Autostol.dk

Fra bloggen

Maxi Cosi Priorifix

Maxi Cosi Priorifix Black Reflection

Priorifix fra Maxi Cosi har valgt at fokusere på sikkerheden. Det er en autostol for børn i gruppe 1 (9 måneder – 4 år).

Stolen anvender det prisvindene Maxi Cosi Priori XP, sikkerhedssystem. Der gør at barnet er endnu mere sikkert end normalt ved en kollision.

Maxi Cosi Priorifix kan anvendes med Isofix, hvilket øger sikkerheden endnu mere. Derudover har det også den fordel, at det gør stolen mere behagelig for barnet, og gør den endnu lettere at montere. Det er dog ikke nødvendigt, at have Isofix i bilen for at anvende Maxi Cosi Priorifix, da den også kan monteres med bilens 3-punktsele.

Det er også muligt at indstille højden på hovedstøtten, så det passer til barnet. Det er specielt praktisk da barnet i gruppe 1, er inde i en periode hvor de vokser en del. Det er derudover også at anvender 4 forskellige positioner med Maxi Cosi Priorifix, blandt andet siddestilling og sovestilling.

ADAC test resultat for Maxi Cosi Priorifix

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed Komfort Rengøring / Finish
74 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

22 kommentarer

 1. Hej!
  Jeg har mulighed for at købe en maxi cosi priorifix autostol, men er nu blevet i tvivl om jeg skal købe den :-9 Håber I kan hjælpe mig. Min datter er snart 1 år og vejer mellem 12-13 kg. Men hende der sælger stolen, fortæller at stolen er fra 16-36 kg. Hvad er rigtigt?
  På forhånd tak.
  Mvh Sanne

 2. Hej Kristian

  Vi så denne stol i en butik idag til 3000 kr og besluttede os for at købe den billigere et sted, men nu kan vi se at den ikke fås mere.. Vi faldt for den fordi den virkede mere ‘åben’ og komfortabel. Vores søn sidder bagudvendt lige nu, og hader at køre bil, han er også altid varm og svedig uanset hvor lidt tøj han har på, så en stol med pude på maven er no go. Kan du anbefale en stol der minder om priorifix? Den almindelige priori ligger noget dårligere i test…
  Vh Camilla

  1. Hej Camilla,

   Jeg kan se, at prisen ikke er opdateret hos Amazon – så det er måske fordi de heller ikke har den mere. jeg ser lige om ikke jeg kan finde den et eller andet sted.

   En stol som Maxi Cosi Pearl er også meget “åben” og det samme er Römer Duo Plus. De har fået ca. samme resultat i autostol testen.

   Mvh

 3. Skal man trække lidt fra de 74% i test fordi det er en ældre model/ ikke nyligt testet? Jeg synes at denne virker mere ergonomisk end Römer! og vi har en gammel Römer med isofix, som ikke sidder godt I bilen og er svær at montere. Tilgengæld har vi en Cybex Aton 2 med selebase som vi er glade for. Derfor springer denne i øjnene som en mellemting og et godt bud i 9-18kg gruppen, når man som vi har følgende kriterier: -sikkerhed i top (over 70%), – både med og uden isofix, ingen TT, – 5 punktssele, – fremadvendt, -ergonomisk siddekomfort og hvilestillinger. Dernæst ser jeg på pris kontra ekstra features og hvor længe den kan bruges. Min datter er kun 1,5 år og knap 10kg, men hun er lang og har hovedet op i kalechen på Cybex Aton2.
  Det tog mig en halv time at beslutte mig for min søns (4 år, 16kg) nye autostol Cybex Solution x2-fix, men roder rundt i valget til min datter og er snotforvirret! :'(
  Mvh Mari

  1. Hej Mari,

   Nej det skal man ikke. Test resultat er lidt gammelt, men testen er den samme og derfor kan du sagtens bruge resultat til at sammenligne stolene.

   Ud fra ovenstående, er det faktisk også denne stol, som jeg vil anbefale jer. Den opfylder de krav i har og det er en rigtig god/lækker stol.

   Mvh

 4. Hej,

  Hvilken er sikrest: denne eller rømers safefix plus? Det ser ud til at de er bygget på det samme proncip, men maxi cosien ligger meget højere på den samlede liste?

 5. Kan denne anbefales til en Toyota Corolla fra 1998 uden isofix? Min dreng er 15 måneder og vejer 12 kilo. Hvis prisen er underordnet, er der så en anden stol, du kan anbefale? Sikkerhed og komfort skal være helt i top.

  Tak!

  1. Hej Helle,

   Det ved jeg ikke 100% om den kan og i vil være nødt til, at prøve stolen i jeres bil.

   Er der en speciel grund til, at i lige netop har set på denne model (det er en ældre model og ikke særlig populær), men dog stadig god og sikker.

   Der findes nogle modeller fra Römer, som i kunne se nærmere på, men lad mig lige høre, hvorfor denne model fandt interesse hos jer?

   Mvh

 6. Denne stol kan jeg ikke længere købe i butikkerne i dk, og jeg vil helst have min datter til at sidde i den inden jeg køber, så derfor dur det ikke så godt for mig at købe fra england.
  Er der forsvarligt nok at købe brugt, da det jo er en stol der ligger ret højt i test? Jeg tænker om ikke den høre sikkerhed, kan opveje en smule for nogle af de usikkerheder der er ved at købe brugt? Eller er det en skrøne, at man ikke skal købe brugt?’
  Venligst Irene

  1. Hej Irene,

   Nej det er desværre ved at være en gammel model. En stol kan være nok så sikker, men hvis den har fået en skade eller været med i et uheld, er det ligegyldigt, hvor god den var inden – for det er den ikke længere.

   Det er det, der er risikoen ved at købe brugt. Hvis du kender en som du kan stole på og som har stolen, er der ingen problemer i at købe brugt. Men af en vildt fremmede vil jeg være lidt usikker ved.

   Men hvorfor skal det være lige netop denne stol, hvis ikke du har prøvet den?

   Der findes jo mange andre stole på samme niveau.

   Mvh

 7. Hej. Hvordan er det lige med denne autostol, følger isofix med stolen eller købes det seperat. Ydermere, er det muligt at købe brugt isofixbase sikkert, eller er det samme princip som autostolene….de må ikke have været udsat for en ulykke.

 8. Positivsiden: Stolen er gedigen, virker sikker og solid, og efterlader en med et indtryk af tryghed. Det er nemt at fastgøre barnet og er vist også bekvemt. Desuden kan man nemt dække stolen med bleer, så den lille kan få skygge.

  Negativsiden: Soklen er tung og kan være lidt besværlig at have med at gøre når den skal fastgøres i Isofixbeslagene. Selestrammeren sidder lidt dumt.

  Tip: Sikre dig med et tæppe ender stolen, for det er besværligt når man skal støvsuge bilens sæder.

  Jeg ville helt sikkert købe en igen, men stolen er så solid at det aldrig vil blive nødvendigt.

 9. Super glad for stolen. Den kræver ekstra tilbehør hovedstøtte til lille barn. Men er billigt.
  Ellers enig med ovenfor, at løsne seler er lidt irriterende.
  Haft betræk af nogle gange, går fint. Skal blot huske fæstne på tapper under stolen og starte oppefra når man monterer.
  Har sommerbetræk i frottè, er super og kostede 100.
  Super at de sidder højt og har udsyn
  M

  1. Hvor kan man købe en hovedindsats til stolen henne?? Synes nemlig det er et must hvis den skal bruges fra 9mdr. da den lille ellers “knækker” meget i nakken.

   1. Hej Sanne,

    Det er ved, at være en “gammel” stol, så der er ikke mange, der har stolen på lager/i butikkerne og derfor kan det være svært, at finde en hovedstøtte.

    Men prøv at tage i den lokale Babysam og hør om ikke de kan bestille den hjem til dig. Mener det er dem, der har forhandleraftalen med Maxi Cosi og derfor burde de kunne skaffe det hele.

    Mvh

 10. Vi er rigtig glade for denne stol som vores søn skiftede til for knap 1 år siden. han sidder rigtig godt i stolen.
  Den er nem at spænde og løsne.
  Det er fedt at den både kan sidde med isofix, men også kan selemonteres når vi skal over i bedsternes bil.
  Alt i alt en rigtig lækker stol.

 11. Et super køb. Det er en meget flot stol og ikke mindst sikker… Den er nem at montere i bilen, så man er 100 pct sikker på, at den er korrekt monteret.
  Det er desuden et stort plus, at stolen kan indstilles i sovestilling! Desuden er den lidt højere end konkurrerende mærker – dvs at barnet kan se mere, på køreturen:).
  Min store dreng skiftede stol ved 15 kg og var ca 3,4 år. Nu sidder lillebror i den.

 12. Vi købte denne stol da vores dreng var 9 måneder gammel, og har været super glad for den!
  Den er nem at betjene, og vores dreng har siddet godt i den, og det har været lækker med vippefunktionen når han faldt i søvn – Det kan gøres selvom man sidder på forsæderne, så det er dejligt man ikke skal ud af bilen for at gøre det. (Ikke at jeg gør det mens jeg kører, men når man f.eks. lige holder stille)

  Grunden til, at jeg kun giver 4 stjerner, er at jeg synes det er lidt irriterende at man skal trykke en knap (som er træls at få fingeren ind til) for at få selerne løsnet, dette kun godt laves på en anden måde, som fx ved Maxi Tobi stolen hvor den selv løsner i det øjeblik man åbner for selen.
  En anden ting er, at i forbindelse med at vi ville have betrækket vasket – hvilket står i manualen hvordan man tager det af og på igen, så har det aldrig siddet rigtigt på siden, det falder ligesom af kanten foroven hele tiden, og vil ikke sidde ordentligt fast.

  Men ellers har vi været rigtig glade for den, og køber gerne Maxi Cosi igen! og anbefaler den gerne til andre forældre!

 13. det bedste køb jeg har gjort af autostole – den levede fuld op til mine forventninger og nem at tage ind og ud af bilen m isofix – god rummelig og bred stol ( dog et lille minus – hvis ens barn er meget langt, kan stolen ikke bruges til kg fuldt ud ) men alt i alt en kanon dejlig stol

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.