Autostol.dk

Fra bloggen

Akta Graco Duologic 2

DuoLogic 2

DuoLogic 2 er også kendt under navnet KISS. Akta Graco DuoLogic 2 er en kompakt men meget alsidig autostol, der kan bruges fra barnet er helt nyfødt til det bliver ca. 4 år. Autostolen bruger Isofix system, der gør det let, at installerer stolen i bilen, men den kan også installeres med sikkerhedssele. Sikkerhederne er i top, da autostolen er bygget i solidt stål.

Akta Graco DuoLogic er kun én af tre autostole i verden der har klaret den hårde test, kaldet ”The Swedish Plus Test”. Her tester man blandt andet sikkerheden ved en kollision.

Akta Graco DuoLogic vokser sammen med dit barn. Det er let, at indstille hoved og nakkestøtten, så den passer med dit barn i takt med, at dette vokser. Derudover har man også mulighed for, at indstille stolen så den giver optimal beskyttelse ved sidekollisioner.

Det er hurtigt og let, at installerer Akta Graco DuoLogic ved hjælp af Isofix. Det er dog også muligt, at installere stolen ved hjælp af sikkerhedsselen.

DuoLogic 2 er godkendt som bagudvendt autostol for børn op til18 kg, både med Isofix og sikkerhedssele installering. Den passer til stort set alle biler og Isofix systemet er laver så det også passer til små biler.

DuoLogic 2 er en meget populær autostol og en stor favorit blandt mange forældre med en lille eller mellemstor bil.

41 kommentarer

 1. Hej 🙂

  Vil denne stol kunne monteres på et midtersæde også, hvis det er nødvendigt? Jeg kan se ud fra sammenligningsskemaet, at det er den smalleste i bunden af de sammenlignede stole, men det er måske ikke det eneste der er afgørende?

  1. Hej Eva

   Nej, det er langt fra det eneste afgørerende. Prøv at tjekke Sikkerautostol.dk. 3-på-tværs. Der kan du se hvorfor. Der ud over vil jeg sige at lister og størrelsesskemaer mv. Ikke er så gode at gå efter idet der ikke tages højde for de allervigtigste ting overhovedet:

   Tilpasning til barnet, om de kan monteres forsvarligt på de givne pladser i en given bil. De siger heller ikke noget om hvilke autostole man kan have siddende i bilen på ydersæderne.

   Prøv at læse hele den danske del af 3-på-tværs igennem og se hvad man kan støde på

 2. af de to håntag man trækker i for at løsne den fra isofixbeslagene er det ene faldet af da jeg trak i den, og stolen sidder så fast i den ene side, jeg kan ikke umildbart få håndtaget på igen, nogen der har en ide til at få stolen fri ?:

  1. Hej Kim

   Det var da uheldigt?

   Jeg vil råde dig til at tage kontakt til den butik du har købt den fra. Så kan I sammen finde en løsning. Stolen skal repareres. Det er et spørgsmål om det er noget man kan gøre selv eller den skal til forhandleren

 3. Jeg har stolen og er glad for den. Men jeg kan ikke finde mærkaten med 44/04 godkendelsen. Hvor sidder den? Og hvis den er faldet af har det så nogen betydning i tilfælde af politiet vil tjekke den en dag? Mvh

  1. Hej
   Mærkaten skulle gerne sidde bagpå stolen. Hvis den skulle være pist væk, så læg brugermanualen til autostolen ude i bilen. I den står der nemlig også hvilket reglement den er godkendt efter, således at I ikke skulle løbe ind i problemer med lovens forlængede arm med den.

 4. Hejsa.
  Vi har en søn på 9 uger og han er en stor basse på 8,2 kg. Det giver en udfordring mht autostol, så jeg vil høre, hvad du kan anbefale. Vi har en Peugeot 307 fra 2004 uden isofix, så den skal kunne monteres i selen. Jeg har kigget på denne akta graco duologic men synes den ser enorm ud. Kan den overhovedet være i bilen? Og hvad har vi ellers af muligheder? Ligenu sidder han i en cybex aton 2, men nok ikke så længe endnu. Han er 68 cm lang.
  På forhånd tak for svar.
  Kinnie

  1. hej

   207 lille model har vært her. 307 lille model har ikke. Men jeg har svært ved at forestille mig at den skulle være mindre rummelig.

   jeg er 180 cm – det er alfa omega at oplyse om højde på de voksne der skal være i bilen foran. uden det er det umuligt at vurdere om en stol fylder for meget eller ej. Jeg har plads foran denne stol i 207!!!

   Han kan sidde i Aton til han vejer 13 kg eller toppen af hovedet når op til kanten.

  1. Det kan du godt. Selen løsner du under stolen. Åinden den sidder fast på er nemlig to-delt, så du vrikker lidt i selen side til side. 30 grader vask.

 5. Hej Lena

  Vi er indehavere af 1 stk. Recaro Young Profi Plus-autostol og 1 stk. stor babypige på 9,5 kg og 5 måneder, hvilket desværre ikke er verdens bedste kombi. Hun sidder allerede alt for klemt og er ved at være for stor til stolen. Derfor skal vi nu have fat i en ny, og jeg overvejer denne Akta Graco Duologic, da jeg fornemmer, at den bl.a. har en god hvileposition, hvilket er vigtigt for os, når vores datter ikke er ældre. Desuden er det afgørende, at den kan monteres med trepunktssele, da vi har en VW Lupo fra 2002.

  Mit spørgsmål er nu, om stolen overhovedet kan være i vores lille bil – og om den er ideel til en 5 måneder gammel baby?

  1. I den bil ville jeg sætte en hvilken som helst autostol på forsædet med mindre Britax Dualfix kan være der. Men det kræver en afprøvning vil jeg sige. Det er en 3-dørs bil. Dualfix har en drejefunktion på 360 grader, hvilket er en rigtig fin ting til 3-dørs biler. Men om der er plads til den bagi hvis I begge skal sidde foran ved jeg ikke.

   Alle andre ville jeg sætte på forsædet. Duologic ville jeg helt undgå. den kan jeg med ret stor sikkerhed sige æder hele den ene side af din bil. men hvis ikke der skal være andre i den. så kan den godt være en løsning på forsædet og endda også på bagsædet.

   Ellers vil jeg foreslå dig feks. Maxi Cosi Mobi

   Besafe Plus feks er også fin. Men jeg er bange for at den med tiden kommer til at rage for højt op til at kunne stå op ad instrumentbrættet, hvorved forsædet så skal flyttes hele vejen tilbage. Udsigten til sidespejlet er typisk heller ikke god med mindre man sætter et ekstra spejl på sidespejlet. Og igen skald er ikke være andre i bilen, så kan både Mobi og Besafe sagtens monteres på bagsædet.

   Der er lige den hage ved dem at de helst skal anvendes fra barnet kan sidde stabilt selv og det kan et barn på 5 måneder ikke. Så hvis toppen af hovedet ikke når den øverste kant og barnet ellers ikke brokker sig så bør du fortsætte med at anvende Recaroen. Det er vigtigt at hun selv får lov at sige fra mht. netop dette. Og selvfølgelig så skal du ikke bruge den der med selv at sige fra hvis hendes hoved når op til toppen af stolen.

 6. Hejsa.
  Jeg vil høre om I ved om, og evt. hvor man kan købe en ny sele til akta graco duologic 2? Vi købte en brugt stol, hvor vi ikke havde set at den ene sele var flosset 🙁 Vi har derefter købt en fra ny, men tænkte om man ikke kan købe en ny sele, så vi har en ekstra stol når vi en gang får barn nr. 2 🙂
  Mvh Charlotte

 7. Tror endelig at vi har fundet pigernes næste stol. Håber at det skal være denne. Men er det helt umuligt at have stolene bag begge forsæder, tænker på mandens ben når han skal køre. Det gør ikke så meget for passageren, mere for den der kører. Vi har en hyundai i30 cw (lille stationcar). Alternativt må vi køre en tur til næstved og prøve.

  Og er denne stol testet for skadelige kemikalier nogle steder? Kan ikke finde noget om det.

  Mvh Desiree

  1. Hej Desiree

   Duologic blev testet i 2008 – så før alt det med kemikalier kom med i testen

   Du kan se billeder af i30 på http://www.sikkerautostol.dk.

   Nu ved jeg ikke hvor langbende I er, men tror I skal forvente at denne stol vil fylde meget. Der er andre der fylder mindre. Det er så spørgsmålet om pigerne er store nok til dem.

 8. Det kommer også an på hvor høje I selv er. Men Britax Hiway og Maxway er muligheder, Britax Two Way Elite er også en mulighed. Sidstnævnte holder længst

 9. Hej Lena,

  Jeg prøver at vælge mellem Akta Graco Duologic 2 og Britax Max-Way (el. Hi-Way 2)… kan ikke beslutte mig om, hvilken passer bedst med størrelsen til vores Fiat Brava (fra 1999 årgang)? Ved du noget om det?

  På forhånd tak!
  Med venlig hilsen,
  Arina

 10. Vi har købt denne stol til vores knægt, da han 5 mdr gammel vejede 8 kg, så han var groet ud af din babystol. Jeg kan se hvorfor den er testet som den er ang brugervenlighed. Det er halvsvært at få stolen med ud med baby siddende ( altså babydelen) og det er faktisk også svært at få den ind igen. Men selve monteringen af stolen er meget let, og knægten sidder super.

  mvh Anni

  ps.. Vi har ikke haft stolen særlig længe, så måske lidt flere ture gir øvelse.

  1. Indlægget er gammelt efterhånden, men giver alligevel mit besyv med.

   Det var faktisk ikke det som var problemet..

   Man vurderede at selve sædet nemt kunne fejlmonteres på basen og ryggen af sædet ikke kom ind i skinnen på basen og trods det alligevel give en grøn indikator, som om det var rigtigt sat på.

   Jeg har ikke hørt at det har været et aktuelt problem hos nogen og har heller ikke selv oplevet det på noget tidspunkt.

  1. Hej Stina

   Den kan sagtens monteres i Punto såfremt den ikke har mange år på bagen. Ellers er det et spørgsmål om pladsen til den der skal sidde foran den i bilen. Hvor lange er I. jeg kunne lige klemme mig ind foran den i en 2010 Punto Evo – er 180 høj. men det var på falderebet.

 11. Hej Lena.

  Nu har jeg endelig fundet autostolen, håber jeg.

  Akta Graco Duologic 2 som både kan være i Ford Focus og kan monteres med isofix – fedt 🙂

  Vil bare lige høre om ISOFIX basen følger med når man køber den (overvejer at købe via carseat.se)??

  På forhånd tak for svar!

 12. Hej Anne

  jeg har haft min knægt i den stol da han var 108 cm lang, og han kunne være der. Du skubber ssædet længere op i basen efterhånden som barnet vokser. Det vises på videoen hvordan den indstilles. Det øger benpladsen og får barnet højere op at sidde.

  Denne stol kan kun monteres bagudvendt.

  MVH
  Lena

 13. Hej
  Kan stolen også vendes til forudvendt med bilens sele (vi har ikke isofix)?
  Og når man ser på installationsvideoen ser det ikke ud til der er meget benplads til barnet, så snart det er meget mere end en baby. Jeg kan ikke lige foretille mig en 3-4 årig kan sidde der uden at have benene på nakken. Eller er der en måde man “forænger” det stykke på, jeg bare ikke kender til? Jeg har ikke erfaring md bagudvendte autostole.
  Med venlig hilsen
  Anne

 14. Er der nogen som ved om den også uden problemer kan monteres på forsædet? Air bag’en bliver selvfølgelig slået fra..
  Min pige er 1 år og vi har indimellem nogle lange ture tværs gennem landet – kan man lægge dem en smule ned, når de sover – også når de er 1+?

  På forhånd tak

  Lene

  1. Hej Lene

   Den må gerne monteres på forsædet og helst helt op ad instrumentbrættet. Men den kan blokere udsynet til sidespejlet helt eller delvist i nogle biler. I disse biler vil et ekstra side spejl være en god ide. Den kan lægges meget ned.

   MVH
   Lena

   1. Hej Lena
    Vi skal om et år have 3 autostole i bilen. Lige nu klarer vi os med babyautostol på forsædet men mener ikke det er en option med den større autostol på forsædet da det netop tager udsynet. Men det betyder så omvendt at vores ældste nok må i en fremadvendt på bagsædet – eller forsædet. Derfor er jeg nysgerrig efter at høre mere om det du nævner med ekstra sidespejl – er det noget man monterer løst eller fast, kan det gøres på alle biler og hvad koster det ca.?

 15. Hej Mathilde

  jeg har ikke prøvet den i Toyota Avensis. Den fylder godt 81 cm fra bagsædets hovedstøttte til forsædets hovedstøtte.

  Det er meget individuelt hvad der kan være i bilerne, da det afhænger helt og holdent af dem som skal sidde foran og bilens indretning.

  MVH
  Lena

 16. Ved du om denne kan være i en toyota avensis? Vi har begge ret lange ben, så er bekymret for om den kan være der.

 17. Pladsbehov i bilen: Kompakt

  Fantastisk liggeposition for helt små børn

  Smal stol og kan ofte anvendes hvis der skal tre børn ind på bagsædet.

  MEGET blød og behagelig stol pga to baby-inserts til det første leveår. Stolen har løst problemer med skrigenede børn i bilen pga dette.

  Mange anvendelsesmuligheder.

  Man slipper for at skulle lede efter autostol få måneder efter barnet er født.

  Nem at betjene

  1. Kan stolen monteres vha. bilens sikkerhedssele, når barnet vejer over 10 kg? Eller skal man benytte isofix der? (Vi har en ældre bil uden isofix, desværre).

    1. Det forstår jeg ikke helt. Kan man montere stol inkl isofix base med 3-punkts-selen, og dermed bruge stolen helt op til 18kg? Jeg troede man skulle pille basen af når man monterer m sele? Jeg har en meget lang dreng på knap 5 mdr der vejer 8.5 kg, og kører bil uden isofix, så hvis det med de 10kg er alfa omega i forhold til om jeg kan bruge stolen. Håber på et rigtig fyldstgørende svar så jeg hurtigst muligt kan have min søn sikkert spændt fast i bilen igen. På forhånd tak!
     Mvh Mette

     1. Hej Mette

      nej, basen kan monteres med sikkerhedsselen, og basen SKAL anvendes uanset hvilken form for installation man vælger derfra. Du skal ikke være nervøs for om sikkerhedsselen er lang nok, for den skal kun igennem fronten af basen.

      MVH
      Lena

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.