Autostol.dk

Fra bloggen

Römer Dualfix

Römer Dualfix kan ikke kun dreje 90 eller 180 grader – nej den kan dreje hele 360 grader! Og det er uden at fjerne 5-punktselen og løfte stolen fra basen.

Dualfix er således ideel til de forældre, der godt vil have deres barn sidder bagudvendt i længere tid end blot de første 10-13 mdr. Römer Dualfix kan anvendes bagudvendt fra 0-18 kg. og fremadvendt fra 9-18 kg. og alt sammen med 5-punktsele.

Idet stolen nemt kan drejes rundt, er den perfekt til mindre tre døres biler, da det er nemt at få barnet ind og ud af stolen.

Der medfølger isofix base og og frontbøjle (kan kun monteres med isofix). Selvom stolen ser lille ud, er den ret stor og rummelig og selv større børn på 3+ år kan sidde bagudvendt i den.

Dualfix fik desværre et dårligt test resultat i 2014 autostol testen. Dette skyldes, at stolen ikke er velegnet til små børn (Dualfix har dog altid først været anbefalet efter 6 mdr.) og det er det stolen dumper på. Du kan læse mere om min gennemgang her.

Er du nervøs for test resultat, kan du i stedet se på Maxi Cosi 2way Pearl, som er en iSize godkendt stol med et flot test resultat.

ADAC test resultat for Römer Dualfix

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
20 ★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

44 kommentarer

 1. En rigtig god stol, som lillesøster snart skal overtage.
  Jeg er dog i tvivl om hvorvidt indstillingerne skal være når den skalvære bagudvendt til et barn på 14 kg?! –
  position 9-18 kg og så bare bagudvendt eller skal den forblive i position 0-13 kg?

 2. Hej.
  Jeg har en dualfix, nu til 2. barn. Jeg er virkelig glad for den, pga den gode arbejdsstilling!

  Stolen virker dog lidt varmere end andre stole for begge piger.
  Jeg har den i en hyundai 30i årgang 2010, (den passer fint da jeg kun er 162 cm). Her står stolen lidt opret når den er sat i position til 13-18 kg, og hovedet falder indimellem frem på barnet.

  Hun fylder nu 3 år og er 94,5 cm høj og er for stor til stolen- hovedet er et par cm over kanten. Jeg tænker den optimalt går op til ca 90 cm højde.
  Nu skal hun i en bagudvendt Max way- den passer endnu til min pige på 5 år- fantastisk stol også- dog svær at spænde hårdt nok med bundstropperne, så helst fastmonteret i samme bil.

  Tak for gode informationer på siden- dejlig at dele erfaringer!!

 3. Jeg er meget i tvivl om jeg skal købe denne eller maxi cosi milofix. Vi har en sleeper nu og han kan muligvis klemmes ned i den til han er 4 mdr. Vi kombinerede sleeperen med dualfix til vores store dreng men kan ikke huske hvordan komforten var i den da han var spæd. Vi er nemlig super glade for drejefunktionen. Det kunne også være en helt 3 mulighed. Vi er ikke begrænser af pladsproblemer da vi kører en BMW X5.

 4. Vi har købt en Dualfix til vores dreng, der kommer til verden til april. Jeg overvejer nu stærkt at købe en baby-autostol ved siden af efter at have læst flere steder, at den er dårlig til nyfødte. Er det fordi, at selerne ikke kan spændes nok ind, eller hvorfor er den så dårlig til de helt små?

  Desuden gør det mig urolig, at når jeg tager Fit Finder testen, så er Dualfix stolen ikke på listen over stole, der passer til vores Peugeot 3008? Ved du mon hvorfor? Synes ellers vi fik meget kyndig vejledning i BabySam Silkeborg af en passioneret ansat, der selv havde været i uheld med sine egne børn og gik meget op i sikkerhed. Men er faktisk ikke sikker på, om han spurgte til bilmærke… Nok bare om vi havde Isofix i bilen.
  Det er vores primære “store” bil, vi bruger, når vi er afsted på ture og altså den, hvor vi ofte skal have baby med.

  Til gengæld siger testen, at den passer til min lille Ford Ka, som er ekstrabilen, vi stort set kun bruger alene indimellem, hvis den store bil ikke er hjemme.

  Jeg har været tæt på at købe en brugt Römer Baby-Safe (det er ikke SHR II, måske hed den Plus II??) med isofix base af en veninde. Jeg tror det er den i denne video:
  https://www.youtube.com/watch?v=G-PRfP0_Koo

  Men da vi prøvede at sætte den i min Ford Ka (og også i deres VW Fox), kom vi meget i tvivl om, om basen sad rigtig. Og er lige så meget i tvivl efter at have set ovenstående video!
  Vi kan nemt klikke isofix’en fast, men er meget i tvivl, når det kommer til støttebenet. Skal støttebenet være så langt som muligt? Så løfter basen sig fra sædet -som jeg synes, han lidt gør i videoen..? Men så kommer baby jo også til at sidde meget oprejst??
  Eller skal benet indstilles, så det passer i højden, når hele basen er i kontakt med bilsædet? Og er det meningen, at man skal kunne løfte basen op og ned, så benet kan løftes genske meget fra bilens bund? Man kan vel ikke rigtig sætte det i spænd?
  Desuden ligger fod-pladen heller ikke helt op af ryglænet, men er et par cm derfra. Har det nogen betydning?

  Beklager det lange indlæg -men hold op hvor er det et svært emne som førstegangemor 😀

  På forhånd tak for dit svar og en ellers helt fantastisk side!

  VH Camilla

  1. Hej Camilla,

   Det er korrekt, at der er lidt udfordringer med de helt små. Derfor Römer selv siger, at den er fra 6 mdr. Du kan læse mere om det her https://autostol.dk/blog/laes-her-hvis-du-har-en-romer-dualfix/

   Men jeg ville også vælge en babystol til de første 6-8 mdr. Du bliver også træt af, at du ikke kan tage babyen med ind fra bilen og du ikke kan sætte baby fast inde i huset og så bære det ud.

   Fit-finder er ikke altid helt opdateret og derfor skal du prøve stolen i bilen. Det kan Babysam hjælpe at undersøge og tjekke om den stor korrekt.

   Det er ikke størrelsen på bilen, men selve udformningen af sæderne, der har betydning for om stolen passer i bilen eller ej.

   Römer Baby Safe plus vil jeg anbefale dig, at købe og især hvis der er base med. Det er dejlig nemt og sikkert!

   Det er en dårlig video – han montere stolen forkert! Basen skal stå på sædet og støttebenet skal IKKE løfte basen op fra sædet. Basen skal være i kontakt med sædet.

   Basen vil du kunne løfte op fra sædet, hvis du hiver i stolen op uden, at løsne den først. Den kan ikke komme i “spænd”, men derfor er det stadig meget sikkert.

   Hvis pladen ikke kommer helt ind til sædet, har det ikke den store betydning.

   Mvh

 5. Nu har vi haft dualfix’en et års tid. Vores datter er knapt 2, vejer 12 kg og måler omkring 88 cm. Hun passer stadig fint i stolen 🙂 og der er mere at gi’ af i højden. Vi har været SÅ hlade for stolen! Kan faktisk slet ikke forestille mig besværet ved at skulle sætte et barn fast i en stol der IKKE kan drejes. Puha. Og vi kører i en Mondeo så det er ikke fordi bilen er lille. Men når der parkeres tæt er det en stor fordel!
  Vi kunne mærke på vores datter hun sad ubehageligt i baby-autostolen og at huni denne sidder behageligt. Ingen brok, tvært imod vil hun gerne køre tur.
  Kan absolut kun anbefale denne stol 🙂

 6. Har forelsket mig i denne autostol – især pga drejefunktionen – og fordi den er længere i ryggen end Sironaen. Kan dog se at den ikke passer ind i en Citroen C3 2014 :-/ Har I prøvet den i en C3? og hvilke stol ville i ellers anbefale? Er der andre end denne og Sironaen der har drejefunktion?

  1. Hej Jo,

   Mener du i en C4? Den passer i nogle af C4 modellerne.

   Der findes ikke andre stole med dreje funktion, hvor den også er bagudvendt. Så er det en fremadvendt stol, som kan drejes 90 grader https://autostol.dk/model/maxi-cosi-axiss/

   I kunne også overveje denne model: https://autostol.dk/model/hts-besafe-izi-plus/ Den er bagudvendt op til 25 kg. og har bestået den store Svenske Plus test – så det er en rigtig god stol.

   Mvh

 7. Genial autostol som er virkelig nem at bruge. Selerne er nemme at justere og drejefunktionen gør det fantastik nemt at få barnet på plads uden at stå i akavede stillinger.

 8. Har meget kig på denne stol, men er ikke vild med dens test resultater. Mit barn er dog 9 måneder og vejer 12 kg , Så hvad jeg kan læse af det du har skrevet tidligere så skulle den være god nok til hende. Men vil høre om du ikke har noget mere direkte resultat fra firmaet der tester hvis jeg kan læse hvor god den er fra 9 måneder og op, altså hvad den har fået af point osv.

 9. Hej
  Jeg overvejer kraftigt, at købe Dualfix, men det skrammer mig meget, at den kun har to stjerner i sikkerhed.

  Min datter op 1 år skal bruge den, og vi har en lille 3 dørs VW UP!
  Har prøvet stolen i bilen med baby i, og det er bare perfekt!

  Jeg vil gerne have en sikker stol!

  Har desuden kigget på de stole med mavepude og det gider den lille bare ikke.

  Vurderes sikkerheden højere end to stjerner, når barnet er f.eks. 1 år??

  Vh.

  1. Hej Kristine,

   Det skal du overhoved ikke være nervøs for. Slet ikke når din datter er 1 år.

   I testen af stolen fik den god karakter og der er ingen problemer. Det eneste er, at man observeret, at der kunne være problemer med selerne ikke kunne strammes nok. Det er ingengang noget, som de kørte igennem crash testen.

   Så når din datter er 1 år – vil jeg ikke mene, at du får problemer med at bruge den.

   Mvh

 10. Hej Kristian,

  Først og fremmest tak for din hjemmeside, der giver bare en smule vejledning i denne jungle af autostole!

  Der går nemlig ikke længe før vores datter på 9 mdr. vokser ud af sin babystol. Vi er, på forhånd, temmelig opsat på at det skal være en Römer, da det for os står for god kvalitet.

  Vi har kigget på denne, Dualfix. Det tiltaler os at den kan dreje 360 grader. Dog kan vi være bekymrede for, om den bliver for lille – i det den gælder fra 0 mdr.
  Og er den “sikker nok” i forhold til andre stole med enten støtteben eller top tether? Som jeg forstår det, bevirker den ene af disse en betydelig formindskning af både fremadrettede og roterende bevægelser.
  Regner du med at test af denne stol kommer i denne måned?

  Trifix er udelukket pga kemikalier.
  Versafix siger du koster dobbelt op af Duo plus, uden den er bedre. I øvrigt har vi ikke mulighed for brug af top tether, og så er ingen af dem jo en mulighed.
  – Men Duo Plus, hvordan vil du rate den i forhold til Dualfix? Og samme spørgsmål, er den sikker nok uden støtteben/top tether?
  – og hvor kommer Safefix Plus ind i billedet? Den har jo et støtteben, men hvordan ellers? Umiddelbart er der langt fra de ca. 1800 kr for Safefix Plus til Dualfix’s 3400 (GB priser) – hvad får man for de penge, foruden at Dualfix kan rotere 360 grader?

  Og et spørgsmål til alle stolene – er de til at ånde i, eller bliver de alle lige varme?

  Noget vi slet ikke havde spekuleret over inden vi begyndte at studere hjemmesiden her var højden på stolen – altså hvor højt baby sidder. Og kan forstå at eks. Maxi Cosi Tobi er høj, men til gengæld ikke er rengørings venlig.
  Maxi Cosi 2Way Pearl, som også kan vende både frem og bagud, er den høj? Og hvor længe tror du der går før de nye test ligger klar?

  Håber ikke det var for mange spørgsmål, vi vil bare så gerne finde den HELT rigtige stol til vores prinsesse. Vi er selvfølgelig med på at vi skal “prøvekøre” et par stykker, men ønsker at være ordenligt “klædt på” til butiksbesøg.

  På forhånd mange tak
  venlig hilsen
  Tina

  1. Hej Tina,

   Dejligt med mange spørgsmål 🙂

   Siden du skrev dit indlæg er autostol testen kommet online og dualfix og 2way er blevet testet. Har du fået set nærmere på det og min beskrivelse af testen af dualfix?

   Dualfix er ikke god til de små børn, men da jeres datter er mere end 6 mdr. vil dualfix godt kunne bruges. Den kan jo vendes bagud og det skal i gøre det første stykke tid.

   Dualfix og 2way kan ikke sammenlignes med de andre stole, da det er bagudvendte stole (de kan også vendes fremad), men meningen er, at barnet i dem sidder bagudvendt i de første par år.

   Dualfix er ret høj i ryggen, men 2way er faktisk lidt højere og derfor vil jeg vurdere den til, at have lidt længere levetid end dualfix.

   I skal gøre op med jer selv om i vil have bagudvendt eller fremadvendt. De andre modeller du nævner er fremadvendte og derfor kan de ikke sammenlignes med dualfix og 2way (hvis i anvender dem bagud).

   Jeg vil ikke tænke over om en stol er høj eller ej. Barnet ser det den kan se og i takt med, at barnet bliver større – ja så kan det se mere og mere. I starten kan det også være meget voldsomt for et lille barn, at kunne se det hele når man køre, så en alm. højde autostol er skam hel fin.

   Mht de andre stole du nævner:

   Duo Plus må bruges uden TT og resultatet du ser i testen er uden TT. TT øger sikkerheden, men har du det ikke, er det bestemt ikke et problem.

   Safefix er også en god stol og er meget lig Duo Plus og bygger på mange af de samme tid. Så det er lidt, hvilken stol der sidder bedst i jeres bil.

   Den store forskel i prisen skyldes, at de nye autostole kan monteres begge veje – altså fremad og bagud – det får du ikke i de gamle modeller og derfor er prisen markant højere.

   Håber det var svar nok ellers spørger du bare igen.

   Mbh

 11. Hejsa

  Jeg har været i Ønskebørn idag for at prøve både Dualfixen og Cybex Sirona. Bassen er 10 mdr, vejer ca 9,5 kg og er ca 75 cm. Han prøvede begge og ekspedienten sagde, at begge hurtigt vil blive for små i forhold til længden/selehøjden. I Dualfixen skal selerne allerede sidde i højest mulige position og i Sironaen 2. Højeste. Kan det virkelig passe, at der er så lidt fleksibilitet i de 2 stole i forhold til højden? Giver jo ingen mening at lave en stol, der passer til en 4 årig på vægten men en 1 årig med længden?

  1. Hej Anja

   Jeg giver Kristian ret

   der er helt sikkert noget galt der. Ingen af de to autostole er så små at de er tæt på at være udvoksede i en alder af 1 år og 75 cm. Dualfix sele går op til 36 cm fra sædet i stolen – det samme som de andre Rømerstole til 18 kg så som Max-Fix

  1. Hej Tanja,

   Jeg fik desværre først fat i dem her i weekenden. Leveringstiden er pt. 8-10 uger – så der går desværre lang tid endnu 🙁

   Når leveringstiden er så lang, er vi helt henne omkring offentliggørelsen af den nye autostol test og så venter jeg med, at købe stolene hjem, da jeg helst ikke vil have dårlige stole.

   Så Køb den hellere ved Pramworld, som der normalt ikke er nogle problemer ved.

   Mvh

 12. Hej
  Vi har efter længere tids undersøgelse bestemt os for at denne autostol skal være vores næste fremfor sironaen. Jeg kan se du har opgivet en hjemmeside i England hvor prisen ik er væsentligt billigere end herhjemme tværtimod dyrere. Jeg har kigget på en anden engelsk side hvor jeg inkl, fragt skal betale ca 3300. Kender du noget til denne side og om den er troværdig nok at handle ved?
  http://www.pramworld.co.uk/car-seats-6?cat=34&p=2#.U0Kv0icaySM

  På forhånd tak
  Tanja

  1. Hej Tanja,

   Ja du kan sagtens købe hos dem .

   De ønsker desværre ikke, at være på min side og derfor har jeg dem ikke med. Så min prissammenligning kunne nok være bedre, men svært når så mange webshops ikke ønsker at være med.

   Ellers kan du snart købe den hos Autostol.dk for 3749kr (kan desværre ikke være med på de engelske priser, men tilgengæld snakker vi dansk 🙂 )

 13. heej

  hvor kan jeg finde oplysninger om denne stol passer i vores bil? vi har en Golf 5 fra 2005.

  mvh ida

 14. Hvornår bliver der foretaget tests af den her stol så man kan se hvor mange % den er god/dårlig herinde?

  1. Hej Rikke,

   Det er der kun to gange om året – maj og oktober – så du må desværre vente til maj før der kommer nye test resultater, hvor Dualfix gerne skulle være blandt de testede stole.

   Mvh

 15. Hej

  Det er Ønskebørn i Ikast.

  Nogen der ved, hvad proceduren er hvis man køber autostolen på tysk hjemmeside, og den så går i stykker. Skal man selv sende den tilbage, skal man selv betale fragtomkostning osv, eller hvordan foregår det?

  1. Hej Marie,

   Ved de fleste webshops skal man selv betale for returfragten. Det er dog ikke særlig tit, at en autostol skal sendes retur pga. fejl på stolen.

   Hvis stolen går i stykker under et uheld, skal i smide stolen ud og få en ny igennem forsikringen.

   Mvh

 16. Hej. jeg søger en autostol i stil med denne, vi har en 3-dørs bil, men er næsten sikker på den ikke har isofix da det ikke er en helt ny bil, og da autostolen også gerne skulle kunne monteres i andre biler nemt, ville det være rart hvis den kunne sættes fast bare med selen nogen gange også.
  så har i en autostol i stil med denne som kan bruges fra 0kg – 15kg ca. (eller mere) som kan monteres i en selebase evt. og uden basen også (bare med selen) ? 🙂
  håber det giver lidt mening, det er første barn så er ikke helt inde i alt det her autostol noget endnu. 😉 men håber på jeres hjælp! 🙂

  1. Hej Mie,

   Tillykke med det første barn 🙂

   Der findes ikke stole som denne, der kan monteres uden isofix – ihverfald ikke, hvis den skal kunne dreje?

   Der er denne nye stol fra Besafe https://autostol.dk/model/hts-besafe-izi-plus/ som har nogle af de samme egenskaber og kan bruges bagudvendt indtil 25 kg.

   Alternativt skal i se på en af de mange babystole https://autostol.dk/autostol-ca-0-15-mdr-eller-op-til-13-kg/ som både kan monteres med isofix og sele + de kan sidde i en base.

   Senere kan i så vælge at købe en n y bagudvendt stol når babystolen bliver for lille.

   Mvh

   1. Jeg har luge været ved Ønskebørn i dag, som har fået den hjem, og jeg skulle give 4200. Har endnu ikke købt den, for vil lige vente til, der måske er flere der har prøvet den. Men synes absolut den ser lækker ud..

    Hilsen Marie

    1. Hej Marie

     Må jeg spørge hvilken ønskebørn du har været i? For jeg har nemlig haft ringet til ønskebørn i Odense, som ingen anelse havde om hvornår de fik den hjem.

     Mvh Anne

     1. Hej Anne

      Det er Ønskebørn i Ikast.
      Er der nogen der ved, hvordan man er stillet, hvis man køber autostolen på en tysk hjemmeside. De er noget billigere end her hjemme.. ca 1000 kr billiger. Men tænker bare hvad man kan gøre, hvis autostolen går i stykker og den skal til at sendes til Tyskland osv….Der er det jo lidt nemmere at køre op til Ønskebørn med den…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.