Autostol.dk

Fra bloggen

Römer Kidfix SL SICT

KidFix SL SICT er en autostol der både har høj sikkerhed og god komfort for barnet, samt de passager der sidder ved siden af autostolen. Det er en autostol for børn op til 36 kg – ca. 4-12 år gamle.

SICT-teknologien sikrer god beskyttelse mod sidekollisioner. Det fungerer ved bløde, forede sideklapper der reducerer energien i tilfælde af en sidekollision. SICT-teknologien er samtidig justerbar, så den kan tages af i den side der vender mod andre passager, og på den måde kun er i brug i den side der vender mod vinduet.

Isofix -montering af autostolen er enkel og Soft-Latch systemet sikrer korrekt montering af Isofix i bilen. Ryglænet på autostolen tilpasser sig ryglænet i bilen, hvilket gør det muligt at montere autostolen i de fleste biler. Det er også muligt kun at montere stolen med bilens 3-punktssele – det er dog ikke lige så sikkert som Isofix, da stolen ikke sidder lige så godt fast i bilen.

Ryglænet er V-formet der tilpasser sig når barnet vokser, og sikrer derfor høj komfort. Samtidig er hovedstøtten højdejusterbar, så barnet kan få den bedst mulige sovestilling, og det sikrer også den bedste sikkerhed.

I 2015 fik KidFix SL SICT et meget højt testresultat på 74 % i autostoltesten. Det svarer til 4 ud af 5 stjerner og viser at det er en sikker autostol.

Som det er kendt for andre stole for aldersgruppen, spændes barnet fast med bilens 3-punktssele, der giver god sikkerhed for barnet. KidFix SL SICT sikrer også korrekt seleføring af 3-punktsselen hen over barnets bækken og skuldre.

ADAC test resultat for Römer Kidfix SL SICT

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
74 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

7 kommentarer

 1. Hej,
  Må man sætte stolen på forsædet? Har ikke kunne finde info nogle steder.
  Har naturligvis slået alle airbags fra.
  mvh

 2. Hej Kristian
  Vi har kigget på en Britax Rømer kidfix SL SICT til vores Honda Civic Tourer fra 2016. Når jeg slår den op i Rømers Fit Finder skriver de at den passer men samtidig skriver de “ingen SICT” betyder det at jeg skal afmontere SICT delen? For så kan jeg vel lige så godt købe en uden, fx kidfix II XP, kidfix XP eller kidfix SL? Hvilken vil du anbefale?
  Mvh Trine og Stig

 3. Hej Kristian
  Vores datter er på vej ud af sin 9-18 kgs autostol. Jeg har på baggrund af anmeldelser og muligheden for at tage sidebeskyttelsen af i den ene side set mig lun på denne kidfix SL SICT.
  Vi har to biler – en ford focus stationcar fra 2006 og en chevrolet kalos fra 2007. I deres “fit finder” har jeg svært ved at finde præcis de biltyper, så det er svært at gennemskue, om stolen i det hele taget passer i vores biler. Hvad gør man så?
  Hvis det skulle vise sig, at denne stol ikke passer, kan det alternativt blive aktuelt med enten en cybex solution m-fix eller maxicosi rodifix. Har disse stole ligeledes mulighed for at fjerne sidekollisionsbeskyttelsen?
  Vil du anbefale én af de tre nævnte modeller frem for en anden?

  Mvh Susan

  1. Hej Susanne,

   Hvis du ikke præcis kan finde jeres bil, er det tit fordi, der ikke er sket ændringer på sæderne og så vil stolene passe, hvis en ældre model viser, at stolene passer i bilen.

   M-fix har muligheden. På rodifix er der slet ikke sidekollisionsbeskyttelse, der kan tages af. Den er designet før det kom på “mode”, at sætte dem på.

   Altså jeg er mest til Rodifix (derfor vi selv har den), da den har god komfort, god hvilepostion og høj sikkerhed.

   Mvh.

 4. Det var umiddelbart også sådan jeg forstod det, men jeg blev lidt forvirret af, at tallene var røde.

  1000 tak for svar :o)

 5. Hej Kristian :o)
  Jeg skal bruge en ny autostol. Jeg tænker at valget står mellem disse tre Römer, Kidfix, Kidfix SL SICT, og Kidfix XP SICT. Hvad jeg umiddelbart har læst mig frem til, er der ikke den store forskel, hvilket du også skriver et sted. Jeg hælder mest til SL’en da man kan fjerne beskyttelsen i den ene side, hvilket man også kan i XP,en, men der er siddekomforten ikke er så god (XP), læser jeg på FDM.

  Det er en smule svært hvilken jeg skal vælge.
  Jeg har prøvet at tjekke hvordan SL’en passer i vores bil, Chevrolet nubira fra ’08,
  men jeg bliver lidt tabt, der hvor man tjekker biltype og de numre der står efterfølgende, hvad betyder de??
  Den passer ikke i min bil?

  Håber at du kan hjælpe mig..

  KIDFIX SL SICT – http://www.fdm.dk/filer/Romer-Kidfix-SL-SICT-typeliste.pdf

  Venlig hilsen Nickie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.