Autostol.dk

Fra bloggen

Römer Evolva 1-2-3 Plus

Romer Evolva 1-2-3 plus Jet

Evolva 1-2-3 plus fra Römer, er en autostol, der vokser sammen med barnet. Römer Evolva 1-2-3 plus kan bruges af børn i alderen 9 måneder til 12 år, der er derfor tale om en stol der kan vokse sammen med barnet. Som forældre er dette selvfølgelig smart, da man slipper for at skulle ud og investere i flere forskellige autostole. Det er dog heller ikke alle børn der har behov for at bruge en autostol til de fylder 12 år.

Römer Evolva 1-2-3 plus er en opgradering af autostolen Römer Evolva 1-2-3, og byder på ekstra komfort og sikkerhed i forhold til den ældre version. Derudover anvender Römer Evolva 1-2-3 plus det smarte Click & Safe system, der ved hjælp af et ”klik”, fortæller dig hvornår selesystemet er indstillet rigtig. På den måde sikre du dig, at selen er indstillet rigtig til dit barn. Selen som er et af de vigtigste redskaber, til at holde barnet sikkert.

26 kommentarer

 1. Hej,

  Vi har en søn på 2 år og 4 måneder, som er en stor fyr. Jeg har netop opdaget, at han har rundet de 18 kg. og derfor jo er nødt til at skifte stol nu. Han er lige så stor som en 4-årig, men jeg antager, at hans alder ikke gør ham lige så stærk som en 4 årig og derfor ikke skal skifte til en 15-36 kg. stol…
  Men hvad skal vi så vælge? Vi har lige nu en izi combi som netop er vendt fremad og i vores anden bil har vi en Akta Graco Belogic, som jo er bagudvendt og går op til 25 kg.

  Men hvad skal vi mon bytte besafen ud med? Nu er han jo vendt om den bil og ret gammel efterhånden, så jeg tænker ikke det skal være en bagudvendt stol.

  På forhånd tak.
  /Maria

  1. Hej Maria,

   Det er en stor dreng – men der findes denne stol https://autostol.dk/model/britax-two-way-elite/ som kunne være relevant for jer. Her kan han sidde fremadvendt med 5 punktselen indtil han vejer 25 kg. I kan endda også vende den bagud, hvis i hellere vil det.

   Eller også den nye https://autostol.dk/model/romer-advansafix/ som har samme muligheder med 5 punktsele indtil 25 kg.

   Ingen af stolene er dog testet i den store autostol test.

   Mvh

  2. Hej Maria

   Så er jeg tilbage fra ferie

   2 år og 4 måneder så har han stadig rigtig god gavn af at sidde bagudvendt. Bagudvendt er stadig KLART at foretrække fremfor en fremadvendt.

   Jeg synes at du enten skal kontakte mig via email og/eller søge på din bil på sikkerautostol.dk som er mit helt eget website med masser af billeder af bagudvendte autostole i forskellige biler med fuld beskrivelse af hvad man skal være opmærksom på i netop den pågældende bil og den stol – også dem til 25 kg og meget lang anvendnibgstid inkl. Britax Two Way Elite.

 2. Vi har en søn (Novi) på 2 år og 3 måneder samt en datter (Karla) på 9 måneder. Karla vejer ca. 8,5 kg og er stadig i babyautostolen. Hun skal snart i en ny autostol og vi overvejer at give hende Novis autostol og han så får en ny stol. Han har en Römer King Plus, som vi er glade for. Vi overvejer denne til Novi, men ved ikke om det er det rigtige valg? Novi er en lang slank dreng på ca. 13 kg og 97 cm. Vi har en BMW 520d Touring, så der er ikke problemer med pladsen. Vi vil helst have en autostol uden Isofix, da vi ikke synes sædernes hældning passer sammen med Isofix. Hvad vil du anbefale? Tak.

  1. Hej Lene,

   For det første – husk lige at tjekke om stolen er godkendt til jeres BMW. Der er nemlig store problemer med de nye sæder i BMW,

   Lad endelig Karla sidde i babystolen 3-4 mdr. endnu. Hun lyder ikke så stor, så der burde være plads til hende.

   Det som er negativt ved Evolva er, at den ikke har været med i autostol testen og derfor er det lidt uvis, hvordan den klare sig. Men stolen er meget populær og mange forældre er glade for den. Så det eneste negative jeg har er, at den ikke er testet.

   Det mest optimale er, at lade Novi sidde i hans nuværende stol et par år endnu og så finde en anden til lillesøster når hun om nogle mdr. skal i ny stol.

   Mvh

   1. Hej Kristian.

    Tak for dit svar 🙂

    Vi kigger nu på Britax Multi-Tech II og Britax Hi-Way II i stedet for. Er der en af dem der opfylder vores krav og passer til vores BMW (den er fra 2008)? Min kæreste er 190 cm høj, har det noget betydning ift. de to stole?

    På forhånd tak.

    1. Hej,

     Ja forældrenes højde har stor betydning når der skal vælges bagudvendt autostol. Faktisk så har det en endnu større betydning ved valget af en fremadvendt stol pga. Fremkastet af barnet i en kollision – særligt den rene frontalkollision, nødopbremsninger med kollision osv.

     Det er aldrig morsomt eller behageligt kun at kunne holde en tur til den lokale købmand ud.

     Din bil har jeg desværre ingen erfaring med, så aner ikke hvordan de to stole fungerer i den sammen med en person på 190 cm

     Prøv at tjekke monteringsbilleder her sikkerautostol.dk

     Du har også mulighed for at arrangere et besøg til afprøvning for 250kr hos mig i Næstved. Jeg har begge modeller samt flere til samme vægtgrænse

     Mvh
     Lena

 3. Hej jeg skal købe autostol , og min datter er snart 10 mdr. Og vejer ca 10 kg
  Så hvilken vil du anbefale ? Har begrænset beløb og faldt for evolva 123 men den er jo ikke testet :/
  Ville rømer King plus være en god mulighed ? Og det skal også være uden isofix 🙂

  Håber du kan hjælpe 🙂
  Vh Signe

  1. Hej Signe,

   Nej det er den desværre ikke.

   Römer King er en god stol og kunne sagtens være et bud. Den er dog ikke helt billig.

   Hvad er dit budget – så kan jeg lige se lidt nærmere på det?

   Overvejer du ny eller brugt?

   Mvh

 4. Jeg har kun godt at sige om denne stol. Vores datter på snart 4 år, sidder perfekt i den. Hun vejer 14 kg, hvilket var grunden til, at vi valgte denne stol. Vi overvejer at købe en mere til vores datter på 1 år (som snart nærmer sig de 9 kg), men ærgrer os over, at den ikke er testet. Grunden til, jeg ikke giver 5 stjerner, er, at den er svært at tage ud og ind af bilen. Den er nok ikke sværere end andre sele stole, men vi sværger mest til ISOFIX.

 5. Hej, håber du kan hjælpe mig med et godt råd. Jeg har to piger, hvoraf den ældste som lige bliver 2 år bruger en Rømer king plus. Den lille er lige blevet 9 mdr, og jeg overvejer nu hvad der så skal ske når hun lige bliver lidt større. Tænker at det er lidt dobbelt at købe én til stol op til 18 kg, og at det ville være “smart” hvis jeg kunne købe en ny til den store i stedet. Men dem der så hedder 9 – 36 kg er de helt okay både i comfort og sikkerhed til en på godt 2 år og ca 13 kg?
  Vi skal bruge sele.
  Jeg er blevet anbefalet en britax evolva 123 plus?????
  Hvad er din mening om denne eller har du andre som du hellere ville anbefale
  Hvad med recaro young sport?

  1. Hej Britt,

   Der er desværre ingen af de to stole, som jeg vil anbefale. Evolva fordi den ikke er testet og Young Sport fordi den er testet dårlig.

   Det bedste du kan gøre for dit barn er, at købe en 9-18 kg. stole (bagudvendt har du overvejet det?), da der ikke er nogle stole i 9-36 kg. klassen uden mavepude, som faktisk er gode nok.

   Så en King Plus ville da være et oplagt valg til datteren på 9 mdr. når hun engang skal skifte (bare fordi hun bliver 9 mdr. skal i jo ikke flytte hende).

   Mvh

   1. Nej hun skal skam heller ikke flyttes lige nu, er også lille af sin alder, men det er jo nu der måske er lidt mere at spare….
    Du anbefaler King plus, hvad med Duo plus? Kan de ikke sidde længere tid i den, når den nu ikke har hovedstøtten? Men er det måske også en ulempe uden så meget støtte, men måske det ville være okay for hende på 2 år???
    Puha synes det er svært at finde rundt i!!!!

    Mvh Britt

    1. Hej Britt,

     Godt at høre – ville bare lige være sikker, da mange skifter for tidligt.

     Det er svært at sige om King eller Duo er bedst, da det kommer an på, hvordan dit barn er “bygget”. Har hun en lang overkrop kan det godt give problemer i en King Plus. Der er ingen forskel på dem sikkerhedsmæssigt og derfor kan i lige så godt købe Duo Plus, hvis datteren sidder bedre i den.

     Ja det er meget svært, at finde rundt i og man vil jo bare gerne det bedste for ens barn.

     Mvh

 6. Hej Kristian

  Vores datter på 20 mdr. og godt 15 kg er noget klemt i vores nuværende Römer-stole til 9-18 kg. Pga. Hendes alder vil jeg gerne have en stol med 5-punktsele, der kan bruges de næste par år.

  Funktionsmæssigt er jeg nok mest til Evolva 1-2-3 plus, selvom jeg helst ville have en stol til isofix men er det rigtigt forstået, at selen i den kun må bruges indtil 18 kg? I så fald er det måske bedre med Britax Elite som kan bruges indtil 25 kg?

  Har du nogen gode råd i denne situation?

  Mvh
  Louise

  1. Hej Louise,

   Ja i den alder skal hun have en ny stol med 5-punktsele og det er helt korrekt forstået med ovenstående stol.

   Så som du selv er inde på, er Elite et rigtig godt valg og vil passe til jeres behov – hvis den passer i bilen – så den synes jeg i skal se nærmere på.

   Mvh

 7. Hej igen. Tak for svar.

  Vi har heldigvis lidt tid at løbe på.

  Jeg tror vi ender med en 9-36 kg da vores datter ikke vejer ret meget, og jeg tvivler lidt på at hun når de 15 kg til den tid. (hun kan selvfølgelig nå at tage et ryk.)

  Vi skal skifte da vi venter en mere, og han/hun så skal bruge vores Sirona efter babystolen.

  Men det kan være vi bare skal vente at se 🙂

  Hvad er vigtigst at se efter i hhv str 9-36 og 15-36 kg?

  Mvh Pernille

  1. Hej Pernille,

   Så skal i gøre op med jer selv om i er til 5-punktsele eller mavepude.. Mavepuderne er de stole i 9-36 kg. klassen, der har klaret sig bedst, men er man ikke til det, så bør i se efter en med 5-punktsele.

   Jeg ville nok vælge en 9-18 kg. stol, men det er fordi jeg er mest til 5-punktselen og der er flere gode stole i 9-18 kg. klassen end i 9-36 kg. klassen.

   I 9-18 kg. klassen kan i få både Duo Plus, Pearl og Tobi.

   Mvh

 8. Er denne stol en af de bedre i gruppen 9-36 kg? Hvad er der af fordele og ulemper i forhold til diverse andre modeller? (den skal formentlig først bruges fra 3 års alderen)

  Mvh Pernille

  1. Hej Pernille,

   Den er ikke testet, så jeg ved ikke, hvor god den er i forhold til de andre modeller – desværre.

   Hvis den først skal bruges fra 3 års alderen, er det ikke den stol jeg vil vælge. For så skal barnet alligevel sidde fast med 3-punktsele og så kan i lige så godt vælge en 15-36 kg. stol.

   Mvh

 9. Vi er rigtigt glade for Britax Evolva 1 2 3 Plus til vores største dreng. Og det er han også!

  Det er en fed stol – man kan mærke kvaliteten!

  Let at afmontere og påmontere betrækket.

  Og rigtigt rart med klik-systemet, så vi ved, at selen er tilpas stram hver gang.

 10. Den er virkelig smart, fordi man kan bruge den i flere år, vi købte den her, da vi skulle ha et barn mere .

  Et stort minus er den fylder rigtig meget i bredden, især hvis man skal ha 2 mindre autostole ved siden af også, og når bedste forældrene skal montere lige netop denne autostol, syns de den er svær, vi tager den aldrig ud selv, kun når de skal kører med andre.

  Vores dreng sidder godt i den og den virker stabil lige som de andre vi har haft.

  Jeg vil nok heller anbefale en 9-18 stol og så en 15-36 kg autostol. hvis man har pladsen i bilen, men som sagt sikkerheden er jeg helt sikker på, at den er i top. så hvis man kan leve med, at den er lidt svær at montere med selen, og at den fylder, så kan den klart bruges 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.