Autostol.dk

Fra bloggen

Britax Multi Tech 2

Britax Multi Tech 2

Multi Tech er en kombination af en fremadvendt og bagudvendt autostol, der kan bruges op til 25 kg. Den vil normalt være komfortabel, at bruge for børn op til 6 år, som bagudvendt autostol og for børn op til 7 år eller muligvis længere, som fremadvendt autostol. Den har mulighed for, at barnet kan sidde bagudvendt længere, end nogle anden autostol i verden pga. dens mulighed for, at blive justerede i takt med, at barnet vokser. Forskning tyder på, at barnet er sikrest hvis det i forbindelse med en ulykke sidder i en bagudvendt autostol.

Britax Multi Tech 2 har en høj sidekant og lang benplads. Det gør, at autostolen godt kan have lidt problemer med, at passe i meget små biler. Den burde dog ikke have noget problem med, at være i almindelig størrelse biler.

Det er meget let, at justere Britax Multi Tech 2 så den passer til barnet. Det er faktisk muligt, at justere autostolen med kun én hånd. Det er vigtigt, at man får justeret autostolen således, at den altid yder den optimale beskyttelse for barnet.

Man kan installere Britax Multi Tech 2 på både forsæder og bagsæder. Hvis man vælger, at installerer stolen på forsædet er det vigtigt, at man har deaktiverede airbaggen.  Stolen bliver installeret med den almindelige 3-punktssele.

Multi Tech 2 bør anvendes som bagudvendt autostol til barnet mindst er 4 år.

51 kommentarer

 1. Hejsa 🙂

  Vi har pt. en Britax Max-Way til vores søn på 3,5 år. Han er 110 cm høj og vejer 20 kg. Han sidder egentlig godt i stolen, men han får sø ondt i rumpen af at sidde i den. Jeg er også i tvivl om han er ved at være for høj?
  Derfor kigger vi lidt på andre muligheder for at sidde bagudvendt. Er der nogle af stolene der er bedre til de høje børn og kan bruges noget tid endnu? Og hvor vi evt. kan justere nakkestøtten til sove-position? For det kan vi ikke på max-way’en og det giver udfordringer når han sover i den 🙂

  Hvilken stol vil i anbefale? Vi har ikke forankringspunkt bag i bilen, så t-stroppen kan vi ikke bruge.

  Vi har en Skoda Fabia stationcar fra 2002. Og vi bruger ikke forsædet foran autostolen.

  Mvh. Ane

 2. Hej.
  Jeg vil lige hører om i har erfaringer med hvordan den passer i en passat 1997.
  Og hvordan er den i forhold til maxi cosi mobi? Vi har en mobi nu men da hun er en stor pige på 106cm og 17.6kg så er hun altså lidt klemt. Hovedet stikker op over autostolen fra ca midt øre og selerne sidder under skulderen. Hun er kun 2år og 9mdr så jeg synes hun er for lille til at komme i en 15-36kg stol og hun er også utrolig glad for at vende bagud og sidde med 5 punkts sele.
  Jeg har kigget på denne hi-way og two-way men synes det er svært at vurdere hvilken der vil passe bedst.

  1. Glemte lige at skrive at vi stadig bruger hvilepositionen meget. Og den skal bruges på bagsædet og den der sidder foran er 170cm høj.

 3. Hej
  Ford Galaxy har jeg ikke set til en afprøvning endnu.

  Dog kan jeg sige at Multi-Tech ret generelt er et dårligt valg til gamle biler. Risikoen for buckle crunch er overhængende stor.

  Til 8 måneder tvillinger ville jeg se på Besafes modeller, Og de andre Britax modeller til Selemontering

  Dem kan du se masser af billeder af i forskellige biler på sikkerautostol.dk

 4. Hej…

  Vi står og skal til at investere i nye autostole til vores tvillinger på 8 mdr. Vi har en Ford Galaxy fra 1997, dvs uden isofix. Vi vil meget gerne have stole som er bagudvendte, men må også gerne kunne vendes fremad når de bliver ældre.
  Vi har kigget lidt på britax mulitech 2. Er det en stol som vi ville kunne få glæde af? Og kan den ligges ned i hvileposition?
  Eller hvilke stole vil du anbefale?

 5. Hej Lena

  Hvor er jeg taknemmelig over, at du fortløbdende undersøger og viderformidler din viden om autostole.
  Jeg sukker dybt, hver gang jeg går til sagen, fordi det er sådan en jungle.

  Min datter på 9 mdr, 69 cm, ca 8,5 kg har pt en römer autostol 0-13 kg, bagudvendt som hun kan bruge lidt endnu.
  Vi kører i en Citroen C3 fra 2007, altså en forholdvis lille bil.
  Jeg er ved at afklare om den har isofix.
  Jeg ønsker en bagudvendt stol alene ud fra den grund at det er sikrere.
  Du anbefaler rigtig ofte Britax Multi Tech.
  Min kone er 175 cm høj, men bruger ofte plads som en på 180, da hun har høje sko. Jeg er 165 cm.
  Tror du at vi kan have en multi tech, eller er der noget andet, du hælder mere til at anbefale?
  På bagsædet sidder vores søn på snart 8 år- ligeledes i römer.

  På forhånd tak for svar!
  De bedste hilsener
  Catja

  1. Hej Caja

   Den har isofix. Der er gode muligheder der

   Britax Maxfix
   Besafe Izi Kid ISize
   Britax Maxway og Hiway samt Two Way Elite

   Britax Multi-Tech skal man ikke være over 165 høj

 6. Hej Lena

  Vi skal have ny autostol til vores søn, der snart fylder 1 år. Han er forholdsvis slank og ca. 75 cm høj.

  Vi har kigget på:
  Britax Multi Tech 2
  Britax Max Way
  Klippan Triofix

  Vi har en BMW 5 serie st.car fra 2008.

  Hvilken stol tror du vil passe ham bedst?
  Hvad er forskellen på de to Britax modeller?

  (Knægten er generelt ikke specielt glad for at køre bil).

  På forhånd tak for hjælpen.
  Mvh. Thomas

  1. Hej Thomas

   Hvis den skal bruges nu så er Maxway det eneste bud selvom de andre to også er godkendt fra 9 kg. problemet er at de to andre med stor sandsynlighed stadig er for store til ham og han ikke kan nå op til 5-punktsselen, således at han ikke kan spændes sikkert nok fast i dem.

   der er stor forskel på de to Britaxer. Det er nok bedst at se forskellen på dem inde på mit eget site Sikkerautostol.dk og læse om dem derinde. der står noget mere.

   Besafe Izi Plus er endnu et godt bud – bla fordi den har en rigtig god hvilestilling hvilket er godt i biler der har skrånede bagsæder. bagsæder i BMW hælder generelt en del, så en god hvilestilling i stolen er en god idet.

   det byder Multi-tech ikke på.

   I de andre to er der hvileposition, men mindre end i izi Plus

   Hvor meget plads I selv skal bruge foran ved jeg ikke. Men I kan lave en aftale med mig eller tage ud i butik hvor i kan finde ihvertfald Izi plus. har I plads til den har I også plads til mange andre.

 7. Hej

  Tak for en rigtig god hjemmeside – og en service i kommentarfeltet der er noget bedre end man kan forvente i en webshop eller fysisk butik.
  Vi har en lille en på 15mdr der er ved at vokse ud af sin baby autostole.
  Vi overvejer at købe enten Britax Multitech 2 eller Two way Elite, men kan ikke rigtig finde ud hvad de væsentlige forskelle mellem de to er.
  Min mand er 180cm, jeg er 173cm, og vi har en Citroën Xantia.

  Hvilken model vil I anbefale? Eller er der en tredje model som jeg ikke har nævnt der vil være bedre?
  Det skal naturligvis være bagudrettet, men helst også med mulighed for fremadrettet. Derfor gik vi væk fra tanken om at anskaffe os en Babysafe Izi plus.

  På forhånd mange tak for jeres hjælp!

  Mvh.
  Lucie

  1. Hej Lucie

   Mange tak for det!

   Uha, der er stor forskel. Faktisk har de ikke andet tilfælles end producenten.

   Multi-Tech er væsenligt nyere end TWE og har derfor flere finesser.

   Du finder bedre beskrivelser af dem begge på mit eget site som er http://www.sikkerautostol.dk
   Der er en meget nøgtern beskrivelse af dem begge og mange andre. De er begge i katagorien 25 kg.

   Din bil har desværre ikke været på visit hos mig endnu, så det er vanskeligt at vurdere pladsbehov for dem. Men typisk napper TWE lidt mindre plads end Multi-.Tech.

   Mange er nervøse for at barnet kommer til at sidde ubehageligt hurtigt og vælger derfor en der kan vende begge veje. Min erfaring er dog en anden. På et tidspunkt kommer de til at sidde med bøjede ben. Men dette er ikke en sikkerhdsbrist. Børn kan godt sidde i de mest umulige stillinger. Det kan se ubehageligt ud for nogle forældre., Her er det vigtigt at barnet selv får lov til at sige fra – at det ikke er behageligt. Jeg har endnu ikke hverken hørt eller læst om nogen der har siddet dårligt før henad 5-6 års alderen – selvfølgelig også afhængig af stol. På præcis benplads for barnet er vinder TWE over Multi-tech. Her begår Besafe izi Plus sig også godt. Det samme gør deres izi Combi X3.

   Der er mulighed for at arrangere en afprøvning her hos mig i Næstved hvis I føler for det. Jeg har de nævnte modeller og nogle flere.

   mvh
   Lena

 8. Hej
  Vores søn på 5,5 år sidder i en fremadvent autostol fra Britax og den er vi rigtig glade for.
  Vi har lige købt en Citroen Berlingo fra 94 og vores datter på knap 1 år skal have ny autostol. Er Britax Multi Tech 2 et godt valg i denne bil?

  1. Hej

   Nej det er den ikke pga de gulvrum bilen er udstyret med. Der skal du over i et helt andet mærke.

   Der er Besafes modeller, Britax Two Way Elite bedre valg. Two Way Elite har ikke noget støtteben og skal derfor lænes godt op ad forsædet. Besafe har løsninger til udfyldning af gulvrummene med isoleringsmateriale og tillader derfor deres stole til disse biler og sidde pladser.

  1. Hej Sif

   jeg har ikke Sirona, så kan ikke sammenligne dem. Men jeg har Dualfix fra Rømer – en nogenlund etilsvarende stol – omed lidt større end Sirona. Multi-Tech fylder ret typisk mere.

   1. Hej 🙂
    Er det rigtigt forstået, at den her autostol holder i længst tid?
    Vi har lige fået bil, en gammel Nissan Primera st.car fra 99, jeg kører og er 190 høj og min kone er 175, vi skal ha vores 3,5 årig datter og vores datter på 6 mdr i autostole… Kunne denne være et godt bud til dem begge? 🙂

    1. Hej Kasper

     Til 190 ville jeg vælge en anden. Desuden er Multi-Tech mindre egnet til ældre biler. Godt nok har din bil ikke været hos mig endnu, men det her kan jeg med rimelig sikkerhed fortælle dig er rigtigt.

     I kan afprøve Besafe Izi Kid/Combi X3 i butik til barnet på 6 måneder. Den passer typisk til så små børn. Den er egnet til montering i ældre biler. Her er en del af dem til 25 kg – herunder også Multi-tech mindre egnet fordi de små ganske enkelt ikke når op til selen i dem.

     Til den store kunne jeg forestille mig at Axkid Minikid ville være god nok. Den holder lige så længe som Multi-Tech på både vægt og højde. Samtidig med er den et godt valg til ældre biler mht. montering, hvilket Multi-tech ikke er.

     Desværre er der kun Lekmer som forhandler og det er en online butik uden mulighed for afprøvning i bilen inden.

 9. Hej – vi har en Multi-Tech 2 og den er helt fantastisk. Står super godt fast dog tager det lidt øvelse og tid de første par gange at montere bagudvendt (Volvo V70). Vores datter sidder godt – 2,5 år – har stadig megen plads til at vokse på, den er nem at højde/bredde indstille.

  Mit spørgsmål er hvor kan man finde ekstra overtræk – jeg kan se der sælges nogle ‘kølige overtræk’ til sommer etc men kan ikke finde online ? Tak

  1. Hej Jeanette

   Det kan du der hvor du købte stolen i sin tid. Ellers er det samme model som Evolva. men den kommer så til at mangle advarselsmærkerne

 10. Hej
  Mange tak for de fine beskrivelser og svar på spørgsmålene. Jeg har bestemt at jeg gerne vil købe BRITAX MULTI-TECH 2 men har problemer med at finde den billigt på nettet. Nogen der kan hjælpe? Den UK hjemmeside i henviser til har den ikke på lager og den kan derfor ikke købes eller bestilles.

 11. Hej autostol.dk

  Vi har kig på denne autostol til montering på forsædet i vores Skoda Fabia Combi fra 2007. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor man spænder stropperne fast ved montering på forsæde?

  Hilsen Katrine

 12. Tror du denne stol vil kunne være i en Peugeot 206 stationcar? Stolen ville kunne være både på bagsædet eller på forsædet, da der kun er en voksen der skal være i bilen.
  Mvh. Berit

  1. Hej Berit

   det kan den godt. Send billeder af monteringen af den til mig på min mail som du kan finde på Sikkerautostol.dk Kontakt

   1. Tror du også britax multi tech kan være på forsædet sammen med en be safe combi uden isofix på bagsædet I før omtalte Peugeot 206? Eller er der to andre stole der går bedre i spænd. Den ene skal være til 25 kg.

    Jeg har 4 børn der skal være i bilen med een voksen. To store på 11 og 9 som der sidder på pude, men jo ikke fylder så meget. Knægt på 2,5 der vejer 11,5 og baby på 5 måneder ( som lige nu sidder i babystol).
    Vil gerne ha begge de små i bagudvendt, og samtidig holde den ene dør fri så de store kan komme ind i bilen uden at de skal kravle over stole. Jeg er 169 cm og det er mig der kører. Min mand er 180 men han kører den ikke ret tit.

    Synes virkelig det er en jungle 🙂 jeg bor i Jylland, så det er noget af en rejse at skulle køre til Næstved til dig.

    Med venlig hilsen Berit

    1. Så får i begrænset glæde af Multi-tech.

     Med en Besafe bagved ville jeg heller vælge

     Axkid minikid
     Maxi Cosi Mobi
     Britax Maxway
     Britax Hiway

     foran

 13. Hej

  Astraen har ikke været her endnu. der kommer en i december på visit her.

  I er ovre i en selemonteret bagudvendt stol når det er 25 kg. Muti-Tech kan godt monteres i bilen. Pladsbehovet varierer meget fra bil til bil og leverer ikke så meget benplads til barnet.

  Britax Two Way Elite kan være en mulighed. Britax Hiway 2 og Axkid Minikid er også muligheder. Hiway er den mindste af disse.

  I har mulighed for at komme til mig og se dem inden køb om I vil.

 14. Hej.
  Vi har i øjeblikket en Besafe izi combi x3 izofix. Vores datter sidder rigtig godt og der er godt med benplads til hende. Men men men, den fylder. Nu står vi og skal bruge en stol (gerne til min.25 kg.) til næste barn. Denne gang skal vi dog have en der fylder mindre, da chaufføren ellers ikke kan være der. Men stadig med benplads til barnet, og bagudvendt. Vi har en Opel Astra stationcar årg.2009, og vi er begge 1,80 cm. høje. Hvad skal vi vælge?
  Mange hilsner Rita

 15. bare lidt information hvis i vil, da det er dejligt at kunne kigge på autostole før man beslutter sig

  denne stol er nu mulighed for at købe i Autohuset Vestergaard i Kolding og koster knap 3600kr (kan ikke huske præcis)

  mvh Jóna

 16. Hej.
  Tak for en utrolig god oversigt over bagudvendte autostole. Det er præcis det overblik jeg ikke har kunne finde andre steder. Vores søn på 1 år er i den grad ved at vokse ud af babyautostolen og vi skal have købt en ny.
  Han er en høj slank dreng og vores bil er en Ford Mondeo stationcar fra 2003 uden isofix.

  Hvad vil du anbefale for en stol?
  Sikkerheden er selvfølgelig vigtigst, men også at han sidder godt og at den evt. har en sove funktion.

  Endeligt synes jeg også det er smart at den kan vendes om når hans ben bliver for lange til at sidde bagudvendt.
  Jeg har især overvejet Britax multi Tech 2 eller Max fit ,men mest fordi vi har været glad for babyautostolen som er en Britax-römer.
  Er der nogen i Danmark, der forhandler disse autostole eller er man tvunget til Sverige eller Tyskland når vi snakker bagudvende stole til denne aldersgruppe?
  På forhånd mange tak.
  Med venlig hilsen
  Sidsel

  1. Hej Sidsel

   Der er mange billeder af Multi-tech på mit eget site.

   Lige til orientering, så kan Maxfix kun monteres med isofix.

   Multi-Tech kan godt være i din Mondeo. Men som i alle andre tilfælde kommer det an på hvor langbende I er. 185 cm kan den sagtens klare.

   Stolen skal købes online i Sverige.

   1. Hej Lene.
    Tak for dit svar. Jeg kom til at skrive forkert. Det er multi tech og Max way vi vakler i mellem ikke Maxfix.
    Hvilken stol vil du anbefale af de to?
    Min kæreste er ret høj (192cm) men jeg selv er 162cm.
    Jeg synes det virker som om at maxway bedre kan justeres til en soveposition, men at multitech til gengæld har bedre hovedstøtte.
    Mvh.
    Sidsel

    1. Hej Sidsel.

     Maxway pga mandens højde og jeg går ud fra at I skiftes til at køre bilen når I begge er med. Det kan godt være lige til øllet, når man er så lang som ham. I så fald kan Maxway meget nemt sættes på midterpladsen bagi selvom sædet er meget smalt. basen på stolen er nemlig smal.

     Og ja, den har hvilepositioner, som i vil få brug for de første par år. og stolen sættes da helt ind til ryglænet i bilen. senere, når sønnen bliver større rettes den mere op og sættes længere ud på sædet for at give ham benplads.

     Bedste sted til at fastgøre forankringsselerne for jeres vedkommende er i forsædernes .skinner.Det kan godt lade sig gøre selvom skinnerne er helt nede i gulvniveau og der ikke er mellemrum helt ude ved enden af dem. De føres bare ind under skinnerne længere fremme og trækkes så tilbage.

     Da der er så stor en højdeforskel på jer er skinnerne det bedste sted, da I ellers skal justere disse seler når I skiftes til at køre. det er endnu værre hvis når de skal stå i midten af bilen. Alternativt kan I også købe et sæt Tether Loops som spændes fast for enden af skinnerne. Disse kan købes hos carseat.se

     Forankringsselerne SKAL bruges.

     1. Britax stolene må gerne komme i kontakt med forsæderne. Det står ikke i brugermanualen. Men Britax har givet lov til det.

  1. Belogic er den af de nævnte modeller der kommer tættest på Multi-tech i brugstid. den holder til ca 120 cm og ca 5½-6 år. Den må gerne være i berøring med forsædet. Faktisk er det helt efter bogen at bruge forsædet til at presse på stolen og få den til at stå ekstra godt fast og derefter som det sidste led sætter støttebenet i gulvet.

  1. Teknisk set kan det sagtens lade sig gøre. Den kan sagtens monteres sikkert i bilen. Men min erfaring med denne autostol og Ford Focus modellerne er at den tager meget plads. Så med mindre mindst den ene af jer kun er 165 cm høj (så vidt jeg kan huske) så går det ikke pladsmæssigt set for jer. Ellers en fremragende stol.

   Akta Graco Belogic passer til en 180 cm lang person bag passagersædet, Akta Graco Duologic ligeledes, Britax Hiway er god til de fleste i Ford Focus og formentligt også Maxway.

   Besafe har jeg haft sat ind på midtersædet i Ford Focus st.. Den står godt der, men tager også for det meste for meget plads fra dem på sædet foran den hvis den sættes bag et forsæde. belogic går ikke an i midten. de andre som er nævnt her gør. Vær opmærksom på at Besafe og Duologic vil stjæle udsynet gennem bagruden fra jer hvis de sættes i midten.

   Du kan som de andre komme og afprøve dem alle i bilen hvis du er usikker på hvad der passer bedst. i 2012 modellen. dette er blot mine erfaringer efter flere møder med Ford Focuser St modeller.

   MVH
   Lena

 17. Hej hej
  Er det noget med denne model skal monteres af fagpersonale?? Det står på deres hjemmeside, men synes bare det lød underligt.

  Mvh Mari-Ann

  1. Hej Mari-Ann,

   Ja det er lidt mærkeligt, men det er fordi det er en bagudvendt autostol og så tror/mener Britax, at den alm. forældre ikke selv kan finde ud af at montere den.

   Man kan sige, at det kræver, at man lige læser/følger manualen og det bedste er, at man får det vist den første gang, da det godt kan være lidt sværere end en alm. fremadvendt autostol.

   Men når det så er sagt, så tror jeg mere det er fordi, at de helst vil sælge fremadvendte autostole og ved at skrive sådan på deres hjemmeside, kan de måske få lidt folk til at springe fra.

   De har fx. også den regel, at den ikke må sælges online – eller jo det må den godt, men så forlanger de, at webshoppen først viser den frem for kunderne og de kunderne afprøver den i deres bil.

   Det er fx. derfor jeg ikke har prisen med fra dem engelske forhandler, da de ikke tør sende til Danmark pga. de krav Britax har, da de så kan miste forhandlingen.

   Så ja, det er en god ide, at få fagpersonale til at vise, hvordan den monteres, men det er det jo også med fremadvendte autostole.

  2. Du har allerede fået et godt svar fra Kristian,

   Jeg vil blot tilføje at Britax mægtig gerne vil sælge netop denne stol. men pga varierende pladsbehov i bilerne og at det ikke altid er åbenlyst hvor man kan fastgøre forankringsselerne i egen bil så er det en rigtig god ide lige at se dem inden man afleverer en sjat penge til en forhandler. For resten af monteringen gælder nøjagtig det samme som for fremadvendte stole.

   Også er bilerne også forskellige på alle leder og kanter. nogle har rum i gulvet hvilket har betydning for monteringen af en autostol med støtteben. hvad skal man gøre her og evt hvilken anden stol passer så?

   det samme gør sig gældende for fremadvendte stole. som Kristian skriver – også mht pladsen i bilen. for selv om den tager meget lidt plads når den monteres så skal man påregne yderligere 55 cm fremad i tilfælde af at der sker en kollision (frontal og side-kollision) det sker at forældre kører forsædet langt tilbage, fordi de kan, når der står en fremadvendt stol der. er stolen fejlmonteret eller fejlanvendt vil barn og stol rykke noget mere end de 55 cm frem.

 18. Pladsbehov i bilen: Varierer stærkt.

  Muligt for børn helt op til 125 cm at sidde i stolen med 5 punktsselen i brug

  5-punktsselen justeres sammen med hovedstøtten.

  Mindre egnet til montering midtersædet bagi i biler med høj humpe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.