Er du havnet i RKI?

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Har din kreditor registreret dig i skyldnerregistret RKI og er du blevet stemplet som en dårligt betaler? Så er der her er nogle tips til, hvordan du bliver slettet igen.

Hvad skal du gøre allerførst?

Allerførst skal du tjekke om du overhovedet er registreret i RKI, hvis du da ikke allerede har gjort det. Du tjekker om du er havnet i RKI herinde: dininfo.dk/. Du skal i den sammenhæng lige have dit NemID klar ved din side. Grunden til, at du skal tjekke om du er registreret er, at der kan gå op til 4 uger før din kreditor skal gøre dig opmærksom på, at du er registreret i RKI. Du kan altså gå udvidende om, at du overhovedet er registreret og ønsker du i den sammenhæng at tage et billigere samlelån, så skal du lige tjekke om du er registreret i RKI først. Det skal du selvfølgelig kun gøre, hvis du har en fornemmelse af, at du måske kan være registreret.

Du ved måske allerede nu, at du er registreret og er nu klar til, at få nogle tips til, hvordan du bliver slettet igen. Så skal du læse med her.

Sådan gør du, hvis du har en god sag

Du har en god sag, hvis du mener, at du ikke er en dårlig betaler og kan bevise det.

  • Det du kan gøre nu er, at kontakte RKI eller Debitor Registret, hvor du er blevet registreret og klage over det. Du har krav på at blive fjernet indtil en domstol har afgjort om du er en dårlig betaler eller ej.
  • Kontakt herefter din kreditor og bed dem om, at fjerne dennes betalingskrav.
  • Fastholder din kreditor dennes betalingskrav, så kan denne føre sag ved en domstol og i denne sammenhæng skal du have fat i en advokat.
  • Taber du så sagen, så betal din gæld med det samme, så har du nemlig krav på, at blive fjernet fra registret.

Sådan gør du, hvis du har en dårlig sag

Du har en dårlig sag, hvis du ved, at din kreditor har ret i, at du skylder penge og er en dårlig betaler.

  • Det bedste du kan gøre i den sammenhæng er, at betale med det samme, så du kan komme videre hurtigst muligt. Altså acceptér, at du er blevet registreret, som en dårlig betaler.
  • Forsøg på, at lave en fornuftig betalingsordning med din kreditor – på den måde viser du, at du er villig til at betale og ønsker at gøre det på en fornuftig måde. Du viser kreditor, at du tager ansvar for din økonomi og kan på den måde undgå en retssag – der kan blive en dyr affære.
  • Tag gerne kontakt til en rådgiver, der kan hjælpe dig med din økonomi. Dette kan du gøre hos din lokale kommune.
  • Du skal overveje det nøje, hvis du vil optage nye lån for at betale af på din gamle gæld. Du skal huske på, at lån er lig med renter. Læg derfor først et budget og se så om der er plads til at tage et nyt lån, der er billigere end dine gamle. Sammenlign derfor renten mellem de forskellige selskaber. Vil det være billigere at stifte et nyt forbrugslån til, at betale din gamle gæld med? – så er det det du skal gøre. Søg gerne hjælp fra en rådgiver. Det er hvert fald med, at få betalt af på den gæld hos den kreditor, der har registreret dig i RKI. Når du er gældfri, har du krav på at blive fjernet fra RKI.