Autostol.dk

Fra bloggen

Römer Baby-Safe ISOFIX Base

BABY-SAFE ISOFIX base er en ISOFIX base fra Römer, som du kan bruge til at fastgøre din autostol til bilens ISOFIX system. BABY-SAFE ISOFIX base er et produkt for små børn, fra nyfødte til de bliver ca. 12/15 måneder, basen kan klare børn op til 13 kg. Det anbefales ikke at basen anvendes til større børn.

Römer ISOFIX base har en støtteben, som skal hjælpe med at holde autostolen på plads såfremt der skulle ske en ulykke. Det er derfor vigtigt at støttebenet er monteret korrekt, en farveindikator viser tydeligt hvorvidt støttebenet er korrekt monteret.

Römer BABY-SAFE ISOFIX base monteres ved hjælp af ISOFIX – fastgøringspunkterne i bilen. Her viser en farveindikator ligeledes hvorvidt at basen er monteret korrekt. Römer ISOFIX system er med til at stolen holdes på plads. Derudover er det også med til at forhindre at stolen kan vippe og rotere, hvilket gør turen mere behagelig for barnet.

Har du problemer med, at dit barns hovedet “falder” forover, kan du med fordel læse her.

22 kommentarer

 1. Giver isofixbasen mindre plads til den voksne der sidder foran? Vi har lige købt autostolen og synes i forvejen forsædet skal skubbes langt frem. Skal det endnu længere frem hvis man også bruger basen?

  1. Hej Kasper,

   Ja stolen kommer lidt længere væk fra sædet, hvorfor det giver mindre plads.

   Man skal faktisk op og have en ret stor bil før der er plads til den voksne. Så hvis man vil sidde foran, er det med benene næsten oppe i instrumentbrættet 🙁

   Mvh

 2. Hej!
  Vi har ligekøbt denne base, men farve indikatoren springer ikke helt frem når vi isætter stolen.. Man kan selv manuelt trække knappen helt frem, så det grønne område bliver helt synligt. Det virket som en fejl, og mit spørgsmål går på om basen mon er defekt?

   1. Vi har nu fået ombyttet basen.

    Det viste sig, at fjederen i lukkemekanismen ikke fungerede optimalt i koldt/ frost vejr.

 3. Hej. Lige et spørgsmål. Kan basen kun bruges til autostole fra 0-9 kg, eller også fra 9-18? Hvis ja, hvilken base skal man så have dertil, eller der bruger man måske ikke en?
  Mvh – en kommende førstegangs mor 🙂

 4. Er en “Belted Base” ikke lige så sikker som en ISOFIX base forudsat den er korrekt monteret ? – Vi har nemlig 2 biler, hvor den ene ikke har ISOFIX, hvorfor vi er i tvivl om hvilken base vi skal vælge – ISOFIX og så bare bruge stolen uden base når vi kører i bilen uden ISOFIX (bil nr 2 bliver sjældent brugt) eller en selebase som kan bruges i begge ?

  1. Hej Lars,

   Hvis man ser på test resultatet, er der faktisk ikke den store forskel. Isofix basen får 82% og selebasen 78% – så monterer i selebasen korrekt, vil den være lige så sikker som isofix basen.

   Så jeg vil klart anbefale jer, at købe basen og ikke blot monter stolen med bilens sele.

   Mvh

 5. Vi havde isofixbasen til den gamle model af baby-safe, og det var vi utroligt glade for. Det var bare nemt at kunne putte ungerne i stolene inde i huset og så lynhurtigt klikke dem fast i basen. Ikke noget med at bøvle med selen og man ved at de sidder fast på den absolut sikreste måde.

 6. Vi har købt systemet, men er usikker på hvorvidt basen er installeret korrekt. Det klikker i isofix beslagene, og vi sætter støttebenet ned på “gulvet” i bilen. Men skal benet ikke ligesom gøre at basen ikke kan hoppe op og ned og dermed gå i spænd?
  Hvis benet skal gøre dette, så svæver basen over sædet, hvilket der står i brugermanualen at den ikke må – basen skal flugte og “ligge plan og flugte med bilens sæde”.. Udover dette gør det at stolen kommer til at være mere oprejst, hvilket jeg ikke ser som fordelagtigt for min kommende nyfødte babys hovedstilling… Stolen skulle passe i vores Mazda 2 iflg. model/typelisten….

  1. Hej Maja,

   I skulle gerne finde et “niveau” hvor i kan låse benet fast og sådan at stolen står fast og ikke kan komme ned af. I vil altid kunne hive basen opad.

   Niveauet skal være sådan, at basen/stolen står på sædet og der må ikke være luft under.

   Har i prøvet denne http://fitfinder.britax.co.uk/ – kan være at det ikke er alle sæderne stolen er godkendt til i jeres bil.

   Mvh

  1. Hej Rikke,

   Isofix er noget, som sidder i bilen når den kommer fra fabrikken og ikke noget der kan eftermonteres.
   Så hvis i ikke har det (hvis bilen fx. er fra før 2000) så kan det ikke lade sig gøre.

   Mvh

 7. er basen nem at tage ud af bilen når man fx ikke har baby med men i stedet andre passagere som skal kunne sidde bagi???

 8. Intet mindre end genialt! Så dejligt bare at kunne sætte stolen i basen uden at skulle bruge sele.

 9. Den får helt klart 5 stjerner herfra.
  Den er så simpel at sætte fast og gør det bare så let at sætte autostolen i og tage den med igen. Vi er virkelig glade for dem.

 10. Fantastisk base der har passet i alle biler uden nogen problemer . Systemet har fungeret upåklagelig i de 10 måneder vi brugte den – det er klart en gemmer til kommende familiemedlemmer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.