Autostol.dk

Fra bloggen

Britax Two-Way Elite

Britax Two-Way Elite

Fleksibel kombinations autostol fra Britax kaldet Two-Way Elite. Med højt sæde der kan bruges både, som fremadvendt og bagudvendt autostol. De fleste børn vil kunne bruge denne autostol, som bagudvendt autostol indtil 5+ års alderen. Det skyldes blandt andet, at stolen kan klare helt op til 25 kg.

I Britax Two-Way Elite sidder barnet fast med 5-punktsele og da autostolen kan bruges fremadvendt, er der altså mulighed for, at have et barn siddende fremadvendt med 5-punktsele indtil 5 års alderen. Dette gør, at Britax Two-Way Elite er en rigtig god stol, for jer med større børn, hvor autostolen 9-18 kilo blev for lille i 2 års alderen, hvor barnet endnu ikke er klar til, at sidde i en autostol for 15-36 kilo, da barnet her sidder fast med bilens 3-punktsele og derved har lettere ved at kravle ud af selen.

Two-Wat Elite er en letvægter og meget tynd, men stadig meget rummelig. Det gør, at det er meget let, at transporterer Two-Way Elite. Derudover passer den godt i de fleste normal størrelse biler.

Two-Way Elite er udstyret med sidebeskyttelse, der er med til, at øge sikkerheden. Derudover er det muligt, at vælge ekstra hovedstøtte hvis dette skulle være ønsket.

Two-Way Elite kan blive placeret på alle sæder i bilen ved hjælp af den almindelige 3-punktssele, der findes i stort set alle biler. Man kan justere autostolen så den bliver endnu mere behagelig for barnet, at bruge.

41 kommentarer

 1. Jeg har en lille bil (Chevrolet spark) hvor bagsædet er optaget af hundebur. Der er derfor kun plads til autostol på forsædet. Ud fra hvad jeg kan læse er two Way modellen perfekt til en lille bil, forsæde monteret med sele. Men når jeg ser you tube videoer omkring monitering er der to monteringsseler som sættes rundt/under forsædet og klikkes fast i autostolen således at den sidder godt fast, så det ikke kun er selen den hænger i. Men diverse links som sælger denne autostol siger intet om moniteringsseler, betyder det at det er noget man skal købe seperat?

 2. Vi har en Concord Reverso Plus i til vores søn, som lige er fyldt to år, vejer 16kg og er stor/høj af sin alder. Han har ikke vildt god benplads i den, men har aldrig klaget over det. Selerne sidder lidt under hans skuldre og. Ved ikke om det har en betydning ift. sikkerhed? Nakkestøtten og også allerede nu i max position. Jeg er faktisk i tvivl om hvor længe, han kan blive ved med at sidde i den.
  Nu har vi købt bil nr. to og er derfor på jagt efter en ekstra stol. Han har det fint med at sidde bagudvendt, det kunne dog være rart med drejefunktion, da det kan være svært at bakse ham ind i en lille bil (den nye er Hyundai i10 fra 2011). Bilen har isofix. Hvad vil du anbefale både ift. vores Concord Reverso og en ekstra stol? På forhånd mange tak for hjælpen.

  1. Hej Anne,

   Benene skal han tage ud til siden – har han det?
   Det har ikke så meget betydning når han er bagudvendt. Men de må ikke komme for langt nede fra.

   Hvor høj er han? For det kunne godt tyde på, at i skal op i de helt store bagudvendte modeller, men så kan de ikke dreje. De går kun til 18 kg.

   Mvh

 3. Hej.
  Jeg har en dreng på 2 år og 10 mdr som vejer 17,2 kg og er 101 cm. Han Sidder i en maxi cosi 2 Way Pearl som han snart vokser ud af.
  Tænker han er for lille til at sidde ordentligt med en 3-punkts sele. Du anbefaler i testen en römer advansafix. Men når man læser på römers hjemmeside står der at de kun må sidde med 5-punktsselene til 18 kg. Du skriver 25 kg. Kan de godt sidde op til 25 kg i 5-punktselen? For så er det jo den stol vi dkal have. Hvis det er rigtigt de kun må sidde til 18 kg med 5-punktselen, hvilken stol kan du så anbefale??
  Vi kører skoda Octavia kombi fra 2018??
  På forhånd tak.
  Marie

 4. Hej. vi har lige købt denne autostol på baggrund af jeres anbefaling. Vores datter er kun godt 2 år, men vejer allerede knap 19 kg! Så vi synes ikke, hun er klar til at sidde stille i 3-punkts selen. På baggrund af oplysningerne her på siden har vi forstået det som, at stolen kan anvendes både fremadvendt og bagudvendt med 5 punkts sele indtil 25 kg. Det er imidlertid ikke sådan vi læser manualen, hvor det ser ud til, at der skal anvendes 3-punkts sele, når stolen monteres fremadvendt fra 18 kg!? Hvorfra har I oplysningen om, at 5-punkts selen kan anvendes til 25 kg?

 5. Hej med jer.
  Jeg har en meget bestemt datter ( 2 år, 92 cm høj, 15,5 kg) som protesterer højlydt og insisterende, når hun skal i sin bagudvendte autostol. Hun vil gerne køre i vores ekstra-stol som er fremadvendt og som er i vores bil nr. 2. Med en lang tur i bil i vente leder jeg efter det sikreste alternativ (isofix) som er fremadvendt. Hvad kan anbefales og som ikke skal skiftes ud i nærmeste fremtid?
  Tak for svar.
  Mvh Mette

  1. Nu ved jeg ikke hvilken autostol hun bruger nu.

   Men vil sige at et barn på 2 år endnu ikke er i stand til at udregne mulige konsekvenser samt forstå forklaringer af deres valg.

   Så hvis det er klager over kørselsretningen så ville jeg personligt tage beslutningen for hende og lade hende blive i bagudvendt position.

   Hvis I ikke har sat et spejl op så I kan se hinanden, så kan I med fordel gøre det.

   Nu ved jeg heller ikke hvad hun siger når hun klager. Men hvis det er i retning af at “ondt i ben” o.lign. Så er ikke kørselsretningen som er problemet, men derimod autostolen hun bruger.

   Hvis det er TWE så kan denne model sagten monteres med afstand til ryglænet og dermed øget benplads til barnet.

   Ellers findes der modeller som kan vendes begge veje fra feks Axkid. Fremadvendt til 18 kg og bagudvendt til 25 kg. Alle ret lange i ryggen og med god plads i stolen og benplads

 6. Hejsa,
  Findes der ingen test af Britax Two Way Elite? Jeg har denne eller Duo plus i tankerne, men denne her burde vel være mere sikker qua den er bagudvendt? Vores budget er 2000 (max 3000).
  Min datter er 20 mnd og vejer ca 13 kg.
  Mvh og på forhånd tak.
  Mathilde

   1. Ja, det er en Hyuandai Elantra med isofix. Har du nogle andre anbefalinger? Jeg har fået den opfattelse at bagudvendt altid er bedre end fremadvendt.
    Tak for svar
    Mvh
    Mathilde

  1. Jo det gør der faktisk

   I 2002.

   De punkter der altid har trykket de bagudvendte ned i point – trak også ned her.

   Kollisionsresultatet gælder for fremadvendt brug (worst case scenario).

   Ellers er der

   Komfort, montering, udsyn (barnets) pladsbehov.,,

   Stadigvæk så er denne gamle model BEDRE ude på vejene i bilerne i de virkelige liv end fremadvendt FORUDSAT at den er korrekt anvendt og korrekt monteret.!!

   Når det så er sagt, så er der nyere modeller , som er nemmere at montere og nemmere at bruge.

   Britax Hiway
   Britax Maxway
   Britax Multi-Tech

   Axkid Minikid

   Feks

   Som ligger i samme prisleje

 7. Hej eksperter (kan se Lena fra sikkerautostol.dk også er tilstede)

  Vores to børn er nu ved at være vokset fra deres stole og det er tid til en ny til den ældste, så den yngste kan komme op i den autostol den ældste har nu. Vi har pt. en maxi cosi 2-way pearl på isofix basen og til den yngste har vi en britax safe plus SHR II med sele base. Test resultater er vigtige for os og jeg syntes selv vi har brugt meget tid på at søge og læse når vi har valgt de tidligere stole. Det samme gælder denne gang, men det er godt nok svært at vælge den næste stol.

  Vores ældste er 105cm og vejer 15,4 kg og har været glad for hans stol. Han har siddet fremad-vendt det seneste år. Når jeg slår hans data ind i autostol.dk’s guide anbefaler i pga han alder (3 år og 3 måneder) at han skal have en med 5 punkts sele fremfor 3 punkts selen. Vi har kun et sæt isofix i bilen og den er optaget af 2-way pearl’en, så det skal være en stol der kan monteres med sele. Så kan vi enten vælge en 9-36kg stol som har 5-punkts sele, men så vidt jeg kan se er de kun godkendt med 5-punkts sele indtil 18kg. Alternativt er der 9-25 kg stolene, hvor den eneste jeg kan finde som er godkendt med 5-punkts sele til 25kg er britax two way. MEN, den er så ikke testet fremad-vendt, men har bestået s-plus test (så vidt jeg kan læse mig til).

  For at afrunde, overser jeg nogle alternativer som er godkendt med 5-punkts sele til 25kg, fremad-vendt, selemonteret. Og hvordan er kvaliteten og sikkerheden ved en britax two way elite? Er der nogle betænkeligheder? Vores tanker er “hvorfor er den ikke testet fremad-vendt?” samt “hvorfor kan den ikke købes i butikkerne, er den for dårlig?”

  Beklager det blev en længere smøre, man vil jo bare træffe et godt valg 🙂

  Hilsen Mathias

  1. Hej Mathias

   Du tager fejl mht. At TWE ikke er testet fremadvendt. Enhver autostol der kan bruges i begge retninger testes i begge retninger og da de kun bruger det værste resultat er det altid resultatet for fremadvendt brug der står som det gældende.

   Den blev testet i 2002. Det er en gammel model.

   Det er bedst de sidder i 5-punktssele så længe som muligt og gerne til de er mindst 4 år.

   Man har hidtil brugt kg. Som rettesnor for hvornår barnet kan skifte til næste størrelse. Men det er en rigtig dårlig rettesnor fordi en del bærn rammer 15 kg for tidligt. De rammer 15 kg før de er mentalt modne nok til at bruge selepude med ryg og spændes fast med sikkerhedsselen. De rammer den også når de er alt for små til at sikkerhedsselen kan placeres rigtigt på barnet – en ekstrem vigtig detalje at få.

   Så loven er folks MINDSTE problem i alle henseender når det gælder skift til næste størrelse.

   Skal han sidde fremadvendt, vil jeg dog anbefale Rømer/Britax Advansafix. Den er noget mere sikker end TWE er FREMADVENDT. Den kræver 3-punkts isofix beslag i bilen – dvs. At bilen skal være udstyret med de gængse isofix beslag du sikkert kender OG et top tether beslag i bagagerummet (oftest placeret på ryggen af bagsædet) der vil være et lille mærke med en barnestol og et anker på dem hvis bilen har dem.

  2. Endnu et bud er jo

   Bagudvendt til 25 kg og der er adskillige modeller.

   Har I ikke top tether beslag i bilen og han skal sidde fremadvendt så er der stolene fra feks Cybex med kollisionspude

 8. Jeg overvejer at skifte vores nuværende autostole ud med disse. Mine piger er knap 5 år gamle og 115 cm høje. Er det rigtigt forstået at stolene kan bruges til barnet er 130 cm høj? I givet fald satser jeg på at pigerne kan bruge stolene til de er 135 cm da de er lidt korte i ryggen. Men er komforten for så store også ok? og kan liggeposition bruges til når barnet er så stor?

  1. Hej

   Komforten er ok. Har selv haft en 6-åring siddende i den.

   130-135 cm er nok højt sat. Men 120-125 cm er realistisk

   En anden model som er lige så lang i ryggen men er nemmere at betjene og montere er Axkid Minikid. Den er bestemt et kig værd.

 9. Hej Lena
  Vi skal finde en bagudvendt autostol som kan passe i en Suzuki Liana årg. 2009 (og gerne også i andre almindelige biler. Suzukien er farmors bil, vi har ikke selv bil, så stolen må også meget gerne kunne flyttes til andre almindelige biler). Personerne på forsædet vil som regel være forholdsvist kortbenede 🙂 Vores søn er 1,5 år og ret almindelig af bygning (ca. 12 kg)
  Stolen må gerne være forholdsvis let, da vi af og til vil komme til at skulle bære den med i toget.
  Vi har kigget en del på denne Two way elite, da det ser ud som om den umiddelbart opfylder mange af vores behov. Tror du vi er på rette spor?

  Vi har ledt efter et sted at købe en ekstra hovedstøtte, men uden held. Det ser ud som den er udsolgt. Er der evt. andre typer hovedstøtte der kan bruges?

  Mvh. og tusind tak for hjælpen!
  Astrid og co.

 10. Hej Camilla

  Ja, den er en mulighed. Men en heg hellere ville se på er Axkid Minikid, fordi den holder lige så længe, er lidt nemmere at montere og er en mere opdateret stol. Husk at fylde gulvrummene mellem forsæder og bagsæder ud hvis I har sådan nogle i bilen.

  Det kan du læse meget mere om på Sikkersutostol.dk . I højre kolonne finder du et indlæg om gulvrum og hvad du skal være opmærksom på og hvorfor.

 11. Hej Lena

  Tak for en virkeilg fyldestgørende side midt i autostol-junglen…
  Vi er på jagt efter en bagudvent autostol til vores søn på snart 5 mdr, der er 80 cm lang og 9-10 kg. En meget lang og lidt bred dreng – længden bliver han nok ved med at have med sig, derfor vil vi gerne finde en stol, som han ikke vokser ud af lige foreløbig.
  Derudover skal der gerne være en god liggefunktion i den, da han ikke selv kan sidde endnu og ikke har en ryg der er stærk nok til lodrette sæder. Han har prøvet en BeSafe iZi Plus, som han sad rigtig godt i.
  Men vi vil gerne undersøge markedet, inden vi går i gang med at købe.
  Så en bagudvendt op til 25 kg med god liggefunktion, uden isofix til en Citroen Xsara stationcar.
  Er Britax two-way elite en mulighed?
  Vh Camilla

 12. Hej,
  Vi har en Britax Hi-Way til vores datter på snart to år (hun er temmelig høj af sin alder). Vi har ikke selv bil, men låner ofte en Fiat Panda. Hvis min datter skal have ordenligt plads til benene, er der ikke plads til en passager på forsædet, da det jo er en meget lille bil. Vi skal imidlertid anskaffe os en stol mere til bedsteforældenes bil, og jeg overvejer at bruge Hi-Way’en der (deres bil er større), og så købe en ny til Pandaen.
  Jeg har kig på Britax Two-Way fordi jeg gerne vil have min datter til at vende bagud ihvertfald til hun er 3 år, men så går den vist absolut heller ikke længere med en bagudvendt stol i den lille Panda, og så kan Two-Way Elite jo vendes.
  Kan du sige noget om denne stol til små biler? Fylder den mere eller mindre end Hi-Way bagudvendt? Kan den monteres i næsten alle biltyper som Hi-Way’en kan? Har du evt. alternative forslag til en Fiat Panda?
  Mvh

  1. Hej

   Jeg er lige nødt til at spørge om din datter klager over manglende plads til benene? Hvis ikke, så sider hun godt og sikkert.

   Jeg plejer at sige:

   Forældrene bestemmer hvilken type autostol de skal bruge.
   Børnene afgører om den valgte stol er komfortabel eller ej.

   En stol som TWE kan man sætte bagudvendt på forsædet for at øge benpladsen. Så kan langt de fleste familier være i bilen uden problemer. Barnet får mere plads end på bagsædet. Altsammen uden at gå på kompromi med sikkerheden, hvis blot man husker at deaktivere airbaggen.

   TWE kan monteres i stort set alle biler. Pladsbehovet varierer.

 13. Hej Anne

  Din bil har desværre ikke været her hos mig i Næstved endnu, så det er lidt svært at vurdere. Det kommer også an på hvor høje I er, da det afgører hvor meget plads I skal bruge foran i bilen.

  Den kan sagtens monteres i den ihvert fald. Men den skal rykkes et godt stykke mod fronten af bilen, da den har lange bæltespænder (for at undgå buckle crunch – en alvorlig monteringsfejl)

  mvh
  Lena

 14. Hej Lena. Vi har en pegeout partner og vi overvejer at købe en britax two elite. Ved du om den kan være i bilen? Mvh. Anne

 15. Hej Lena

  Tusind tak for en god og brugbar hjemmeside.
  Vores datter er snart 8 mdr og vi skal til at købe ny autostol til hende. Vi startede med en recaro Young plus, men den voksede hun ud af efter 5,5 mdr. Ligenu sidder hun i en römer.

  Vi er meget i tvivl om, hvilken autostol vi skal købe, og vi har kig på denne her. Men vi har nogle spørgsmål.

  – kan den være i en Toyota Corolla fra ’98?

  – Som det er lige nu passer selens længde lige til römeren, vil den kunne passe til den her?

  Ja, vores krav til autostol er egentlig, at den skal være bagudvendt, passe til et langt barn, kunne være i en gammel bil.

  Vi håber, at du kan hjælpe os.

  De venligste hilsner
  Kristine

  1. Hej Kirstine

   det kan den godt. det ved jeg af erfaring baseret på at den kan monteres sikkert i bilen. Pladsbehovet kan jeg ikke kommentere på.

   den passer også til kriterierne.

   Selen kan nå da den ikke skal bagom ryggen på stolen men sådan set igennem fronten

   Du kan se billeder af den i forskellige biler på mit eget site Sikkerautostol.dk

 16. Hej Lena
  Vi overvejer at købe en britax TWE , men vil gerne være sikker på at den passer fint i vores passat’98. Kan vi lave en aftale om at komme forbi og prøve en hos dig? Det kunne jeg forstå at du tilbød.
  Vh Stine og torben

  1. Hej Torben

   det kan vi sagtens finde ud af. kan du skrive en mail til mig eller sende en SMS. Mine kontakt-oplysninger er inde på Sikkerautostol.dk

 17. Vi har kigget meget på denne stol til vores søn, men er i tvivl om den kan være i vores bil! Du skriver tidligere at man kan prøve den hos dig, hvor i landet er det?
  Mvh
  Maja

 18. Hej.
  Tak for en super side, glæder mig over at bagudvendte stoler så småt er ved at komme til danmark også.
  Vi overvejer en two-way til storebror (2år og 8mnd og 17kg) der er ved at blive for stor for sin besafe izi combi. Lillebror på 8 mnd er også ved at vokse ud af sin autostol, så vi leder efter en bagudvendt stol der går op til minst 25 kg og fylder minimalt da vi har en Toyota corolla XLi fatastic. Vores besafe kan ikke stå bag chauføren, og vi har også prøvet med en Axkid kidzone, som heller ikke giver optimal benplads til chauføren. Ser at two-way kan monteres med 2-punktsele, har ikke set andre der kan det. Men er i tvivl om den kan stå i midten ved siden af besafe, da denne virker bred. Vi bestilte besafe over nettet uden at tjekke hvor meget den fylte, så vil helst undgå at gøre samme fejl igen…

  vh Ragnhild

  1. Hej Ragnhild

   Nej der er Britax Maxway et bedre valg. den er smallere, godkendt til 25 kg, og godkendt til hoftesele i midten

 19. Hej Lena,

  Kan man købe en Britax Two Way i Danmark, så man kan prøve den først? Jeg er i tvivl om den kan være på forsædet af en vw up.

  Venlig hilsen

  Annette

  1. Hej Anette

   nej den kan ikke købes her i DK. men den kan bestilles online. Hvis det er forsædet så burde den kunne være der. Ellers kan du tage på visit hos mig. jeg har den til det formål.

   1. Hej Lena
    Hvad er målene på stolen?
    Vi har en kia ceed, hvor vi p.t har 3 stole rigtig godt på bagsædet.
    1 rømer 18-36 kg1 be safe 9-18 kg i midten og be safe 18-36

    Men vi skal snart bruge 3 stk 18-36 kg og overvejer om vi kan have 1-2 af disse i kombination med en anden på bagsædet?

    Hilsen Britt

 20. Hej Christina,

  Og tusind tak for de varme ord og anbefalingerne! Det gør glad og varmer.

  jeg går ud fra det er BeSafe med isofix I har? I kan ændre på hældningen ved at løsne bøjlen foran og låse støttebenet op. Presse stolen nedad mens den anden person strammer bøjlen foran ind i bilsædets ryglæn igen. tilsidst låses støttebenet igen. Færdig. denne metode er fuldt ud støttet og anbefalet af BeSafe selv.

  Mht. sidekollision,

  udmålningen af siderne på TWE sammenlignet med viser faktisk det samme tal som Besafe X3 hovedstøtte/sidebeskyttelse. Forskellen ligger ikke i dybden, men derimod i stolens bredde. TWE er lidt bredere for at kunne rumme større børn. Den originale hovedstøtte er den samme som Römers hovedstøtte, som du kan købe løst hos alle forhandlere af Römer autostole. Den fra Wavo købes i Tyskland via

  http://www.mywavo.com/index.cfm?contentid=10&shopAction=showProductDetails&id=87

  med Venlig Hilsen

  Lena

 21. Jeg vil starte med at sige TUSIND TAK for det store arbejde du gør med din hjemmeside. Jeg har ofte gjort brug af din store viden, og anbefaler den varmt til andre.

  Jeg vil spørge om du mon kan hjælpe mig med følgende:

  Vi har en Britax Two-Way Elite som vi har brugt til ældstebarnet da hun voksede ud af sin Beesafe Izi kid.
  Nu er lillsøster vokset ud af babystolen og vi havde egentlig tænkt at hun skulle over i Britaxen (2 store bagudvendte stole er en umulighed) da den simpelthen passer bedre til vøres bil.

  Beesafen kan ikke monteres så hældningen bliver god, ryglænet er simpelthen nærmest lodret. (vi har en Kia Ceed).

  Nu har vi imidlertid haft lillesøster ( 10 måneder, 11 kg) i Britaxen og jeg er ikke begejstret for den totalt manglende hovedstøtte – Det kan umuligt være godt i tilfælde af kollision?
  Men hvad gør vi så?

  Skifter til Beesafe og sætter en kile under (som jo næppe er optimalt!), finder en hovedstøtte der passer til Britax (jeg kan ikke finde hverken den originale eller den til bimbofix nogen steder, kan det passe?), eller køber en helt tredje autostol, fordi det vi har i forvejen alligevel ikke er optimalt?

  Mange hilsner
  Christina

 22. Pladsbehov i bilen: Varierer stærkt

  Længst anvendningstid af alle bagudvendte autostole – med en kapacitet helt op til ca 130 cm i barnehøjde.

  Kan monteres med en kile for at give stolen mere stabilitet og øge hældningen når stolen anvendes til børn over 13 kg. Kilen er specielt lavet til TWE og kan købes seperat fra ganske få svenske online shops.

  velegnet stol til ældre biler med lange bæltespænder.

  Letvægterstol som kan bæres på en arm

  Kan monteres med 2-punktssele.

  meget åben stol. Siderne er i virkeligheden lige så dybe som feks BeSafe – men mere åben.

  Den hårde hovedstøtte til Fair G 0/1 – Bimbofix passer også i TWE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.