ja det har ingen betydning. Det er først når hoved går op til kanten eller selerne kommer langt nede fra, at stolen skal skiftes.

     Ligge målene er der en smugle forskel på, men ikke det store. Cybex aton, Römer Baby Safe Plus 2, Maxi cosi Pebble har alle tre rimelig brede og lange mål – ca. det samme.

     Men ellers er der jo de bagudvendte stole, som kan anvendes op til 18 eller 25 kg. Dem vil i helt sikkert kunne bruge i mange år og i vil undgå, at sætte barnet op i en stol, som han ikke er klar til.

     Der er fx. den nye fra Römer Dualfix eller Max-Fix. De kan anvendes op til 18 kg. Besafe har en Plus model, som kan bruges til barnet vejer 25 kg,

     Mvh

 7. Hejsa !

  Af alle autostole er jeg faldet for denne, den er utrolig enkel og meget let..
  syntes de andre er nogle store og klodser nogle.

  Men den er også meget billigere, mindst ½ pris af de andre autostole. Den får ok bedømmelser i test.
  Hvad er der galt med den, hvorfor er den så billig ?

  1. Hej Jacob,

   Der er faktisk intet galt med den. Det er blot ved at være en 6 år gammel model og derfor er den så billig. Producenten vil hellere have, at man vælge de nye, hvor man så ofte køber en base til stolen. Vælger man ikke en base, så er dette en rigtig god og fin stol.

   Så i kan roligt købe den 🙂

   Mvh

 8. Vi har denne stol til brug i andre biler end den vi kører mest i med bette, så er vi fri for at flytte basen på vores cybex aton rundt.
  Så denne er nummer 2 stol.

  Syntes den bette sidder rigtig godt og stabilt i den + der er mange muligheder for at justere pladsen i stolen. Mht. puder og ekstra babyindsats.
  Foretrækker dog en stol med fast base i bilen, frem for at selen skal “vikles” om stolen. Så vi bruger den begrænset. Men havde vi kunnet få den med fast base havde den fået meget bedre karakter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.