Autostol.dk

Fra bloggen

Römer First Class Plus

Römer First Class Plus jet

Römer First Class Plus er både en bagudvendt, men også en fremadvendt autostol. På den måde kan dit barn få gavn af autostolen i længere tid, og den giver den optimale beskyttelse. Fra barnets fødsel og indtil det vejer 13 kg, kan autostolen bruges, som bagudvendt autostol. Herefter kan autostolen bruges, som fremadvendt autostol indtil barnet vejer ca. 18 kg. På denne måde får du 2 stole i en, og slipper for at skulle ud og investere i flere dyre autostole.

Autostolen kan indstilles i 5 forskellige sidepositioner således, at dit barn får den optimale komfort, der er vigtig på længere ture. Stolen er desværre svær at monter korrekt og flere oplever, at den sidder lidt løs efter montering med 3-punktsele. Du skal således være meget omhyggelig med, at spændende stolen fast.

Den nye model er ikke længere godkendt til montering i hofteselen.

17 kommentarer

 1. Hej.
  Vil du anbefalde denne stol?
  Vi har ikke isofix i bilen.
  Men ønsker hun stadig skal være bag udvendt så længe som mulgt.
  Sikker hed ok?
  Hun er 8 mdr.
  Hilsen sabrina

 2. Hej!
  Jeg overvejer at købe denne autostol til min datter, da hun allerede vejer over 9 kg og er lang, men kun er 6 måneder gammel. Jeg har en VW UP og vil derfor høre, om den må monteres på forsædet bagudvendt???
  Mvh. Janne

 3. Hej Kristian

  Kan man også bruge denne stol bagudvendt selvom barnet vejer mere end 13 kg ??

  1. Nej, det er den ikke godkendt til. Stolen er ikke konstrueret til det og monteringen af den er som en babystol. Så det er bestemt et nej. Den skal vendes senest ved 13 kg.

   Prøv at kigge ind på mit eget site Sikkerautostol.dk. der vil du tydeligt kunne se forskellen i monteringen af denne her og de andre som kan anvendes til 18 og 25 kg. der er stor forskel. De har støtteben bagtil og to ekstra seler til bunden af bilen.

 4. Hej Kristian

  Vi skal have autostol til vores datter på knap 1 år. (12 kg, 78 cm)
  Af Römer Duo Plus og denne, First class plus, hvilken vil du så anbefale?
  Vores bil har ikke isofix og jeg har set, du anbefaler Duo Plus fremfor Römer King, da nogle børn “vokser ind i” skulderpolstringen, så den havde jeg egentlig bestemt mig for. Men så ser jeg denne…
  Er hvile/sovepositionen lige langt nede i Duo Plus og First Class?

  På forhånd tak
  Ingrid

 5. hmm har lige købt denne hjem fra amazon og den må ikke mere siden i maveselen men hvad gør man så når man har 4 børn og der mave sele bag i har ikke lige råd til af gå ud og købe en ny bil har 4 børn på 5 månder som hovde er oppe over babyautostolen er 9 kg og kan side selv. en på knap 3 en på 4 og en på 5 som alle sider i selepude med ryglæn

  1. Hej Kristina,

   Mange tak for den information – det var jeg simpelthen ikke klar over.

   Ja det er ikke nemt med så mange børn og autostole her til. Jeg ved faktisk ikke om det er lovligt, at få eftermonteret 3-punktssele i bilen, men det kunne være en mulighed, hvis det er lovligt.

   Ellers er der jo en regel om, at er der 3 eller mere børn i bilen, behøver børnene over 3 år ikke sidde i autostol – det er ikke den bedste løsning og kan være et farligt valg, men kan være nødvendige i nogle situationer.

   Der findes nemlig ingen (jeg kender ihvertfald ingen) stole som lovligt kan monteres i hofteselen. Så jeg vil klart undersøge muligheden for efter montering af seler.

   Mvh

 6. Hej Kristian. Vi overvejer at købe denne til vores datter på 6 måneder. Hun er lang og vejer tæt på de 10 kilo, så hun er blevet for stor til baby autostolen:-) Denne model tiltaler os, da den både kan bruges bagudvendt og forudvendt. Men…. Og her kommer mit spørgsmål – den er endnu ikke testet. Skal vi derfor være bekymrede?
  Mvh Louise

  1. Hej Louise,

   Ja denne her er en rigtig god løsning eller også en af de mange andre bagudvendte autostole https://autostol.dk/oversigt-bagudvendte-autostole/

   De fleste bagudvendte autostole er ikke blevet testet, da de i den nuværende test altid scorer dårligt, da der ikke tages hensyn til, at de er bagudvendt.

   En bagudvendt stol er langt sikre end en fremadvendt stol og derfor vil jeg ikke være bekymret ved at købe den. Der er også Römers nyeste bagudvendte stol, der kan bruges helt op til 6 års alderen: https://autostol.dk/model/britax-max-way-2/

   Mvh

 7. Min søn på 6 mdr og 9 1/2 kg er for tung at bære med autostol så denne er helt perfekt. Ville dog ikke lægge en nyfødt i den men ville sige fra 4 mdr og opefter. Men den er perfekt til os og så kunne den sikkert indstilles på midtersædet ville hele familien er vilde med for nu kan alle sidde ved siden af lillebror.
  Kan varmt anbefale denne stol. Og fik den for 1600 i babysam på tilbud 🙂

 8. Vi har en Britax First Class Plus til den mindste, og det er en rigtigt god stol.

  Kvalitet hele vejen igennem – både når man skal stramme selen, når man skal række armen bagud fra førersædet for at vippe stolen over i soveposition fordi knægten har taget sig en skraber – og når betrækket skal af og på igen efter vask.

  Det er en stol, som bare er bygget færdig.

 9. Denne stol er intet mindre end fantastisk.
  MIne to har været ret lange og er meget hurtigt vokset ud af babyautostolen. Herefter er de så fortsat i denne stol, som har været bagudmonteret.
  Stolen kan lægges ret langt ned i soveposition, hvilket også er bedre end at sidde oprettet, når de stadig kun er ca 3-6 mdr. som mine var da de flyttede over i denne stol. Af samme årsag ligger et sovende barn også rigtig godt i den i soveposition – også som 2-3 årige.
  Der er desuden god støtte, så barnet sidder godt placeret i den.
  Stolen er nem at montere både bagudvendt og fremadvendt. Selen er nem at stramme ind, selvom barnet har flyverdragt/tyk vinterjakke på.
  Min yngste på 2 år sidder stadig i stolen, og sidder fremadvendt nu. Det er desuden superdejligt med en stol, der kan bruges helt fra starten og frem til den tid, hvor de skal sidde i en stol i bilens sele.

 10. Jeg købte denne stol til min søn, i babysam.
  Han var for bred til babyautostolen, og da jeg gerne ville have en der stadig kunne bagudvendes var denne et godt bud.

  Her er nu 16 måneder, vejer 14 kg og bruger den derfor fremad rettet. Han sidder rigtig godt i den. Den kan lægges nok ned til at han kan sove i den, og sidde højt nok til at han kan følge med i det hele.

  Desuden er selesystemet også rigtig smart.

  Alt i alt en rigtig god autostol til pengene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.