Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Aton 2

Billede på vej

Aton 2 er en autostol fra Cybex, der har klaret sig rigtig godt i tyske autostole tests. Det er specielt i sikkerhedskategorien, at Aton 2 har præsteret, at score rigtige gode anmeldelser. For de fleste forældre, der skal være autostol er det også den vigtigste kategori.

Cybex har også fokuseret på sikkerheden, da de lavede Aton 2. Derfor har Aton 2 også et nyt sidebeskyttelse program, der skulle kunne absorbere endnu mere af den energi, der ville blive tilført barnet i forbindelse med en ulykke. Det betyder at risikoen for alvorlige skader på barnet bliver mindre.

Aton 2 kan bruges sammen med en Isofix base, fra Cybex. Så kan autostolen let klikkes af og på basen. Det mindsker risikoen for, at autostolen bliver installeret forkert i bilen. På samme tid gør det lettere, at tage autostolen med sig. Til dette har Aton 2 også et praktisk bærehåndtag.

Aton 2 kan kombineres med Cybex ”Travelsystem”, så man får en praktisk barnevogn, man let kan have med i bilen. Hvis man køre i bil kan det ellers være svært, at have en barnevogn med. Det bliver meget lettere med Aton 2.

ADAC test resultat for Cybex Aton 2

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
74 ★★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

9 kommentarer

 1. Hej 🙂

  Kan du hjælpe mig med, hvad forskellen er på denne og så den der bare hedder
  ” Cybex Aton” (http://www.pixizoo.dk/cybex-aton-autostol-sort-cybex-selebase-aton-base-2?gclid=CjwKEAjwnebABRCjpvr13dHL8DsSJABB-ILJLejiA2z1YjHwdEarjIQeVhoT5GpnSajcGCHgOZhuDxoCeonw_wcB) og er den god?

  Vi er meget usikre på, hvor meget vi kommer til at bruge den første autostol, så vi vil helst ikke bruge for mange penge på den, men de er selvfølgelig vigtigt at sikkerheden er i top 🙂

 2. Hej
  Kan du sige mig noget om hvad forskellen er på Aton II og Aton III. Er der sikkerhedsmæssigt nogen forskel? Kan ikke finde testresultater på tre’eren nogen steder.
  Mvh kristina kristiansen

  1. Hej Kristina,

   Aton 3 er endnu ikke testet, men det bliver den sikkert her i oktober og kommer således med næste offentliggørelse af test resultater.

   Så lige pt. kan jeg ikke sige noget om sikkerheden med den i forhold til aton 2.

   Mvh

 3. En rigtig lækker stol både udseendesmæssig og kvalitet, så vi har været rigtig glade for den.
  Dog er der et lille minus – vores søn “faldt sammen” i den – den kan nemlig ikke tippes i hvileposition. Det er et ret stort minus når man snakker om den første stol, da baby OFTE vil falde i søvn i stolen, og så er det altså ikke så smart at hovedet “falder sammen” mod kroppen – man kan jo ikke sidde og holde hovedet for barnet hele tiden…
  Det er grunden til at stolen ikke får 4-5 stjerner af mig – hvis den kunne tippes ville den helt sikkert få top-karakter.

 4. Hej.
  Jeg er på udkig efter vores første autostol, skal bruges fra nyfødt, lige nu står det mellem maxi così eller cybex. Hvad vil du anbefale? Den skal være med isofix.

  1. Hej Pernille,

   Nu har jeg selv haft en Maxi Cosi Pebble og været super glad for den og alle de funktioner der er i den. Cybex aton 2 er også en rigtig god stol, men jeg er stadig mere til Maxi Cosi Pebble.

   Det skyldes den gode soveposition, muligheden for, at barnet kan sidde meget ret op (til når det bliver 11+ mdr) og så den sol skærm der er i stolen.

   Derudover kan i bruge basen til næste størrelse stol – maxi cosi Pearl, som er en virkelig god og sikker 9-18 kg. stol, hvor barnet sidder fast med 5-punktsele.

   Så er det Pebble i har set på, vil jeg klart anbefale den med familyfix basen til.

   Mvh

   1. Hej.

    Kan du sige lidt om forskellen på maxi cosi pebble og så cabrio? ?
    Kan barnet “ligge” lige meget/lidt ned i disse to modeller? ?
    Mvh stine

    1. Hej Stine,

     Der er ikke den store forskel og hvilepositionen er næsten den samme.

     Forskelle er, at cabriofix er en ældre model og Pebble bruger samme base som Pearl og 2way Pearl.

     Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.