Autostol.dk

Fra bloggen

Maxi-Cosi Mobi

Maxi cosi Mobi

Mobi er en bagudvendt autostol fra Maxi-Cosi. Det er en rigtig populær autostol, blandt andet for deres flotte design.

Mobi er dog også en rigtig god stol. Maxi-Cosi Mobi har rigtig høj sikkerhed og en af de bedste sovepositioner blandt bagudvendte autostole.

Maxi-Cosi Mobi er en meget rummelig autostol med dyd sidepolstring, der er med til, at give god sidebeskyttelse. Det er let, at indstille stolen i 4 forskellige positioner. Seletøjet er også justerbart og kan indstilles i 3 forskellige positioner.

De fleste børn vil kunne bruge den bagudvendte autostol til de er ca. 4 år.

53 kommentarer

 1. Hej.

  Vi har en VW Passat (2011) og vil gerne have en bagudvendt autostol til forsædet. Der er ikke isofix. Stolen skal bruges af vores datter på 1,5 år (ca 11-12 kg og 85 cm).

  Vil denne være bedste bud? Vi har pt en 2way Pearl monteret på bagsædet (isofix), men vil gerne have hende op på forsædet.

 2. jeg overvejer at købe en Maxi-Cosi Mobi XP autostol til min søn på lidt over 1 år , og som vejer 13,5 kg. jeg har en peugeot 307 station car , kan den monteres der i ?
  på forhånd tak

 3. Vi har en Maxi Cosi Mobi og kan kun anbefale den – vores datter har siddet så godt i den fra hun var 11 måneder og er nu 4,5 år. Hun skal dog skifte, selvom hun kun vejer 19 kg, da ørerne næsten når toppen.

  Så er spørgsmålet, hvornår lillesøster må overtage stolen? Hun er 7 mdr og vejer 9 kg.

  Synes nemlig vores maxi cosi mobi virker meget mere sikker (sidder urokkelig, stor, dyb) end vores baby autostol (rømer baby safe 2 med belted base).

  Kan desuden oplyse at med maxi cosi mobi kan der sagtens stå tre autostole på bagsædet af en Peugeot 306 St car 😀

  Mvh Nellie

  1. Hej Nellie,

   Det er jo den gamle skala og derfor ser man på kg og der skal hun blot veje 9 kg. Hvis storsøster kan vente et par mdr. endnu vil jeg nok gøre det, så hun bliver lidt ældre og måske lidt større. Så vil hun sidde bedre i stolen.

   Jeres baby stol skulle gerne stå godt fast i bilen. Monteres den korrekt med meget stramme seler, vil den næsten stå som en isofix monteret stol.

   Mvh

   1. Hmm, jamen vores baby autostol står desværre ikke urokkelig – det gjorde den i vores gamle bil, men ikke i den. Den er 100% monteret korrekt, men måske den er for gammel, kan de blive det?

    Så du vil vente et par mdr for lillesøsters skyld?

    Må maze cosi mobi stå i midten, eller hvordan er det nu med det?

    Tusind tak for svar ?

    1. Hej Nellie,

     Det skulle den helst – eller tæt på?. Virker selebremsen på 3-punktselen?
     Den kan godt blive for gammel, men ikke på den måde.

     Ja det ville jeg. Synes hun er lige lille nok.

     Det må den godt.

     Mvh

     1. Vi venter så 🙂
      Hmm, det kan faktisk godt være selen, eller ej, den er lige blevet synet og mener da de tjekker selerne?

      Fedt den må stå i midten, så bliver det lidt nemmere for de to storesøstre 😀

      Mvh Nellie

 4. Åååh sikke en jungle med de autostole ?
  Nu må jeg bede om hjælp ??
  Vi har en Citroën C1. Og en søn på 8 mdr. På 10,5 kg. Samt en på 7år der sidder på pude.
  Ville stolen være for stor til den?
  Og hvordan kan den spændes med de der jerndimser, hvis den skal monteres på bagsædet? ?
  (Tror muligvis vi har ISOFIX)
  Jeg har været i et utal Af butikker, men må indrømme at betale 4000 for en autostol tiltaler mig ikke ?(misforstå mig ikke, selvf – skal han være spændt sikkert) ?
  Har også haft kig på römer duo plus
  På forhånd tak! ?

 5. Hej 🙂 Vi har købt denne autostol til vores peugeot 407 stationcar. Det er meningen den skal placeres på forsædet. Men vi kan ikke regne ud Hvordan den skal installeres i bilen. Vi kan ikke finde den nødvendige vejledning på dansk. Kan du mon hjælpe?
  På den vedlagte brugsanvisning kan vi se, at stolen skal monteres med nogle Kroge… Dem kan vi ikke finde i bilen. Vil det sige at den både skal fastgøres til Kroge samtidig med at der også benyttes sikkerhedssele?
  Jeg kan herinde læse, at flere synes den er nem at installere. Det synes vi desværre ikke… Kan du mon hjælpe os? Venlig hilsen Maria Andersen

  1. Har I købt den brugt?

   Fra ny følger de to metalringe til fastgørelse i bilens forsædeskinner samt to forankringsseler med løkker med ved købet.

   De to metalringe som følger med stolen hvis man køber den fra ny ihvertfald monteres direkte ind i forsædeskinnerne foran feks hvor stolen skal være. Når det er gjort kan I fastgøre stolen til dem med de to seler der sidder på den. UDEN de to ringe til skinnerne skal I bruge de to forankringsseler med løkker. Disse går istedet for de to metalringe /kroge. Hvordan I gør det har jeg masser af billeder af på mit eget site

   Sikkerautostol.dk

   Hvis I har købt stolen brugt og de to ringe/kroge IKKE er fulgt med. Så kan I købe dem som tilbehør i Biltema eller hos Carseat.se

   Og ja, Mobi og alle de andre selemonterede bagudvendte modeller skal monteres med dette og sikkerhedsselen. Ellers bliver barnet sendt på en flyvetur mod bagenden af bilen og stolene står slet ikke ordenligt fast

 6. Hej Lena

  Har du erfaringer med denne model i en renault scenic?
  Jeg har læst, at du skriver, det vil være bedst at prøve den i bilen først, men den er stort set kun til salg online. Jeg tænker jo at en scenic er en stor bil, hvor der burde være fin plads til passageren på forsædet.

  På forhånd tak for dit svar.

  1. Ja, den bør virkelig ses inden køb. Den fylder typisk ret meget. Monteringen af særligt fprankringsselerne kan være svær at gennemskue for nogle. En stor bil er ikke ensbetydende med at der er masser af plads og man har plads til alle modeller.

   I nogle biler er bagagerummet stort og selve passagerdelen på samme størrelse som en mindre bil. Igen i andre er indretning “problemet”

   Du kan søge på Renault Scenic på Sikkerautostol.dk

   Så kommer der noget frem.

 7. Hej Lena

  Jeg har en 2015 Skoda Fabia og vil gerne vide hvis denne stole passer til min bil. Min datter er p.t 22 mdr gammel, vejer 13.3 kg og er ca 90 cm højt. Vi har p.t en AxissFix som hun har vokset ud af.

  Vi har ikke lyst til, at hun sidder fremadvent før hun fylder mindst 3 år.

  Kan du anbefale en autostole?

 8. Hej Lena
  Vi har haft denne dejlige stol i mange år til min ene tvilling, på din anbefaling, nu er den blevet vasket og gjort klar til lillebror, men jeg er i tvivl om der burde være flamingo i sædet eller er det kun ved hovedestøtten det skal være? Jeg kan ikke finde noget til sædet nemlig ?

  1. Der skulle meget gerne være flamingo i hele sædet. De nyere modeller SPS, XP og Comfort XP har flamingo i hele stolen. De ældre modeller har ikke. Det er bedst med flamingo i hele stolen. Men selv de gamle bagudvendte autostole har beskyttet børnene ekstremt godt – herunder også den ældre model af Mobi

 9. Hvordan ville denne stol passe i en Citroën Berlingo fra 1997? Vi har også kig på Britax Römer Maxway.. vi har ikke isofix

  1. Hej, jeg tror den vil være udemærket. Men sæt den i midten. Det er klart en fordel at se monteringen vil jeg sige.

   Du kan se billeder af den i forskellige biler på Sikkerautostol.dk

 10. Hej vi har en Peugeot 307. Vil gerne bruge forsædet til en autostol på 9-18 kg. Vi kam slå airbaggen fra! Hvilken skal jeg vælge 🙂 gerne bagudvendt og uden isofix 🙂

  1. Der er Maxi Cosi Mobi i godt valg. Dog er det en der bør ses inden køb eller i forbindelse med køb og få undervisning i monteringen af den

   Du kan se den på bla forsædet i 307 på Sikkerautostol.dk

 11. Okay – det her er godt nok en jungle! Vi vil gerne have en bagudvendt autostol til vores søn som er 14 mdr, 9 kg og 72 cm… vi har ikke isofix i vores bil som er en Citroën Berlingo fra 1997 – hvad skal vi vælge? Vi bor i Viborg, og besafe izi Combi X3 er den eneste vi kan finde i butikkerne, men kan jo se her på siden at vi har flere valgmuligheder end denne ene… *suk* – men ser alligevel ikke nogen grund til at købe den dyreste stol, hvis en anden også kan fungere for os..

  Mvh. Julie

  1. Hej Julie

   Det kan jeg godt forstå. Men en af de ting der er afgørerende for hvilken der er god afhænger foruden af monteringen i høj grad også om pladsbehov i bilen. Pladsbehovet er meget forskelligt fra model til model . Faktisk er luge præcis denne her model en der typisk kræver temmelig meget plads når den skal være på bagsædet.

   Du kan se den i forskellige biler på Sikkerautostol.dk

  2. Så jeg ville få Besafen afprøvet i bilen og se om det dur. Ellers kan der være Vritax Maxway feks som mulighed. Af selemonterede bagudvendte er der BeSafe i DK. Resten skal enten bestilles hjem eller købes i udlandet

 12. Hej.
  Jeg er faldet over denne autostol og overvejer, om det skal være det næste køb. Jeg kommer dog lidt i tvivl om størrelsen efter at have læst de andre indlæg.
  Vi har en Ford Focus stationcar fra ’07. Jeg selv er 160 cm og kæresten knapt 180 cm.
  Vores søn er endnu ikke 9 måneder (7,5), men han er så godt som vokset ud af babystolen og ser ud til at sidde ret dårligt i den. Han vejer knapt 10 kg og er ikke målt længe, men vil skyde på, at han måler lidt over 70 cm. Jeg vil gerne have en bagudvendt autostol, men vi har ikke isofix i bilen, og dermed er udvalget, så vidt jeg kan forstå, væsentligt mindsket. Vi har ikke et budget på 4000,- på nuværende tidspunkt, og jeg har set denne stol på coops hjemmeside til 2500, hvilket ville være en nogenlunde pris.
  Jeg kunne dog også godt tænke mig at se/prøve den inden køb. Er der mon nogen, der ved, om den kunne være udstillet et sted i Århus/omegn?

  1. Hej

   Du kan se den i forskellige biler på mit site Sikkerautostol.dk
   Det er en stol der tages hjem af butikkerne på bestilling – ikke at man er tvunget til at købe den. Det kan butikken ikke kræve. Men de har den typisk ikke på lager.

   Det er heller ikke en stol jeg vil anbefale man bare køber ubeset og uden at have fået den afprøvet i egen bil først. Faktisk – og især gældende for enhver selemonteret stol – mener jeg ikke bør anskaffes ubeset og uden at have fået undervisning i montering af erfarne personer trænet og uddannet inden for området. Der er godt belæg for det skal lige siges. Erfarne og uddannede personer til dette findes slet ikke hos Coop.

   Jeg har den til fremvisning men bor i Næstved.

   Men en model som I kan finde i alle babyudstyrsforretninger pånær Babysam er BeSafe Izi Kid X3 til selemontering. Den fungerer rigtig godt på midtersædet i Ford Focus st. Den er også til at betale.

   Arranger en afprøvning af den i jeres egen bil med en lokal butik.

 13. Hej

  Lyder som om der er tre børn på bagsædet. Heldigvis for det fordi der ikke er 4 sæder og sikkerhedsseler bagi?

  Jeg ville til en hver tid foretrække en bagudvendt autostol til børn under 4 år fremfor selv en testvinder. De øger altså sikkerheden betragteligt såfremt de er korrekt monteret og korrekt anvendt. Der kan Testvinderen godt gå hjem og lægge sig.

  Det er en bil med tre luge brede sæder og en god placering af låsene til sikkerhedsselerne. Så der bliver næppe et pladsproblem der.

  Alligevel ville jeg arrangere en demonstration af stolen i bilen, da der er nogle ting der skal være styr på mht. Monteringen samt placeringen i din bil.

  Kig ind og find Mobi på Sikkerautostol.dk. Sikkerautostols autostole – 25 kg. Der finder du Mobi og en masse billeder af den.

 14. Hejsa. Der står længere oppe at det er en god stol at have i midten. Vi har 4 børn på bagsædet. Hvordan sættes den fast i midten? Vi har ikke noget i midten mellem forsæderne.
  Vores søn er 9 mdr og 11-12kg nu men rømeren går jo kun til 13 kg selvom han sidder fint I den endnu.
  Ved du om mobi kan sidde i en Citroën xsara Picasso ? 🙂

  Det er lidt svært. Vi har en maxi cosi tobi som vores datter på 3,5 år sidder i. En cybex pallas 2 hvor pude og base er fjernet for at udnytte ” 2 i en stol” så nu fra 15 kg. Yngste på 9 mdr sidder i isofix base med rømer baby safe.

  Hvordan løser jeg regnestykket? Rykker pigen i cybex pallas 2 med pude oh base? Den yngste i maxi cosi tobi? Køber en maxi cosi rodi airprotec til vores ældste? .. eller køber mobi til baby og afventer at datteren bliver for stor til tobien og så rykke dem rundt? Eller hvad? Hvordan løser jeg den? 😀 jeg har desværre kun isofix i de 2 yderste. Vores ældste sidder i midten.

  På forhånd tak 🙂

 15. Vi fik endelig købt den her stol og vi er vilde med den! 😀
  Den er nem at installere i bilen, man øver sig et par gange og så har man teknikken med selen. Den sidder SUPER GODT FAST! Der er intet der kan rokke den, når den først sidder. Vores barn har rigtig god komfort i den – også i og med den kan lægges ret meget ned. Men ja, den fylder meget! 🙂 Men selvom jeg er en stor person på 175 cm kan jeg nu godt sidde foran den! Min mand på 189 cm kan dog ikke… Og ja, selen som barnet bliver spændt fast med, er stram at spænde, men tænker at det bliver nemmere med tiden. Det er i hvert fald en ting vi sagtens kan leve med! Og så er det rart at den sidder godt i en gammel vil som vores, hvor de lange bæltespænder kan være i vejen.
  Den får 4+ herfra!

 16. Det er en pæn stol men vi var ikke begejstret for den og endte med at sælge den efter et par måneder og købe en ny. Vi syntes den tog for meget plads fra personen foran (selvom vi har en Ford Mondeo station car og begge er under 1,70cm). Og så var den træls at justere – selen I stolen gled ikke særligt godt når der skulle strammes.

 17. Er der nogen som ved, hvor jeg kan købe selerne med monteringsringene (som sidder rundt om forsæderne) til Maxi-cosi Mobi? Vi har fået ny bil, og der er ikke monteringsringe i bunden af bilen 🙁

 18. Hej
  Jeg leder efter autostol til min søn på 16 mdr., som vejer omkring 13 kg, så der ville være mest fremtid i én der går til de 25 kg, og jeg vil gerne have en bagudvendt. Jeg var ikke løbet på Mobi før, og umiddelbart virker den god. Mit spørgsmål er, om den også kan bruges forudvendt? Han har siddet forudvendt et par måneder nu, og jeg er i tvivl, om han vil acceptere at sidde bagudvendt igen. Derudover, bilen er en Peugeot 206. Kan Mobi anbefales dertil? Eller kan I anbefale en anden?
  På forhånd tak for hjælp og råd.
  Randi

  1. Hej Randi

   det er også en god autostol. Men i 206 vil jeg vædde med at I kun kan holde ud at have den med på en tur ned til den lokale dagligvarebutik med mindre en af jer er maks 150 cm høj. Jeg kender godt bilen. Den har været her. Mobi rydder hele den side af bilen den monteres på.

   Det er ikke fordi bilen er lille. For samme autostol fylder markant mindre og giver plads nok til 180 cm. i 207.

   Ellers skal I sætte den på forsædet. der virker den fint. I kan sætte et ekstra spejl på sidespejlet.

   Den kan ikke vendes om.

   Dem som kan vendes om er

   Besafe Izi Combi X3 (18 kg napper også meget plads i 206)
   Britax Two Way Elite (napper også en del plads i 206)
   Klippan Triofix (18 kg og isofix – producent giver tiladelse til 20 kg). Jeg kan nemt sidde foran denne med mine 180 cm. i 206
   Britax Multi-Tech 2 (napper meget plads i 206)

   Kig ind her

   Sikkerautostol.dk

   der er masser af billeder af dem

 19. Min søn passede i den til han målte 110 cm. Han var 4½ år. Det er selvfølgelig forskelligt fra barn til barn. Men din lader til at være en fin størrelse. Selerne skal starte lige ud for skuldrene eller en anelse over. Så de må absolut ikke være i det øverste hul. bruger hun det første. Stolen er ikke for lille før spidsen af hendes ører når stolens øverste kant. Der vil du sikkert opleve at selen lige akurat kommer nedefra.

  Undgå tykt overtøj og tænk på at hun smider bleen om et par år ca. Så får hun noget ,mere plads at vokse på.
  Der findes nogle udemærkede løsninger på det med tøjet.

  mvh
  Lena

 20. Fantastisk stol.
  Lidt svær at montere men når først den sidder der så sidder den fast.
  Købte den fra Sverige i en kampagne til 1549 og er fuldt tilfreds. mangler dog i den grad en dansk monterings vejleding, en sådan eksistere slet ikke. Heldigt for mig at der var en Norsk med i bogen for norsk kan jeg altså bedre end engelsk.
  Der findes en masse gode videoer på youtube der gør den noget nemmere at forstå tegningerne.
  Derfor kun 4 1/21 stjerne.

  der kan tilkøbes solskærm og hovedstøtte hvilket også kun er et plus. Jeg har dog min tvivl om hun kan bruge den til 4år, hun passer den p.t i midterste selehul og er lidt i tvivl om hun egentlig skulle have den op i øverste. Og hun er kun lige knap 13mdr. Dog en stor pige på 13kg og 84cm. Men stolen burde jo passe op til omkring de 100cm når nu den hedder op til 25kg eller 4år. I øvrigt lidt forskelligt om de kalder den 4 eller 5år, jeg har også oplevet et enkelt sted der skriver 6år.

 21. Så er Mobi et godt valg. Jrg ville købe den hoos carseat for at være sikker på at få den model af stolen som er godkendt til 25 kg. Ikke alle Mobi-modeller er godkendte til den vægt.

 22. Hej Lena.
  Som en del andre står vi også og skal købe ny autostol. Modsat andre har vi så allerede en bagudvendt 0-25kg stol nemlig en brio zento fra 2007 hvilket vil sige at den er uden nakkestøtte. Vi savner rigtig meget en hvile position og har den derfor p.t monteret fremadvendt da den så ligger mest ned.
  Hun er en stor pige på 12mdr 13,4kg og 84cm. Men hun sidder bare ikke godt i stolen, når hun sover og der bremses så bukker hovedet frem.
  Stolen skal kunne monteres med sele og i en gammel Mercedes 190e fra 1987. Det ville være perfekt hvis den kan monteres i midten som brio’en men det er ikke et krav. Vil mobi være en mulighed eller er der en anden model du kan anbefale. (vi har allerede monteret punkter i sæde skinnerne i begge sider hvis det kræver stropper)
  Mvh Charlotte

 23. Hej Lena

  Jeg har læst mange af dine råd og synes at de er rigtig gode, tak.

  Vi står og skal købe en ny autostol til vores søn på snart et år. Han vejer omkring 10,5 kg. og er ca. 178 cm. lang. Vi vil gerne købe en bagudvent autostol, men er usikker på pladsen, da vi har en Chevrolet Spark 1.0 liter. Vi kiggede på en Maxi-Cosi, Mobi, men ved du om der ville være plads til den eller er der andre modeller som ville være bedre?

  På forhånd tak for din hjælp.

  Med venlig hilsen

  Susanne.

  1. Hej Susanne

   Det er også en lækker stol.

   Den har dog tendens til at fylde meget.

   Til Spark ville jeg istedet overveje feks.

   fair G 0/1 (isofix)
   Britax/Rømer Dualfix (isofix)
   Klippan Triofix Recline (isofix og selemontering)

   De er kompakte og vil med stor sandsynlighed passe bedre.

 24. Og er Besafe lige så høj som Mobi, så barnet kan kigge ud? Og er liggepositionen lige så god?

  1. det kommer an på hvilken Besafe der er tale om.

   Besafe izi Plus holder længere på højden (barnets). Men hvilepositionen er ligesom Mobis, så den er ret god. Begge stole sidder lidt lavere i bilen end Izi kid og Combi.

   Besafe Izi Kid/Combi holder ca lige så længe som Mobi på barnets højde. De placerer typisk barnet lidt højere oppe i bilen. Til gengæld er liggepositionen ikke så god som i de andre to.

 25. Er denne stol lige så sikker som Besafe isi kid x3? Pladsen er ikke noget problem, og heller ikke prisen. Vil bare have det bedste og sikreste.

  Tak

  1. Det er små marginaler der skiller de bagudvendte stole fra hinanden. De yder en UTROLIG god beskyttelse til barnet.

   bare se HIway her feks.

   http://www.sikkerautostol.dk/2012/01/pitea/

   Så kan du også læse forside indlægget skrevet af en svensk ekspert på området Robert Bell.

   mht. Pladsen i bilen, så er jeg ikke enig i at det ikke er noget problem. Jeg ved af erfaring at Volvo XC90 faktisk IKKE byder på bedre plads for de voksne foran end en lille Peugeot 207. Jeg har afprøvet i begge biler samme dag faktisk. jeg har flere andre eksempler på det. men den her er en der virkelig øger forståelsen for årsagen til at jeg hele tiden spørger ind til folks højde (ca), bil model og produktionsår.

   Du kan kigge ind på mit eget site og få syn for sagen. Kig undt på de forskellige stole (fotosider)

   Sikkerautostol.dk

   Jeg kan godt give navn på nogle modeller der passer til de ønsker folk har for en autostol. Det behøver man ikke være ekspert for at gøre. Men det vil jeg meget nødigt, for jeg ved at det er surt og endda for nogles vedkommende også dyrt og besværligt at købe en stol som fylder for meget selv om de har en stor bil.

   Så er det lige monteringen også selvfølgelig -i tilfælde af man ikke har isofix. men Besafe, Maxi Cosi Mobi, og Hiway, Maxway, Two Way Elite plejer at gå fint an i gamle biler (du skal undgå buckle crunch), Axkid Minikid går også fint ind i ældre biler. Typisk vil ældre biler have lange selespænder til sikkerhedsselerne. Disse er et problem for nogle autostoles vedkommende som så slet ikke kan monteres sikkert .

  1. Både ja og nej faktisk

   Mobi har nemlig bestået forgængeren til Plus Test. Plus Test er nemlig langt fra en ny test.

 26. Jeg har set på en Maxi Cosi Tobi idag hos Babysam, da det er den eneste, der findes i dk i butikkerne. Er Mobi-stolen den samme, bortset fra at Mobi er bagudvendt ? Er resten ellers det samme ?

  Det ser ud til, at Mobi’en ikke har integreret sele-regulering med nakkestøtte – der er slet ingen nakkestøtte ? Og kan det passe, at man skal pille selerne ud, for at regulere dem ?

  Hvordan med betrækket, er det nemt at ta af og vaske ? Det virkede ret besværligt på Tobi’en.

 27. Pladsbehov i bilen: Varierer – men somregel meget pladskrævende.

  Benpladsen til barnet er formidabel i denne stol.

  Liggepositionen er på linje med Akta Graco Duologic: Fantastisk.

  Velegnet stol til montering i midten såfremt midterkonsolen ikke står tæt på bagsædet.

  Velegnet til ældre biler med lange bæltespænder

  Letvægterstol, som kan bæres i en hånd.

  Sælges med fæsteøjer til montering i bilens skinner. – letter installationen af forankringseler noget.

  Velegnet stol hvis man skal have tre børn ind på bagsædet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.