Autostol.dk

Biler med plads til 3 autostole

For mange forældre med 3 børn, er det et stort puslespil, at få plads til 3 autostole på bagsædet – for hvordan gør man lige det og hvilke modeller kan være i bilen?

Jeg er derfor igang med, at samle informationer om, hvilke biler der kan have tre autostole på bagsæderne, hvilke tre autostole det er samt hvordan de er placeret.

Så har du tre autostole på bagsædet må du MEGET gerne udfylde nedenstående, så du kan hjælpe mig, med at hjælpe andre forældre.

– HUSK at autostolene skal stå korrekt og de ikke må rører ved dørene. Andre forældre kommer til, at bruge dine oplysninger.

Vil du have alle besvarelserne – så tjek her.

Du skal udfylde bil mærke
Du skal udfylde bil model
Du skal udfylde bil årgang
Du skal udfylde bil type
Autostol bag førersædet
Du skal vælge autostol bag førersædet
Du skal skrive anden autostol
Monteret med

Du skal vælge monteringsmetode
Autostol i midten
Du skal vælge autostol bag førersædet
Du skal skrive anden autostol
Monteret med

Du skal vælge monteringsmetode
Autostol bag passagersæde
Du skal vælge autostol bag førersædet
Du skal skrive anden autostol
Monteret med

Du skal vælge monteringsmetode

Tre børn på bagsædet er besværligt i langt de fleste biler på det danske markedet, men der findes alligevel en del modeller, hvor det er muligt – hvis blot kombinationen er korrekt.

For at hjælpe med, at skabe overblik har jeg lavet ovenstående indsamling, hvor jeg håber mange forældre vil dele deres informationer sådan at andre forældre er fri for, at blive fortvivlet og nemmere kan se mulighederne for tre autostole på bagsædet. Det er trodsalt billigere at skifte stolene ud – end bilen 😮

Når jeg har fået nok besvarelser vil jeg begynde, at lave en oversigt, hvor man kan se bil modeller samt hvilke autostole folk så har held med, at finde plads til i bilen – og de på samme tid står korrekt.

Så har du selv tre børn eller kender du forældre med tre børn, må du meget gerne få dem til, at udfylde ovenstående.

121 kommentarer

 1. Hej
  Vi har en Seat Leon st car fra 2016. Vi får barn nr 3 til december og har købt en pebble plus, som bliver selemonteret (vi har isofixbasen, men den tager ret meget plads).
  Derudover køber vi en af de nye besafe izi flex fix i-size, til den mellemste, der fylder 3 til december og så har den store en cybex solution. Tænker at den store bliver nødt til at sidde på forsædet når vi alle 5 skal være i bilen, eller kender du en kombi til denne bil som ville være bedre.
  Den lille skal jo efter et halvt års tid over i en større stol som så også skal kunne være der, så gode råd modtages med kyshånd..
  Mvh
  Majbritt

 2. Hej,

  Jeg får en ny Mercedes E220 årgang 2018.
  Min datter på 8 år er 135 høj og vejer 32 kilo.
  Min mellemste datter er 4.5 år er 120 høj og vejer knap 20 kg.
  Min mindste datter er 2.5 år er 105 cm høj og vejer 14 kg.
  Har du en kombination der kan passe?

  1. Hej Hanne,

   Har du isofix på alle 3 pladser?
   For den kræver isofix til monteringen.

   Jeg ved desværre ikke om de alle kan være der i din bil. Men hvis du ikke har 3 fulde sæder – vil du ikke kunne have 3 isofix stole i bilen.

   Mvh

 3. Hej.
  Står og skal have den 3 her til marts og ville lige høre om der er nogen der ved om det er muligt at have 3 på bagsædet i en BMW 320d fra 08??.

 4. Må min datter på 3 år til feb sidde på en selepude/15-36 kg ? Hun vejer 13 kg pt. Vi skal have lillebror i babyautostol0-13 kg og den anden lillebror i min datters 9-36 kg Rømer stol sammen med med hende bag i en Toyota avinsis stationcar fra 2007.

 5. Hej,
  Vi skal bruge 2 autostole i klassen 15-36 kg og en i 9-18 kg. Vi har en Dacia lodgy.
  Jeg ved at der ikke kan være 3 Rømer ved siden af hinanden. Har i nogen erfaring med hvad der er plads til?
  Mvh Majbrit

  1. Hej Majbrit,

   Nej den har jeg desværre ikke i mit skema. Det betyder muligvis, at der ikke er plads til 3 stole på bagsædet.
   Eller også er der bare ikke så mange på de danske veje med 3 børn..

   Mvh

 6. Hej

  Vi venter os nr 3 til feb næste år. Vi har i forvejen 1 på 8 og en på 6. Ved du om man kan have en 0-9, 18-36 og en selepude på bagsædet indtil den ælste når 135cm? Eller skal den ene om på forsædet?
  Vi har en Peugeot 308sw 2017. Er den model på listen?
  Hilsen Anders

 7. Hej. Vi venter trillinger til oktober. Er det muligt at finde autostole som passer til en Opel Astra sports tourer fra 2017? Der er isofix til to af bagsæderne, men ikke i midten, så der skal det vel være en autostol uden iso?
  Vh Teresa

 8. Hej.
  Vi har tvillinger som snart er for store til 0-9kg’ s autostol og storesøster som sidder i den største autostol.. Vi har en Toyota Avensis stationcar fra 2015. Er det overhovedet muligt, at have alle tre bagi?

  Mvh Kristina

  1. Hej Kristina,

   Det ser sådan ud, men det kræver selemontering af de yderste stole, så de kan komme lidt tættere på døren.

   Men der vil ikke være meget plads, så skal det være nemt, er det desværre en ny bil.

   Mvh

 9. Hej.

  Vi har en 2014 Audi A6 med 2 stk. ISOFIX bag førersæderne. Vores børn er 0, 6 og 7 på henholdsvis 5, 22 og 30 kilo.

  Kan jeg finde denne bil på din liste?

  1. Hej Christian,

   Der er kun fra 96-98-06 – så desværre ikke.

   Men jeg tror det bliver svært, da bilen ikke er særlig bred. Men det er noget med selemontering på de yderste pladser og en smal stol i midten.

   Mvh

 10. Hej.
  Jeg har 3 drenge på bagsædet i en seat altea xl. De bruger alle 3 punktssele. Det er dog en udfordring at komme ned til sele armen. Kan man ikke forlænge låsearmen så det bliver nemmere for dem at nå den?
  Mvh Jacob

  1. Hej Jacob,

   Der findes nogle, men jeg ved ikke om de er godkendt eller om de kræver bilen synet.

   Hvis det er til mens de sidder i autostol, der kan jeg desværre ikke lige komme på nogle, der er godkendt hertil.

   Mvh

 11. Hej
  Håber du måske kan hjælpe.
  Vi har to store børn og venter Nr 3 til juni til den tid vil de store være 9 og knap 7 år. Vi har en skoda fabia kombination og overvejer om puslespillet kan gå op i den. Pt har de to store ryglæns-selepuder og så har vi en Acta Graco duo logic bagudvendt til baby på vej.
  Overvejer om vi med en af de store på forsædet måske kan være voksen, Graco og ryglæns-selepuder (ikke i isofix) på bagsædet. Ved du meget om det eller har andre løsninger i en skoda fabia?

  På forhånd tak. Camilla

  1. Hej Camilla,

   Jeg har ikke mange Fabiaer i mit skema, så det bedste i kan gøre er, at tage et smut ud i en babybutik og prøve jer ad. Eller så selv prøve jer lidt frem. Det lyder til, at i allerede har stolene og så er det bare ud og prøve det af i bilen.

   Mvh

   1. Hej.
    Hvilke tre autostole kan vi have i en Ford Mondeo st.car udennusofix (2005) vi skal have to selepuder og en baby – på sigt en større bagudvendt. Mvh. Heidi

 12. Hej, jeg har 3 børn hhv. 5-3-0
  Og har jeg en Toyota Verso med 3 individuelle sæder. Hvad skal jeg bruge for?

 13. Hej,

  Vi venter os vores 3. barn og har set os lun på en ny Skoda Superb Combi (stationscar).

  Ved du om den kan indeholde tre autostole I størrelsen 0-13 kg og to fra 15 – 36 kg. (f.eks. Maxi Cosi Rodifix)?

  På forhånd tak,

  1. Hej Jonas,

   Det er også en fin bil. Men du får svært ved at få 3 stole ind i den.

   Den er lang, men ikke bred.

   Hvis du vil være sikker på, at der er plads til 3 stole og du kan spænde selerne og komme til stolene – så skal i have en bil med tre fulde bagsæder.

   Mvh

  2. Det kan dog måske være i kan have de to rodifix på siderne (men køb uden isofix, da jeg ikke tror der er plads til de sidder i dem) og så sen lille stol i midten.

   Så skal i også bare gå efter en bagudvendt i næste størrelse.

   Mvh

  3. Vi er i samme problem. Så har en kammerat, som har en Superb, hvor jeg kunne få lov at lege med vores autostole. Der kunne på ingen måde være 3 autostole ved siden af hinanden. Superb’en har fået sin fantastiske benplads på bagsædet, ved at rykke bagsædet lidt bagud i forhold til andre biler. Så i andre biler flugter ryglænet med skærmkassen fra baghjulene, men ikke i Superb’en. Så her går de sidste 10 cm ud mod døren skråt fremad, så når man sætter autostolene ind kommer de til at stå i en “halvcirkel” på bagsædet. Det duer ikke, så vi er gået fra den. Ville ellers meget gerne have haft Superb’en.

  1. Hej Betina,

   Desværre kun en bil og det er 3x cybex solution – tror ikke det er muligt i den bil. Min mor har en og det er tæt på umuligt når bare man kommer op i 9-18 + 15-36 kg klasserne…

   Mvh

   1. Vi kunne godt med vores, dog med 2 x 9-18 kg og 1 x 15-36 kg. Der er ikke plads til 2 x 15-36 og 1 x 9-18.

 14. Hejsa.

  Har du info om det er muligt med 3 autostole bag i en Toyota Avensis?
  Eller alternativt, hvilke autostole, der er smalle?

  Bedste hilsner
  Else

  1. Hej Else,

   Jeg har 7 Toyota Avensis i oversigten.

   Det kommer an på størrelserne – altså om det er 0-13 kg eller 9-18 eller 15-36 kg.. Så det kan jeg ikke lige hjælpe med uden mere info.

   Mvh

 15. Hej,
  Vi er i den lykelige situation at vi venter tvillinger til sommer. Til den tid er vores datter 3 år. Hun sidder lige nu i en Maxi Cosy 2 way Pearl. Vi påtænker så at anskaffe os 2x Maxi Cosi Pebble plus til de 2 små som også begge skal i Maxi Cosy 2 way fix.
  Er vi ikke enige om at hvis vi vælger en bil med 3 individuelle bagsæder (vi har kig på en Citroen Grand C4 Picasso), hvor også alle 3 bagsæder har isofix, så vil det ikke være et problem at have plads til alle de 3 stole, som alle er i isofix base?
  Mvh Rikke Dalgaard

  1. Hej Rikke,

   Først et tillykke!

   Nej så burde der ikke være problemer. Hvis det er en ny bil og sæderne er “isize-godkendte” er i 100% sikker på, at stolene kan være der. Det er en ny standard, som sikre, at sæde og autostol passer sammen.

   Men ellers så er maxi cosi 2way fix med Pearl eller Pebble ikke bredere end andre modeller, så der burde bestemt være plads.

   Mvh

   1. Hej, der findes ikke I-size biler endnu, der går lige lidt tid før de kommer på markedet, men tjek de forskellige stoles type liste og se hvor de er godkendte til at side i de forskellige biler. Der er ikke mange “almindelige biler” der er godkendt til den 3 stol på bagsædet.

 16. Hejsa.
  Jeg vil høre hvad du kan anbefale af autostole til en skoda octavia stationcar. Vi har 3 børn. En på 11 mdr (10,5 kg), en på 3 (17 kg) og en på 6 (~25 kg og 125cm).
  På nuværende tidspunkt har vi i autostol “parken” en römer kidfix og en römer med isofix 9-18 kg (jeg kan ikke huske modellen, men den er med støtteben), en maxi cosi rodi og så har vi lånt en gammel römer 15-36 kg af mine forældre. Vi er nået dertil at den lille skal ud af babyautostolen, men nu kniber det med at være i bilen.
  Indtil nu har konstellationen været at den ældste har siddet på forsædet og mellemsten, yngsten og jeg på bagsædet. Römerstolen 9-18 kg har stået i venstre side og babystolen (römer babysafe plus) bagudvendt i midten og mig bag førersædet.

  Jeg kan få römer 9-18 kg og den gamle rømer til at stå på bagsædet. Jeg er dog i tvivl om hvordan jeg tjekker om den fortsat er godkendt?

  Kan I anbefale 3 stole som kan være på bagsædet i vores bil?
  Mvh. Sofie

  1. Hej Sofie,

   Vi har selv en Octavia – selvom om bilen er stor, så er der ikke meget plads i bredden.

   I bør se på, at vælge endnu en bagudvendt til mindste mand, da det giver mere plads til de andre stole og personen på bagsædet. Så skal den bagudvendte stol stadig stå i midten.

   Hvis der står ece 44-03 eller 44-04, så er de stadig godkendt. Men er stolen mere end 7-8 år gammel bør i overveje at skifte den ud, da producenterne så ikke længere garantere, at de virker optimalt.

   Mvh

 17. Hej.
  Nu står vi i den situation at vi vi gerne vil have tre børnesæder bagi. Vi har overvejet at købe en Dacia Logan. Ved du noget om de kan være i den bil?
  Vores børn er hhv. 6, 3 og 1/2. Ham på 6 er lidt lille mens resten er ganske alm. str. 🙂

   1. Nej det er nemlig ikke tre enkelte sæder. Men den virker forholdsvis bred.
    Men æv at du ikke lige har den. 🙁
    Har du nogle forslag til nogle smalle autostole? Er der nogen der er smallere end andre? 🙂

    1. Hej Henrik,

     En stol som maxi cosi rodifix er meget smal – den kan bruges af den ældste på 6. Den findes også i en model uden isofix og så kan i få den længere ud på siden af sædet og derved få mere plads.

     I de andre størrelser er der ikke meget forskel i størrelserne. Her er det mere bygningen af dem, der spiller ind, men det finder man først ud af når man står i babybutikken og prøver flere forskellige modeller i bilen.

     Har i ikke købt bilen endnu – er det jo bare, at fortælle forhandleren, at i blive nødt til, at låne den et smut ud i en butik, da det har betydning for jeres valg af bil, at der kan være 3 autostole.

     Mvh

    2. Hej Henrik.
     Fandt I nogensinde ud af, om der kan være 3 autostole i en Dacia Logan? Vi står nemlig selv og overvejer at købe den, men har behov for autostole til en på 5, 2 og nyfødt.
     Mvh Anne

 18. Hej
  Vi har 2 børn på 8 måneder og 4 år og planlægger nr. 3. Da vi skal til at købe en stor autostol til den store, vil vi gerne være forudseende. Sådan at de to små i fremtiden, kan fortsætte med at bruge de to autostole vi allerede har.

  Vi har en Renault Clio stationcar fra 2011.
  Vi har en Rømer Semi Universal 0 – 13 kg bag ud vendt autostol
  Vi har en Rømer Universal 9-18 kg for ud vendt autostol

  Spørgsmålet er så hvilken stol, vi skal købe i den store størrelse 18 – ? kg. Vi vil som udgangspunkt gerne have alle tre stole på bagsædet.

  Er der nogle som kan anbefale et godt sted at køre hen og få god vejledning og samtidig prøve de to gamle stole sammen med en ny tredje stol?

  Venlig hilsen
  Pernille

  1. Hej Pernille,

   Det bedste ville være, at tage ud i en ønskebørn butik og få råd og vejledning. Det kan være småting på de enkelte stole, der lige gør, at en anden kan være ved siden af eller ikke kan.

   Så prøv at smut ud i en butik.

   Mvh

 19. Hej
  Vi skal bruge tre stole fra 9kg på bagsædet af vores grand scenic. Har du et bud på hvilke muligheder vi har at vælge i mellem?

 20. Hej Kristian
  vi har samme problematik som Helena. Vi har en peugeot 307 st (ikke SW), som vi gerne vil have 3 autostole på bagsædet af.
  I første omgang 2 til nyfødt og 1 9-18 kg (har pt. En Rømer King II, som vi gerne vil beholde i udgangspunktet). Det kan vel lade sig Gøre med de fleste baby stole, ikke?
  Vores problem er mere når de små bliver en tand større og skal i den næste størrelse, for der er vores store ikke stor nok til at kunne sidde uden autostol endnu.
  Har du nogen gode forslag? Tak!

  1. Hej Louise,

   Ja i de små stole burde det være til, at få plads selvom det er en lille. Men når du skal i næste størrelse stol ser det ikke for godt ud.

   For den store skal sidde i autostol til 135 cm, så der går laaaang tid før i kan nøjes med kun to autostole.

   Et par stykker har haft held med, at få plads til 3 stole i jeres bil ved, at bruge Römer First Class Plus.

   Mvh

 21. Hej.
  Jeg har lige været i den lokale babysam og vi kunne på ingen måde få tre autostole på bagsædet af vores skoda Octavia, øv, øv. Så vi bliver nød til stadigvæk at have en på forsædet. Nogle der har nogle erfaringer, som evt har fået det til at lykkes. På forhånd tak.

  1. Hej igen,

   Hvilke stole prøvede i?

   Havde i Maxi Cosi Rodifix inde i bilen?

   I kan ikke have dem til at sidde fast med isofix – det er næsten umuligt når det er 3 stole på et 2½ personers sæde.
   Mvh

 22. Hej
  Jeg kunne også godt bruge lidt hjælp til autostole. Vi har tre børn og den mindste skal snart op i den næste stol 9-18kg, de to store skal være i 15-36kg stole. Vi har den nyeste model af skoda Octavia, på nuværende tidspunkt et barn på forsædet, som vi meget gerne vil have bag i bilen. Vi har en cybex aton, besafe comfort samt cybex pallas 2-fix. Vi er parate til at købe tre nye stole, hvis vi bare kan få et forslag. Vi har prøvet med forskellige stole i babysam, men blev ikke klogere, så er der nogle der har forslag til hvilke stole vi kunne prøve med, vil vi sætte stor pris på det.
  På forhånd tak

  1. Hej Pernille,

   Jeg synes i skal se nærmere på Maxi cosi Rodifix – det er en af de mindste stole i 15-36 kg klassen. Ved at sætte dem ud på siderne og så en smal 9-18 kg. stol (ikke en mavepude), så burde det være muligt, at få plads til tre sæder.

   Der er flere, der har skrevet om skoda i skemaet og de to nyeste er 2014 modellen.

   Mvh

 23. Hej,

  Har I et skema over den information I har indsamlet eller kan I sende et udtræk, I kan sende? Står og skal købe nu bil for at få plads til 3 autostole og det er ikke en nem affaire.

  Mvh
  Mimi

 24. Hej,

  Vi står og skal købe en bil med plads til 3 autostole op bagsædet. Har du mulighed for at sende mig et skema og den info du har indsamlet og eller bare udtrækket. Det ville jeg sætte stor pris på.

  På forhånd tak

  Irmelin

 25. Har en ford Mondeo stationcar 2008 og tre børn. Det er lige gået med en besvare bagudvendt i isofix bag førersædet, en maxi cosy rodifix i miden med selemontering, og en baby rømer stol bagudvendt med isofix montering bag passagersædet. Besværligt med selemontering af den midterste, men det kan lade sig gøre. Nu er den mindste vokset ud af sin babymadsprodukter og skal over i besafen. Vi skal derfor have en ny til storebror der er tre år. Nogen erfaringer med om det overhovedet kan lade sig gøre? Kan sige at købe en maxi cosy rodifix mere dur ikke – det er afprøvet!
  Findes der ved køb af tre nye auostole en model der dur? Vil jo gerne beholde bilen!

  1. Hej Camilla,

   Ja det burde være muligt – en babystol i isofix fylder faktisk en del, da den skal sidde lige ved isofix punkterne. En selemonteret stol vil i kunne sætte lidt mere ud på siden.

   Besafe er også en ret stor stol, så ved at finde en anden i stedet for den skulle det også frigive en del plads.

   For når i ikke kan have en rodifix, så er der ikke meget plads. Det er en af de mindste på markedet.

   Men i skal bruge:
   15-36 kg
   15-36 kg
   9-18 kg

   Korrekt?

 26. Hej.
  er der nogen som helst mulighed for at have 3 autostole på tværs i en peugeot 307 stationcar? hvis ja, hvilke mærker passer? (BEMÆRK DET IKKE ER SW MODELLEN)
  på forhånd tak.

 27. Hej

  Vi står med udfordringen, at nummer tre unge er på vej (om to dage). De to store er henholdsvis 5 og 7 år. Begge to sidder i Autostol. Vi har to biler, hvor de sidder i Kiddy infinity Pro i vores Peugeot 307sw og cybex Solution X2 med isofix vores Volkswagen UP. Vi vil nu gerne skifte UP´en ud med en anden bil, hvor alle ungerne kan sidde på bagsædet. Jeg forestiller mig, at den store kan sidde på selepude, den mellemste i autostol og den kommende baby i en bagvendt babystol. Findes der nogle mindre biler, hvor dette kan lade sig gøre?
  På forhånd tak

  1. Hej Morten

   Tillykke

   PEUGEOT 307SW er en rigtig god bil til 3 kombinationer. Mange kombinationer virker. Bare ikke med de to du nævner. Istedet ville jeg vælge Besafe Izi Up X3. Og for det ikke skal lyv så kan I bruge isofix på ydersæderne

   På midtersædet kan en bagudvendt gå ind

   I har stort set alle muligheder i den bil

   Der har ikke været mindre biler på visit hos mig endnu til 3 kombinationer

   Hvis en skal sidde på Selepude uden ryg. Så lad det være i midten

  2. Og TWE er ret komfortabel. Men den er lavet til større børn, så derfor er det en god ide at få en ekstra hovedstøtte til den.

   Sidespejlene kan købes alle stedet der forhandler autoudstyr. Prisen kender jeg ikke

 28. Hjælp har fulgt med længe. Har sådan brug for at kunne have tre autostole på bagsædet af en af vores biler. Vi har 3 børn på 0,3 og 5 år. Vi har følgende maskinpark:
  En Peugeot 207 og en Skoda Octavia combi.
  En Akta Graco Duologic 2 som vi har været meget glade for
  to Cybex solution X2 fix – som vi er glade for, men som er ret brede
  en recaro polaric isofix – en kæmpe kasse af en autostol, som er elendig at sidde i – kan bestemt ikke anbefales og skal væk.
  en recaro babystol – elendig komfort, skal bare drønes ud

  Jeg overvejer Cybex sirona eller maxi-cosi Pearl. Jeg tænker at beholde de tre første i Peugeoten og lade den ældste sidde på forsædet og så købe 3 nye til octaviaen hvor den ene skal være en bagudvendt, hvor den yngste kan sidde, indtil han er 3-4 år.

  Hjælp!

  1. Hej Bitten

   jeg vil anbefale dig at kigge ind her.

   http://www.sikkerautostol.dk/montering-3-pa-tvaers3-across-fittings/

   Når der skal tre børn ind på bagsædet af en bil med 2½ sæde bagi så skal der en afprøvning til. det er nødvendigt fordi autostolene ikke er ens. De er meget forskellige og fylder derfor på forskellige punkter. Dertil kommer at behovet for hvilke der skal ind i bilen er forskelligt. Hvad der mikser godt i den ene bil er noget skidt i den næste.

   Der er stor forskel på bilerne selvom de tilsynladende er den samme model. Peugeot 307 st og SW feks er gode eksempler på biler som er vidt forskellige på trods af at det udad til er den samme bil. Der er meget stor forskel på hvad der duer i den ene model og i den anden. Blot et eksempel.

   Det er ikke det svar du gerne vil have. men det er det jeg er nødt til at give dig og de andre. Det er surt at have købt tre nye stole også fungerer de ikke sammen

 29. Audi A6 stationcar kan ikke have tre autostole på bagsædet. To 15-36 og en baby autostol, det går bare ikke. Selv ved henvendelse ved Audi hjalp det ikke 🙁

  1. Hej Pernille,

   Nej det er ikke altid, at de biler man tror er stole, faktisk kan have 3 autostole.
   Men kan babystolen ikke stå i midten og de to 15-36 kg stole i hver sin side?
   Hvis i sætter dem fast med sele i stedet for isofix, kan i få dem længere ud mod døren (uden de rører) og det skulle give plads til stolen i midten.

   Mvh

  2. Hej Pernille og Kristian

   VI er igang med samme øvelse 🙂 To 15-36 kg og en baby/næste str ret kort tid efter. Det er umiddelbart den næste str jeg er mere interesseret i, da det er mere her vi alle 5 skal på længere ture mm og derfor vil jeg gerne kunne sidde på forsædet. Men den løsning jeg også tror vi vælger er at sidde de to store i siderne uden isofix og så er vi ved at finde ud af om vi kan have en bagudvendt stol i midten til den lille – her har jeg lige siddet og studeret Akta Graco Duologic 2, som kan sættes fast med sele – og hvor den lille kan sidde stort set fra fødsel.. @Kristian: med din viden, hvordan synes du den løsning lyder? Vil Akta Graco Duologic 2 kunne sidde i midten på en Audi A6 stationcar? Ved du om den stol forhandles i butikker i DK? Mere i forhold til at få afprøvet kombinationen i bilen inden køb. SAmtidig hvilke 15-36kg stole vil du anbefale til vores to store, med det i tanke at de ikke skal være for brede og de må gerne have isofik også (til daglig når vi ikke alle fem er i bilen, tænker jeg vi har et barn på forsædet (nok den bagudvendte ikke?). PÅ forhånd tusind tak! HVis det lader sig gøre skal jeg nok udfylde skemaet 🙂 Mvh Mette

  3. Audi og bilproducenter generelt ved ingenting om sådan noget her.

   Også er det vigtigt at tænke længere frem end babystolen. Ellers står I med problemet om kort tid igen.

   Jeg har haft sat 3 autostole ind i biler af lign. størrelse og med 2½ sæde bagi en del gange. En bagudvendt i den næste størrelse er her ikke bare det sikreste valg. Det er også det eneste valg.

   1. Hej Lena
    Hvilken kombination af stole vil du anbefale? 2 15-36 kg og en fra enten 0 eller 9 kg og op (bagudvendt)? Pft Mvh Mette

    1. Hej Mette

     Duologic som nu hedder Klippan Kiss 2 sælges ikke her i DK. Den skal købes i Sverige. Den ser smal ud, men rent faktisk så er den ikke smallere end de andre. Den skal nemlig måles hen over de “horn” seleguider der stritter ud på siden af stolen. Det er også dem der gør at nogle vil skrabe deres knoer, når de store skal spændes fast i deres selepuder. Så ofte vil en der har afstand til bilsædets ryglæn være en mere holdbar løsning.

     De fleste ender med en kombination med Besafe Izi Up X3 15-36 kg fordi det er muligt at køre siderne op sammen med hovedstøtten – en fin detalje der gør fastspøndningen af de store børn noget mindre problematisk – faktisk problemfrit. man kan sådan set bare køre hovedstøtte og siderne op med den knap der sidder på siden af den (begge sider), sætte barnet i stolen, spænde fast oh derefter køre hovedstøtte og sider ned igen til korrekt højde.

     Gode modeller af bagudvendte stole er:

     Rømer/Britax Hiway 2
     Rømer/Britax Maxway 2
     Maxi Cosi Mobi
     Besafe Izi Kid x3
     Besafe Izi Combi X3

     Jeg har dem alle sammen inkl. izi Up X3 til netop dette formål: Nemlig test i bilen. Dog ikke Izi Combi, men Izi Kid er den samme stol såå..

     Besafe Izi Combi og Izi Kid samt Rømer Maxway er der forhandlere af her i landet. Så hvis du bor langt væk fra Næstved, så find en butik der forhandler dem. de forhandler også Izi Up X3.

     jeg har selv lavet en fotoside med 3-på-tværs kombinationer – nogle af dem jeg har lavet i tidens løb. der kan du se hvorfor det er nødvendigt med en afprøvning inden køb. Du kan finde det på Sikkerautostol.dk.

     Hvis du får at vide den ene eller den anden stol ikke må monteres i midten så passer det ikke. Det sker desværre ind imellem nogle får den at vide.

     1. Hej Lena

      Tak for dit svar. Jeg var netop i går hos en ønskebørn forhandler, som ganske rigtig sagde at der ikke er mulighed for at sætte en bagudvendt autostol i midsten af bilen, da støttebenet ikke kan sidde i midter “pumlen” på gulvet. Jeg spurgte om det var ok at tage støttebenet af, da selve stolen rent faktisk hviler på “pumlen” – det mente han ikke det var – og sagde at der ikke er nogen løsning med bagudvendt stol i midten, når man ikke har fladt gulv. Hvordan ville du løse problemet med pumlen i midten? Er Britax Two Way elite den eneste løsning? Denne stol ser ikke umiddelbart så komfortabel ud som nogen af de andre. Har du evt en Britax TWE stående? Hvad siger du til Maxi Cosi Rodifix stolene – kunne de også være løsning til de to store – deres “side flapper” er lidt flexible i det… Pft for svar. Mvh Mette

      1. Jeg kunne for øvrigt læse i Besafes manual, at støttebenet SKAL monteres når stolen monteres bagudvendt…

       1. Hej Mette

        Ja, støttebenet skal bruges . Vil du sende mig en mail med oplysninger om butikken? Så kan jeg give oplysningerne videre til producenten for du er blevet fejlinformeret. Producenten kan da få mulighed for at afklare dette med butikken.

        Det er nemlig at stort set samtlige bagudvendte autostole er godkendt til montering og anvendelse på midtersæderne i de biler de er godkendt til. Jeg ved også at nogle producenter lader bilproducenterne selv teste stolene i deres biler.

        Dernæst kommer at feks Izi Kid og Izi Combi jo er udstyret med Y-formede støtteben. De skrævet hen over de midterkonsoler.

  4. Hej Pernille

   Jeg sætter lige mit svar til Mette ind her, som svar til dig også.

   Duologic som nu hedder Klippan Kiss 2 sælges ikke her i DK. Den skal købes i Sverige. Den ser smal ud, men rent faktisk så er den ikke smallere end de andre. Den skal nemlig måles hen over de “horn” seleguider der stritter ud på siden af stolen. Det er også dem der gør at nogle vil skrabe deres knoer, når de store skal spændes fast i deres selepuder. Så ofte vil en der har afstand til bilsædets ryglæn være en mere holdbar løsning.

   De fleste ender med en kombination med Besafe Izi Up X3 15-36 kg fordi det er muligt at køre siderne op sammen med hovedstøtten – en fin detalje der gør fastspøndningen af de store børn noget mindre problematisk – faktisk problemfrit. man kan sådan set bare køre hovedstøtte og siderne op med den knap der sidder på siden af den (begge sider), sætte barnet i stolen, spænde fast oh derefter køre hovedstøtte og sider ned igen til korrekt højde.

   Gode modeller af bagudvendte stole er:

   Rømer/Britax Hiway 2
   Rømer/Britax Maxway 2
   Maxi Cosi Mobi
   Besafe Izi Kid x3
   Besafe Izi Combi X3

   Jeg har dem alle sammen inkl. izi Up X3 til netop dette formål: Nemlig test i bilen. Dog ikke Izi Combi, men Izi Kid er den samme stol såå..

   Besafe Izi Combi og Izi Kid samt Rømer Maxway er der forhandlere af her i landet. Så hvis du bor langt væk fra Næstved, så find en butik der forhandler dem. de forhandler også Izi Up X3.

   jeg har selv lavet en fotoside med 3-på-tværs kombinationer – nogle af dem jeg har lavet i tidens løb. der kan du se hvorfor det er nødvendigt med en afprøvning inden køb. Du kan finde det på Sikkerautostol.dk.

   Hvis du får at vide den ene eller den anden stol ikke må monteres i midten så passer det ikke. Det sker desværre ind imellem nogle får den at vide.

 30. Hej
  Vi har en Ford Mondeo stationcar, en brio isofix bagudvend 0-13kg og en Rømer safefix IS Pro med isofix 9-18kg. Vi skal nu til at købe ny autostole til vores største, og ønsker at købe en således at den kan gå i kombination med de 2 andre og alle 3 sidde i bilen om muligt.

  Nogle forslag til hvad der er en mulighed for os ift ovenstående??

  Mvh Diana Boesgaard-Kjer

  1. Hej Diana,

   Der har desværre ikke været en igennem med en Ford mondeo – så det kan jeg desværre ikke hjælpe med.
   Det bedste i kan gøre er, at tage ud i babybutikkerne og afprøve forskellige modeller.

   Mvh

 31. I Citroen Grand Picasso er der plads til stort set alle slag autostole på bagsædet. Man kan rykke sæderne lidt forskudt hvis der er pladsmangel. Vi har været meget glade for bilen, da alle 3 unger sad i autostol

 32. Man kan jo også bestille en hel sæderække hjem fra England. Se http://www.multimac.co.uk/home her kan du også se om sæderne passer til din biltype. Og så kan de klare op til 4 børn.
  Jeg har ikke selv prøvet dem, men det er da klart billigere end en ny bil hvis familien eksploderer.

  1. Hej Rasmus,

   Nej desværre ikke endnu.

   Jeg regner med, at det bliver mit sommerferie projekt, at få lavet den oversigt/skema med alle bilmodellerne og hvilke stole, som er afprøvet i dem.

   Men du kan sende mig en mail og så laver jeg et udtræk over de besvarelser jeg har fået indtilvidere.

   Mvh

 33. Citroën Berlingske m skydedør på begge sider bagi Kan tricket. Har tvillinger og en lille.

 34. Vi har pt en Kia Cee’d, og her kan ikke være 3 autostole bag i. Vi har brug for, at alle vores 3 børn kan være bag i, hvorfor vi er kommet til eneste konklusion at købe en anden bil 🙁 Jeg har undersøgt markedet for autostole, og som jeg kan se det, er Recaro Young Sport den smallest model, som kan bruges til +15 kg (den er 45 cm). Vi har nu også undersøgt flere biler og har pt kun fundet det muligt at have 3 Recaro Young Sport autostole i enten en Kia Carens eller Citroén Grand C4 Picasso.

  Så hvis der er nogen som har kendskab til andre bil, hvor dette kan lade sig gøre i, hører jeg meget gerne fra jer! Hvis der er nogen, som kender til autostole smallere end 45 cm (dog ikke sædepuder unde støtte), vil jeg også meget gerne hører det.

  Måske man her på hjemmesiden kan udvide oplysningerne omkring de enkelte autostole til også at omfatte mål på stolene?

  1. Hej Bolette,

   Hvis i alligevel skal have en ny bil – så se efter en af dem med tre fulde sæder bagi. De kan alle sammen have tre autostole på i og i behøver ikke købe en dårlig stol som Recaro Young Sport.

   Jeg har gang i en større opdatering af autostol.dk, hvor målene på autostolene vil være med. Der går dog nogle måneder endnu inden det hele er klar, men indtil da kan alle målene ses på producenternes hjemmesider.

   Mvh

 35. HJÆLP……Hej. Vi kan godt have vores sele/sidepuder på bagsædet af vores Passat 2006 men jeg kan ikke få hænderne ned og spænde dem fast. Så nu har jeg søgt og spurgt og ringet rundt for at høre om man kan få en længer sikkerhedsselespænde altså den som sikkerhedsselen klikkes ned i. Hvis sikkerhedselespænden var længer og sad oppe i mellem sele/siddestolene vil alt værre meget nemmer, så hvorfor laves der ikke sådan nogle til alle biler som en reservedel, bilforhandlerne vil tjene gul på sådan en reservedel. Mit næste mål er at besøge en autoophugge og se om jeg kan finde en gammel kassevogn med de gamle selespænder som sad spændt fast i bunden af bilen, så det eneste som så måske vil blive problemet er at de så ikke passer i det andet af sikkerhedsselen

  1. Hej Betina

   Du berører her et essentielt emne mht. sikkerhed. Et er at anbefale en stol baseret på det den kan. Noget HELT andet er om den kan monteres sikkert i bilen hvis det er en selemonteret stol. Her hjælper længer selespænder desværre ikke – ofte langt fra faktisk, for du er i risikogruppen for at ryge ind i et problem med noget der kaldes buckle crunch.

   det kan du læse mere om her
   http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/hyppige-fejl-ved-anvendelse-af-autostole/

   Og her
   Audi Q7
   http://www.sikkerautostol.dk/montering-3-pa-tvaers3-across-fittings/

   Kort sagt så er det langt fra sikkert at du opnår en god sikkerhed med de løsninger du nævner.

   selespændet må ikke komme op på selepuderne – ej heller ind under hornene på dem. Ligesom de heller ikke må komme så langt op at de kommer i kontakt med børnene. det må kun være sikkerhedsselen der holder på børnene.

   Bla samme årsag er diverse seleforlængere heller ikke godkendt til autostole af nogen form.

   Du kan prøve at få sat nogle andre selespænder (ike at forveksle med en seleforlænger) i og se om det hjælper. Ellers må du kontakte mig via mit eget site Sikkerautostol.dk

 36. Lena Larsen fra Sikkerautostol.dk her:

  Jeg vil lige give mit besyv med her ang 3-på-tværs med kun fremadvendte stole, som de fleste danskere bruger til deres små poder.

  BILER MED 2½ SÆDE BAGI:

  Det eneste måde det kan lade sig gøre i nogle af dem er at sætte den store på en selepude uden ryg i midten hvis der er en 3-punktssele der..

  Det kan IKKE lade sig gøre uanset bil lade sig gøre at få 3 med ryg ind uden at begå lette til alvorlige fejl ved monteringen af stolene i bilen. Fremadvendte stole bruger bilsædernes bredde og stolen i midten VIL rage ind over de to yderste sæder og begrænse pladsen for de stole der kommer ind der.

  Monteringsfejl her er:
  – Autostolene på ydersæderne kommer så langt ud til siden at de kommer i kontakt med bildøren.
  – Stolen i midten står ovenpå spændet til sikkerhedsselerne. De andre måske også fordi de mases af de andre stole.
  – Stolene står bomfast fordi de holdes på plads af hinanden, hvor de burde stå helt fast i bilen uden “hjælp” fra de andre.

  BILER MED 3 FULDE SÆDER BAGI.

  intet problem. det kan sagtens lade sig gøre.

 37. Hvis nogen kommer forbi med den tredie autostol tester jeg gerne, om der kan være tre på bagsædet af min Nissan Qashqai +2 🙂

 38. Hej.

  Jeg har en C5 stationcar. Og har brug for at skulle have plads til to selepuder og en autostol på bagsædet. Og skriver til dig for at høre om du kan være behjælpelig med at finde frem til to smalle selepuder?

  Mvh. Tinna

  1. Hej Tinna,

   Jeg har desværre ikke fået oplysninger ind om en C5 stationcar, så det kan jeg ikke hjælpe med 🙁 Autostolene i 15-36 kg. klassen er næsten lige brede, så det vil kræve et smut ud til den lokale babybutik for, at afprøve forskellige kombinationer. Jeg vil dog mene, at det er en ret stor bil, så det burde være muligt, at få et par 15-36 kg. selemonteret stole sat i bilen uden de store problemer.

   Isofix montering fylder lidt mere, da det kræver, at stolene står længere inde på sædet, så er pladsen snæver, kan det ofte afhjælpes med selemontering.

   Mvh

  2. Tinna

   Du kan ikke få 3 fremadvendte ind der – ihvertfald ikke hvis begge selepuder er med ryglæn uanset hvordan du bærer dig ad. Du har to selepuder med ryg og skal have en autostol ind ud over det.

   Det vil typisk kun kunne lade sig gøre hvis der kommer mindst en bagudvendt stol ind i bilen.

   For at finde en kombination som passer pladsmæssigt og samtidig sikkerhedsmæssigt skal du lave en aftale med mig. Du kan finde mine kontakt detaljer på Sikkerautostol.dk

  1. Hej Signe,

   Nej det har jeg faktisk ikke – og tror det er fordi det er meget svært, at få tre stole ind i sådan en. Selvom det er en stor bil, er bagsæderne bare ikke til tre stole.

   Men jeg håber at få nogle eksempler på en Passat, da det er en meget populær familie bil.

   Mvh

   1. Hejsa,

    Vi har en VW Passat fra 2001. Pt står der 3 autostole på bagsædet. 1 Römer Kidfix 15-36 kg, en Römer 9-18 kg og en maxi Cozi 0-9 kg( el hvad det nu er)

    Hvis basen skal monteres på maxi-così stolen, så skal den være placeret i en af de yderste sider af bilen. Uden base, men sele monteret, kan den også stå i midten. Det gør det lidt lettere at klikke selen på den største af vores piger.

    Håber det kan være en hjælp for nogen.

    Mvh Annemette

    1. Hej alle
     Vi står overfor udfordringen med at skulle tilpasse tre stole i en VW Touran.
     Det midterste sæde er uden ISOfix de to yderste er med ISOfix.
     Vores børn skal bruge følgende sædestr. i kg.
     0+ kg
     9+kg
     15+kg

     Nogen derude med et løsningsforslag?

     Taaaaaak 🙂
     Mvh Camilla

     1. Hej Camilla,

      Jeg har desværre ikke fået nogle svar vedr. VW Touran – så kan ikke hjælpe dig.

      Jeg håber dog, at jeg får flere svar, så jeg bedre kan hjælpe alle jer med tre børn. Indtilvidere har jeg kun fået 47 svar, men håber da på at få mange flere. Hjælp endelig med, at sprede budskabet, så jeg kan samle endnu flere svar.

      Mvh

      1. Hej
       Har touran med pt 3 autostole, maxi coxi 0-9 monteret bag førersædet, rømer kidfix monteret på de 2 andre sider med 3 punktsele.

       Lidt/meget bøvlet at komme til selerne, men kan sagtens lade sig gøre, og tror heller ikke det blir noget problem om lidt når den lille skal stige til næste stole som også monteres med isofix.

       Tænker du sagtens kan få plads til de 3 stole. Evt forsøg dig frem med hvor stolene står bedst i forhold til at ku komme til selerne.

   2. Vi har en VW Passat og tre autostole på bagsædet. Vi har desuden kun en to-punkt-sele i midten. Yderst er der en Römer Kid og en Römer King Plus. I midten er der en Klippan KISS. Alt passer fint (indtil videre) men det er selvfølgelig lidt trængt og børnene skal have hjælp til at sætte sele på. Når mindstetrunten er vokset ud af KISS’en, må vi nok finde en anden bil, men indtil da er den udgift heldigvis udskudtl.

    Måske har det kunnet hjælpe 🙂

    Mvh

    Sarah

 39. hej, mine tvillinger er nu vokset ud af deres bagudvendte babystole og skal til at skifte til næste klasse. Jeg købte derfor to recaro stole og håbede at vores rømer king til den ældste på 2,5 kunne stå i midten, men nej…
  Så har du fået nogle erfaringer ind med en toyota corolla verso, der har tre 9-18 kg eller 9-36 kg autostole på bagsædet?
  Mange hilsner, Nanna

  1. Hej Nanna,

   Nej ikke helt – men har fået denne her:

   2012 Brio Isofix isofix – Römer KING plus 3-punktsele – Römer KidFix isofix

   Jeg har endnu ikke fået så mange svar – så kan desværre ikke hjælpe så meget.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.