Autostol.dk

Fra bloggen

Römer Advansafix III SCIT

romer-advansafix-iii-scit

Advansafix III Sict er en autostol for børn fra 9-36 kg som ca. svarer til en alder fra 9 måneder til 12 år. Advansafix III Sict går på den måde ind og dækker tre vægtgrupper for autostole.

Fra 9-18 kg bruges en 5-punktssikkerhedssele til at spænde barnet fast med i autostolen, hvilket giver den bedste sikkerhed og komfort for de mindste børn. Fra 18-36 kg bruges bilens 3-punktssele til at spænde barnet fast med. Autostolen er lavet med et ekstra 4. punkt til 3-punktselen for at holde hofteselen rigtigt på plads, hvilket gør at sikkerheden også er på plads for de større børn.

Autostolen monteres med Isofix og Top Tether. Top Tether er med til at give yderligere stabilitet til autostolen og sammen med Isofix er det en god og sikker montering af autostolen. Top Tether på Advansafix III Sict er formet som et V, som gør at autostolen ikke kan rotere og er dermed med til at give en bedre sikkerhed i tilfælde af en kollision.

Advansafix III Sict er også udstyret med avanceret sidekollisionsbeskyttelse (SICT). Sict er med til at mindste belastningen under en sidekollision, og er samtidig lavet sådan at det kun behøver at blive justeret i den side der er tættest på døren – på den måde er der god plads til en passager ved siden af autostolen.

Adavansafix III Sict har også fokus på komforten for barnet. Autostolen har 3 forskellige positioner så sædet let kan lænes tilbage. Samtidig er skulderstropperne på 5-punktsselen lavet i blødt polstret stof, så selen ikke kommer til at genere under køreturen.

Som det sidste følger autostolen med, når barnet vokser. Hovedstøtten kan nemt justeres, også når barnet sidder i autostolen, så det er nemt at tilpasse hovedstøtten så den passer til barnet.

ADAC test resultat for Römer Advansafix III SCIT

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
54 ★★★★ ★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

18 kommentarer

 1. Hej Kristian
  Har en Advansafix III og en dreng på 23 kg, som faktisk har siddet rigtig fint med 5-punkts sele indtil for nylig, hvor stolen er ændret til at lukke med 3-punkts sele. Ved du hvorfor der er et max på 18kg til 5-punkts sele? Tænker da at 5-punkts selen giver en større sikkerhed end bilens sele?
  En anden ting – har en datter på 2,5 år, ca 100cm lang og vejer 19 kg… synes hun er for lille til 3-punktssele… men hvilken stol vil du anbefale med isofix?

 2. Hej
  Jeg skal snart finde en ny stol til min søn på 3 som er ved at vokse ud af sin Concord reverso. Der har han ellers siddet super godt. Han vejer dog kun 13,5 kg så 15-36kg stole har jeg udelukket. Ville også være nervøs for at han kravlede ud af den alm 3 punkt sele, så 5 punkts er et must. (Er ikke fan af mavepuder)
  Advansafix er en af dem jeg har kigget på, er dog i tvivl om 2’eren eller 3’eren er bedst?
  Alternativet er en Chicco Youniverse fix, der faktisk minder meget om Rømers. Kender du den, og kan du sige mig hvad forskellene evt er? Tænker siddekomfort, skulderplads til store børn, og crash test resultater?

 3. Hej Kristian.
  Min datter vejer ca 14 kg og måler ca 90 cm. Hendes nuværende stol er gået i stykker og vi skal bruge en ny. Vi har ikke isofix eller tt i bilen. Vil gerne have en stol der kan indstilles i flere positioner og tvivl på hun vil hun vil have en med mavepude og skal helst være foruden. Tænker gerne en stol hun kan vokse i. Hvilken skal jeg vælge?
  PFT?

 4. Hej.
  Håber du kan hjælpe ?

  Jeg leder efter en autostol som mormor kan have i bilen, men der er nogle krav + den gerne skal passe begge børnebørn uden at skulle skiftes ud indenfor det næste års tid.

  Børnene er henholdsvis 1 år (11 kg) og 3 år (14 kg).
  Stolen skal have 5-punktsele
  Skal have ISOFIX
  Da den gerne skal købes brugt må det gerne være en ikke-helt-ny-model.

  Jeg fandt en på dba fra brandford (mener jeg) der egentlig levede op til ovenstående, men det er vist en model Harald Nyborg sælger med dårlige testresultater?
  Og ellers er jeg kun stødt på advansafix.. Er der nogen jeg har overset?
  Synes det er lidt en jungle ?

  Mvh. Pernille.

  1. Hej Pernille,

   Nej du har ikke overset nogle – for der er ikke mange, der kan klare de krav. For ved de fleste skal man gøre et eller andet for, at den kan bruges af de større børn. Det kan være, at tage bunden af, seler ud ol. Så det kommer an på, hvor meget “mormor” vil gøre hver gang.

   Men hvis i kan finde en advansafix 2 – den har 5-punktsele indtil 25 kg, så der vil de begge kunne sidde med 5-punktsele de næste mange år.

   Men den kræver isofix, top tether og sele når den skal monteres.

   Mvh

 5. Hej Kristian.

  Jeg har sendt en besked, men har endnu ikke fået svar. Jeg prøver derfor her ?

  Vi er på jagt efter en ny stol. Vi har lillebror på knap 7 måneder som er vokset ud af sin baby autostol. Vi ønsker dog at han skal overtage storesøsters på knap 2,5 år, som snart er for lille også. Det er en 0-18 kg bagudvendt stol, så det burde ikke være et problem. Storesøster er endnu for lille til 15-36 kg stolen, da hun vejer ca. 12-13 kg og ca. 86-87 cm. Vi ønsker derfor at købe en 9-36 kg stol, men vi ønsker IKKE en pude foran. Hvilke en stol kan du anbefale? Tænker du denne her ku løse vores problem?

  Ser frem til at høre fra dig.

  Mvh

 6. Hej
  Fin side! Jeg skal have tre børn i bilen, og den mindste nærmer sig 18 kg, men jeg har kun topunkssele i midten. Findes der et sæde med integrerede seler til børn over 18 kg, der kan monteres med en topunkssele? Du skriver andetsteds at dette sæde tillader det, men det fremgår ikke af manualen. Og kan man overhovedet montere sædet kun med en topunktssele?

  Eller skal vi have ny bil?

  MVH Anders

  1. Hej Anders,

   Hmm.. Synes ikke lige jeg kan finde det sted jeg skriver, at denne må bruges med kun 2-punktsele (hoftesele)? Hvis du lige ved, hvor det står må du gerne lige sende det.

   Dette sæde kræver 3-punktsele, isofix og V-tether (top tether), så det er ikke sådan “lige til” at få monteret.

   Der er nok ikke andet for end en af de større børn (hvis de er over 135 cm) må ind og sidde i midten.

   Mvh

  2. Hej.

   Når jeg læser om den nye advansafix 3, så syntes jeg at der står at denne kun kan bruges med 5 punkt sele til 18 kg, hvorimod der ved den tidligere model advansafix 2, står til 25 kg med 5 punkts sele. Er det korrekt? Vi står i den situation at vi har en dreng på snart 2 år som allerede vejer 17.6 kg og er 100 cm, så han kan snart ikke side i hans maxi cosi 2 Way peal autostol længere. Vi har derfor tænkt på at købe en advansafix, da han ofte er urolig på bagsædet og vi gerne vil være sikre på at han sidder korrekt fastspændt. Vil du anbefale advansafix 2 trods det “ikke så gode” testresultat, da han kan sidde med 5 punkt sele til han vejer 25 kg? Eller er der andre stole du kan anbefale til vores situation?

   Mvh. Sandra

   1. Hej Sandra,

    Det er desværre korrekt. Den nye er kun 5-punktsele indtil 18 kg – så ved jer vil jeg anbefale den gamle model. Også selvom test resultatet ikke er det bedste.

    For det er trodsalt bedre, at han sidder korrekt og spændt fast i 5-punktselen end sidder forkert i en bedre testet 15-36 kg. stol, hvor han ikke sidder korrekt.

    Mvh

 7. Tusind tak for svar. Det er svært at finde en rigtig god i den klasse synes jeg – og vi vil gerne undgå at skifte igen om 2-3 kg… lillebror får lov at sidde så længe som muligt i babystolen men jeg tror ikke det varer så længe.

 8. Min datter 3 år skal i ny autostol når lillebror vokser ud af babystolen (om lidt). Hun sidder pt i en bagudvendt besafe (som lillebror arver) men der er ikke plads til en lignende bag far når han kører så vi er ude i forudvendt. Hun vejer kun 12-13 kg så 15-36 kg er ikke en mulighed. Er dette bedste løsning eller har du et bedre bud?

  1. Hej Stine,

   Jeg vil mene, at dette er et rigtig godt bud og jeg kan ikke lige komme på en anden stol, der skulle være bedre – medmindre du skal over i en 9-18 kg stol, men den bliver snart for lille.

   Mvh

   1. Jeg har set på Chiccos Youniversi fix som er samme type stol som advasafix. Den tester dog knap så godt på sidekollision, men bedre på ergonomi og plads til barnet.
    Hvordan sammenligner jeg bedst de to stole, og ville du anbefale én af dem.
    Min søn på 3 et halvt, på 14 kg skal have en ny inden længe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.