Hvad du skal kigge efter, når du køber en autostol

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Annonce

Der findes mange forskellige autostole på markedet i dag. Nogle af dem har høje sikkerhedsklassifikationer, og andre har ikke. Som forælder ønsker du at gøre alt, hvad der står i din magt, for at dit barn er så sikkert som muligt, mens det sidder i bilen

I denne artikel vil vi diskutere, hvad du skal vide om, hvordan du vælger en god autostol til dit barn, der beskytter det mod alvorlige skader under turen hjem fra skole eller fodboldtræning. Vi vil også gennemgå, hvilke funktioner der gør et sæde mere sikkert, og hvilke funktioner der kan ende med at skade dit barn, hvis de ikke bruges korrekt!

Hvad er en autostol, og hvorfor har jeg brug for en?

En autostol er en anordning, der kan fastgøres til sædet i bilen. De er designet til at holde dit barn sikkert og trygt under kørslen. Autostole er med til at holde børn på plads og sikre, at de ikke risikerer skader.

En autostol er altså en stol, som gør det sikkert at tage sit barn med i trafikken. I Danmark er det lovpligtigt at bruge en autostol til sit barn, hvis barnet er under 135 cm højt. Derudover er det lovpligtigt at hvis det er en bagud vendt autostol, som man ønsker at bruge på forsædet, så skal ens frontairbag være slået fra.

Sådan finder du den bedste autostol til dit barn

Du skal sikre dig, at du finder en god autostol, der passer til dit barns højde, vægt og alder. På den måde sikrer du, at sædet ikke er for stort, og at dit barn er sikkert under kørslen.

Når du køber en autostol, kan du købe en autostol, som er fremtidssikret. Det vil sige en stol som kan justeres alt efter hvor stort dit barn er. Derudover kan du finde en, som du selv kan bestemme om er bagud vendt eller vender fremad. Når barnet har nået den rette alder, anbefaler vi nemlig, at du vender autostolen om, så barnet ser fremad under kørsel.

Ved 7-årsalderen kan en autostol være for lille eller ubehagelig at sidde i, her kan det være aktuelt at kigge efter en anderledes model, som er lavet til større børn. Derved kan du sikre at dit barn fortsat sidder trygt og sikkert, og med øget sikkerhed fremfor hvis de ikke brugte en autostol.

Autostole har også mange forskellige sikkerhedsfunktioner. Nogle af dem har høje sikkerhedsklassifikationer, og andre har ikke. Derfor er det vigtigt at undersøge hvilken sikkerhedsklasse autostolen du vælger, befinder sig i.

Tjek sikkerhedsvurderingerne for de forskellige sæder

Det er vigtigt at tjekke sikkerhedsklassificeringen på den autostol, du overvejer at købe. Dette vil sikre, at dit barn er så sikkert som muligt, når du har det med i bilen.

Når du køber en autostol, kan du derfor spørge i butikken hvor sikker den er, hvis du køber den online, så skal det gerne stå på produktsiden. Hvis det ikke gør det, anbefaler vi, at du kontakter butikken inden du køber stolen.