Dette barnesæde til bilen er måske det rette for dig

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Annonce

Er du på udkig efter et nyt barnesæde til bilen, så du sikkert kan have dit barn med i bilen? I så fald tog vi som eksempel en af de mest interessante modeller, der er på markedet i øjeblikket.  Det pågældende barnesæde Capsula MT5 er designet til alderen 4 til 12 år, og det kan således bruges i mange år, før det skal skiftes ud.

Læs mere om barnesædet, der blandt andet har en justerbar nakkestøtte, her og find ud af, om det er det rette for dig.

Lav vægt og gode mål

Capsula MT5 barnesædet har en god, lav vægt på 5 kilo. Det er nok til, at sædet ikke rutsjer rundt og føles for let og billigt, samtidig med at det ikke er for tungt at flytte rundt på. Hvis du tidligere har skulle døje med et tungt barnesæde, vil du vide, at der ikke er noget mere frustrerende end at skulle bakse med en tung genstand i en dum arbejdsstilling. Det bliver sjældent bedre af, at man har et eller flere børn rendende om hælene på en.

Målene på barnesædet er også gode. Med 695 mm. i højden og 450 mm. i bredden er det stort nok til, at børn i flere aldre kan sidde behageligt – og ikke så stort, at det fylder hele bagsædet.

Passer til alle biler

Fastgørelsen af barnesædet her foregår med sikkerhedssele og ikke ISOFIX eller andre tekniske fastgørelsesmetoder, som ikke alle biler er forberedt til. Fordelen ved dette er, at du som udgangspunkt kan bruge dette Capsula MT5 barnesæde i alle biler – så længe, at de har en sikkerhedssele (hvilket alle biler som bekendt har).

Derfor behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt din bil er kompatibel med det pågældende sæde eller ej. Nemmere bliver det simpelthen ikke.

Derfor skal dine børn benytte en autostol

En autostol er utrolig vigtig for dine børns sikkerhed, fordi biler og seler som udgangspunkt er designet til voksne mennesker. Det betyder, at børn udsættes for en større fare, hvis de er involveret i et uheld, end voksne gør.

Af den årsag er det faktisk lovpligtigt, at alle børn op til 135 cm. i højden skal være fastspændt i en autostol under kørslen. Men det er ikke alle autostole, der lever op til kravene fra EU-lovgivningen. De skal nemlig være udstyret med et af følgende tre mærker:

  • ECE-44-03
  • ECE-44-04
  • ECE-R-129

MT5 barnesædet fra Capsula har den midterste rating, hvilket betyder, at det er godkendt til brug i EU. Modellen er ligeledes udstyret med ryglæn, hovedstøtte, armlæn og mere, der er med til at øge barnets sikkerhed. Du kan derfor være helt tryg ved at bruge autostolen til dine børn, så længe den lever op til de gældende krav og anbefalinger for den højde, som dit barn har.