Autostol.dk

Fra bloggen

Römer KING plus

Römer KING plus

Römer KING plusKING plus er en autostol fra Römer, der er kendt for deres autostole i god kvalitet. Römer KING plus er en opgradering af en af deres andre populære autostole, nemlig Römer KING. Römer KING plus er dog fyldt med endnu flere detaljer, som ikke var til stede i Römer KING.

Römer KING plus er en autostol til børn i alderen 9 måneder – 4 år, eller som vejer 9-18 kg. Det er derfor ikke en stol der bør bruges af helt nyfødte børn. Römer KING plus er en stol hvor komforten er i højsædet, der er foretaget flere forskellige tiltag for at øge komforten. Blandt andet er der små ventilationskanaler i ryg området, således at barnets ryg får mulighed for at ånde. Autostolen er selvfølgelig også blødt polstret så den er behagelig at bruge, polstringen kan også tages ud såfremt man ønsker at vaske det. Derudover er det også muligt at indstille autostolen til siddeposition eller soveposition, alt efter hvad der nødvendigt.

Römer King Plus er på vej ud af markedet og er blevet erstattet af:

Römer King 2 ATS og Römer King 2 LS

ADAC test resultat for Römer KING plus

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed Komfort Rengøring / Finish
68 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

54 kommentarer

 1. Kan denne stol monteres bagudvendt? Det anbefales jo, at de sidder bagudvendt så lang tid som muligt af hensyn til nakkeskader m.m.

 2. Hej,
  Mind mand og jeg har kig på denne model eller tilsvarende model med isofix.
  Men jeg er meget i tvivl om hvilken en vi skal vælge.
  Vi har isofix i vores bil, men hvor meget mere sikkert er det? Jeg føler mig som en dårlig mor hvis jeg vælger uden isofix.
  Men samtidig er jeg på su med tvillinger og 2 biler. Dvs vi skal have 4 stole til en merpris a 1500 pr stol= 6000 kr. Og det er bare rigtig rigtig mange ekstra penge hvis det kun er marginaler vi snakker om.
  Modsat hvis det virkelig er mere sikkert er der jo ikke nogen tvivl om at jeg vil have isofix.
  Så hvor stor forskel er der i sikkerheden er det små detaljer eller er det reelt meget mere sikkert?
  MVH Tina

  1. Hej Tina,

   Det behøver ikke koste mere, at få en stol med Isofix. En stol som Römer Duo Plus er meget som King Plus, men den har isofix og koster faktisk mindre end King Plus, hvis i køber den hjem fra England når de er på tilbud der (er de et par gange pr. mdr).

   Så jeg synes helt klart i skal se nærmere på Duo Plus.

   En korrekt monteret selestol, er næsten lige så sikker som en isofix stol. Problemet er bare, at de selemonteret stole er monteret forkert i 70% af tilfældende og derfor er isofix sikrest.

   Mvh

   1. Hejsa, jeg er interesseret i at høre hvori en gængse (70%, skriver du) forkerte montering består, da jeg gerne vil undgå selv at begå disse fejl.
    Mvh Louise

    1. Hej Louise,

     Det er typisk fordi man ikke strammer selerne nok – altså når man sætter stolen fast og man ikke tjekker det et par gange om ugen. For stolen kan nemt ryste sig løs.

     Derudover er der også en del, der ikke følger manualen og seleføringen ifbm. monteringen bliver ikke korrekt.

     Så et par simple, men vigtige ting. Især den del med, at tjekke stolen engang i mellem er noget rigtig mange glemmer.

     Mvh

 3. Hej Kristian,

  Vi har en Rømer King og en Rømer King plus, fra 2007/2008 som vi brugte til vores datter.
  Mit spørgsmål er : kan vi også bruge dem til min søn eller er de ikke lige så gode og sikre
  som nogle Af de nyere modeller? Og hvad med sidekollisioner ? Vi har tidligere hørt at det er
  Bedst og mest sikkert at have børnestole i 3 etaper, altså 0-15 mdr. / 15 mdr.-4 år / 4år -12 år.
  Er det rigtigt ??? Hvis ikke det er at anbefale at bruge dem igen, hvilken vil du så anbefale og hvorfor ???

  Kh. Sacha

  1. Hej Sacha,

   Nej dem kan i godt bruge såfremt de ikke har været med i et uheld. Stolene kan ca. holde 7 år, så det er ikke sikkert, at i kan bruge dem tiden ud, men i kan sagtens starte med dem.

   Der er kommet mange nye stole siden 2007/2008 og flere af dem dur fra 9 kg. til 36 kg. uden at det går udover komforten og sikkerheden for barnet.

   Jeg er dog selv mest til, at dele det op i 3 etaper og vælge en stol til hver størrelse. Hvis i ikke har købt en babystol (0-13 kg) vil jeg anbefale jer, at se på en maxi-cosi Pebble med base, da basen så efterfølgende kan bruges til Pearl i 9-18 kg. klassen.

   Ellers er Römer Duo Plus en rigtig god stol i 9-18 kg. klassen.

   Alternativt kan i se på de bagudvendte modeller i 9-18 kg. klassen, som yder den bedste sikkerhed for jeres søn – de er 5X sikre end en fremadvendt stol.

   i 15-36 kg klassen er der Kiddy, Cybex og Römer som alle laver gode stole – her er næsten frit valg.

   Mvh

 4. Jeg er også generelt glad for min Rømer stol. Man skulle lige lære at montere den med vippefunktionen, men er nu dus med det. Vi er glade for stolen ikke er så høj, så er vores søn nemmere at få ind i stolen. Dog har jeg været nødt til at vaske betrækket. Det var nemt at montere, dog kan jeg ikke få det sat fast rundt om selestrammeren, så nu sidder syningen udover det plastik som skulle beskytte. Så tror på et tidspunkt syningen vil gå op. Nogen som også har haft samme problem, som kan forklare, hvad de har gjort?

 5. En stil vi har været rigtig glad for, dog har øreklapperne været skrøbelige og blev løse efter et stykke tid. Vi brugte den fra cirka 9 mnd til 3 år og var glad for den nemme måde at justere sele højden.

 6. Helt fantastik stol. Min søn sidder rigtig godt i den. Synes det er dejligt at den kan ligges ned hvis han falder i søvn. Dejlig nem at installere i bilen. Kan helt klart anbefales.

 7. Hejsa

  Jeg er på udkig efter en ny stol vores søn, på næsten 14 mdr, og har kig på denne, da den er på tilbud i Babysam til 1199kr.
  Pt. sidder han i en Römer Baby Safe med selebase, men han er ved at være for lang til den.

  Stolen skal passe til begge vores biler, en Volvo V70 fra 2000 (desværre den gamle model uden isofix) og en VW up! (med isofix).

  Stolen bliver primært brugt i Volvoen, men skal også kunne være i up’en, uden dem på forsædet skal sidde helt oppe i forruden… 🙂 Er dette så ikke et godt bud?

  Vores datter, som bliver 3 i januar, sidder i en Recaro Young Sport som vi faktisk er godt tilfredse med, da den er nem at få hende ind og ud af og er let at flytte fra bil til bil, og den dækker flere grupper.
  Men kan jo læse at sikkerheden ikke er god, og derfor har vi droppet at købe sådan en til vores søn.

  1. Hej Philip,

   Jeg vil faktisk hellere anbefale jer https://autostol.dk/model/romer-duo-plus/ da den kan monteres med isofix i jeres VW og sele i volvoen. Den har ikke den store hovedstøtte som King Plus, hvilket jeg synes er positivt, da hovedstøtte på King Plus faktisk sidder lidt lavt, hvilket betyder, at barnets skuldre kan ende med, at støde på dem før, at barnet skal skifte til 15-36 stolen.

   Den koster en smugle mere, men i vil kunne bruge den længere tid og den er testet bedre end King Plus.

   De fylder lige meget i bilen og barnet skal bruge lige meget plads. Der skal alligevel være mindst 60 cm. fra barnets hoved og til bagsædet og den afstand gør, at der altid er plads til barnets ben.

   mvh

   1. Hej Kristian

    Tak for det hurtige svar!

    Lyder som lige det jeg leder efter… 🙂 Prisen er ikke så afgørende, og denne stol virker på alle måder som et bedre køb.

    Der findes ikke tilfældigvis en stol som Duo Plus i 9-36 kg?

 8. Hej,
  Mit spørgsmål er ang. autoatol til Citroën C1. Vi har kig på Römer King Plus. Vil gerne høre om den er godkendttil denne bil og om den skal være med isofix eller ej.
  På forhånd tak for svaret
  Venlig hilsen
  Maja Clausen

  1. Hej Maja,

   Et er om den er godkendt, hvilket du kan finde ud af her: https://autostol.dk/blog/passer-autostolen-i-bilen/ – noget andet er om stolen står godt i bilen (hænger ikke altid sammen).

   King Plus kan du ikke få med Isofix. Den er kun til selemontering og jeg vil nok anbefale jer, at se nærmere på en anden model, men for at komme med et par alternativer, vil jeg lige høre om i har Isofix i bilen?

   Kan nemlig ikke helt udlede om i har det eller ej.

   Mvh

 9. Det er en enormt god stol, og min søn sidder bare så godt i den. Det har været vigtigt for mig med en stol der støtter nakken godt, da min søn tit falder i søvn under køreture. Ligeledes er han er varm dreng, og her fungere det bare super godt at stolen er lavet så ryggen kan ånde.
  Det eneste minus ved stolen er at min dreng åbenbart er æidt lang, han er snart 2 år, 90 cm og der går ikke længe inden han højde mæssigt ikke længe kan bruge stolen.

 10. Elsker denhe stol, synes min datter sidder fantastisk i den, da den kan justeres i siddestillinger. Den er nem at tage ud, dig skal man være sikker på den sår i udgangsposition inden man kan åbne den. Den sidder rigtig godt fast i bilen spændt fast med sele og det er nemt at finde ud af at få stolen sat fast. Ydermere er det nemt at tage betrækket af og vaske. For mig er sikkerheden enormt vigtig og jeg har aldrig været i tvivl om, at sikkerheden er i top i denne stol

 11. Hej Kristian

  Vi er brændt ret varm på denne stol, men vi vil gerne have en stol med isofix. Hvilken model med isofix svarer til denne King plus stol uden isofix? Er det den der hedder safefix?

  Håber du forstår mit spørgsmål 🙂

  Mange hilsner
  Dorte

  1. Hej Dorthe,

   Det er også en fin stol.

   Ja det er Safefix som er samme stol, men med isofix.

   Hvis i har topforankning i bilen, kan i også se nærmere på Duo Plus modellen (som pt. er på tilbud) https://autostol.dk/model/romer-duo-plus/ – det er næsten samme stol og kan anvendes med både isofix og 3-punktsele. I testen klare den sig som de andre, men den har ikke den ekstra hovedstøtte, som ofte sidder i vejen på de andre modeller og gør, at man må udskifte den før barnet er stort nok til 15-36 kg. stolen. Skuldrene går simpelthen imod støtterne.

   Så jeg vil hellere anbefale jer Duo Plus.

   Mvh

 12. En rigtig god stol som vi er glade for, men vi er desværre kommet til at flække flamingoen i høreside at stolen øverst oppe – ved ikke helt hvordan/ hvornår det er sket, men vi har ikke været ude for uheld. Kan man købe nyt og i så fald hvor og hvad koster det. Hilsen Helle

   1. … Men er det noget, der betyder noget for sikkerheden, når dette flamingo er flækket? Mvh Sofie

 13. Et sprørgsmål: er stolen bagud- eller fremadvendt? eller combi? Jeg synes ikke jeg kan læse det nogen
  steder.

  Er på udkig efter en bagudvendt bilbarnstol til min søn på 5 måneder, som er ret høj (70cm) og vejer 9 kg.

  Lader ellers til at være en god stol. =)

 14. Vi var rigtig glade for autostolen. Min datter sad super godt i den og den var let at montere.

  Og vigtigst af alt sikrede den, at min datter ikke kom noget til, da vi kørte galt og bilen endte på taget.

  Super stol !

 15. Vi har en søn på 93 cm og 13,5 kg. Vi synes han er ved at vokse ud af stolen, da hans skuldre kommer meget tæt på nakkestøtten, når han har vintertøjet på og selerne bliver stramme at give ham på – vi har overvejet at sætte ham i den næste kategori stol, men kan nu læse, at man SKAL være 15 kg før man skal i den næste kategori. Men kan det virkelig passe, at man allerede ved 93 cm skal begynde at sidde klemt i stolen? Ellers har det været en fin stol.

  1. Hej Rikke,

   Har i læst dette https://autostol.dk/blog/overtoj-i-autostolen-hvad-skal-barnet-have-pa/ – det er jo ikke så godt med vintertøj i autostolen, så måske i skulle overveje en anden måde nu mens det er koldt og så kan han bedre passe autostolen – måske til han når op på de 15 kg.

   Mht. at sidde klemt, så kommer det meget an på, hvordan han er bygget. Nogle har lange ben og derfor ikke problemer med, at være i stolen, mens børn med lang overkrop hurtigere vokser ud af dem.

   Nu skriver du ikke, hvor gammel han er, men det er meget normalt i 3-4 års alderen, at han ikke længere kan være i 9-18 kg. stolen og flere og flere oplever det allerede omkring 3 årsalderen. Men det er ca. omkring de 93-100 cm. at der begynder, at være problemer med, at sidde i 9-18 kg. stolen, så det er nok ikke helt ved siden af, at han nu også begynder, at sidde lidt dårligere.

   Mvh

 16. Vi har været rigtig glade for denne stol.
  Min datter er nu 2½ og sidder rigtig godt i den. Den kan lægges lidt ned, når hun gerne vil hvile eller er faldet i søvn.

  Stolen er nem at montere og også at montere korrekt. Man kan virkelig mærke hvor godt den står fast når man har strammet selen og klikket låsen fast.
  Selve selen i stolen skal man dog huske at efterjustere hver gang man sætter barnet fast. Den sidder ofte løst, på trods af, at den måske har været stram at klikke.

  Vi oplevede dog en periode hvor hun nærmest kæmpede sig ud af stolen, ved at tage armene ind under skulderstropperne, så hun kun sad fast med selen omkring benene. Dette syntes jeg er en stor ulempe, og krævede at man lige talte med store ord et par gange.

  Vi har været nød til, at vaske betrækket nogle gange. Dette har været noget af en udfordring de første par gange. Selvom der følger en vejledning med er det noget besværligt. Især når betrækket skal på igen.

  Men alt i alt en rigtig dejlig stol, som vi er virkelig glade for.

 17. har denne autostol og den kan stærkt anbefales… den er nem at håndtere også af dem der ikke er van til at montere og håndtere autostole. den er nem at spænde fast i bilen, sider godt i bilen, kan justeres så barnet sider perfekt i den, og så kan sædet vippes i hvile position, det har vi brugt rigtigt meget, specielt da vores datter var lille og lige var kommet over i stolen.
  den er nem at rengøre og holde ren,

  Vil så også anbefale at man køber det “sommerbetræk” som man kan købe til de forskellige rømers stole, det er super dejligt både sommer og vinter for at beskytte stolen.

 18. Denne stol kan jeg varmt anbefale… Det er den nemmeste jeg nogensinde har haft… Den er nem at spænde/sætte fast i bilen… Spænde barnet i… Den er guld…
  Helt klart et mærke jeg vil fortsætte med at bruge til mine børn ikke bruger autostol mere… 😉

  Så er den jo smart, hvis nu barnet falder i søvn, så kan den vippes lidt så de ikke sidder ret op og sover… 😉

 19. God og sikker stol hvor barnet sidder godt.

  Den er nem at bruge og nem at montere.

  Vi har den til montering i selen, den skal lige efterspændes engang imellem for at sikre at den sidder helt stabilt og helt fast, men det vil jeg nu mene at man altid skal sikre sig uanset. Når nu den er så nem at montere er det jo heller ikke noget problem.

  God stol 🙂 – den kan endda vippes lidt hvis barnet falder i søvn

 20. Jeg kan også kun anbefale den her stol. Først har storebror brugt den i 3 år. Og nu har lillesøster lige overtaget den og kommer over i en ny Römer. Vi har haft alt stof af og vaske selv selerne røg i vaskemaskinen i vaskeposer og vi kunne uden problemer samle tingene bagefter. Vi har i alt 6 Römer autostole her hjemme så bare det siger noget om hvor glæde vi er for mærkede.

 21. En super god stol med lækker siddeomfort.
  Vippefunktionen er god i det tilfælde at barnet skal sove.
  Designmæssigt synes jeg også at den er i top.
  Stolen er let at af- og påmontere. Og den er nem at rengøre i det tilfælde at man har et barn, der desværre kan blive køresyg :-/

  Eneste ting der undrer og bekymrer mig en smule, er at den flamingo der er i stolen knækker for let oppe i toppen. Håber ikke at det gør noget ved sikkerheden??

  Den får min varmeste anbefaling, og der er ingen tvivl om at vi også køber Römer, når hun skal op i størrelsen større.

 22. Vi har valgt denne stol til vores søn, og er yderst glad for dem.
  Den sidder godt i bilens sele, og den er nem at montere og flytte fra bil til bil.
  Derudover føler vi vores søn sidder godt i den og selerne sidder godt, samt det er nemt at sætte ham i den og spænde selen til, så den passer til dagens påklædning.

  Er generalt rigtig godt tilfreds med stolen, og skal have en mere af samme model til vores den næste – når hun runder de 9kg.

 23. Vi har denne stol til vores datter på nu 16 måneder.
  Vi er super glade for den! Den eneste ulempe er , at man skal bruge en del kræfter på at vippe den frem, så man kan spænde selen i den – Især fordi vi ikke har egen bil, hvis den sad fast i en bil, ville det være ligemeget 🙂

 24. Virkellig en god stabil stol. Vi har været glade brugere af to, da vi har en i hver bil. Stolen er virkelig stabil og super nem både at monterer i bilen men også at få et barn ned i… uanset hvor samarbejdsvillige de er 🙂 Super at den kan ligges ned når barnet falder i søvn.
  Skal man sige noget negativt er den som de fleste andre autostole ret tung og bakse rundt med hvis den skal efterlades til bedsteforældrene, men tilgengæld kan de faktisk finde ud af monterer den uden hjælp 🙂

 25. Jeg er mor til 3 og kan varmt anbefale denne autostol. Vi købte en til vores store søn, som lillebror arvede. Da lillesøster så manglede en valgte vi at købe den samme igen. Den er super god og stabil og nem at sætte i bilen. Den sidder hvor den skal og børnene sidder godt i den. Nakkepuden gør at deres hoved ikke dingler over det hele. Derudover kan den ligges ned, hvilket er ideelt på længere turer eller når man er af sted sent.

 26. Rigtig god stol!

  Den er nem at spænde fast og barnet sidder rigtig godt i den. Vi har en som begge vores børn har brugt/bruger.

 27. det er den mest fantastiske stol i 9-18 kg, vi har haft den og hvor har vi dog været glade for den, den er så nem at montere, og barnet sidder rigtig godt i den, og også hvile positionen er god, de ligger rimelig langt ned, når de skal sove.

  har brugt den til 3 af vores børn.

  vi har brugt den til de har været 3-4 år.

  det er ihvertfald den autostol jeg anbefaler til alle

 28. Har haft ikke mindre en 4 stk. af denne stol til vores tvillingepiger 🙂 To til hver bil 😉 Det er en super god stol hvor børnene sidder rigtig godt. Vi valgte desuden at købe “støttepude” med som de havde om nakken i starten hvor de ikke er så store. Man kan kippe den lidt hvis børnene falder i søvn, så de stadig sidder sikkert og godt, samtidig med at de er komfortable.
  De er nemme at håndtere og meget smudsafvisende så de holder sig pæne. Vi solgte dem bagefter brugt og fik 500 kr. ind pr. stk 🙂
  God og sikker stol som jeg kun kan anbefale 🙂

 29. Super god stol, med perfekt sidde komfort og klart en af de bedste hvis man ikke har isofix i bilen..
  Den er nem at montere og afmontere og den er nem at rengøre..

  Den eneste ulempe jeg har er at den er meget tung, så skal den flyttes fra en bil til en anden, så skal de ikke stå for langt fra hinanden.

 30. En rigtig god autostol, som ligger højt i sikekrhedstest og som lever op til alle de forventninger vi har til stolen.

 31. Det er en rigtig god stol og virker meget sikker og behagelig at sidde i. Vi har den, der spændes fast med sele.

  Det er dog til stor irritation når stolen skal spændes fast i bilen, da man skal bruge mange kræfter når den forreste del af stolen skal vippes frem for at få placeret selen.

  En anden ting er at den er svær at løfte på. Der er ikke noget naturligt sted at tage fat i den, når man skal bære den fra a til b.

 32. Som mor til 4, kan jeg varmt anbefale denne stol. Vi købte den ene af vores i 2004 og har brugt den lige side. Den har hold utrolig godt og er stadig pæn, men vi passer selvfølgelig også godt på vores ting :0)
  Som forældre til 4 guldklumper, kunne jeg/vi aldrig drømme om at gå på komprimis med sikkerheden til vores børn. De sidder utrolig godt i den og så er vippe positionerne helt fantasktisk når poderne falder i søvn. Nå først stolen er monteret er den nem og betjene og regulere i selen. Vil helt klart anbefale denne stol som den bedste invistering i dit barns sikkerhed i bilen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.