Autostol.dk

Fra bloggen

Römer Safefix Plus

Römer Safefix plus er en autostol til børn i alderen 9 måneder til 4 år, som vejer imellem 9 til 18 kg. Autostolen bliver produceret af Römer, der er en verdenskendt producent af blandt andet autostole. Autostolen monteres med bilens 3-punkts-selesystem, som anvendes i en del autostole. Der er installeret skulesele-holdere i autostolen.

Safefix plus kan også monteres ved hjælp af Römer ISOFIX -systemet, der monteres på ISOFIX -fastgøringspunkterne direkte i bilen. Med lyset i siderne af autostolen kan du se om du har fået den monteret korrekt i ISOFIX basen. Derudover er Safefix plus, lidt speciel da der også medfølger et støtteben, der placeres nederst i bilen.

Alt dette gør tilsammen, at Römer Safefix plus bliver en rigtig sikker autostol og man forhindrer vippe og rotationsbevægelser, hvilket både er behageligt for barnet men også sikre. Derudover bliver hovedet fremad bøjningen også formindsket, så belastningen ved et eventuelt uheld bliver mindre. Autostolen er også godt polstret, som er med til at give en øget komfort og sikkerhed for barnet.

ADAC test resultat for Römer Safefix Plus

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed Komfort Rengøring / Finish
70 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

69 kommentarer

 1. Hej Kristian

  Jeg har set man stadvæk kan køb den fra ny jeg har samtid fund en test af den på tænk hjemneside fra 2008 jeg vil spøger om du vil Anbefal at man køber den stol her 10 år efter eller er der slet for mange inde for udviklingen af autostol at den ikke længere er så stikker som den var for 10 år siden ?

  1. Hej Christina,

   Tja.. Det er jo ved, at være en ret gammel stol. Den er dog stadig sikker, men jeg vil nok vælge en anden model.
   Skal det være med isofix og fremadvendt eller må det godt være bagudvendt?

   Er der et max budget?

   Mvh

 2. Hej 🙂
  Vi er rigtig glade for vores autostol og kan kun varmt anbefale den. Vi har været så uheldige at vores støtteben er gået i stykker. Den runde dims man låser benet med er gået fra hinanden. Ved du om mam kan kan få det lavet? Hvis ja hvor? Mvh Lukrecija

  1. Hej Lukrecija,

   Det er jeg faktisk lidt i tvivl om, men i den lokale baby butik, kan de på hver autostol model, slå op og se, hvilke dele, der kan købes og skiftes ud. Så prøv at smut derud og hør om ikke de kan hjælpe dig.

   Mvh

 3. hej,
  hvad er forskellen mellem Støtteben og TOPTETHER? Og findes der autostole, der har begge dele (for at sikre det højste sikkerhed? vi skal til at købe autostol til min pige på 1 år og leder efter den bedste og mest sikker autostol 🙂

  Ps. mange tak for en god hjemmeside.

  Mvh
  Daes

  1. Hej Maria,

   Ja det gør der, men det øger ikke sikkerheden. Det kan man se i autostol testen. Støtteben og TT gør nemlig det samme – de forhindre, at stolen rotere ved kollisioner og derfor giver det ikke højere sikkerhed, at have begge dele.

   Du bør i stedet se på en bagudvendt stol, hvis du vil have den højeste sikkerhed.

   Mvh

 4. Hejsa

  Min datter sveder meget når hun sidder i en autostol, er der ventilation huller i duo plus, versafix eller safefix stolen

   1. Hej igen,

    Er virkelig i tvivl nu.
    Min datter er en lang pige på 70cm og bliver snart 6 måneder.
    Jeg ved virkelig ikke om jeg skal vælge denne model fra joie i-Anchor (www.jollyroom.dk/produkter/joie-i-anchor-autostol-i-size-inkl-base-tilbehor ) eller Römer safefix plus eller Römer duo plus.
    Nu tænker jeg også at der kommer den nye regel i-size, hvilket af de 3 vil du anbefale?

    1. Hej Sanne,

     Det kommer an på, hvor mange børn den skal bruges til. Er det kun din datter, så vil jeg vælge Römer (den af de to, der sidder bedst i jeres bil), da de har været med i autostol testen og højest sandsynligt ikke vil blive ramt af i-size reglerne før din datter ikke længere skal bruge stolen.

     Den anden vil jeg ikke vælge når den ikke har været med i testen.

     Mvh

 5. Hej,
  Kan man købe nyt betræk til Römer Safefix Plus – og i givet fald hvor og hvor meget koster et ekstra betræk?
  Vh.
  Lone

 6. Hej
  Skal snart bruge en autostol 9-18 kg og er mest til rømer.
  Men er i tvivl hvilken model jeg skal vælge….. Den skal både have isofix og sele montering
  Kigger på duo plus, safefix, og versafix.
  I forhold til King (som vi har en af) fylder safefix og duo plus så det samme i bilen? Tænker på plads til at få barnet ind…
  Og hvad er forskellen på safefix plus og TT? Støtteben og top tether?? Hvad er bedst?
  Og hvad med versafix?
  Håber du kan give mig et godt råd

  Med venlig hilsen Rikke

  1. Hej Rikke,

   Duo Plus fylder ca det samme, mens safefix fylder lidt mere pga. isofix basen. Versafix er også lidt større, men synes ikke i skal se på den pga. den høje pris.

   Lige præcis. Det er støtteben og top tether, som er forskellen på de to stole. Sikkerhedsmæssigt er der ikke den store forskel på de to løsninger. Støtteben fylder lidt mere i bilen, men ikke alle biler har TT – så der er både +/- ved begge dele.

   Versafix synes jeg er alt for dyr i forhold til de andre stole og synes ikke du fået noget særligt ud af de 1.000kr. som den koster mere.

   Mvh

 7. HJÆLP!

  Min søn på knap 1 år og 9 måneder (89cm høj, 14,2kg) spænder sig ud af vores Rømer Safefix Plus!!
  Han både kravler ud af selen med overkroppen uanset hvor hårdt vi spænder selen og nu kan han også selv spænde selen op (nogle gange)
  Findes der noget vi kan gøre?
  En “sele samler” så han ikke kan slippe ud med armene?
  En børnesikring på spændet?
  Eller er vi nød til at skifte stol? Han er helt døv for at vi fortæller at han ikke må og at bilen ikke kan køre uden at man har sele på. Han er jo liige lille nok til næste stol, så hvad gør vi?

  På forhånd tak for råd:-)

  //Caroline

  1. Hej Caroline,

   Ja næste stol er han lige lille nok til og det bliver kun nemmere for ham, at komme ud af en med 3 punktsele.

   Der er desværre ikke noget smart at gøre og jeg tvivler på, at en anden stol afhjælper problemet.

   Jeg ved, at flere har erfaring med, at når han gør det, så kør ind til siden, tag ham ud og begynd at gå med ham. Forklare, at man ikke køre i bilen uden sele og derfor må i nu gå. Hvis i er to i bilen, kan det være en god ide, at den anden forældre begynder at køre afsted i bilen – det skulle eftersigne have en ret god effekt.

   Jeg ved godt, at det er svært at finde tid til i en travl hverdag, men fejlmontering og seler der ikke sidder korrekt, er en af de største dræbere – ikke farten.

   Mvh

 8. Hej

  Jeg er meget i vildrede om jeg skal vælge en Rømer Safefix Plus stol eller en 2way Pearl fra Maxi-cosi.

  Jeg har faktisk købt en Cybex Pallas 2-fix men er så træt at den store pude. Derudover er den meget besværgelig at spænde i en Aygo, da selen allerede nu er ved at være for kort. Den kan simpelthen næsten ikke nå rundt om puden.

  Min datter er snart 1 år og er en stor pige på 83 cm og 11 kg. Hvilken stol vil du mene hun kan have længst tid? Tænker hun bliver en høj pige da forældrene er høje 😉
  Hvis muligt vil det være dejligt med hurtigt svar da vi snart skal på ferie og gerne vil nå at købe ny stol inden turen går sydpå.

  På forhånd mange tak – og super side.

  Vh. Lisbet

  1. Hej Lisbet,

   Håber det er hurtig nok svar :O)

   Det er jo to meget forskellige stole i ser på. 2way som er bagudvendt og Safefix, som er fremadvendt.

   Jeg synes 100%, at i skal købe en 2way og der er masser af plads i den – både i højden og bredden. Vores søn ligger lige præcis i midten af højde/vægt kurven (4 år) og han har stadig 5-7 cm. i højden i hans Pearl før den er udvokset. Så tænker han når at blive 5 år før vi behøver at skifte den.

   Vi har også en Duo plus (bygger på det samme som Safefix) og den har han ikke så meget plads i.

   Så se nærmere på 2way.

   Mvh

  1. Hej Tina,

   Nej det gør man ikke.

   Men de mængder man typisk finder i autostolene er også så små, at et barn nærmest skal slikke på stoffet i flere 100 timer før der er en risiko..

   Så jeg vil sige, at du roligt kan købe denne model.

   Mvh

 9. Hej Kristian,

  Først tusind tak for at dele så gavmildt af din viden og tid!!!

  Vi har tvillinger på 2 år og 3 mdr. De er ret store 15-16 kg og 94 cm høje. Det betyder at de har svært ved at være i Rømer Safefix’en især her om vinteren med store jakker/flyverdragter og der er meget skrig og skrål. Problemet er primært, at selerne ikke kan udvides nok.

  Vi har en Rømer Kid SICT til vores søn på 5 og den er vi egentlig meget glade for – den fylder bare virkelig meget i bredden…

  Jeg har lidt kig på den nye Rømer Evolve 1-2-3 Plus…men er lidt i tvivl da den ikke er testet endnu. Vil det være forsvarligt at sætte de små i fx Cybex Solution X2-fix eller er det for tidligt…?

  Eller har du et helt andet forslag??

  Mange hilsner
  Camilla

  1. Hej Camilla,

   Jeg ved ikke om du har læst dette indlæg https://autostol.dk/blog/overtoj-i-autostolen-hvad-skal-barnet-have-pa/ – for flyverdragter er ikke særlig godt i autostolen.

   Er det i højden, at selerne ikke kan komme højt nok op eller det over skuldrene når de skal lukkes, at de ikke er store nok?

   Jeg synes de er lige små nok til, at komme i næste størrelse selvom de måske vejer nok.

   Men synes i skal tage flyverdragten af dem og blot sætter dem fast i autostolen med en trøje (gør det evt. inde i huset, så de ikke bliver kolde). Hvis i sagtens kan lukke selerne og der ser ud til, at være nok plads, så er det fordi de har for meget tøj på i autostolen.

   Mvh

  1. Hej Maria,

   Ja så er der isofix på selve stolen og du behøver ikke en isofix base. Sådan er det med de fleste stole i 9-18 kg. klassen.

   Kun til babystolen at man har baserne, da man ofte tager stolen med ind.

   Mvh

 10. Jeg er lidt i tvivl om safefix plus er det rette valg for os. Vi står og skal ud og købe ny bil om 5-6 mdr, og vi er ikke helt sikre på hvilken det skal være. Vi har bla. Kig på en Ford c max, og kan se at stolen burde du i den gamle model men ikke den nye. Ved du hvad det kan skyldes? Om det er benet på stolen der ikke er langt nok?

  1. Hej Pernille,

   Det kan også være, at der er et rum i gulvet foran sædet og derfor kan støttebenet ikke være der. Jeg kender desværre ikke nok til bilmodellerne til, at kunne fortælle om det er derfor.

   Mvh

 11. Et hurtigt spørgsmål.

  I linker til amazon.co.uk, og når man trykker på det link, får man også en stol der ser ud som den her fra Rømer, men den hedder Britax, så spørgsmålet er, Er Rømer og Britax det samme, bare forskelligt navn i to lande

 12. Har en duo plus 9-18 kg Kan den laves til sovestilling?
  Og hvor kan man se de forskellige design/ farver på stolen?

 13. Vi har en Safefix Plus til vores store dreng, og vi vil helt klart ikke have en stol af samme slags til hans lillesøster.

  Stolen som sådan er der intet at udsætte på, den er VIRKELIG lækker for ham at sidde i, men vi skal nærmest bruge vold for at stramme selerne, og det er rigtig irriterende synes vi.

  Tak for en supergod hjemmeside! 🙂

 14. Vi har denne stol og den er rigtig god – så god at vi har en til hver af vores biler. Det har vi dog også fordi den er noget mere uhandy at flytte rundt end f.eks. Baby stolen med isofix base. Eneste minus ved vores stol er at den har “tabt” den øverste plastikdims på selelåsen.

 15. Hvis man ikke kan tage stolen ud af basen hvordan bruger man den så med sele?
  hvis man evt skal have den over i en bil uden iso fix?

 16. Er der forskel i varmen på stolen an på om man tager den med giraf/ko/zebra eller bare en af de normale???
  Vi har baby stolen med ko og synes hun bliver godt varm i den men ved jo ikke om hun ville blive lige så varm i en normal stol???

  1. Hej Daniella,

   Nej der er ikke forskel i varmen alt efter, hvilken farve man vælger.

   Hvis hun bliver meget varm, kan i med fordel købe en sommerbetræk, som afhjælper det en del.

   Mvh

 17. Hejsa.

  Vi har en safefix plus, men er kommet i tvivl om korrekt montering.
  Skal støttebenet stå fast i bunden af bilen eller må det stå løst og bevæge sig?
  Hvis støttebenet skal stå fast/i spænd løfter autostolen sig fra sædet, hvilket der står i brugsvejledningen at den ikke må.
  Men hvis autostolen skal hvile på sædet så er benet ikke i spænd og ryggen af autostolen flugter ikke med ryggen af bil sædet – de øverste cm.

  Vi har en skoda superb og monterer med isofix.

  Håber du kan hjælpe, så sikkerheden er korrekt.
  Tusind tak.
  Jane.

 18. Kan man klikke stolen ud af basen, ligesom med baby safe modellen eller er det et samlet stykke stol?

 19. Hejsa

  Et par spørgsmål vedrørende Autostolen Römer Duo Plus og denne Safefix Plus:

  Vores datter på ét år er allerede en lang pige. Min spørgsmål er om får man en stol der kan bruges længere tid med den regulerbare hovestøtte i Safefix Plus? Eller er ryglænet i sig selv højere i Duo Plus end i Safefox Plus-modellen, således at der faktisk ingen forskel er.

  Og kan man være sikker på at en autostol der sælges som model 2012 eller model 2013 er produceret uden farlige kemikaler?

  Mvh Christine

  1. Hej Christine,

   Safefix Plus er 5 cm. højere end Duo Plus (65 cm mod 60cm) så der er lidt forskel.

   Vi har selv en Duo Plus i den ene bil og den er sønnik ved at vokse ud af. Den Pearl vi har i den anden bil har også justerbar hovedstøtte og den kan han anvende et stykke tid endnu. Så hvis valget står mellem de to stole, så vil jeg vælge Safefix Plus, da den kan anvendes længere tid end Duo Plus.

   Modellerne testet fra 2011 og frem bliver testet for kemikalier og derfor burde du kunne være sikker. Der kan dog ske det, at det nye betræk som stolene får på i 2013 indeholder kemikalier, men det tvivler jeg på og derfor vil jeg mente, at du godt kan være sikker på det.

   Mvh

 20. Hej Kristian!

  Vi skal have ny autostol (9-18 kg) og vil gerne have en Römer.
  Vi har kigget på denne “safefix”, da vi har isofix, men intet toppunkt. Jeg har dog hørt, at det kan være svært for børnene at kigge ud af vinduet pga den store nakkestøtte – har du hørt om det?

  Er det denne autostol du vil anbefale, hvis vi vil have en god sikker stol til en bil med isofix uden toppunkt?

  Mvh Line

  1. Hej Line,

   Nej det har jeg ikke hørt, at det skulle være et problem. Vi har selv en Römer Duo Plus, som minder meget om Safefix og vores søn har ikke problemer med, at se ud – selvom den sidde i en lille bil.

   Eller det kan godt være, at den tager lidt udsyn, men vores dreng ser bare lidt længere fremad og skal han se noget lige ved siden af, så flytter han hoved – men det er ikke noget han har brokket sig over.

   Så vil ikke mene det er et problem.

 21. Hej
  Vi skal ud at købe ny autosol til vores datter, som lige er blevet 9 mdr. og vejer 9 kg. Vi er meget forvirrede. Først hældte vi til BeSafe bagudvendt pga. høj sikkerhed, men vi har prøvet den i vores bil – Skoda Octavia stationcar – men vi synes, at den tager for meget plads, så føreren af bilen mister meget udsyn, og så er det da først at vi er nervøse for, at ulykken sker….
  Vi har pt. en Römer (op til ca. 12 kg.), som vi er glade for, så derfor har vi endelig besluttet os for endnu en Römer, men hvilken? Vi troede egentlig, at vi havde besluttet os for Trifix’en, men pga. TCEP, bliver det i hvert fald ikke den. Vi kunne godt tænke os en autostol, der kan lægges ned i fx hvile-/sovestilling. Hvad med Safefix Plus og Safefix Plus TT? Hvad er bedst at vælge af disse 2? Hvad er det der gør, at de ikke får fuld stjerner under kemikalier? Har læst herinde, at man ikke testede for TCEP før 2011 – så kan det godt sidde i Safefix Plus og Safefix Plus TT, da de jo blev testet i 2008 og 2009? For så kan det være, at vi må gå på kompromis med sidestillingerne, og så vælge Duo Plus’en??
  Sikken en smøre….
  Håber I kan hjælpe os.
  På forhånd tak 🙂

  1. Hej Christel,

   Besafe er en af de bagudvendte, som fylder mest. I kan prøve at tage fat i Lena https://autostol.dk/lena-larsen-sikkerautostol-dk/ og så kan hun guide jer ifbm. de bagudvendte autostole.

   Trifix’en vil jeg ikke vælge. Den koster alt for meget i forhold til de andre modeller på markedet – uden den yder ekstra sikkerhed.

   Det er korrekt, at de ikke er testet for det og jeg er også ved, at lave min oversigt om. Der er sket en fejl efter sidste opdatering, så der nu står kemikalier ved stole testet før 2011 – der skal stå komfort i stedet. Så det er i komfort testen af de 2 stole ikke har fået 5 stjerner.

   Men det er korrekt, at de ikke er testet for det og derfor kan der sagtens være TCEP i dem.

   Duo plus er lige blevet testet igen og derfor er testen af den jo med kemikalietesten og den er der ikke fundet TCEP i.

   Det er alle 3 gode stole og hvis i har topforankning i bilen og er nervøse for TCEP vil jeg helt sikkert vælge Duo plus.

   Der er ingen af dem, som kan komme i sovestilling, som man kender det fra babystolen. De kan max. lægges en smugle ned, men det er ikke meget. Det er dog gældende for alle modellerne i 9-18 kg. klasen, så hvis i vil have det, så kan i evt se på en af de bagudvendte?

   Her kan barnet komme lidt længere ned og sikkerheden er endnu højere.

   Mvh

 22. Hej Kristian.

  Jeg har kigget både på denne og rømer duo stolen. Jeg kan forstå på et af dine svar, at duo ikke kan vippes til sovestilling når den er fastspændt med sele. Kan denne stol det når den er fastspændt med sele?

  Hvordan er de to stole i indvendig størrelse? Vi har en stor dreng, der allerede nu ved 10 måneder vejer 12 kg så vi er lidt nervøse for om stolen hurtigt bliver for lille. Hvilken vil du anbefale til en lille basse?:-)

  Tak for en god og overskuelig side.

  1. Hej Jannie,

   Det kan den faktisk godt – jeg har lige indsat en bedre video længere oppe. Efter 3,3 minut kan du se, at den sættes fast med sele og den også er i soveposition.

   De er ca lige store – der er ikke meget forskel på dem. Der er ikke mange, hvor 9-18kg. stolen bliver for smal, det plejer, at være højden eller vægten, der først blive et problem. Ikke at de ikke kan være der i bredten.

   Så Safefix Plus kunne være et rigtig godt bud på en god autostol.

   1. Hej Kristian.

    Tak for det hurtige svar.

    Det lyder som om safefix godt kun være en mulighed for os 🙂

    Ved du hvor meget støttebenet fylder? Har det indflydelse på hvor langt man kan køre forsædet tilbage, eller er det slet ikke så meget?

    På forhånd tak for hjælpen.

    Vh. Jannie

 23. Skøn stol der virker meget sikker. Syntes dog selerne er lidt dumme at stramme, men det er småting syntes jeg.. . Ellers tusind tak for brugbar hjemmeside:-)

 24. Kan den justerbare nakkestøtte fjernes og sættes på igen senere? Vores søn er ved at være for høj, så hans skuldre presses ned. Men han er langt fra 18 kg endnu!

  1. Hej Mette,

   Nej det kan den desværre ikke.

   Hvis han støder på den inderste nakkestøtte, har han så ikke også problemer med den yderste?

   Hvor meget vejer han? Er det over 15 kg. kan i jo overveje, at sætte ham i en 15-36 kg. stol – han behøver ikke veje 18 kg. først – han skal blot veje over 15 kg.

   Mvh

 25. kan det passe at man kan løfte stolen ud af isofixbasen og bruge den i römers belted base vi har til vores nuværende babysafe autostol 0-13 kg.?

  1. Hej Eva,

   Nej det kan man ikke. Basere er kun til babysafe 0-13 kg stolene.

   Så snart du kommer i næste størrelse stol (9-18 kg eller 9-36) er der “indbygget” isofix i bunden af stolene og det kan ikke tages af.

   Men det betyder også, at du ikke behøver købe andet end en autostol, for at du kan spænde dem fast i bilen og de test resultater de har fået, er ved, at bruge den fastspændeles, som der er i autostolen.

   Hvis i ikke har Isofix i bilen og det skal være Römer, kan i se nærmere på Römer King Plus da den anvender bilens 3-punktsele eller Römer Duo Plus, som både virker med Isofix og sele.

 26. Genial autostol. God komfort. Mine børn sidder fantastisk i den. Det er super smart at den kan vippes til længere ture, så de ”ligger” godt imens vi kører.

  Min datter på 3 år sidder stadig i den, og min søn er lige kommet over i den. Han er 9 måneder.
  Også er det bare fantastisk at den kan fås i så mange fede farver.

  Vil klart anbefale den til andre forældre.

  1. Hej,

   Ja du kan bruge både Isofix og bilens 3-punktsele.

   Altså den vejer 14 kilo pga Isofix og støtteben, så den er ikke helt så nem, at flytte fra bil til bil. Hvis man anvender selemontering, skal man også huske at være ekstra omhyggelig med, at stolen monteres korrekt.

   Hvis i ofte skal flytte autostolen mellem bilerne, kan i også se på Römer Duo Plus. Den vejer kun 9 kilo og er således nemmere at flytte rundt på. Den kan også monteres med sele og Isofix.

   Mvh
   Kristian

  1. Hej,

   Nej det kan den ikke. Du finder de bagudvendte autostole her: https://autostol.dk/oversigt-bagudvendte-autostole/

   Det er ikke alle bagudvendte autostole jeg har fået med på listen, men det er noget jeg arbejder på.

   Håber du kan bruge oversigten til noget og har du spørgsmål om de bagudvendte autostole, skal du bare spørge her https://autostol.dk/bagudvendte-autostole-2/ og så vil ekspert i bagudvendte autostole, Lena Larsen svare på dit spørgsmål.

 27. Vi har altid gået meget op i sikkerhed og især autostol sikkerhed.

  Derfor var valget heller ikke så svært, da vi skulle have en større autostol til Sommer.

  Isofix montering og støtteben = høj sikkerhed og lige noget for os.

  Støtte benet fylder lidt, men ikke meget.

  Der er god plads i stolen og Sommer kan bruge den lang tid endnu.

  Så køb en Rømer Safefix Plus, hvis du vil have sikkerhed til barnet. Vi vil til enhver tid anbefale stolen og har kun godt at sige om den.

  1. Hejsa, jeg har spørgsmål til montering. Når stolen er sat fast til isofix, så skal man trykke på den orange knap for at køre stolen ind så autostolen sidder helt ind til bilens ryg, jeg kan ikke trykke min orange knap ind? hvad gør jeg så? jeg har tjekket at isofix er sat fast ordenligt da kapperne er grønne så det er korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.