Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Aton

Billede på vej

Aton fra Cybex er en autostol til de mindste, fra nyfødte til de vejer 13 kg. Det er vigtigt når man har med spædbørn, som disse at gøre, at de sidder med hoved modsat kørselsretningen. Dette gøres for at sikre barnet så

Aton autostolen er let at arbejde med, barnet fastspændes i stolen ved hjælp af 3-punkt-sele systemet, som er kendt fra de fleste biler, der er kun en meget lille betjeningsrisiko. Derudover giver stolen en godt udsyn for barnet. Stolen passer sammen med Cybex selebase og CybexISOFIXbase.meget, som muligt. For barnets mest udsatte områder hals, ryg og hoved, beskyttes nemlig bedst på denne måde. Ved mindre børn er det specielt sikkerheden der bør være i fokus.

I ADAC autostole test 2011, scorede Aton 4 ud af 5 stjerner. Derudover fik stolen 4 stjerner i sikkerhed, 4 stjerner i betjening, 5 stjerner i rengøring og 5 stjerner i skadelige stoffer. Alle ud af 5 mulige stjerner.

ADAC test resultat for Cybex Aton

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
72 ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

8 kommentarer

 1. Vi har denne autostol til vores søn der nu er 6 måneder gammel og er meget glade for den! Vores søn er meget lang og slank (74 cm nu) men sidder perfekt i stolen. Den er nem at spænde ind og gøre større/mindre efter behov. Vi tænker at han skal sidde i den så længe det kan lade sig gøre gerne længere end 9 måneder og det ser ikke umiddelbart ud til at det bliver lige foreløbigt på trods af hans længde.
  Solskærmen er super smart men hopper af og til af den lille plastik krog den skal sidde på, det er dog nemt at samle igen 🙂
  Alt i alt er vi meget tilfredse.

  1. Hejsa! Vi har arvet en stol, men mangler en solskærm til Cybex Aton. Er der nogen, der ved, om man kan købe den seperat? Mvh. Trine

   1. Hej Trine,

    Nogle dele kan købes.

    Det nemmeste er, at tage ned i en cybex forhandler og hør dem af. De kan nemt lige slå de ting op, som de kan købe hjem og så vil du få svar med det samme om de kan få en skærm eller ej.

    Mvh

 2. Det er en god stol og vi er rigtig glade for den. Det er nemt at tage stolen op af basen og klikke den i igen. den indbyggede solskærm er meget rar. Vi savner dog lidt støtte til hovedet de første måneder. Derudover kunne vi også godt have brugt at den kunne lægges mere ned når der skal soves. Men alt i alt er vi godt tilfredse.

 3. Mener at Cybex har lavet det om, men den Cybex Aton, vi købte til vores yngste for halvandet år siden, havde en elendig solskærm, der gik helt i stykker efter blot en måneds tid. Ellers er der ikke noget at udsætte på den.

 4. Vi har været rigtig glade for stolen, vores datter sidder rigtig godt og stabilt i den. Den er nem at klikke i og af. Kan klart anbefale stolen til andre.
  Eneste lille minus er at støttebenet, der skal stå på bundmåtten, sommetider hopper ud af hakket.
  Men selve basen sidder rigtig godt og stabilt fast på sædet.

  Udelukkende roser herfra.

 5. var ikke den nemmeste at montere, har haft en anden vi syns var nemmere, base kan anbefales. da det gør det hele nemmere, og tage autostolen ind og ud. ellers syns jeg vores søn sad rigtig godt i den, og var stabil. han sad i den til han var 9 mdr. så var han desværre vokset ud af den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.