Autostol.dk

Fra bloggen

Britax Max-Way

Britax Max-Way

Én af de nyeste og mest komfortable autostole fra Britax hedder Max-Way. Det er én autostol lavet til børn i gruppe 1+2. Det vil sige fra barnet er ca. 9 måneder til det bliver 6 år.

Max-Way er designet smart, så man kan indstille ryglænet og selen til barnet. Designet giver også mulighed for, at man kan hælde ryglænet så barnet opnår en bedre soveposition. Det er meget let, at ændre på de forskellige indstillinger og det kan klares med barnet siddende i autostolen.

Britax har også gjort installeringen af Max-Way i bilen simpel. Dette gøres ved hjælp af den almindelige sele i bilen, som let kan låses fast på autostolens arme. Derudover er Max-Way udstyret med et støtteben, der er med til, at give en endnu mere stabil autostol. Støttebenet kan indstilles, så det passer til de fleste biler.

Max-Way har klaret den hårde Plus Test og er blevet godkendt, som autostol for børn der vejer op til 25 kg. Man kan derfor være tryg, når man placere sit barn i Max-Way.

Derudover er stolen en af de eneste stole, som kan/må monteres med to-punktsele (hoftesele), som findes i mange ældre biler og varevogne.

ADAC test resultat for Britax Max-Way

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
18 ★★★★ ★★ ★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

64 kommentarer

 1. Hej Lena
  Så er det os, der er på jagt …
  Vi har en ford focus st.car 2003 og kigger på bagudvendte stole.
  Vi har prøvet besafe og den var fin, men dyr.
  Vi kigger derfor på axkid minikid og britax max-way. Vores dreng er lang. Lige nu 15 mdr. 11 kg og vistnok 85 cm. Han har altid ligget på den øverste længdekurve. Min kæreste er alm højde, vistnok 185, men pladsen på passagersædet betyder ikke så meget.
  Et par spørgsmål:
  Hvilken af stolene er nemmest at indstille i hvileposition (mens man kører??)?
  Hvad er forskellen på britax max-way og britax max-way plus?
  Hvilken stol er bedst til en lang dreng?
  Er der andre stole du kan anbefale?
  Tak
  Mvh
  Henriette

 2. Er ved at kigge på autostol nr. 2. til vores datter på 2 år, 86 cm og 12,5 kg. Den skal sidde i en Polo af nyere årgang. (2015 tror jeg)

  Har kigget på denne Max-Way, samt Hi-Way og den nye Two Way fra 2017 (alle fra Britax Römer)
  Kan ikke rigtig finde nogle test på den nye Two-Way, er den ikke testet endnu?

  Hvilken vil du anbefale?

 3. Hej.
  Jeg har to Britax max i to forskellige biler.
  Jeg er meget glad for den ene, da den er fastmonteret, men den anden tages ud og ind, og det er svært at få monteret den fast nok med bundselerne synes jeg. Det betyder at den indimellem sidder lidt løst.
  Jeg har en dualfix også. Den er jeg meget glad for. Den er super nem at benytte og jeg ville ønske den kunne vare ved.
  Min datter der fylder 3 år og er 94,5 cm er dog for høj til den nu. Hendes hoved rager godt op over kanten…
  Stolen har virket lidt varm for begge pigerne…

  1. Hej

   Når hovedet rager godt op over så er det tid til at skifte.

   Mht bundseler, så skal de selvfølgelig være stramme.

   De skal monteres det samme sted: dvs enten skal de begge to monteres ind i forsædet eller også skal de begge to monteres ind i forsædeskinnerne …. på hver sin side af forsædet selvfølgelig.

   I manualen står der at støttebenet skal ned så det hænger 3 cm over gulvet eller tre fingres bredde over gulvet. Så strammer man selerne så benet kommer ned og får så meget kontakt med gulvet at den indikatoren kommer frem og “lyser” grøn.

   En anden metode som giver det samme resultat men er lidt nemmere er :

   Lade støttebenet blive oppe. Sætte selerne fast på stolen og stramme dem. Så sænkes støttebenet ned til gulvet så det låser. Træk en gang mere i begge seler. Metoden kan kræve to personer da der skal trækkes lidt opad i autostolen og nedad i benet for at få det til at låse

 4. Hej Lena.

  Jeg har netop valgt at købe denne autostol, efter at have læst jeres test, og da den kan bagudvendes + jeg ønsker at have den på forsædet. (Naturligvis med airbag slået fra). Mit spørgsmål går på mht. de ekstra seler jeg kan se der bliver monteret på en del
  videoer, om jeg skal montere dem når jeg har den på forsædet? Og kan jeg i så fald gøre det nedenunder sædet, altså på den skinne sædet sidder på? Og evt. Skal disse seler altid monteres?
  Jeg spørger da der jo netop står den kan monteres med alm. Sele/hoftesele.

  Hilsen Linda

  1. Jeps, i skinnerne eller ind i selve forsædet.

   Skal de ind i forsædet skal det være imellem sæde og ryglæn på bilsædet hvorefter selerne trækkes frem under forsædet så de kan sættes fast til autostoleb

  2. Hej

   Ja forankringsselerne skal anvendes uanset hvilket sæde autostolen monteres på. Ellers kan autostolen flyve opad og slå barnets hoved ind i bilens interiør – oftest forsædets ryglæn og det kan slå barnet ihjel pga hovedskader og kompressionsskader i nakken

   Man kan sagtens montere dem ind i forsædedkinnerne foran

 5. Hej

  Kan den autostol monteres på forsædet?

  Jeg har i forvejen to bagudvendte på bagsædet (0-18 kg og 9-25 kg), der er plads til en 3. Men jeg kan forestille mig at det er meget svært at få det miderste barn ind og spændt ordenligt hvis der er tre bagudvendte deromme.

  Hvilken en vil være bedst når nu lillesøster vokser ud af babystolen?

 6. Hej
  Jeg står og skal bruge en bagudvendt autostol til en Renault Megane årgang 2001 med 5 døre. Jeg har bl.a. kig på denne Max Way, men det ser ikke ud til på Britax’ hjemmeside, at denne autostol kan stilles på midtersædet i bilen, og det skal den helst kunne for at få det til at gå op med de øvrige stole og pladser.
  Ved I om den kan det?
  Har I andre forslag til en god bagudvendt autostol der kan passe til denne bil?

  1. Du er nødt til enten at tage ud i butik eller lave en aftale med mig når nu der skal 3 ind på bagsædet.

   Du kan se her hvorfor

   sikkerautostol.dk

   3-På-Tværs

 7. Hej Lena
  Har du en Max Way stående som jeg kan komme og prøve om den passer i min bil? Har Volvo V70 2007. Den skal stå i midten, da jeg har to Britax kidfix xp sict som skal stå på hvert sit sæde til mine drenge på 4 og 6 år. Måske Hi-Way passer bedre….

  Vh Dan

 8. Hej

  Monteringsmetoderne er lige sikre såfremt at de selemonterede er monteret korrekt.

  De selemonterede har dog den fordel at de går højere op i vægt (25 kg)

  Vægten på stolen har ingen betydning med mindre den er fremadvendt og ikke monteret rigtigt. Det kan være en ulempe i kombistole som kan .
  anvendes helt til 36 kg. De vejer ofte et par kg mere end dem der går fra 15-36 kg.

  Den dee rykkede sig løs var i en test i 2013 og fejlen er for længst blevet rettet.

  Den bedste stol er:

  Den som kan monteres korrekt i bilen.

  Den som forældrene kan montere og anvende korrekt altid (korrekt montering er ikke nok).

  Passer til barnets størrelse(vægt, men vigtigst er dig barnet når op til selen i stolen ).

  Den som ikke napper for meget plads i bilen i forhold til dem der skal sidde foran den

 9. Jeg står og skal vælge ny autostol i denne vægtklasse og kan ikke finde ud af om jeg skal vælge maxi cosy 2wqy pearl (eller en lign model med isofix, som kan vendes begge veje) eller denne, da denne kan monteres med sele.
  Der det rigtigt at det er mere sikkert at montere med sele frem for isofix?
  Jeg har hørt at det er vigtigt at stolen i sig selv ikke vejer for meget, så barnet ikke får stolens ryg med i et evt crash. Men vil nogen stole nogenside rykke sig løs af enten isofix eller sele?

 10. Hey Lena.
  Jeg skal købe my autostol til min datter på 9 måneder og 9,5 kg og overvejer kraftigt denne. Sagen er den at vi Ikke har egen bil og derfor ikke kører til daglig, så vi skal kunne skifte i mellem forskellige biler. Typisk Citroën Berlingo, Citroën C1 og en gammel Volvo.

  Jeg vil have en bagudvendt men er i tvivl om hvilken jeg skal vælge når nu den skal passe til flere forskellige biler. Er det korrekt forstået at stolens ryglæn kan ligges ned imens barnet sidder i den?
  Hvad med støttebenet, vil de være plads til det i en C1 (bagsæde) eller er det ikke absolut nødvendigt at montere det?
  Vil vil oftest skulle køre længere ture på 2-4 timer.

  Vil du anbefale mig denne stol eller har du andre forslag der er lige så sikre og også helst kan ligges ned? Brugervenligheden er ikke så vigtigt, så længe den kan monteres korrekt uden de store problemer.
  Som sagt er det sikkerheden jeg vægter højst og har derfor også lidt svært ved at gennemskue de forskellige tests og anbefalinger da jeg synes der er stort fokus på komfort og brugervenlighed – som selvfølgelig er dejligt, men det redder ikke liv.
  Mvh Caroline

  1. Hej

   Den er et ganske fint valg til de tre biler. Nu ved jeg ikke hvor meget plads I selv skal bruge foran. Men er der ikke plads nok bagi må I sætte den på forsædet (airbaggen slået fra)

   Støttebenet skal bruges så det skal der være plads til. Det reducerer sidevejs rotation og rotation mod fronten af bilen.

   Lad være med at hæfte dig ved testresultaterne. Det er vigtigt at holde sig for øje at testen IKKE bør betragtes som en facitliste hvilket mange tror den er. Den er og bliver kun en guide. Alt i brugervenlighedsdelen er subjektivt i den test. Hvis man har problemer med et punkt hvor den udvalgte stol har scoret højt og vice versa, så gækder testens resultat ikke for dig og din fanilie. Modsat, er der ingen problemer med et punkt hvor stolen har scoret lavt, ja, så gælder testresultatet heller ikke for jer. Det vigtigste at måle på i sikkerhed er nakkebelastningerne. I det endelige resultat fylder nakkebelastninger kun 6 %.

   Så det vigtigste er at I kan montere stolen korrekt, anvende den korrekt og at den passer til barn og bil samt jer selv (pladsbehov). Intet er vigtigere

 11. Hej Lena.
  Jeg kan bekræfte, at der i medfølgende brugsvejledningen til maxway, står at citat: “afstanden fra autostolen til bilsædet skal være min 10 mm. Autostolen må IKKE hvile imod bilsædet. Hvis den gør dette skal bilsædet justeres”.
  Dette skriv undrer mig, da jeg før har hørt at kontakt er sikkerhedsfremmende!?
  Mvh Hanne

  1. Der står at den ikke må hvile på forsædet (støttebenet skal anvendes) og at der maks må være 10mm afstand. stolen må gerne have kontakt til forsædet. Stolen skal kunne monteres korrekt og så fast i bilen som muligt uden forsædets hjælp. Når det er gjort må man godt rykke forsædet tilbage så det kommer i kontakt med stolen. Kontakt til forsædet er kun en fordel fordi det reducerer både rotation sidelæns og mod fronten af bilen samt kraftpåvirkningen på bilens gulv. Med afstand til forsædet øges kraftpåvirkningen på barn og stol i og med rotationen øges. Der ud over kan autostolen ramme forsædet i en kollision. Med kontakt til forsædet følger den blot med

 12. Hej Lena,
  Vi har Britax Maxway stolen til vores søn. Komforten er i top, men jeg synes den er virkelig svær at montere. Vi har den i en ældre Ford Mondeo stationcar. Der er sportssæder i bilen, så vi bruger den medfølgende kile, men jeg synes nemt stolen kommer til at stå skævt og nær est lidt læs. Jeg har fornemmelsen af at jeg ville kunne vælte den, hvis jeg skubbede hårdt nok fra siden.
  Hvor stramme er det meningen remmene skal være (dem der fastgør stolen til forsædet)?
  Er det korrekt at man ikke må lade stolen læne sig op af forsædet? Jeg tænker nemlig at det ville stabilisere den langt mere.
  Jeg håber meget du kan hjælpe, da det er meget frustrerende at have købt en meget sikker stol, som man så ikke er i stand til at fastgøre ordentligt :/

  På forhånd tak,
  Julie.

  1. Hej Julie

   Maxway kan sagtens monteres meget meget stramt i din bil – også med kilen i brug. Det er både sikkerhedsselen og de ekstra seler der skal være meget stramme. Den er stram nok når selve bilen vrikker med når I tager fat i Maxways sædedel og vrikker den side til side. Det er ærgeligt du har fået at vide den ikke må berøre forsædet. Det må den nemlig i DEN GRAD gerne. Der står i manualen “Maks 10 mm afstand til forsædet”. Her monteres absolut ingen bagudvendt autostol uden kontakt til det som er bag den. Man ville heller ikke montere en fremadvendt uden kontakt til sæderyggen af samme årsag som den du nævner. Og med en bagudvendt autostol hard et endnu flere fordele end blot den ene.

 13. HJÆLP hvilken stol skal jeg vælge..

  Vi er 168 cm og 183 cm.
  Vi har en Citroën Xsara st. fra 2003 og vi får nok ikke det store behov for at skifte mellem forskellige biler.

  Vi har en pige på 8 md og 8,6 kg.

  Jeg har kigget på følgende:
  Britax Max Way
  Britax Multitech 2
  Britax Hi way 2
  Britax Two way elite
  Britax dualfix

  Hvad vil anbefale?

  1. Bilen har ikke været her, men jeg tør godt give nogle forslag alligevel da du ikke er så høj (pladsbehov er nødvendigt at tage med)

   Bagsæderne hælder rigtig meget i den bil. Derfor er Multi-Tech ikke en god ide.

   Du er ovre i Maxway, Hiway, Two Way Elite

   Dualfix går an hvis bilen har isofix. Isofix-systemet sidder heldigvis højt i Citroen bilerne, hvorfor stolene vil få en fornuftig hældning

  1. Hej Helle

   nej jeg ved ikke præcist hvor den kan købes nær KBH. Den findes i en enklt butikskæde, men det er ikke ensbetydende med at alle kædens butikker har den.

 14. Tak.

  Men kan du anbefale denne model (Britax Max-Way) til min søn på 15 måneder og 12 kg? Vi har ikke Isofix i bilen (en Toyota Corolla fra 1998), og jeg prioriterer sikkerhed og komfort.

  Eller hvilken stol ville du anbefale, hvis prisen ikke er afgørende?

  Tak!

  1. jeg kopierer lige et svar jeg lige har skrevet til en anden længere nede. Du har nemlig stilt det samme spørgsmål som en anden mor har – bare med andre ord.

   Maxway kan monteres sikkert i en meget lang række biler også ældre modeller som din hvor selespændet ofte er langt. Din dreng vil kunne bruge den nu, hvis han er normal af størrelse og det går jeg ud fra han er.
   Pladsbehovet har jeg ingen mulighed for at kommentere på.

   Hvilken en der er bedst?
   Der er ikke noget deffinitivt svar på hvilken en af dem der bedst. Forskellen på sikkerheden i dem er marginal. En selemonteret bagudvendt stol er lige så sikker som en med isofix nemlig. Stole til 25 kg holder længere på både højde og vægt end dem til 18 kg.

   Det gælder derfor om at finde en stol som opfylder følgenede:

   Passer til barnet:
   Selvom en autostol starter ved 9 kg som denne eller 0 kg som andre, så er det ikke sikkert at barnet er stort nok til den i højden i forhold til 5-punktsselen. Selen skal starte lige omrking skulderniveau. Det gælder ikke kun denne model. det gælder dem alle. dette gælder specielt hvis stolen skal i brug med det samme.

   Passer til bilen:
   Den skal kunne monteres sikkert i bilen. det kan isofix somregel. Hældningen bør også tages med i betragtning.Nogle af dem – særligt isofix stolene kan stå stejl i biler med skrånende sæder. Er der gulvrum i bilen skal dette tages med i betragtning. (det er der ikke i din)

   Leverer plads nok til andre i bilen: Dette varierer rigtig meget fra bil til bil
   Afhænger af flere ting: Bilens indretning i passagerdelen af den. Bilens størrelse er IKKE afgørerende her overhovedet.
   Sidst men ikke mindst er alle voksne heller ikke lige høje. Så det tages også med i betragtning.

   Monteringen:
   Skal man selvfølgelig have styr på.

   Og endelig:
   hvilken en af modellerne har man selv det bedst med….Hvilken en føler man sig mest sikker på at kunne montere korrekt…

   Det er derfor at rådgivning her og per telefon eller email er secondbest uanset om stolen er fremadvendt eller en bagudvendt model.

   Derfor har jeg ikke nogen favoritter.

 15. Hej igen

  Kan man i øvrigt montere den på forsædet med lige så stor sikkerhed som på bagsædet? Og den er bagudvendt helt op til de 25 kg, ikke?

  1. Faktisk ja,

   En korrekt selemonteret bagudvendt stol på forsædet er mere sikker end en fremadvendt isofix stol på bagsædet. det vil min forside på Sikkerautostol forklare dig mere om.

  1. Ingen fremadvendt autostol kan slå en bagudvendt på sikkerhed. det kan du være helt rolig på.

   jeg synes du skl kigge herind og starte med at læse forsiden – dernæst gå til Testen jeg har linket til i Tinas indlæg

 16. Hej

  Jeg overvejer denne til min søn på 15 måneder og 12 kg. Vi har ikke Isofix i bilen (en Toyota Corolla fra 1998), og jeg prioriterer sikkerhed og komfort.

  Jeg overvejer også en Maxi Cosi Priofix.

  Hvilken af de to ville I anbefale, eller har I et helt andet forslag?

  Tak!

 17. Hej,

  Hvordan kan det være at FDM vurdere stolen til “køb frarådes”? Det er jo langt fra det indtryk man får her på siden?? De skriver om Hård polstring, ukomfortabel siddeposition og benstøtte samt ringe udsyn for barnet.

  Derudover, vil jeg høre om du mener at en Maxway være en god model til forsæde i Mitsubishi Colt?

  1. Den er kun online fra udlandet ja.

   men Dualfix er da et kig værd. Så kan du tage Besafe med, hvis du går i butik.

   Nææhh Kristian de minder ikke om hinanden de to – der rendte du vidst på ferie for hurigt hi hi.

 18. endelig et sted man kan stile spørgsmål og få kvalificerede svar i denne jungle af baby udstyr.
  Jeg har en søn på snart 6 mdr og 9 kg og 71 cm altså en stor krabat i forhold til hans alder, også derfor er jeg mest til en bagudvendt stol. problemet er dog det at både min mand og jeg er høje mennesker 180 og 184 cm derfor kniber det hurtigt med pladsen bag sæderne… og det kunne være rart ikke partout at have forsædet inddraget til babysæde.
  et spørgsmål er derfor kan det virkelig være rigtigt at det er sikkert nok at montere stolen MELLEM sæderne? så er der jo alt andet end lige ikke forsædet eller dashboard til at beskytte?
  vores bil er en ny DACIA LODGY så den er rimelig rummelig og stor, men det kniber alligevel at have sædet foran i en komfortabel stilling med den autostol vi har nu chicco trio living som han først NU sidder ok i.
  en anden nødvendig ting er god hovedstøtte så hans hoved ikke dingler for meget når han sover eller slapper af eller falder helt ned på maven som det gør nu, kan det undgås?
  jeg håber i kan være behjælpelige med nogle svar.
  på forhånd tak
  naja

  1. Hej

   I må gerne sætte autostolen i midten. Så kan man rulle forsæderne så langt tilbage at de berører stolen.

   Lodgy har ikke været her.

   Men der er nogle meget kompakte modeller, og nu tager jeg kun dem som kan ligges ned i hvilestilling

   Fair G 0/1 (isofix) Ekstra hovedstøtte kan købes til.
   Britax Max-Fix (isofix)
   Britax Dualfix (isofix) ser lille ud men er i virkeligheden på størrelse med Max-Fix)

   Nogle som fungerer godt i midten men ikke så kompakte:
   Akta Graco Duologic 2 /Klippan KISS 2 (har isofix, men kan spærre for udsynet til bagruden)
   Britax Maxway (ny forbedret udgave af Hiway)
   Britax Hiway
   Maxi Cosi Mobi (har pt 18 kg vægtgrænse, men firmaet ændrer den tilbage til 25 kg)

 19. Har I fjernet Rømers nye MAX-FIX? Jeg synes før jeg har fundet den på jeres side…

 20. Har søn på 13måneder og overvejer at købe BRITAX MAX-WAY da jeg kan se at det er den nyeste model og med god sovekomfort, lav vægt (godt når vi er afsted med taxi) men kan også se den bruger meget plads! Vi har ikke bil, men bruger taxi og låner Skoda Fabia eller Citroen Xantia.
  Får vi problemer i de biler?
  Har også kikket på BRITAX HI-WAY2 og KLIPPAN TRIOFIX – hvilken af mine 3 modeler vil du anbefale.

  mvh Mikael

  1. Hej Mikael

   Pladsbehovet varierer en del. det er en blandning af bilmodel og hvor langbenet man selv er. Så det er en meget individuel sag.

   isofix er nemmest til taxi. det er hurtigt og enkelt at montere en stol som Klippan Triofix. Britax Hiway derimod er bedre til de to biler du nvæner HVIS den sættes i midten. Sættes den i midten bagi er det med pladsbehovet pludselig ikke et stort problem med mindre I er meget langbenede og det er over min højde. Det er den af de to nævnte der kan monteres sikkert i flest biler. Den kan jo også være i en taxi, men er lidt mere tidskrævende at få ind og ud igen. det koster vel 1-2 min. mere fordi forankringsseler er påkrævet.

   Du kan se den i bla. Skoda Fabia på mit eget site Sikkerautostol.dk

 21. Hejsa
  Hjælp mig please. En britax max Way og en rømer King plus, hvilken stol skal jeg vælge, hvad er bedst?
  Jeg er enorm forvirret da jeg har hørt at begge stol er det samme i forhold til sikkerheden, dog er romer King plus mere komfortabel.

  Håber i kan hjælpe mig.

  Med venlig hilsen

  Sharon

  1. Hej Sharon.

   Det er ærgerligt at nogle har givet dig indtrykket af at de er lige sikre. Det er nemlig ikke tilfældet. Korrekt monteret og korrekt anvendt VIL Maxway være den sikreste ude på vejene sammenlignet med en korrekt monteret og korrekt anvendt King Plus

   1. Maxway er desuden også komfortabel da børn elsker at sidde med benene bukkede eller strakte (kan de nemlig selv bestemme) istedet for hængende nedad – særligt på lange køreture. Desuden er udsynet meget bedre i Maxway. Der kan de små kigge ud af hele bagruden samt sideruderne. Jeg har setmange eksempler på endda 5 åringer som sidder komfortabelt bagudvendt . Min egen søn på 6 år har lige bedt om at komme til at sidde bagudvendt igen, da han ikke kunne se noget i den fremadvendte selepude

    1. Ok mange tak for svaret Lene, det er bare fordi at FDB stemte maxway ned end King plus, men jeg køber en maxway, jeg synes også at den stol er pænere end King plus.
     Tak igen

     Mvh

     Sharon

 22. Hej Lena,
  jeg skriver bare paa engelsk fordi det er lidt mere nemt for mig…

  We are using a VW Golf IV from 1998. Our daughter (3 years, 1,02m, 15,5kg) is using the BeSafe X3 Combi seat. It is taking a lot of space. Since I am rather short (1,64), I just fit into the driver’s seat and she is sitting behind me. Now, my son (10,5 months) shall soon get his next seat. He will have to sit behind my husband – who is 1,93m! We need a seat that does not take as much space as a BeSafe… I am between the Axkid Minikid and the Britax Max-Way… The seat is supposed to be used rearfaced up to 25kg. We are actually thinking of getting two, since we’d like our daughter to drive rearfaced as long as possible as well… Anyway, which seat would you recommend for my rather little car?

  Tak for hjælpen! 😉

  Vh
  Nadine

  1. Hi Nadine

   I saw a VW Golf from 1993 a while ago, and a VW Bora which should resemble your car somewhat more

   There are a few photos of seats in the VW Golf incl. Britax Hiway and Maxway as well as Besafe. They did require a lot of room in this model of the car

   You can view the photos on my own website

   http://www.sikkerautostol.dk

   There are photos of all the seats I think in the VW Bora.

   It´s going to be a struggle to find one that would be good behind your husband.

   Assuming that you have a 3-point seatbelt in the centre backseat, have you tried the Besafe in that seating position? This often helps a lot with leg space for those in the front seats s the back of the seat will go between the front seats.

   The seat next to it and behind the passenger seat could be the Britax Two Way Elite, which is going to last a bit longer than all the others.

   If you don´t have 3-point seatbelt in the middle seat, Then you could put a Max-Way there fitted with a hipbelt and the Besafe behind the passenger seat. There is usually more room in the front passenger seat due to the lack of steering wheel and pedals there. Then let your husband do the driving when both of you are in the car.

 23. Det der med at rygkænet kan hældes: Hvordan er det muligt hvis stolen allerede er placeret helt op af instrumentbrættet, som i anbefaler?

  Og mht. til vægten, så står der om hi-way 2 at den er let of derfor nem at transportere. Hvor meget vejer denne i forhold til hi-way’en?

  Og sidst: kommer der mål på de autostole, der mangler mål på under størrelsesskemaet?

  På forhånd tak, og fantastisk så hjælpsomme i er.

  1. Du skal indstille hvilestillingen inden stolen monteres.

   Hiway vejer 7 kg

   Størrelsesskemaet: Det er Securatot der har lavet det. Men det er misvisende. Hvor meget de fylder afhænger nemlig også meget af bilsædernes hældning og den variere meget. Derfor ville jeg slet ikke anvende den. Det er også årsagen til at andre forhandlere ikke laver den slags skemaer.

   1. Mange tak 🙂
    Jeg tror bare vi køber denne. Det er så svært, når man ikke ved hvordan de vil passe i bilen, og frustrerende at ingen butikker sælger dem.
    Fantastisk i tager jer tid til alle mulige spørgsmål!

 24. Vi overvejer at købe denne model til vores pige på 2 1/2 år, men jeg har et par spørgsmål, jeg håber at få besvaret. Der tales jo så meget om isofix og at isofix-monterede stole er sikrest, men denne og øvrige Britax stole er åbenbart selemonterede – men har alligevel som få fået udmærkelse i svensk test. Hvordan hænger det sammen? Er Maxway bedste kandidat, når stolen skal være kompakt, let at montere, med god komfort og mulighed for liggeposition? Vores bil er en Hyundai i30 fra 2011.

  På forhånd tak 🙂

  1. Hej Maria

   Ang. isofix vs selemontering, så har jeg en af verdens førerende ekspert på området med på sidelinjen på mit eget site. Han har mange års erfaring og viden med sig, både som producent og som sælger. Han forklarer det rigtig godt her. Faktisk har jeg nogle autostole fra ham stående til afprøvning her hos mig. En ting der er værd at bide mærke i er at isofix er til 18 kg. Så du må overveje om det er det rigtige for jer. vejer hun 15 kg eller mere, vil jeg mene det er temmelig mange penge at bruge på en autostol som man kun kan bruge 3 kg mere. Så hellere en til 25 kg.

   http://www.sikkerautostol.dk/

   Her kan du læse om Plus Test. Plus Test er en garanti for at en autostol IKKE udsætter et barn for for høje belastninger på nakken. Man ser IKKE på monteringen overhovedet.

   http://www.sikkerautostol.dk/svensk-plus-testswedish-plus-test/

   Her kan du læse mere om forbrugertesten af autostole og hvordan de bagudvendte autostole testes – specielt dem som kan vende begge veje. Sektionen om montering og nrugervenlighed er særlig interessant i denne sammenhæng.

   http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/testresultater/

   Om Maxway i I30, vil jeg sige, at den er en god kandidat hvis den står i midten. det kan den godt. Står den bag et af forsæderne vil jeg sige man ikke skal være mere end højest 165 cm høj.

   For en 173 cm høj person og bag passagersædet er Britax Multi-tech et fint valg.

   Axkid Minikid er endnu en kandidat. til 173 cm høje personer. jeg ved ikke hvor lange I er. Jeg har ikke Minikid, men ved den er ret kompakt ifølge Securatot.

  1. Hej Heidi

   Jeps, det kan man,såfremt airbaggen kan slås fra. Sæt den helt op til instrumentbrættet men med en afstand på minimum 5 cm fra toppen af stolen til ruden. Selerne sættes fast i forsædet eller i tether loops monteret i skinnerne og føres da under forsædet.

 25. Hej Lena

  Vi har lige købt en Britax Max Way til vores pige på 2 år og 7 mdr., da vi meget gerne vil have en bagudvendt autostol til hende. Hun er meget høj – 99 cm (16 kg), og vi tænkte, at stolen da måtte være stor nok, da Max Way’en kan klare op til 25 kg. Men når hun sidder i den og hovedstøtten og selerne er i øverste indstilling, er der kun knap 2 cm fra hendes skuldre og til udgangen på selen. Hun vokser meget og derfor tænker vi, at hun kun kan sidde i den i max. et halvt år, før hun er vokset ud af den.

  Hvad med de andre Britax modeller? Er de længere i ryggen, så også lange børn kan anvende dem? Det vil være rart at vide på forhånd, hvis vi skal bestille en stol hjem fra udlandet.

  På forhånd tak!

  Med venlig hilsen
  Lise Nygaard

  1. Hej Lise

   Ja, både Britax Two Way Elite og Multi-Tech er længere i ryggen.

   TWE holder en smule længere end Multi-Tech

   Dog er Maxway ikke udvokset før end spidsen af hendes ører er på linje med den øverste kant. Det måles bedst når hun sidder med hovedet helt ind til stoleryggen og nakken ikke er bøjet bagover. Hvis hun har en tyk frakke på i stolen har den indflydelse på hvordan selen forløber på hende.

   MVH
   Lena

 26. Hej Jacob

  Til en Peugeot 206 fra 2000 ville jeg gå efter Hiway 2 da den fylder lidt mindre end Maxway – typisk og set ud fra at Peugeot 206 ikke er så rummelig en bil, så giver den de største chancer for at de voksne foran også kan komme til at sidde okay.

  Der er billeder på mit eget site http://www.sikkerautostol.dk. Den 206 er dog af nyere dato end jeres.

  MVH
  Lena

 27. Hej. Tak for en rigtig god og informativ side!

  Jeg står og vakler lidt mellem en Britax Max-Way og en Hi-Way 2 til sønnike på snart 12 måneder og 10,5 kg, som er ved at vokse ud af den første autostol. Så vidt jeg kan se, er der ikke de store forskelle, udover Max-Way’s lidt nemmere justering af selen/ryglænet og lidt bedre polstring/komfort omkring hovedet. Hvilken vil I anbefale? Og kan de være i en Peugeot 206, årgang 2000?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.