6 gode gaveidéer til barnedåb

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Når du skal give gaver til en barnedåb, så skal du tænke i lidt anderledes baner – for hvad giver man et barn i gave? Barnedåben er er en vigtig begivenhed i barnets liv, og derfor er det oplagt, at give noget, som de kan beholde for en hel livstid. Mange vælger blot at give penge eller et stykke legetøj, men d denne artikel vil vi gennemgå 5 gaveideer til barnedåben, som både er nemme og kreative.


  • En flot billedramme, med et billede af barnet. En simpel gave, som der er garanti for at begge forældre vil blive glade for, og som kan stilles op i hjemmet og bruges rigtig mange år frem.
  • Et babytæppe i god kvalitet. Denne gave er tidløs og kan nemt personliggøres, hvis man vælger at brodere den med barnets navn (samt evt. fødsels- eller dåbsdato). Og selvom babytæppet umiddelbart kun er til babyer, så kan det stadig bruges når barnet bliver ældre, som et håndklæde eller lille tæppe.
  • En mindeboks. Denne gave kan også nemt personliggøres ved at man får skrevet barnets navn eller en dato på. Mindeboksen kan bruges i mange år, og er meget alsidig, da barnet eller forældrene selv kan finde ud af, hvad der skal puttes i den af mindeværdige ting.
  • En børnebog med mange farverige billeder, som barnet kan få læst op af forældrene som en godnathistorie, eller som barnet selv kan læse når han eller hun bliver ældre. Derudover kan du også skrive en personlig hilsen til barnet inde i bogen.
  • Babytøj eller smykker. Her er der mange muligheder. En hagesmæk ville være meget oplagt, og hvis du køber en fin hagesmæk i god kvalitet, så kan den måske også bruges til selve barnedåben, så barnet ikke spilder ned af sit barnedåbstøj. Derudover kan du også vælge nogle flotte sko til barnet, eller noget helt normalt hverdagstøj.
  • En autostol, som kan placeres i bilen, så babyen kan transporteres med. En autostol er efterhånden et must, når man har en baby, så derfor er det et oplagt gavekøb. Autostole kommer i forskellige størrelser, afhængig af alder. Det ville være bedst at give en autostol, som forældrene kan bruge her og nu. Derfor er en autostol til babyer som er 0-16 måneder mest oplagt.

BONUS: Forældrene vil gå igennem en stresset periode, når de skal passe barnet. Derfor fortjener de selvfølgelig også en gave. Her ville en dug i hør være oplagt, til at indrette deres nye familiehjem. De er meget luksuriøse og kan nærmest også holde en hel livstid