Autostol.dk

Fra bloggen

Concord Reverso Plus

Reverso Plus er videre udviklingen af den alm. Reverso, som var den helt store vinder i oktober 2015 testen. Reverso Plus er en iSize godkendt stol, der kan anvendes bagudvendt fra 45-105 cm. Derudover er stolen lavet i letvægtmateriale, hvilket gør det muligt, at have børn på op til 23 kg. siddende i stolen.

Det betyder, at du kan have dit barn siddende bagudvendt fra fødsel og indtil det er 105 cm. (ca. 4 år) og til det vejer max 23 kg. Stolen er således velegnet til større “børn”.

Concord Reverso Plus monteres med isofix og har et støtteben, som fortæller, hvornår det står korrekt.

Stolen kan nem indstilles med to hjul – et til at styre hældningen på stolen (fra oprejst til hvileposition) og et til, at styre, hvor højt selerne og hovedbeskyttelsen skal være.

Den nye udgave (reverso Plus) har været med i den svenske plustest og bestået denne. Dvs. at barnet ved kollisioner vil opleve meget lave nakkebelastninger. Den er plustestet op til 18 kg. og bliver anbefalet af NTF i Sverige (hvilket ikke sker for mange stole).

Forskellen på Concord Reverso Plus og Concord Reverso

Der er ikke den store forskel på de to stole. Reverso Plus har fået et “dybere” område til hovedet og konstruktionen omkring hovedet er ændret en smugle – men ellers er stolen som den alm. Reverso. Den alm. Reverso bliver ikke længere produceret, men enkelte webshops har den stadig på lager.

ADAC test resultat for Concord Reverso Plus

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
74 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

21 kommentarer

 1. Det er en god stol, men på to punkter er jeg ret irriteret over den..

  1: Vores datter på 2 år og knap 90 cm har slet ikke plads til benene længere. Jeg tog for givet, at benpladsen kunne vokse med barnet ligesom resten af stolen, men det ser ikke ud til at være tilfældet..

  2: Når selen er strammet korrekt, sidder spændet, og dermed samlingen, helt nede mellem benene på min datter. Faktisk så langt nede, at det er lidt en udfordring at kunne stramme selen helt nok, på grund af polstrings rundt om den fleksible del forneden. Hvis selen gøres kortere, for at få spændt lidt højere op, kommer hovedstøtten for langt ned i forhold til min datters højde. Vi er nået dertil, hvor vi overvejer om det bedste ikke ville være at få en afdeling dér seledimser, som skal samle selerne, sat på, men man skulle jo synes, at sådan nogen ville følge med, hvis det virkelig var nødvendigt.

  Jeg er i det store hele super glad for stolen, men i betragtning af hvordan den gamle reverso klarede sig i test, er jeg egentlig ikke helt så imponeret, som jeg troede, jeg ville være.

 2. Hej. Vi købte denne stol til vores søn da han var omkring 1 år og var vokset ud af sin første autostol. Han er to år nu, men allerede fra han var omkring 11/2 år blev den for lille. I starten passede den rigtig fint, men nu kan hans ben ikke være der. Hans lår hviler slet ikke på autostolen, så han hviler i stedet på halebenet. Han brokker sig ikke over det, men det ser ikke rart/sundt ud. Vi har den i en VW Golf variant fra 2017, så det burde ikke være pga for lidt plads. Hvis nogle har et forslag til hvordan der kan laves mere plads til benene, tager vi imod alle råd.

  Vh Lærke

  1. Hej Lærke,

   Det lyder ikke godt.

   Er det så ikke fordi, at han sætte benene op med bagsædet og skubber sig op i stedet for blot at lade benene være nede eller tage den ud til siden?

   mvh

 3. Hej Kristian,

  Vi er på jagt efter en bagudvendt autostol i klassen 9-18 kg eller 8-32 kg. Vi har isofix i bilen men det er dog “et must” at stolen skal kunne anvendes med selemontering også.

  Kan Concord Reverso Plus bruges uden basen og derved monteres (bagudvendt) med sele?

  Er der eventuelt en anden stol, der opfylder disse krav?

  På Forhånd tak for din tid.

  1. Hej Martin,

   Reverso er kun til isofixmontering.

   Det er svært, at finde en stol, der kan monteres med både isofix og sele + kan vendes begge veje.

   Så vi skal nok over i en der kan monteres med isofix og sele – men så kun vende den ene vej.

   Mvh

 4. Hej,
  Vi har en wv polo med skrå sæder. Er det muligt at købe en kile til reverso plussen så den stadig kan anvendes – eller hvordan griber vi det an?
  Tak ?

  1. Hej Rikke,

   Er sæderne så skrå, at hovedet falder forover når barnet sidder og sover?
   og har i taget støttebenet, så meget ned i kan?

   Kan ikke lige se, hvordan en kile skal hjælpe, da den blot vil gøre det mere skrå.

   Mvh

   1. Vi har en kile til vores autostol. Købt i babylam. I virkeligheden et langt rundt stykke skungummi, som lægges på sædet helt ind langs ryglænet. Man drejer så isofixbeslaget for at få det i. Det løfter stolen, så den står mere i vandret og giver bedre stilling i stolen. Nødvendig i mange biler!

 5. Hej, vi har netop købt Concord reverso plus til vores datter, som er vokset ud af sin baby autostol. Vi har installeret den i vores Audi A3 fra 2009. Stolen var nem at montere og påsætte i bilens isofix beslag. Når jeg læser i manualen står der dog, at stolen er egnet i biler med i-size godkendte sæder. De henviser også til en liste af biler som den kan bruges uden i-size godkendte sæder. Vores bil, Audi A3, er på denne liste, MEN kun modeller efter år 2013. Vil det så sige, at stolen ikke er sikker eller lige så sikker i vores bil? Umiddelbart virker den jo til at passe ind i bilen og til at den er monteret korrekt Er det noget i kender til – at det ikke er alle biler med isofix som er egnet til stolen, men at det skal være et bestemt fx beslag i sæderne som er i-size godkendt? Mvh Amanda

  1. Hej Amanda,

   Der er ikke mange biler (endnu) med isize godkendte sæder. Har en bil det, så vil den automatisk passe til alle isize stole. Der er man ikke 100% sikker på med alm isofix.

   Efter 2013 har alle nye biler isofix i bilen og derfor skriver de sådan, da de så er sikre på, at der er isofix i bilen.
   Vi har selv en Audi A3 fra 2010 og her skulle vi tilkøbe isofix da vi købte den – det var nemlig ikke standard. Så derfor kan producenterne ikke skrive de tidligere modeller i, da de ikke er sikre på, at der er isofix i dem.

   Mvh

 6. Hej.

  jeg venter tvillinger og vi er pt ved at kigge på autostole. Så vidt jeg kan læse, kan denne autostol bruges helt fra nyfødt og så i mange år frem? Men hvor sikker er den at bruge helt fra nyfødt? Jeg har snakket med nogle stykker som siger at de er blevet frarådet at købe en autostol, som kan bruges fra 0-23kg fordi at de ikke er sikre nok. Er du enig i dette? Det ville i hvert fald være en del billigere at kunne nøjes med denne stol i stedet for at skifte. MEN hvis den ikke er sikker til nyfødte, skal vi selvfølgelig ikke have den til vores.
  Håber du kan hjælpe 🙂

  1. Hej Rie,

   Den er testet til både de små og større børn – så den skulle være sikker nok.
   Husk at det er en stol, der fylder rigtig meget i bilen og overvej om ikke i har brug for, at kunne tage autostolen med ud til bilen eller omvendt. Det gør man ikke med denne her, da den sidder fast heletiden og ikke lige er til, at bære ind.

   Mvh

 7. Tak for en god brugbar side 🙂

  Vi mangler en autostol og har skåret udvalget ned til to stole: denne og besafe kid x2 isize. Ved ud om den ene model fylder mere (er længere fra bagsædet og til bagsiden af autostolen) end den anden? Vi håber på at kunne bruge den i en lille bil – Suzuki celerio – med en britax romer King 2 ls på forsædet, men vi kan ikke finde en fysisk forhandler, så der kunne være ret hvis du kendte til en forskel i størrelsen på de to stole.

  På forhånd tak

  1. Jeg kan snilt have Besafe Izi Combi X4 som har helt den samme størrelse, pladsforhold og isofixsystem som I-Size X2 i en Suzuki Splash – verdensmindste bil når det kommer til pladsforhold til bagudvendte autostole

   kig ind på sikkerautostol.dk

   Besafe forhandles af bla Kære Børn

 8. Den er muligvis meget sikker, men barnet sidder af h* til i den. Totalt sammenbøjet, og nakken hænger, når det sover…

  1. Hej Linda,

   Det er du nødt til selv at måle efter og evt afprøve stolen i bilen.

   For det kommer bla. an på, hvor meget plads i selv skal have og hvordan bilen ellers er.

   Så det kan jeg ikke svare på.

   Mvh

   1. Hej Kristian
    Du kommentere på at denne stol fylder meget. Har du en oversigt over gode autostole der ikke er for brede. Vi har en Astra st car og venter en lille ny. Lige nu har vi en dreng på 10 og en pige på 1.5 år men vi får nok brug for at købe to smalle autostole hvis de skal kunne være der?? Håber du kan hjælpe Vh Nivky

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.