Autostol.dk

Fra bloggen

Römer Xtensafix

RÖMER XTENSAFIX autostol review

Xtensafix er Römers nyeste skud på en 9-36 kg. stol og stolen er med alle de nyeste sikkerhedsfunktioner, som Römer har udviklet igennem det seneste årti.

En af de store fordele er, at barnet sidder fast med 5-punktssele – og ikke blot til 18 kg! Stolen er lavet sådan, at barnet må sidde med 5-punktssele indtil 25 kg. hvilket øger sikkerheden for børnene i 18-25 klassen markant.

For at lave den sikreste stol i klassen skal Römer Xtensafix monteres med Isofix, men der er også anvendt deres Pivot Link system, som er en videre udvikling af isofix. Derudover skal stolen også monteres med V-Tether (top tether), som sikre, at stolen ikke foretager en fremadrotation ved en kollision.

Xtensafix dumpet autostol testen og Römer har droppet stolen. Det betyder, at hvis du har købt denne stol, kan du aflever den tilbage til butikken og få et gavekort på en anden Römer stol.

Læs Römers pressemeddelse her og hvordan du skal forholde dig som dansk kunde her

ADAC test resultat for Römer Xtensafix

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
18 ★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

25 kommentarer

 1. Kan det passé at denne er erstattet af advansafix? Kræver den også en ny bil med specielt remsystem?

   1. Hej Kristian – ja det var top teether jeg mente. Smart system men ærgerligt for alle os med “gamle” biler at vi ikke kan drage nytte af de nye autostole. Der burde laves noget man kunne få eftermonteret.

    1. Hej Christina,

     Ja det kunne være smart – for det er noget vi vil se mere af i fremtiden – det er jeg overbevist om.

     Men der findes mange andre og gode stole, som kan monteres uden TT (dog ikke 9-36 kg stole), men mon ikke det kommer på sigt.

     Mvh

 2. Jeg vil gerne høre om der er en afklaring ift hvilken autostol man skal kigge efter hvis man har et 1 1/2-årigt bare der vejer 18 kg og måler 97cm. Hun forstå ikke konceptet med at sidde pænt i en stol med 3-punktssele.

  Hvad skal vi gå efter? Er der afklaring på Rømer-stolen med 5-punktselen?

  Med venlig hilsen

  Iben

  1. Hej Anja,

   Da det er på sikkerheden den fejler, så vil jeg faktisk ikke selv anvende den. Det kan godt være, at den blev monteret forkert, men hvis den ikke gjorde, vil den ikke være til meget gavn for jeres barn.

   Mvh

   1. Ok, så venter jeg til den test er færdig, og hvis den viser at stolen sad som den skulle,, at de så vil tage stolen tilbage

 3. Hej. Er det sådan at forhandler skal være villig til at tage stol retur. Rømer xtensafix tilbage, når det i følge FDM er dumpet, og de fraråder at købe den.??

  1. Hej Anja,

   Det ved jeg faktisk ikke. Tror det kommer an på, hvordan Römer behandler sagen. Jeg skriver lige til Kay og høre ham.

   Men Römer mener, at stolen blev monteret forkert og det er de ved, at undersøge, så måske stolen ikke er så dårlig endda. Men det ved vi først når den undersøgelse er færdig.

   Mvh

 4. Hej Kristian.

  Ved du noget om hvornår oktobertesten bliver offentliggjort?
  Og om denne stol er med i testen?

  Mvh. Sidsel

  1. Hej Sidsel,

   Den kommer her sidst i oktober, men jeg ved desværre ikke, hvilke stole der er med.

   jeg er dog overbevist om, at denne stol er med, da Römer altid har deres nyeste stole med, da de godt ved, at forældrene først køber når den er testet.

   Mvh

 5. Hej.

  Er det korrekt forstået at denne stol KUN kan monteres forudvendt?

  Ønsker svar ASAP hvis muligt.

  Dbh Emma

 6. Hej,
  Kan xtensafix’en ikke monteres i en bil uden isofix fra 9kg? Kan ikke finde det nogen steder.
  Vores nr 2 bil har ikke isofix beslag…
  Venligst
  Kathrine

 7. Hej Kristian, jeg håber, du kan hjælpe!!! Vi er simpelthen så forvirrede – får forskellige Info i stort set alle butikker og er desperate for at finde en autostol til vores søn som er sikker.
  Vores udfordring er at han er 2 år og fire måneder, men vejer 19 kg og er 98 cm høj. Han er dermed for stor til den autostol vi har på nuværende tidspunkt hvor han kan sidde med fempunktssele. Vi købte derfor en cybex solution fix2, men har måtte konstatere at han simpelthen ikke er gammel nok til at forstå han ikke må tage armen ud af selen. Og det bliver farligt at køre fordi man skal holde øje med om han gør.

  Vi har derfor kig på to autostole som er de eneste jeg ser har fempunktssele som er godkendt til 25 kg – de skal kunne stå forudvendt, da han er for lang til at sidde bagudvendt.

  Rømer xtensafix – udfordring (iflg ønskebørn) – den strop som skal strammes til at modvirke rotation skal sidde i V-Tether (top tether) – mener sælgeren ikke er i vores 2010 Ford Mondeo model, da man ikke kan bruge den (som iflg Ford !) der sidder i siden men den skal sidde i bunden af bagagerum. Er det korrekt? Han siger det før er biler fra 2011, som har det korrekte udstyr? Det vil dermed udelukke denne stol til vores dreng.

  Den anden mulighed – britax two Way elite – siger de i ønskebørn kun er godkendt til 25 kg hvis den er monteret bagudvend. Ellers gælder de 18 kg for fempunktsselen som de gør for de fleste andre.

  Jeg er så forvirret og vil bare gerne være sikker på vores lille dreng er sikret bedst muligt hvis uheldet skulle være ude!! Han anbefalede en cybex palas med puden foran – til trods for vores søns vægt – alternativ en specieludviklet handicapstol eller ny bil…. Jeg tænker bare – der må da for Søren være andre som har haft denne udfordring før os.

  HÅBER virkelig du kan hjælpe!

  Mange, mange hilsner,
  Tanja

  1. Hej Tanja,

   Ja det kan godt være lidt svært for dem at forstå, at de ikke må tage selen af.

   Det er korrekt med V-tether – den sidder ikke i siden og det er kun de nyere biler der har den.

   Men mht. Two-way så er de desværre forkerte på den. Den kan bruges både fremad- og bagudvendt indtil 25 kg, så det vil bestemt være en mulighed for jer.

   Hvis i bor i nærheden af Lena, kan du evt. tage forbi hende og prøve stolen inden i køber den: https://autostol.dk/lena-larsen-sikkerautostol-dk/

   Mvh

 8. Jeg har forgæves forsøgt, at finde ud af hvornår denne stol kommer i butikkerne. Ved du noget? 😉 Og hvad bliver prisen?

  1. Hej Linda

   Jeg skrev til Rømer for et par uger siden.
   De sagde den kom på markedet til juli og vil blive solgt i Ønskebørn.
   Pris ca. 3000 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.