Autostol.dk

Fra bloggen

Römer Trifix

Römer Trifix

Trifix er en autostol fra Römer. Römer har selv valgt, at kalde Trifix for deres sikrest og flotteste autostol til børn i gruppe 1. Gruppe 1 er for børn der vejer imellem 9-18 kg, det svare til en alder på ca. 9 måneder til 4 år.

Römer Trifix bruger Isofix, men ikke helt det almindelige Isofix, den bruger nemlig en ny form for Isofix udviklet af Britax-Römer kaldet: ISOFIX+. Hvis man har normale Isofix-fastgøringspunkter i sin bil kan man sagens bruge denne stol.

Römer Trifix har dybe polstret sider, med den energiabsorberende SI-pudeteknologi. Dette skulle meget gerne være med til, at absorbere den energi der ellers vil blive tilført barnet i forbindelse med en ulykke.

V-Tether og antivip-teknologi er også integreret i  Römer Trifix. Det betyder at både autostole og barnet bliver holdt ordentligt på plads under kørsel. Det er med til, at øge sikkerheden markant.

Römer Trifix kan meget let indstilles i flere positioner uden, at det genere barnet.

Römer Trifix har selestramning der gør det meget let, at få barnet ud og ned i autostolen. For mange kan det ellers være meget besværligt, hvis man både skal kæmpe med sele og barn.

Stolen leveres med et nyt betræk, som der ikke er fundet skadelige stoffer i.

OBS: Denne stol skal monteres med toptether. Det vil være ulovligt, at anvende den uden!

ADAC test resultat for Römer Trifix

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
74 ★★★★ ★★★★ ★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

34 kommentarer

 1. Hej Kristian, tak for en god side. Vi havde først købt en dualfix til vores datter (1år), men hun sad så dårligt i den når hun sov pga vores sæder i bilen ( mondeo st.car) hælder nedad og den så er bagudvendt, så fik den nærmest ingen hvileposition og hendes hoved faldt ned i brystet hver gang hun sov. Rigtigt uheldigt for vi var ellers glade ved stolen og ville beholde den på trods af det ringe test resultat, som vi har læst jo er fordi den er testet med et spædbarn.
  Nu har jeg så bidt det med de skadelige stoffer i mig og fået den byttet til denne trifix, hvor hun sidder rigtig fint. Nu læser jeg så herinde at der er skiftet betræk således at hvis bare man køber 2013 eller 2014 modellen så er der ikke skadelige stoffer i, men hvordan ser man om det er en sådan model, hvilket farve betræk har den? Der hvor vi har købt den virker det ikke helt til at de ved det. Og de kan jo sagtens have stole stående som er et år til halvandet gamle og altså være fra 2012.
  Udover dette har jeg snakket med kundeservice ved römer som påstår at der findes flammehæmmere i alle deres betræk og at der ikke kendes til noget med at trifix skulle have været udskiftet. Så man bliver vældig forvirret. Det fremgår ikke af testen om det er en grænseværdi som er overskredet da der blev fundet tcep, men hvis stoffet er helt forbudt så skal det jo ikke findes i betrækket. Endvidere tænker jeg jo at findes der skadelige stoffer i et betræk fra römer og andre af deres betræk tester helt fri for skadelige stoffer, jamen så er der da ikke noget lettere for dem end at skifte betrækket om og lave det som et af dem til deres modeller hvor det ikke blev fundet i.
  Hvad tænker du?

  Vh Line (som går alt for meget op i de ting, man køber til sine børn :/)

  1. Hej Line,

   Jeg fik oplyst af Römers danske kontakt, at der blev sat nyt betræk på stolen da det var heri, at de skadelige stoffer sad. Men det kan da godt være, at de aldrig fik det gjort?

   Jeg ville heller ikke gå så meget op i de skadelige stoffer. De bliver testet efter de samme regler for det legetøj børn har i munden og det er jo klart nok, at det ikke må indeholde så mange skadelige stoffer. Men hvor tit er det lige, at et barn sutter på en autostol på samme måde og i lige så lang tid som legetøj? Det sker ikke særlig tit og derfor går jeg heller ikke selv ret meget op i de skadelige stoffer.

   Tit er det den indpakning stolene er i og hvis de får lov til, at stå uden indpakning i et par timer, så er de skadelige stoffer væk. Det så man få på Cybex to modeller sidste gang, da den ene havde et for højt niveau, mens den anden ikke have – præcis samme betræk/stof.

   Så smid bekymringerne væk og brug stolen uden at være nervøs.

   Mvh

  2. Hej Kristian. Nu har jeg kigget på to römer autostole. En trifix isize og en safefix. Hvilken kan du anbefale af de to? Mvh henriette

 2. Hej Kristian

  Vi ser pt på enten Trifax eller dualfix – hvilken af disse 2 stole kan du bedst anbefale?
  Vores søn er 9 mdr, vejer 8,5 kg. Han sidder pt i en recaro young profi plus, men den er blevet for lille + han vrider sig for at komme til at se ud. Stolen skal kunne sidde i en VW passat og en VW up.

  Du henviser til baby-paradise.de, men det ser desværre ikke ud til at de forhandler trifax længere.

  Tak for en rigtig god side!
  KH Nadja

  1. Hej Nadja,

   Det kommer an på om i vil have en bagudvendt eller fremadvendt? Vil til en hvertid anbefale en bagudvendt og så er det Dualfix – dog er der andre stole, som måske kunne være mere interessante for jer – maxi cosi 2way?

   Mvh

 3. Er fejlen omkring de skadelige kemikalier i trifix rettet? Eller er de mon stadig at finde i stoffet?

 4. Hej og tak for en super god side.

  Men nøj hvor er det en jungle at finde den helt rigtige autostol. Vi havde set på den nye Rømer dualfix der både er bagud og fremadvendt, men den er jo ikke testet endnu og vi er derfor lidt skeptiske. Vi har derfor set på denne stol. Der er testet for skadelige stoffer som du skriver er kræftfremkaldende. Vil man kunne vaske betrækket som det første for at fjerne disse stoffer eller vil det ikke tage det?? Vi syntes nemlig at denne er den bedste, så det er da ENORMT træls at de har fundet de stoffer i den. specielt også fordi V-Tether og antivip-teknologi er også integreret. Øv øv.

  Hvilken stol vil du ellers anbefale (hvis denne ikke blot kan vaskes)? For vi er da helt på herrens mark. Vil vil have det bedste af det bedste og det der er sikrest for vores datter uanset pris.

  Mange mange tak ser virkelig frem til dit svar.

  Mange hilsner
  Sabrine Sørensen

   1. Vi havde kigget på dualfix den da den kunne vendes om til en fremadvendt. Hun er 1 år nu og sidder i en Rømer king med ca. 6 år på bagen… så hun er van til at sidde fremadvendt. Så vi tør ikke købe en bagudvendt da vi ikke tror hun vil sidde i den ret længe. (derfor var dualfix helt perfekt)

    Men denne kunne ikke vaskes? Du ved ikke om rømer har ændret betrækket siden testen er blevet foretaget?

    1. Hej Sabrine,

     Det kan ikke betale sig, at købe denne stol. I kan lige så godt købe en Römer Duo plus, da den koster det halve og er lige så godt.

     Jeg mener, at der er kommet et nyt betræk på stolen, hvor der ikke er kemikalier i, men kan faktisk ikke helt huske det.

     Mvh

     1. Hej,

      Jeg skrev og spurgte Römer omkring det stof der var fundet. Her er deres svar:


      det er rigtigt, at Trifix betrækket fra 2012 indeholdt TCEP er meget små mængder. Dette betræk er udgået og det nye indeholder ingen kemiske stoffer. Vi gør alt hvad vi kan, for at undgå kemiske stoffer.

      Hvis du kigger på de seneste test af vores autostole Versafix eller den nye Kidfix xp sixt kan du se, at der her ikke blev fundet kemiske stoffer i betrækket.

      Jeg ved så ikke om den er testet efter de har fået nyt bettræk.

      Mvh. Nikolaj

       1. Jeg fik samme svar. Hvis man blot sørger for at købe en 2013 eller 2914 model er der intet at komme efter. Så Vi har købt den er er super glade for den 🙂

 5. Synes stolen er fantastisk, nem at montere, nem at indstille korrekt i selerne til barnet. Samt er det en af de eneste der scorer højt og passer i en Skoda Fabia combi greenline pga bilens dybe sæder. Er utrolig glad for at stolen ikke er så stiv pga det nye plast materiale, samt at der er ekstra puder omkring hovedet, der kan indstilles efter barnets højde på samme måde som baby stolene 🙂

  1. Og desuden har babysam ofte haft den nedsat, så den kan fåes til samme pris, som de andre der bliver nævnt som billigere alternativ her på siden

 6. Vi er super glade for denne stol, den er stor og rummelig men omslutter alligevel vores datter godt.. Smadder nem at rengøre og dejlig at sidde i for hende..
  Føler mig tryk ved at sætte hende i den da den er forankret med den ekstra strop og virker generalt bare super robust. har endnu ik oplevet noget negativt med den

 7. Hejsa og tak for en rigtig god side.
  Vi har lige købt en Rømer Trifix, vi har så desværre opdaget at vores bil, en Hyundai Getz ikke har et beslag til at sætte bagstroppen fast i ( det gik vi desværre bare ud fra den havde:-( ), er det et must at den skal sættes fast for at autostolen fungerer, den sidder jo selvfølgelig i Isofix beslagene. Men hvilken betydning har det at ci ikke kan sætte bagstroppen fast?

  Hilsen fra Malene

  1. Hej Malene,

   Den skal i faktisk bruge, da stolen kun er testet med Isofix og TT – derfor må i ikke bruge stolen uden. Duo Plus er testet både med sele, isofix og isofix+TT, så den må man fx godt bruge uden TT.

   Men det må i desværre ikke med Trifix. Derfor er der ikke andet for end, at i må se om i kan få den byttet.
   Jeg ville også hellere anbefale jer en Duo plus, da den er billigere (halvpris!) og har fået samme testresultat.

   Mvh

 8. Hej – tak for et fint site.

  Vi står overfor at skulle købe en ny autostol – vi har netop været i babysam, hvor de sagde at duo plus var en udgået model – jeg kan umiddelbart stadig finde den i de tyske butikker, så jeg ved ikke om det er helt korrekt, at den er udgået.

  Vi overvejer derfor at købe en duo plus eller en Trifix – men hvad skal vi vælge, kan du komme med en anbefaling?

  1. Hej Jacob,

   Mener du en King Plus eller?

   Nå men af Duo Plus og Trifix vil jeg anbefale jer Duo Plus, da den har klaret sig lige så godt som Trifix i testen og så kun koster det halve. Kan ikke lige se, at man kan forsvare, at sælge Trifix så markant højere.

   Duo Plus er billigst i england.

   Mvh

 9. Hej, vi har en trifix og er super glade for den.
  Men vi overvejer at skifte bilen ud.
  Ved i hvilke biler den passer til??
  Mvh Dorthe

  1. Hej Dorthe,

   Nej det gør jeg ikke, men på cybex hjemmeside kan du taste forskellige modeller ind og se om den kan sidde i dem. Så det er nok bedre, at i finder ud af, hvilken bil/biler i godt vil have og så undersøg bagefter om den kan være der i.

   Mvh

 10. Hej Kristian.
  Hvad betyder det med forankringspunktet? Altså vi har isofix i bilen, så vi burde kunne bruge den, eller hvordan? Hvad med top-strap, skulle man ikke også bruge det til denne stol? Hvordan kan jeg se, om jeg har det? Jeg kører en Chevrolet Lacetti fra 2005…
  Kan heller ikke finde ud af, hvor meget jeg skal ligge i det med de skadelige stoffer… Er lidt splittet mellem at købe denne og så en Safefix plus.
  Vh Karina

  1. Hej Karina,

   Det er en ekstra monteringsfunktion, hvor man sætter autostolen fast med en sele omme bagfra og derved kan undgå, at den vipper ved en kollision.

   Jeg ved desværre ikke om jeres bil har det, men prøv at læs i instruktionsbogen.

   Jeg ville vælge en safefix plus, da der ikke er den store forskel på de 2 modeller og du så undgår de skadelige stoffer.

   Mvh

 11. Hej Kristian

  Jeg har selv i mellemtiden fundet information omkring TCEP.

  Vedr. dit svar Louise [Helt præcis, hvilken betydning det har, at der er fundet TCEP ved jeg ikke, men vil lige prøve at finde ud af det. Vil tro, at det er noget med allergi, men finder som sagt lige ud af det.]

  Så kan jeg informere, at det kan være kræftfremkaldenden og at det frigives via spyt eller at stoffet afdammer.

  Kilde: http://taenk.dk/t%C3%A6nk-artikler/flammeh%C3%A6mmer-er-farlig-i-leget%C3%B8j

 12. Hej Kristian

  Jeg(vi) er førstegangskøbere af autostole og vi har haft kig på denne stole. Du skriver at der fundet TCEP i betrækket, hvilken betydning har dette?.

  Pt. bruger vi en easylift

  På forhånd tak 🙂

 13. Hvad har det af betydning at de har fundet TCEP i betrækket??
  Jo en virkelig sikker autostol som jeg kan se, men nervøs for hvad det kan betyde for datteren at sidde i den.

  På forhånd tak for hjælpen, i øvrigt rigtig god side

  1. Hej Louise,

   Mange tak for din ros af autostol.dk – det sætter jeg pris på.

   Det er et stof, som kan være skadelige for børn, men man finder det rigtig tit i materialer til børn.

   Helt præcis, hvilken betydning det har, at der er fundet TCEP ved jeg ikke, men vil lige prøve at finde ud af det. Vil tro, at det er noget med allergi, men finder som sagt lige ud af det.

   Før 2011 testede man slet ikke for skadelige stoffer i autostole, men det har været mere og mere fokus og derfor er man begyndt, at teste for det.

   1. Mange tak for dit svar.
    Vi har været ude for at ville købe netop den stol. Sælgeren sagde at hun intet kendte til den test. Sjovt nok.

    Men da alt kom til alt kunne vi slet ikke bruge den stol i vores ben, da den forankring ikke er muligt. så vi købte istedet Römer Safefix Plus. Den er jeg sikker på vi bliver rigtige glade for.

    1. Nej de kender ikke så meget til test resultaterne – kun hvilke der vinder samt 2+3. pladsen.

     Det er også kun, hvis man dykker lidt ned i test resultaterne, at man kan se, at der er fundet TCEP og det tvivler jeg på, at butikspersonalet har været.

     Nej det er ikke alle, som har forankringspunktet i bilen, så det skal man lige huske, at undersøge.

     Det er også en rigtig fin stol, så er sikker på, at i nok skal blive glade for den.

 14. Kan man bruge denne autostol hvis man ikke har isofix i sin bil ? Hvilke kemikalier har man fundet i denne stol?
  på forhånd tak 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.