Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Aton 3

Cybex Aton 3 skulle ha’ været den næste stol i “Aton-rækken” der klaret sig rigtig god i autostol testen. Sådan skulle det dog ikke gå. Stolen var blandt de sikreste i testen, men der blev desværre funder for mange skadelige stoffer i betrækket, hvorfor stolen endte med, at kun at score 42% i autostol testen.

Cybex tog konsekvensen og trak stolen tilbage fra markedet. I dag kan man ikke sælge en stol, som klare sig dårlig i testen og slet ikke en stol med skadelige stoffer.

Stolen var dog en af de sikreste, som havde været igennem testen og derfor er den blevet genbrugt til, at lave Aton 3S – det er samme stol, men nu med nyt betræk.

Du kan læse min beskrivelse af Aton 3S her.

ADAC test resultat for Cybex Aton 3

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
42 ★★★★★ ★★★★ ★★ ★★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

3 kommentarer

 1. Har lige købt en Cybex Aton 3S hvor der står Aton 3 på betrækket. Hmmmmm…… Jeg har kontaktet Cybex og de svarer ikke rigtig på om betrækket så indeholder de kræftfremkaldende kemikalier.

  1. Hej Tommy,

   Det er fordi det faktisk er samme stol. Men da der ikke kan sælges Aton 3 stole, har den fået et lille “S” på, så det virker til at være en ny stol.

   Cybex var meget uenige i testen og mængden af skadelige stoffer i betrækket. De mente, at det kom fra den pose som stolen var i og hvis man blot lod stolen stå i solen et par timer ville det hele være væk.

   Jeg ville på ingen måde være nervøs for, at bruge stolen selvom der står “aton 3”. Det med skadelige stoffer i autostolene er tit en “storm i et glas vand”.

   Mvh

 2. Virkelig lækker autostol, hvor baby sidder rigtig godt. En skam, at testen viste giftige kemikalier, for den er lavet af præcis det samme materiale, som den testvindende Cybex Juno2fix. Bare sørg for at vaske betrækket inden brug, som der også står i brugsvejledningen, så skulle evt. “giftige” rester fra emballagen være vasket væk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.