Autostol.dk

Fra bloggen

Concord Vario XT-5

Concord Vario XT-5

Concord Vario XT-5 er en autostol, som kan bruges i aldersgruppen 9 måneder til 12 år. Det svarer til en vægt på 9 og helt op til 36 kg.

De har tænkt sikkerhed ind i autostolen, fordi sædet er lavet af noget bestemt materiale, som sørger for, at dit barn ikke pludselig glider udad stolen eller kommer til skade i et uheld. Når barnet er lille, bruges der et 5-punktselesystem, og når barnet når en vis størrelse, skal du skifte over til bilens 3-punktsele. Der vil være guide med, som fortæller dig, hvornår du skal skifte over.

Det er en autostol, som dit barn kan vokse i, da de har lavet et smart system, som de kalder for Variosize. Det er et system, som sørger for, at autostolen hele tiden passer til barnet. Du vil simpelthen få at vide, hvis du skal justere på sædet, så det passer til dit barn. Det er en ret smart funktion, da du ikke pludselig selv skal tænke så meget over, om du har installeret det hele korrekt. Du justerer det hele helt simpelt ved at trykke på en knap. Det er både højden på stolen og bredden ved skuldrene, som kan justeres, som barnet vokser.

Den monteres med Isofix og top tether, og den er let at installere. Bl.a fordi der er nogle indikatorer, som viser dig, om du har installeret dem korrekt.

Hvis betrækket bliver beskidt, så har du mulighed for at tage det af og vaske det. Desuden er der også et luftcirkulationssystem i stolen, så den altid er behagelig for dit barn at sidde i.

Concord Vario XT-5 fik desværre ikke det bedste testresultat og endte kun på 50%. Det er set før (Römer Advansafix modellerne), at det er svært, at lave en stol med 5-punktsele, der går fra 9-36 kg.

ADAC test resultat for Concord Vario XT-5

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
50 ★★★ ★★★ ★★★ ★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.