Autostol.dk

Fra bloggen

Recaro Zero 1 Elite

Recaro Zero 1 Elite

Zero 1 Elite i-Size fra Recaro er en autostol for nyfødte og indtil dit barn vejer max. 18 kg. I de første 15 måneder skal autostolen bagudvendes, og herefter kan du vælge at benytte den fremadvendt, men det anbefales ikke.

Det smarte ved denne autostol er, at den både er autostol og en babystol. Det betyder, at du kan tage den af og gå rundt med dit barn. Det gør også, at den kan monteres på en række klapvogne. Det er en god løsning, da du så kan nøjes med denne autostol og købe en klapvogn, som passer til. Den passer både til Recaros egne klapvogne og en række andre producenter. Babystolen vejer 2.9 kg.

Ulempen er dog, at babyindsatsen/babystolen kun kan bruges i ca 4 mdr. Herefter har barnet for stort og det skal sidde i den alm. stol og så kan du ikke løfte barnet frem og tilbage i stolen.

Den monteres med Isofix, og ved hjælp af farveindikationer er det let at se, hvordan du monterer den. Så det er let og hurtigt.

Der er tredobbelt beskyttelse ved sidekollision ved sidevinger, selve autostolen og måden som sædet er bygget på. Den har det patenteret system HERO, som bl.a. sørger for, at sikkerhedsselen hele tiden er korrekt påført og ikke glider. Det øger både sikkerheden og er mere behageligt for barnet.

Det er muligt at justere højden på nakkestøtten, det gør også, at sædet kan justeres, som din baby vokser.

For komfort er der god ventilation i sædet, som fordeler varmen rundt i hele sædet. Det gør, at dit barn ikke får det for varmt, og det gør en kæmpe forskel på især længere rejser.

ADAC test resultat for Recaro Zero 1 Elite

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
60 ★★★★ ★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

21 kommentarer

 1. Vi skal have fundet den næste autostol til min datter (lige nu har hun en 0-13kg). Vi vil gerne have en der kan være både bagud- og forudvendt, samt drejes ud Mod døren. Vi har kigget på recaro zero 1 samt eliten, Cybex sirona og sirona s i-size, maxi cosi asisfixx og Rømer dualfix – denne kan jeg dog ingen test finde på? (Kun 2014 udgaven, og de er jo ikke ligefrem gode)
  Det er virkelig en jungle for os! Vi kører en Ford focus, så pladsen burde ikke være et problem. Men hvad er bedst? Vi er lidt tilhænger af puden foran på sironaen, men samtidig er i-size modellen jo også smart, da hun så er bagudvendt længere (men hvor længe, regner man med hun kan sidde der, i forhold til ‘ikke i-size?”)
  Jeg har været i den lokale babysam med mine spørgsmål, men hun kunne ikke rigtig svare på noget, så håber du kan hjælpe ?

 2. Kan du anbefale og købe denne stol?
  Vi er lidt i vildrede om vi første skal have en autostol til nyfødt … og derefter købe en ny når bebs er for stor til den, eller om det er en god investering at købe Recaro Zero 1 Elite …
  Eliten er vel præcis den samme stol som den tidligere, bare med en babystol i, som man kan tage med? Eller hvad?

  Vi har en Skoda Octavia Stationcar fra 2014, så er nu også blevet lidt urolig for om det er et generelt problem at hovedet tilter fremad når stolen er bagudvendt? På Recaros hjemmeside står der at stolen vil passe til bilen.

  Vi vil gerne have en autostol der er drejbar … så er der andre du hellere ville anbefale?

  1. Hej Sanne,

   Jeg ville ikke købe Elite- Så hellere bruge de 1.000 kr. på, at købe en babystol. Men ja Elite er den samme stol, der er kommet en babyindsats i.

   Det er så kort tid man kan bruge indsatsen i elite og så blive i alt gladere for en alm. babystol.

   Vi har kørt med en Zero 1 i vores Octavia fra 2015 og oplevede inden problemer. Dog var det vist også kun 4-5 ture, hvor vi var afsted og datteren sov.

   Mvh

 3. hejsa..

  har et par spørgsmål..
  vi har en dreng på 5 mdr som vejer 9,5 kg. og han er ved at være for stor til den autostol vi har til ham.
  info om den vi har.
  akta graco trilogic
  base: logico S

  da han ikke er ældre end 5 mdr tør jeg ikke købe en fremad rettet stol pga nakke muksler

  jeg ander efterhånden ikke hvor jeg skal kigge henne. vi har en volvo v70 fra 1998 UDEN ISOFIX og det kan volvo ikke eftermonter (har spurgt) men har købt en volvo for at passe på min familie. og så kan jeg ikke finde en autostol der passer ordenlig på arvingen

 4. Hej. Kan se flere skriver, at hovedet falder forover i recaro zero 1 stolen og vi oplever samme problem. Vi har lige købt stolen, men vores datter sidder desværre rigtig dårligt i den, når den er bagudvendt. Hun sidder rigtig fint i den forudvendt, men hun er kun lige blevet 6 måneder og vejer 7,2 kg.
  Ved du om der er en måde hvorpå man kan gøre så stolen kommer mere i hvileposition når den er bagudvendt?
  Mvh Tess

 5. Hej. Er der nogen der ved om man vil kunne købe indsatsen med bærehank, og sætte den i en “alm.” Zero.1?

   1. Hej. Hvilken babystol snakker du om? Jeg tror du misforstod mit spørgsmål. Jeg har købt en alm. Zero.1, mit spørgsmål gik på om den senere ville kunne opgraderes til en Elite.

    1. Hej Martin,

     Gjorde jeg ikke. Den vil ikke kunne opgraderes til en elite.

     Og det ville heller ikke være pengene værd, hvis man kunne.

     Elite bliver ca 1000+ kr dyre end den alm og så er pengene bedre brugt på en babystol – for indsatsen i elite kan kun bruges i ca 3 mdr, hvor en babystol kan bruges i 12-13 mdr.

     Du vil stadig gerne kunne løfte dit barn ind i autostolen når det er 4+ mdr og derfor er indsatsen i elite ikke særlig god.

     Mvh

     1. Okay, så var det bare mig der ikke forstod dit svar. I min bog, så er en babystol noget andet 🙂

      Mit spørgsmål omhandlede desuden ikke om det ville kunne svare sig eller ej, spørgsmålet gik kun på om det ville være muligt. Bærehanken er ikke så vigtig for os.

 6. Så fed en stol, nem at installere, indikatorer der viser om den er korrekt monteret. Vores datter sidder rigtig godt i stolen. Den fylder mindre end forventet og det er dejligt når man har en lille bil. Drejefunktionen virker super!
  Eneste grund til at den ikke får den sidste halve stjerne er fordi den mangler magneter til at holde selerne væk.
  Købt til 4499 kr i Ønskebørn.

    1. Hej Rie,

     Nej det er udskudt. Så det er nok engang her i løbet af efteråret.

     Dog ser jeg ingen grund til, at give 1.000kr mere og få elite.

     Så hellere bruge pengene på en babystol.

     Mvh

  1. Hej
   Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre hvor langt den kan lægges ned i praksis. Er det nok til at barnet sidder godt uden at hovedet falder forover hvis de falder i søvn.
   Mvh Signe

    1. Hej Kristian.
     Det passer ikke, vi havde det problem med izi kid x3. Vi har måtte holde min søns hoved indtil han var ca. 3 år.

     1. Hej Nanna,

      Skulle måske ha skrevet “typisk først…” – for der er altid nogle, der oplever det i andre klasser. Men så er det typisk fordi, at autostolen ikke er godkendt til bilen, da bilens sæder er meget skrå.

      Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.