Disse tre ting skal undersøges, inden køb af brugt bil

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Hvis du har fundet en brugt bil, du ønsker at købe, er der flere ting, der skal undersøges først. Gør du ikke det, er der en risiko for ubehagelige overraskelser, når du har overtaget bilen.

Fælles for disse ting er, at de er nemme at undersøge. Derfor skal du ikke være bekymret for, om det er informationer om, du nemt kan få kendskab til.

Som udgangspunkt er der især tre ting, der er vigtige at undersøge, inden man skal købe en brugt bil.

1. Kilometerstand

Det er vigtigt, at du undersøger bilens kilometerstand. Det er nemlig vigtigt, at du ved, hvor langt den har kørt, da det kan fortælle noget om bilens stand.

Hvis en bil har kørt langt, vil den nemlig som udgangspunkt også være slidt. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at undersøge det, hvilket du lettest kan gøre via at foretage et nr plade tjek.

Når du slår bilens nummerplade op, vil du få at vide, hvor langt den havde kørt ved seneste syn. Du kan derfor ikke få oplyst bilens kilometerstand i realtid, men det ændrer ikke på, at det er værd at undersøge.

2. Restgæld

Når du skal købe en brugt bil, er det vigtigt, at du undersøger, om der er restgæld i bilen. Hvis der er gæld i bilen, følger det nemlig bilen, og ikke den tidligere ejer af den.

Det vil sige, at du risikerer, at din bil bliver hentet, hvis du ikke kan betale den gæld, der er i bilen. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, om der er gæld i bilen.

Det kan du også gøre ved at slå nummerpladen op på nettet, hvorfor det er let at finde ud af, om der er gæld i bilen, som du kan risikere at overtage.

3. Brændstoføkonomi

Du bør naturligvis også undersøge bilens brændstoføkonomi. Det er især noget, der gør sig gældende, hvis du ved, at du skal køre mange kilometer i den.

I denne forbindelse er det dog vigtigt, at du er klar over, at der er forskel på, hvad bilen er opgjort til, og hvad den reelt kører. Der er nemlig stor forskel på, om den primært bruges til by- eller motorvejskørsel.

På lige fod med de to andre punkter, er det også muligt at finde information om dens brændstoføkonomi, når du slår nummerpladen op, hvorfor alle tre ting er lette at finde ud af.