Autostol.dk

Fra bloggen

Römer Evolva 1-2-3 SL SICT

evolva_1-2-3_sl_sict

Britax Römer Evolva 1-2-3 SL SICT er en autostol for børn i alderen 9 måneder til 12år. (9-36kg). Evolva 1-2-3 SL SICT giver optimal sikkerhed for dit barn, samtidig med god komfort og nem montering.

Evolva 1-2-3 SL SICT kan enten monteres med Isofix eller bilens 3-puntkssele – anvendes isofix skal du også bruge 3-punktselen. Hvilket gør det muligt at montere autostolen i de fleste biler. Det er enkelt at montere autostolen og med en vægt på kun 8,6 kg, er det nemt at flytte autostolen mellem forskellige biler.

Evolva 1-2-3 SL SICT vokser i takt med dit barn. Først og fremmest kan hovedstøtten justeres, så sikkerheden forbliver optimal. Frem til barnet vejer 18kg, bruges der er en integreret 5-punktssele. Fra 18-36 kg bruges bilens 3-puntkssele til at sætte barnet fast med. Det er nemt at skifte fra den integrerede 5-puntkssele og til at bruge bilens 3-punktssele.

Evolva 1-2-3 SL SICT tilbyder god sikkerhed for dit barn. SICT-teknologien sikrer den bedst mulige beskyttelse i tilfælde af sidekollision. SICT-teknologien er også lavet sådan at det justeres og tilpasses på den side af autostolen der er tættest på døren, og på den måde ikke kommer til at genere de andre passagerer i bilen.

Autostolen er udstyret med CLICK & SAFE selesystem. Det fungere ved at der kommer et klik når du har strammet selen korrekt. På den måde behøver du ikke at bekymre dig om, hvornår du har strammet selen nok.

Skulderstropperne er polstret og giver dermed god komfort, samt undgår at genere barnet under køreturen. Slutteligt kan betrækket nemt tages af, uden at fjerne selen, hvis du ønsker at vaske det.

ADAC test resultat for Römer Evolva 1-2-3 SL SICT

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
58 ★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

11 kommentarer

 1. Kære Kristian.
  Bedste side med vejledning til autostole – tusind tak.
  Jeg søger råd til en autostol til 15kg, 92cm og er lige fyldt 3år. Jeg vil gerne at det skal være en autostol der kan bruges indtil 36kg?
  Men er lidt nevøs for allerede at benytte bilens alm. 3 punktssele, hvorfor mit næste spørgsmål.
  Er en autostol fra 9-36kg ligeså sikker når den indstilles fra 15-36kg som de autostole der laves specifikt til 15-36kg.
  Jeg er selvfølgelig klar over, at det afhænger af den invididuelle stol. Men hvis du nu skulle sammenligne de to du vil anbefale?

  På forhånd tusind tak
  Mvh. Sine

 2. Hej Kristian

  Er faktisk lidt i tvivl om RÖMER EVOLVA 1-2-3 SL SICT kan monteres bagudvendt?
  Vh
  Henrik.

 3. Hej Kristian

  Jeg har en dreng på knap 3, som lige nu sidder bagudvendt, men han er begyndt at brokke sig over at sidde bagudvendt, når storesøster sidder forudvendt og han har heller ikke super god plads længere.
  Han har desuden en meget lang overkrop og er ved at vokse ud af den han sidder i nu.
  Han kan jo ikke sidde i den næste str endnu, men vi tænker at købe en, som så kan ændres og bruges indtil han ikke længere skal sidde i en stol.
  Vi har en rømer sict kidfix II med isofix til den store og er super glade for den.

  Men jeg bryder mig ikke om at sikkerheden på denne kun har 3 stjerner. Er der andre, hvor man kan bruge den indtil 36kg med isofix, som er bedre end denne? Eller er de bare ikke så sikre, når de er 9-36 kg?

  På forhånd tak 🙂

  Maja

 4. Hej Kristian,
  Vores datter er 15 mdr og vej 12-13 kg. Vi vil gerne finde en virkelig sikker autostol, som kan bruges kun med sikkerhedssele. Prisen er max 2.500,- vi har ikke selv bil, men den skal bruges i taxaer og bedsteforældrenes bil, derfor undgår vi isofix.
  Tak for din side og din hjælp, jeg synes det er lidt en jungle at finde den rigtige stol!
  Mvh.
  Marie-Louise

 5. Hej Kristian
  Vi har købt en Evolva 1-2-3 SL SICT, som vi skal bruge til vores børnebørn. De er så små, at de skal fastgøres i 5.punkt selen, og da vi har isofix i bilen, burde det jo være lige til. MEN vi er i tvivl om, hvorvidt vi alligevel også skal fastgøre stolen med bilens sele, da det faktisk lidt fremgår sådan af vejllednimgen ??????
  Håber du kan hjælpe os med et svar.

  1. Hej Henriette,

   Ved isofix skal du også bruge bilens 3-punktsele. Men du kan også vælge, at bruge 3-punktselen alene.

   Det er lidt underligt ved denne stol og meget anderledes end de andre stole fra Römer, hvis man typisk ikke må bruge 3-punktselen sammen med isofix.

   Mvh

   1. Hej Kristian
    Tak for svar. Vi har købt den, monteret den med både isofix og bilens sele, og er super glade for den. Synes det er en meget fleksibel stol, og nem at indstille til forskellige børn, som vi har behov for til børnebørn på 10 mdr, 13 mdr og 2.5 år ? Vi købte den i BabyOne i Flensborg til 1390,- og havde ydeligere en med hjem til det ældste barnebarn, som trængte til ny i deres bil. Altså: vi er super tilfredse med den/dem.

 6. Hej vi overvejer denne stol og har isofix i bilen, dog vil jeg spørge til installering ude. Isofix når man skal bruge den 15-35 kg. Spændes 3.punkts sele så blot på stol over barnet og så holder det også stolen på plads?

  1. Hej Susanne,

   Ja det gør den. Sådan er det med alle 15-36 kg. stole.

   Her holdes barnet OG autostolen fast med bilens alm. 3-punktsele. Og det kan den sagtens og det er også sådan de testes, så det er sikkert :O)

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.