Autostol.dk

Fra bloggen

Römer Kidfix II XP SICT

Römer Kidfix II XP SICT er en stol for børn i gruppe 2 og 3:

 • Børn i alderen 4-12 år
 • Eller børn der vejer 15-36kg.

Autostolen har nogle af de nyeste teknologier:

 • XP-Pad teknologi
 • SICT beskyttelse.

Römer Kidfix II XP SICT har fået et rigtig fint resultat i autostol testen og ligger med helt i front med en samlet score på 74%.

XP-PAD går ud på, at det er bilens sele, der bruges til at spænde barnet fast i stolen. Det gøres ved, at du sætter bilselen gennem det, der ligner en sele på billedet, og ellers sætter selen i som normalt. Systemet sørger for yderligere sikkerhed ved frontale sammenstød, og sikrer samtidig at barnet har bedre mulighed for at bevæge sig i stolen.

SICT beskyttelse er øget beskyttelse mod sidekollision. I denne stol er systemet opgraderet, så det det kan tages af i den ene side. Det behøver nemlig kun at være i den side, der er tættest på vinduet, og ved at tage det af i den anden side, giver det bedre komfort til de andre passagerer i bilen, der sidder ved siden af stolen.

Autostolen er også nem at montere og kan bruges i alle biler. Den kan enten monteres med sikkerhedsselen fra bilen eller ved hjælp af Isofix.

Det gode ved denne her autostol er også, at du hurtigt og nemt kan hæve nakkestøtten i takt med at dit barn vokser. Der er også et V-formet ryglæn, der tilpasser sig, når dit barn vokser.

ADAC test resultat for Römer Kidfix II XP SICT

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
74 ★★★★ ★★★★ ★★★ ★★★★★ ★★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

25 kommentarer

 1. Kan denne ændres til hvileposition også? Da vi også køre på ferie i bilen, kan ikke rigtigt læse mig frem til det?

 2. Hej Kristian

  Vores datter på knap 3 1/2 år, 17 kg og 105 cm skal skifte autostol, og den næste stol vil jo være en i 15-36 kg klassen. Ud fra din guide kigger vi på enten rodifix’en eller denne RÖMER KIDFIX II XP SICT. Kidfix’en scorer jo en anelse højere i test og har nogle ekstra sikkerhedsfeatures. Hvor stor betydning har disse ekstra sikkerhedsfeatures i Kidfix’en i fht Rodifix’en. Den bedre hvileposition i Rodifix’en synes jeg umiddelbart også vægter højt. Er meget i tvivl om, hvilken af de to stole vi skal vælge. Håber, du kan komme med et godt indspark 🙂

  Mvh Ida

 3. Hej. Hvad er forskellen mellem Rømer kidfix XP og Rømer kidfix 2 XP? Og hvilken er bedst at købe? mvh Rikke

  1. Hej Rikke,

   Kidfix 2 XP har fået et 4-punkt, som sidder mellem benene på børnene. Lidt som du kender det fra den mindre stol. Det skulle gøre, at selen sidder bedre over hoften.

   Ser du på test resultatet er der ikke den store forskel. Hvis det var mig – og mit barn forstår, at det skal sidde korrekt – så ville jeg vælge den alm XP og spare de 700 kr.

   Mvh

 4. Hej

  Vi hælder mellem Römer Kidfix II XP SICT og en Cybex M-fix med isofix.

  Hvilken vil du fremhæve frem for den anden?

  Umiddelbart kan jeg godt lide at puden på maven ved Cybex kan bruges frem til 18 kg og da vores datter er 4 år og vejer lige omkring 16 kg så kan den bruges lidt endnu.

  Hvilken vil du anbefale? Også hvis du ser bort fra mavepuden, som hun vokser fra før eller siden.

  1. Hej Lene,

   Der er ikke den store forskel på de to stole. Så det er mere, hvilken der sidder best i jeres bil og giver den bedste hvileposition for jeres datter – det er her den store forskel er på 15-36 kg stolene.

   Mvh

 5. Hej.

  Jeg er i tvivl om jeg skal vælge denne eller Maxi Cosi Rodfix stolen til min datter på 5 år.
  Vedsø hvilken af stolene der fylder mest i bilen i forhold til sædet foran? Synes allerede min datter i den mindre autostol-model har haft svært ved at få plads til benene.

  Ifølge Maxi Cosis hjemmeside er der ikke nogen klar konklusion medRodfix stolen passer i vores Skoda Fabia Combi. Hvad skal jeg konkludere ud fra det?

  Håber du kan hjælpe ?

  1. Hej Mea,

   De har sikkert bare ikke haft bilen inde til test. Det havde de heller ikke med vores Octavia og her står Rodifix helt perfekt.

   De fylder nok ca det samme i stolen, men det er rigtigt, at der ikke er meget plads i bilerne, hvis personerne foran vil sidde godt. Det er lidt, at man må vælge – enten sidder ungerne godt og sikkert – eller også sidder personen foran godt. Herhjemme har vi også en mindre bil og når vi er afsted i den, så sidder passageren bestemt ikke godt (knæ helt oppe af instrumentbrættet), men det er prisen for, at ungerne sidder godt og sikkert.

   Mvh

 6. Hej Kristian.

  Jeg har kigget på denne stol og så Rodifix som jeg kan se at du anbefaler flere steder. Ved du hvor stor en betydning den der XPpad har? Og er det en ekstra sele eller hvad er det? Det er lidt svært at se på billedet?
  Mvh Camilla

  1. Hej Camilla,

   I følge autostol testen er den på niveau med rodifix.

   Kidfix 2 XP har rømer xp-pad som er en ting man sætter selen igennem og så har den også deres nye 4-punkt, så selen bliver holdt nede over barnets lår. Så det er ikke en ekstra sele, men mere noget ekstra sikkerhed – der dog ikke giver det store udslag i autostol testen.

   Mvh

 7. Hej,

  vi er ved at investere i to nye autostole til vores piger. I den forbindelse overvejer vi Römer Kidfix XP Sict, men er lidt i tvivl om det er en dårlig løsning i forhold til Römer Kidfix II XP Sict Som vi kan se er eneste forskel Secureguard. Kidfix er jo testet i 2013, mens kidfix II er testet i 2016 under nye test retningslinjer.

  I forhold til økonomi har vi fundet kidfix til 1.639,- , mens kidfix II koster 2.149.

  Tankerne har også været inde over Cybex solution M-fix, men vi har læst os til at der ikke er så gode soveindstillinger, hvilket er krævet til vores 2 årlige bilferier til Sydeuropa.

  Hvad ville du anbefale / hvad er dine tanker omkring vores forestående køb?

  Mvh

  Michael

 8. hej,
  vi står og skal bruge autostol nr 3 i en ældre volvo V40, og da de to små sidder bagudvendt i isofix er den eneste ledige plads med plads til en stol til den store forsædet uden isofix
  Er der er af römer kidfix-modellerne, som kan selemonteres på forsædet af en volvo V40?
  Når jeg ser på oversigten over, hvilke biler, de kan være i, ser det ikke sådan ud, men jeg ved ikke, om det er pga airbag’en?

 9. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvorfor det kun er vægt man bruger som inddeling mellem stolene, hvorfor ikke højden?

  1. Hej Carsten,

   Det er lidt forskelligt, hvad man bruger.

   De nye isize regler bruger højde og alder.

   Babystolen bruger vægt og alder.

   Toddler (9-18kg) bruger alder, vægt og højde.

   Selepude (m/u ryg) bruger vægt og højde.

   Så der bliver brugte lidt forskelligt. Men i 15-36kg klassen er der vigtigt at barnet vejer over 15 kg pga bilens sele.

   Men sig til, hvis du vil have uddybet en vægtklasse.

   Mvh

 10. Hej,

  Når man læser tests er der umiddelbart ikke de store forskelle på Römer Kidfix II XP SICT, Römer Kidfix SL SICT og Cybex Solution m-fix. Dog får Kidfix XP lidt dårlig anmeldelse for siddekomforten. Nogle erfaringer/kommentarer?

  Mvh Frank

  1. Hej Frank,

   Nej der er ikke den store forskel på dem. Der hvor jeg ser den største forskel er i hvilepositionen.

   Ved cybex vipper hovedet tilbage og ved Römers er der ikke det store.

   Jeg vil hellere se på Rodifix, da den har en god hvileposition indbygget i sædet.

   Mvh

   1. Tak for svar. Vi har købt en Kidfix II XP SICT. Havde ellers set mig lun på Cybex, men den kunne ikke sidde på forsædet at vores Passat (en mulighed vi gerne ville have), da sikkerhedsselelåsen (eller hvad den hedder, der hvor man stikker sikkerhedsselen ind) sidder for højt. Jeg kunne heller ikke rigtig forligs med den umiddelbare oplevede stabilitet i SL systemet, selvom tests siger at det er fint.

    Indtil videre er vi ok tilfreds med den. Vi har ikke kørt langt endnu, så jeg kan ikke udtale mig om siddekomforten, og XP “puden” kræver lidt ekstra fumlen, men det går nok.

    Mvh Frank

 11. Hej Kristian 🙂
  Vil også høre hvad forskellen er mellem Römer kidfix XP SICT og Römer kidfix SL SICT.

  Mvh Anna

 12. Hej

  Vi har nu været ude at kigge på en autostol til vores søn på næsten 4 år og 17,6 kg. Vi er umiddelbart mest til en Rømer eller BeSafe af dem vi så. Så vi vil lige hør, om du kan hjælpe os.

  Hvad kan du bedst anbefale af disse to autostole og hvorfor? Eller er det sikkerhedsmæssigt ligemeget hvilken af disse to vi vælger?
  https://autostol.dk/model/romer-kidfix-ii-xp-sict/
  https://autostol.dk/model/hts-besafe-izi-up-x3-isofix/

  Samtidig vil vi gerne høre, hvord stor forskellen er på disse tre modeller i forhold til sikkerhed? De scorer jo næsten de samme i test, men der er stor forskel på prisen..
  https://autostol.dk/model/romer-kidfix-sl/
  https://autostol.dk/model/romer-kidfix-2-xp/
  https://autostol.dk/model/romer-kidfix-sl-sict/

  På forhånd tak for hjælpen..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.