Autostol.dk

Fra bloggen

Römer Kidfix XP SICT

KidFix XP SICT fra Römer er en autostol med fokus på sikkerhed. Autostolen er for børn i alderen 4-12 år eller børn der vejer op til 36 kg.

Først og fremmest øger XP-PAD teknologien sikkerheden ved frontkollision, ved at lede kollisionskræfterne væk fra nakken og giver derfor optimal beskyttelse for hoved og nakke.

Men der er ikke kun fokus på frontkollisionsbeskyttelse – SICT teknologien beskytter mod sidekollisioner. Autostolen er nemlig udstyret med bløde forede sideklapper, der beskytter mod sidekollision, men uden at genere de andre passagerer på bagsædet. Det er nemlig muligt at justere sideklapperne, så de giver plads til passagerer ved siden af autostolen og dermed nøjes med at beskytte i den side der er hen mod vinduet.

Autostolen er meget fleksibel og kan monteres i de fleste biler, da der både er mulighed for Isofix montering eller montering med bilens sikkerhedssele. Rygstøtten på autostolen tilpasser sig bilens ryglæn ved montering, og gør autostolen ideel for de fleste biler. Barnet bliver også spændt fast med bilens 3-punktssikkerhedssele, som sikrer god beskyttelse for barnet.

KidFix XP SICT har i 2013 opnået et højt testresultat på 76 % i autostoltesten, hvor den blandt andet fik 5 ud af 5 stjerner for sikkerhed.

KidFix XP SICT er en meget komfortabel autostol. Hovedstøtten er designet til at give en god sovestilling og kan samtidig justeres til det voksende barn. Ryglænet er V-formet, der tilpasser sig barnets udvikling og sikrer at autostolen er behagelig for barnet at sidde i.

ADAC test resultat for Römer Kidfix XP SICT

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
76 ★★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

57 kommentarer

 1. Hej Kristian,

  Vi har denne autostol og oplever problemer med selen, når den skal gennem oppe ved hovedgærdet. Se problemet i denne video. Det er nøjagtig det vi oplever.
  Har du nogen gode råd og kan vi tage selen “udenom” og bevarer sikkerheden? Og er det et problem du har hørt om?
  Vi har en kia ceed SW 2013.
  https://youtube.be/s5ejf2_wb_Q

  På forhånd tak
  Hilsen
  Lene

 2. Hejsa

  Jeg har en søn på 7 år som nu er over 135 cm. Han kan således ikke sidde med skuldrene i sin nuværede stol længere. Jeg ønsker fortsat at have den ekstra beskyttelse i bilen, og vi kører ligeledes jævnligt i Tyskland hvor lovkrav er op til 150 cm. Jeg har ledt med lys og lygte efter en stol som kan justeres i ryggen op til 150 cm. Specifikation om højdejustering er dog ikke oplyst på nogen hjemmesider. Hvilke stole kan justeres til denne højde? Mvh Helle

  1. Hej Helle,

   Det har jeg desværre ikke et overblik over, da jeg mest koncentrere mig om de danske regler.

   Men måske du skal se lidt på de lande, hvor kravet er 150 cm. Men det er de samme stole, der sælges i hele Europa, så der burde være plads i nogle af modellerne.

   Hvilken model har i nu?

   Mvh

 3. Hej 

  Jeg har fundet denne fantastisk side og har gennemlæst alle kommentarerne, men de fleste tilbagemeldinger er en del år gamle. Jeg bliver derfor i tvivl, om der er nye anbefalinger, som jeg ikke er opmærksom på.

  Vi skal finde en ny autostol til vores datter i 15-36 kg. Klassen. Vores kriterier er SIKKERHED, den skal være med isofix, at det ikke er nemt for hende at tage selen af (har læst at en X-Pad kan hjælpe i den forbindelse, men er egentlig ikke helt sikker på, hvad det er) og at hun kan sove i stolen.

  Håber du har tid og mulighed for at hjælpe – hvilken autostol vil du vælge?

  På forhånd mange tak!

  Hilsner
  Camilla

  1. Hej Camilla,

   Det er korrekt, at x-pad kan hjælpe lidt, men den er mere for, at uddele energien ved en kollision. Der er også SecureGuard fra Römer, der giver et ekstra punkt på stolen og den er lidt mere med til, at gøre det svære, at komme ud af stolen.

   Men en 15-36 kg kræver stadig, at barnet sidder pænt, da de hurtig kan sidde meget forkert.

   En anden stol er fx. Maxi Cosi Rodifix AP som har god hvileposition.

   Mvh

 4. Hej Kristian,

  ville egentlig bare se på en stol til bedsteforældre bilen (som er uden isofix), men kan jo godt se på vægtklassen at det uanset lige om snart er tid til at skifte.

  Vi har pt en Römer dualisme som vi er super glade for! Pg kommer så meget til at savne dreje funktionen. Mener den er godkendt til 18 kg og vores datter ligger på lige knapt 15 kg og 96 i højde.

  Men nu så jeg lige en video og blev så nervøs for om den måske er for lille?? Vores datters hoved falder ind imellem forover når hun sover i stolen. Hvis vi får bremset lidt hårdt, men også “uprovokeret”. Betyder det den er for lille, mon?

  Der er fortsat noget at give af i højden.

  Har nu kigget lidt her på siden på bl.a.
  – Kiddy Cruisefix Pro, men det ser ikke ud til den kan lægges ned i nogen som helst grad?
  – Maxi Cost Rodifix, kan den blive bred nok til at følge med til de 12 år? Og hvor meget kan den lægges ned/vippes?
  – Römer SL/XP/sict + II sict modeller, hvad er helt præcist forskellen? Og er de lige behagelige/funktionelle og ikke mindst sikre? Kan nogen af dem lægges ned/vippes?

  Vi leder efter en stol med høj sikkerhed, høj komfort, ingen kemi, må gerne kunne lægges ned eller vippes, både isofix og sele montering.
  Og hvad med de der 5-punkt seler? Kan godt se de er ufede når man er 10, men er et barn på 3-3,5 stor nok til en almindelig 3-punkt sele er 100% sikker?

  Så hvilke stole vil du anbefale jeg ser på?

  Endnu en gang tak for en informativ hjemmeside og gode råd 🙂
  Venlig hilsen Tina

  1. Og endnu et tillæg spørgsmål, Kristian. Er vores datter på 3 for lille til de her stole??
   Endnu en gang tak ?

  2. Hej Tina,

   Nej den er ikke for lille. Det er bare fordi hun er blevet større eller fordi stolen ikke passer 100% til jeres bil.

   Se på højden og vægten. Når hun nærmer sig de 18 kg eller toppen af ørene går til toppen af autostolen, så er det ved, at være tid til, at skifte stolen ud.

   Det er korrekt, at Kiddy Cruisefix Pro ikke har den bedste hvileposition. Rodifix kan sagtens passe til de store børn. Der er ikke så meget i siderne og derfor er det nemt, at få plads til barnet.

   Godt spørgsmål – der er kommet så mange nye modeller, at det er svært, at finde rundt i. Og når du ser testresultaterne er der ikke den store forskel. Så her vil jeg vælge den model, som jeres datter sidder bedst i.

   De har lidt hvileposition, men ikke det store.

   Jeg vil vælge Rodifix AP.

   Mvh

 5. Ok stol…min søn klager dog over at får ondt i ryggen når han er faldet i søvn blot 10 min. Man sidder meget ret op og ned. Hvis vi kørere længere ture (over 30 min.) med risiko for at barnet falder i søvn, må jeg af hensyn til mit barns ryg (hvilket er absolut vigtigt), bruge trepunktsselen alene og sætte noget i klemme bag stolen…så absolut ikke optimal.
  Derudover leder jeg stadig efter en kopholder der kan sættes på stolen! Fortryder lidt jeg ikke købte en med tippefunktion eller hvad man kalder det…men den havde jeg så absolut ikke råd til?

 6. Hej.

  Nu har jeg ledt ledt efter en stol uden isofix, med hvileposition og som passer til en lang pige på 20 kilo og 110 høj
  hvilken stol skal jeg vælge:

  Høj sikkerhed
  Uden isofix, men gerne h sele i stolen hvis det er muligt
  meget gerne hvileposition

  skal passe til en suzuki wagon og en opel zafira

  håber du kan hjælpe….. jeg har givet op.
  mvh.Maiken Sanberg

  1. Hej Maiken,

   Alle stolene i 15-36 kg klassen har hvilepostion – dog ikke så meget som du kender det fra 9-18 kg. stolen. Men nok til, at barnet faktisk sidder fint nok i stolen når det sover.

   Men en stol som Maxi cosi Rodi AP kunne være en mulighed – der er høj sikkerhed og hvilepositionen er rigtig god, da det er hele sædet du læner tilbage.

   Du kan på maxi cosi’s hjemmeside om stolen passer til jeres årgange af biler.

   Mvh

 7. Hej
  Kan læse der er rigtig mange spørgsmål vedr SL og XP og SICT og det er også mit spørgsmål – hvilken type stol skal vi vælge, når vores kriterier er:
  – Max sikkerhed !
  – ISOFIX
  – hvileposition

  Hvad vælger man af stol i dag ??

   1. Hej Kristian 🙂
    Hvad hedder modellen med 4.punkt? Og har den allerede været i test?

    Mvh Anna

 8. Denne har fået 76point og 5 stjerner for sikkerhed mens SL modellen har fået 4 stjerner og dermed 74 point. Kan dog ikke helt vurdere hvor stor forskellen reelt er – ifht. at berettige en noget højere pris.
  Vi har en Kidfix som er ca. 2 år gammel hvor hornene ved hofteselen er anderledes – der kan man godt komme til at føre selen ovenover hvis man ikke kender stolen. På den skal man sørge for at hive I skråselen for at stramme den ordentlig til. Ved du om det er det samme med de nyere modeler?
  Vi vakler mellem denne eller SL modellen til brug af bedsteforældre I bil med isofix. Vi har selv en rodifix (foruden kidfixen) og synes seleføringen er rigtigt god – man kan ikke gøre det forkert og den strammer selv ved skråselen. Men bedstefars bil har isofixbeslagene siddende lidt dybt og der er det måske smart at kidfix isofix stængerne kan “vippe” så det er nemmere at pege ned I sædet. Der er desuden sovevip I rodifixen men jeg synes umiddelbart forskellen er så lille at jeg tvivler på det gør den store forskel – har ikke nået at afprøve det da vi kun har brugt stolen til kortere ture.
  Ville allerhelst have isofix stol med 5 punkt sele men har vist desværre ikke top tether sikring som er krævet til de Nye stole fra Römer. Er der andre muligheder med 5 punkt sele til isofix (så det er nemt for bedsteforældre at montere).

  Beklager det lange indlæg men det er jo en vigtig beslutning at finde noget med god sikkerhed og det er bare fantastisk at kunne få gode råd og vejledning her 😀

  1. Hej Christina,

   Ja der er en forskel i belastningsværdierne, men de oplyses desværre ikke – så ved ikke, hvor stor forskel der faktisk er. Men det kan ikke være den store forskel når den samlede vurdering ligger så tæt på hinanden.

   Ved de nye modeller skulle det være nemmere, at se, hvilken vej selerne skal gå og derved undgå denne form for fejlmontering.

   Vi har selv rodifix og sove positionen er helt fantastisk. Selvom det bare er et lille “vip”, så er det nok til, at der er styr på hovedet og sønnik sover godt i den. Det er meget bedre end fx. de stole, hvor det kun er hovedet du kan vippe tilbage.

   Der findes fx. denne model https://autostol.dk/model/britax-two-way-elite/ men den har ikke været med i autostol testen.

   Hvis du vælger en 15-36 kg. stol – så vil jeg anbefale dig rodifix’en. Den har vi som sagt selv og alle vores bedste forældre – og vi oplever aldrig fejlmonteringer.

   Mvh

 9. Hej Kristian

  Jeg er endnu en af dem, der er noget forvirret over alle de her autostole.

  Vi har en stor datter. Hun er 2 år gl., men er 90 cm høj og vejer godt 18 kg.

  Vi har pt. en Cybex Sirona 0-18 kg, så den skal udskiftes nu. Vi havde kig på en Cybex forespurgt i Babysam, som måte spørge hos Cybex Pallas 2 Fix (9-36 kg), men fik at vide hos Babysam, at vi faktisk skal op i en 15-36 kg, da diverse puder og h-seler i 9-36 gruppen kun er godkendt til max. 18 kg.

  Nu overvejer vi så denne her Römer, men jeg synes ærlig talt at det virker lidt “voldsomt” at så ungt et barn skal op i denne gruppe. Altså vægten er der jo, men hun er jo kun 2.

  Vil meget gerne høre, hvad du tænker her. Og kender du til evt. 15-36 kg’s modeller, der skulle være særligt gode til de yngre børn?

  På forhånd mange tak for svar.

  Venlig hilsen

  Louise

  1. Hej Louise,

   Det er korrekt, det de har sagt i Babysam. Hun er for stor til de stole og i er nødt til, at sætte hende i en 15-36 kg. stol eller en som denne https://autostol.dk/model/britax-two-way-elite/ (som i kan vende fremad) og hvor hun kan sidde med 5 punktsele.

   Römer har også lavet et par nye stole https://autostol.dk/model/romer-advansafix-2/ og https://autostol.dk/model/romer-advansafix-ii-sict/ som er med 5-punktsele indtil barnet vejer 25 kg. De har dog ikke været med i autostol testen, men det satser jeg meget på, at de kommer her i maj. Jeg er også igang med, at lave en beskrivelse af dem, som kommer inden alt for længe.

   Mvh

 10. Hej Kristian,
  Kan se at du får mange spørgsmål vedr xp, sl og sict – og nu skriver jeg så også om det til dig 🙂
  Jeg har stort set læst alle indlæg her og også læst en del på nettet. Er kommet frem til at vi hvert fald ikke behøver sict delen. Men jeg kan ikke helt gennemskue hvilken model der passer bedst til vores biler. Jeg forstår vist ikke 100% den type-liste britax rømer har på hjemmesiden.
  Håber derfor at du måske kan hjælpe 🙂
  Vores datter bliver 4 til december og vejer nu 15,5kg. Og er ca 101 cm høj. Hun sidder i maxi cosi Pearl og britax safefix plus isofix. Hun sidder ok stadig men skal snart skifte. Og lillesøster på 8,5 måned (og ca 9,5kg) skal snart bruge dem, hun sidder i nu 😉
  Vores biler er: Toyota Avensis stationcar fra 2008 og Toyota auris stationcar fra 2013. Faktisk kan jeg slet ikke se auris stationcar modellen på deres liste. Kan dog se at der på xp modellen er markeret med max 1,35 i højden i auris men hvad betyder det?
  Har også overvejet kidfix 2013 som kan fås på pramworld.co.uk til 100 pund. Men den model kan man så vidt jeg kan se ikke se på britax rømers hjemmeside, så jeg kan sikre at den passer til vores biler.

  På forhånd tak for svar – og tak for super oplysende hjemmeside som bliver brugt meget ved køb af stole 🙂

  Mvh Tina

  1. Hej Tina,

   Römer har desværre taget deres “gamle” stole af deres fitfinder, så Kid, Kid fix og Kid plus er ikke med, da de er blevet erstattet af de andre modeller.

   1,35 cm i højden betyder, at der ikke er plads til, at hæve stolen mere, men da den også kun skal bruges til barnet er 135 cm, har det ikke den store betydning.

   Jeg ville vente og se, hvad oktober testen af autostole siger om de nye 15-36 kg. stole fra römer. Jeg går ud fra, at de er med i testen og det vil give et bedre billede af dem.

   Kidfix er en fantastisk stol og du kan sikkert sagtens finde den i en dansk børnebutik, så måske du kan se manualen hos dem.

   Mvh

 11. Lige et tillægsspørgsmål. Jeg har læst, den ikke biler. Ved du om den kan benyttes i Peugeot 407 sw (stationcar)? 🙂

 12. Hej Kristian. Kan du oplyse mig, hvor ingen vil sælge denne stol online? Alle henviser til man skal henvende sig i en fysisk butik. Hvilket der desværre ikke er muligt, når man bor på en ø. Mange hilsner Sandra

  1. Hej Sandra,

   Ja det kan jeg godt. Römer har bestemt, at denne stol ikke må sælges online, så de fysiske butikker kan få mere omsætning + det nedsætter risikoen for, at stolene købes i udlandet og derved kan priserne holdes oppe.

   Så det med, at stolen kræver ekstra monteringsvejledning – ja det er noget fis.

   Maxi Cosi gør det samme med 2Way Pearl, Römer gør det også med Dualfix og Cybex gør det med Q serien. Så det er desværre nok noget vi vil se mere af.

   Mvh

 13. Hejsa
  Puhh, jeg synes det her med autostole er en jungle. Vil ikke gå på kompromis med sikkerheden, men der er samtidig store beløb at spare, hvis man alligevel skruer bare lidt ned.
  Vi venter os til august og tror vi køber en recaro Privia til hende (med isofix). Til vores søn skal vi også have en ny i klassen 15-36 kg. Umiddelbart tænker jeg denne, men bliver forvirret omkring XP og SICT delen. Du skriver det som om det ikke har noget at sige og man lige så godt kan købe det uden og spare en del penge. Men læser man andre steder, står der noget med at energien nedsættes med op til 30 %. Er det ikke testet ordentligt endnu? Eller er det testet og så mener bare Rømer selv, at det øger sikkerheden, men dette viser testene ikke?

  Mvh Charlotte

  1. Hej Charlotte,

   Det er også en rigtig fin stol – jeg havde selv fornøjelsen at se nærmere på Privia her den anden dag og den skal i nok blive glad for.

   Ja der står en masse om, at det fordeler energien osv. men i den nuværende autostoltest – ja der har det ikke vist sig, at have den store effekt. Ikke alle af de nye Römer modeller har været en tur i testen, så hvordan de helt præcis er, er ikke til at sige.

   Hvis det var mig ville jeg blot købe en Maxi cosi Rodifix eller Römer Kidfix.

   Mvh

 14. Hej Kristian,

  vores ældste søn er 3,5 år og skal i løbet af en måneds tid have en ny autostol.

  Vi har hidtil udelukkende haft Römer, men synes den model som han sidder i nu (Römer Duo Plus) har korte seler og er ret smal, især om vinteren hvor han jo har flyverdragt på.

  Så nu overvejer jeg om vi i stedet skal have fat i en Cybex, når nu han alligevel skal op i en større model.
  Han er en stor dreng – især i længden, så det er vigtigt, at der er plads til ham- også med overtøj på.

  Så du med forstand på den slags, hvilken ville du anbefale af disse 2 modeller:

  – Cybex Solution X2-Fix

  – Römer Kidfix XP SICT

  Der er en prisforskel på ca. 1.000 kr. på de 2 modeller så hvad får jeg for de ekstra penge i Römer’en?

  Til info kører vi en Skoda Octavia St.Car med isofix

  Tusinde tak for din hjælp.

  1. Hej Katrine,

   Han må slet ikke sidde med flyverdragt i autostolen https://autostol.dk/blog/overtoj-i-autostolen-hvad-skal-barnet-have-pa/ – så klart nok, at den virker for lille.

   Stolene i 15-36 kg. klassen er næsten lige høje i ryggen – meget få cm, som er forskellen på dem og det samme gælder bredden. Hvis du husker han ikke må have stort overtøj på, så kan alle modellerne i klassen bruges.

   Du får intet ekstra i Römer stolen, så jeg kan ikke se, hvorfor du skal give SÅ meget mere for den. Den har ikke været med i autostol testen endnu, så det kan være, at den viser sig, at være markant bedre, men tvivler på, at den er SÅ meget bedre end Cybex eller de andre stole i 15-36 kg. klasse (Maxi Cosi Rodifix eller Kiddy Cruiserfix Pro – som er de to stole jeg selv overvejer til min søn).

   Mvh

 15. Min kære mand er lige kommet til at køre min 6 åriges søn autostol over, han havde overset den da ham kørte i garagen. Lige nu har vi en rømer kidfix, og nu overvejer jeg om vi skal udskifte den med kidfix xp istedet, men hvor meget fylder den. Den ser smallere ud end sict. Vi har 3 børn og dermed 3 børn på bagsædet derfor er det meget vigtig hvor bred den er!
  Hvis den er lige så bred om fidfix er det ikke et problem.

  Pernille

  1. Hej Pernille,

   Römer har fjernet alle de “gamle” modeller fra deres side, så jeg kan desværre ikke se størrelserne på dem. Men den nye er:

   H 68-86 cm
   B 54 cm
   D 42 cm

   Håber det kan hjælpe på dine spørgsmål.

   Mvh

 16. Hejsa.
  Jeg vil høre om du kan hjælpe os en lille smule. Vores 3,5 årige søn på 15kg, er ved at være for lang til hans autostol 9-18kg. Vi er derfor på udkig efter en ny rømer stol, så vi ville høre om du kan fortælle os h ad forskellen er på kidfix xp sict og kidfix SL sict, da jeg ikke kan finde det nogen steder.

  På forhånd tak
  Mvh Line Munk

  1. Hej Line,

   Den store forskel er, at XP har en XP-pad og det har SL modellen ikke. Derudover er opbygningen lidt anderledes. SL er den nye udgave, som ikke har været med i autostoltesten, så hvordan den er sikkerhedsmæssigt er ikke til at svare på. XP var med i testen sidste gang, så her kender vi resultatet.

   Hvis du ser på billederne vil du kunne se, at der er en forskel på, hvordan SICT ser ud og der er også forskel i højden, bredden og dybden.

   Mvh

 17. Hej Kristian.
  Vi har købt Romer kidfix XP Sict til vores datter. Nu skal hun på tur med farmor og farfar i deres autocamper der ikke har isofix beslag. Kan vi stadig bruge denne autostol uden at montere den i isofix, men “bare” sammen med selen, således at selen både holder stol og vores datter? Alternativet er at vi køber en stol uden isofix montering, men er det ikke lidt det samme?! Mvh Hanna

 18. Hej
  Vi skal ud og købe autostol til vores datter. Og vi er meget interesseret i Kidfix xp sict. Vi har fundet den på en tysk hjemmeside, hvor vi tidligere har handlet. Og der er jo virkelig penge og spare:-). Men så faldt vi over denne stol- også en Kid Fix, men ikke Xp Sict. Men mon du kan fortælle os, om den er god, om den evt. Er lige så god som Kid Fix Xp Sict. Der er nemlig 90 euro i difference, og der er jo værd at tage med, medmindre det betyder, vi går på kompromis med sikkerheden.

  Tak for hjælpen.

  Mvh Dorde

  1. Hej Dorde,

   Hvis du ser på test resultatet af de to stole https://autostol.dk/test-af-autostole/ er der ingen forskel på dem og derfor kan du lige så godt købe Kidfix (som er en af de mest populære stole i 15-36 kg. klassen).

   Jeg kan ikke se, at du får noget ekstra ved, at købe en XP Sict.

   Er du sikker på, at du kan købe stolen i udlandet? Römer har nemlig bestemt sig for, at XP Sict skal sælges i butikkerne for at mindske salget af autostole på tværs af landene.

   Mvh

 19. Så havde vi endelig besluttet os for en ny autostol til vores 3-årige på 16 kg. Har adgang til Tænk og ville egentlig helst have en Cybex solution x2 fix men mærkeligt nok passer den ikke i en Ford S-max grundet selernes placering i kabinen. Vi valgte derfor at købe Römers kidfix xp sict. Den ville ekspedienten i FDM ikke sælge os, da vores dreng kun er 3 år, noget med kroppens udvikling bløde dele m.m. Hun ville sælge os en mellemgruppestol med mavepude. Vi påpegede at vi havde fået svar fra Cybex at deres stol ikke passede i en S-max. Det sagde hun var ligemeget og at stolen kunne bruges af alle biler. Vi tog forvirrede derfra uden stol! Hjemme har vi undersøgt Cybex. Med mavepude er den godkendt til de yderste passagersæder i S-max, men uden mavepude passer den ikke?
  Spørgsmål: hvad skal vi gå efter kg eller alder? Han kan godt sidde der lidt endnu, men lillesøster skal ud af babyauto, og hvis han gerne må skifte ved 16 kg, så ville det lette indkøb af autostol.

  1. Hej Ditte,

   I skal gå efter kg når i kommer op i de større størrelser.

   Han skal veje over 15 kg. før han kan bruge 15-36 kg. stolen. Det hjælper ikke at købe en stol med mavepude, da mavepuden skal tages af ved 15/18 kg. og så er i alligevel tilbage ved en Solution X2.

   Men det kan godt passe, at den samme stol med mavepude er godkendt, mens den anden ikke er. Ved mavepuden kommer selen jo rundt om stolen og ved selepuden kommer den oppe fra og det er den
   “lille” forskel, der gør det hele.

   Så gå efter vægten og vælg en stol, som sidder godt i bilen og som er godkendt hertil + som jeres søn sidder godt i.

   Mvh

 20. Hej står og skal vælge en ny autostol fra 15 kg og opefter. Kan se at de 2 aktuelt bedste er Römer Kidfix XP SICT og så cybex solution x2 fix. Er meget i tvivl om hvilken en jeg skal vælge!!!!

  Det ser ud til at Römers er en smule bedre rent sikkerhedsmæssigt, men hvor meget kan jeg ikke læse mig frem til, angiveligt skulle den også fylde mere, og heller ikke være så komfortabel? Kan heller ikke se beskrevet, om den såkaldte XP-pad virker efter hensigten?

  På forhånd tak.

  1. Hej Martin,

   Der er faktisk flere muligheder:

   Cybex Solution X2-fix
   Kiddy Cruiserfix Pro
   Römer KidFix
   Römer Kidfix SICT
   Römer Kidfix XP SICT

   Alle 5 modeller har klaret sig lige godt… Jeg vil vælge den model, som sidder bedst i bilen. Derudover vil jeg prøve en af de første 3 modeller, da du ikke får noget ekstra ud af, at købe en af de to andre.

   I testen har XP-pad ikke vist sig, at have den store betydning, men i praksis kan det godt være, at den hjælper – det ved vi “heldigvis” ikke endnu..

   Mvh

   1. Hej – jeg forstår ikke at du skriver at de to sidste ikke giver noget ekstra – iflg. oversigten så har kidfix xp sict 5 stjerner I sikkerhed hvor de andre kun har 4 – så lever jeg gerne med lidt mere besvær omkring rengøring. Eller er det forkert forstået?

    1. Hej Christina,

     Det de giver ekstra er, hvordan de monteres i bilen – ikke selve “x-patten”. Men det der trækker ned ved de andre, vinder du ved, at vælge et sæde som passer til din bil – derfor jeg mener, at det ikke har den store betydning.

     Mvh

 21. De får stolen i Danmarks Børn i Hvidovre. Der er de altid ca. 20% billigere end andre steder på både autostole, barnevogne, stofbleer, kravlegårde osv. De er en lille bitte forretning der ikke reklamerer og ikke er på nettet.
  De ved dog ikke hvornår og til hvilken pris endnu.

  Har ingen interesser i forretningen, elsker blot at handle der og spare lidt.. hvis andre også er interesseret i stolen

 22. ps. Hvad med Römer Kidfix XP SICT 2014. Det er vel ikke den stol, hvor bedømmelsen står i det store skema på denne side? I så fald er det jo ikke sikkert at den får lige så gode anmeldelser i år 2014 (hvornår på året testes de?) eller er 2014 modellen , un designet der er anderledes?

  tak for en fantastisk side og vejledning!

  1. Hej Diana,

   Der er kun en Römer Kidfix XP SICT – om den hedder 2013 eller 2014 har kun betydning for stoffet/farverne.

   Stolene testes i maj og oktober, men det er kun nye modeller, der kommer med i testen. Men testen er den samme år efter år, så derfor kan man sammenligne resultaterne selvom en stol måske er testet tilbage i 2011..

   Mvh

 23. Vi står i samme situation, at vores datter bliver 4 år til sommer. Hun er begyndt at beklage sig over at den gør ondt på skulderne. Hun vejer 15 kg og er 100 cm høj, så det er ved at være på tide med et skift…..

  Hvor kan man se testen på denne stol?

  Er der noget nyt med nogen steder man kan købe den i udlandet? Ellers er det måske værd at tag en Tysklands tur, når man skal have 2 stk? Nogen der kender en god forretning ikke langt fra grænsen ( kommer fra Sjælland).

  1. Hej Diana,

   Ja det kunne godt lyde til, at hun var klar til, at komme i næste størrelse stol.

   Du kan se den ovenfor, men hvis du vil mere i dybten må du vente på jeg får det hele oversat eller købe dig adgang til TÆNK.

   Römer forsøger, at forhindre handlen med autostole over grænserne. Dette gør de ved, at de nye stole KUN må købes i fysiske butikker og bruger undskyldningen, at stolene kræver ekstra vejledning (passer dog ikke). Så du kan kun købe den i en fysisk butik.

   Mvh

 24. Hej Kristian,

  Jeg tror, du har den forkerte YouTube – den ligner Romers versa fix, mens den her ligner den på billedet:

  http://www.youtube.com/watch?v=oijnS-0wyNE

  Jeg har ledt lidt rundt efter et sted at købe den. Prisen ligger omkring 250 euro. Umiddelbart finder jeg en hollandsk butik, dernæst den tyske kiddies24, som skriver på deres hjemmeside: “Due to manufacturer restrictions this product is only available in our local store and cannot be ordered online.”

  http://www.kiddies24.de/shop/en/Carseats/Car-Seats-15-36-kg/Roemer-Kidfix-XP-SICT-CROWN-BLUE-2014::34167.html?XTCsid=f9cb7b7b759afd1a9def393b2494709f

  http://www.babycare.nl/romer-kidfix-sict-crown-blue-car-seat-p-4963.html

  Jeg har skrevet til dem begge for at høre, om de kan hjælpe på en eller anden måde. Så må vi se, hvad de siger.

  Sissel

  1. Hej Sissel,

   Det har du da helt ret i. Det er en fejl ved oprettelsen af stolen, men det er nu ændret.

   Ja det er fordi Römer gerne vil undgå, at man købe stolene på tværs af landene (da de er billigere i udlandet). Så er de begyndt, at sige, at deres stole kræve ekstra vejledning og derfor kun kan købes i butikkerne. Sådan er det på flere af deres nye modeller – selvom de faktisk er blevet nemmere at montere.

   Men det er den måde de forsøger, at holde os danskere fra at få billigere stole i udlandet 🙁

   Mvh

 25. Hej, min datter bliver 4 år i maj næste år og jeg har kigget på ny autostol i noget tid og er blevet varm på denne, men jeg kan overhovedet ikke finde en forhandler i Danmark. Ved I noget om hvornår den kommer?
  Jeg kan se på de tyske hjemmesider at de har den, men uden mulighed for levering til DK.
  Hilsen Zascha

  1. Hej Zascha,

   Den burde meget snart komme i butikkerne, da den lige har klaret sig godt i testen og så plejer de at komme ud i butikkerne. Jeg søgte lige lidt under og kan godt se, at det ikke er nemt, at få den til Danmark.

   Dem jeg plejer, at have med på siden har den ikke eller vil ikke levere til Danmark. Så det er også derfor, der ikke er priser på den endnu.

   Jeg kan lige høre et par af de tyske shops om ikke de vil sende til Danmark. Jeg vender lige tilbage.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.