Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Cloud Q

Cloud Q er Cybex flagskib og deres absolutte topmodel, som kun sælges i fysiske butikker. Cybex Cloud Q var med 2015 autostol testen, hvor den fik et flot resultat – hele 72% hvilket bestemt ikke er dårligt, da det er i den nye hårdere test. Den er således fuldt ud på niveau med andre 0-13 kg. stole, som har fået et højere resultat.

Stolen er en babyudvendt babystol som kan anvendes fra fødsel og til 13 kg. Cloud Q kan monteres med bilens 3-punktsele eller i Base Q-fix, som gør, at den sidder fast med isofix.

Den har Cybex nyeste teknologi og du finder således “lie-flat-position”, som anvendes uden for bilen og gør det muligt, at få barnet ned i noget der næsten minder om en hel flad position og således mere skånsom for barnet. Dette er dog ikke muligt når stolen er monteret i bilen.

Cybex har udviklet stolen så den er særdeles god til fortidlig fødte, da den ikke hælder så meget fremover og de mindre børn kan ligge mere ned.

Cybex Cloud Q har hele 11 positioner, hvilket gør det muligt, at indstille den meget præcis og derved øge komforten for barnet.

ADAC test resultat for Cybex Cloud Q

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
72 ★★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

18 kommentarer

 1. Jeg har en Cybex Aton q inkl isofix base. Har købt den brugt og ved den er ca 3 år gammel. Kan denne Cloud Q bruges på samme base? Og passer den på adaptorere til en Aton Q (har en Babyjogger). Jeg overvejer udelukkende at skifte Aton Q ud med denne Cloud model da jeg har dårlig ryg og på korte ture/udflugter gerne vil kunne løfte min datter ud i autostolen og hurtigt og enkelt montere den på babyjogger stellet i de tilhørende adaptore, og vide at hendes ryg ikke får samme dårlige belastning som i en almindelig autostol.

  Jeg må sige at jeg synes at en nyfødt sidder elendigt i Aton Q modellen, krøllet helt sammen og selerne kan ikke spændes ordentligt (for løse) samt de har svært ved at blive på skulderen og glider derfor ud på siden. Er det mig der gør noget forkert? Indsatsen er i mindste størrelse, hvis vi laver den en str. længere kan hun ikke holde hovedet oppe når man accelererer (selvfølgelig ikke hurtigt) efter et stop, så det duer slet ikke.

  Mvh. Rikke

 2. Hej,
  Passer Cybex Cloud Q på stellet Stokke Xplory Kombi? I så fald med hvilken adapter?

  Mvh Mette

 3. Hej!

  Kan man være sikker på, at kvaliteten fx med hensyn til skadelige stoffer er den sammen, hvis man køber stolen i udlandet? Jeg tænker på, at de forskellige lande har forskellige lovgivninger vedr. indhold af skadelige stoffer i produkter. Jeg bor i England, så vi ville selvfølgelig købe stolen her.

  Med venlig hilsen
  Rasmus

  1. Hej Rasmus,

   Ikke helt – i fx england går man ikke så meget op i at flammehæmmere er skadelige, som i resten af EU og derfor vil du se, at de stole er behandlet på en anden måde.

   Så er det op til en selv om det er bedre, at en autostol ikke brænder så nemt eller at barnet måske tager skade efter 100 år i autostolen 🙂

   Mvh

 4. Hej,

  Ved du hvorfor den har en 5-punkts-sele på det amerikanske marked, men kun en Y-sele på det europæiske?

  Er der forskel i sikkerheden?
  Jeg har nemlig en BeSafe izi go, og den har jo en 5-punkts-sele, men jeg har overvejet at skifte til denne, da jeg af og til skal nogle ting, hvor det kunne være en fordel at jeg ikke behøvede at slæbe liften med og flytte rundt på den lille.

  Med venlig hilsen
  Kikki

  1. Hej Kikki,

   Nej det ved jeg faktisk ikke. Men autostol testen har vist gang på gang, at Y-selerne er sikre og så er det lidt nemmere, at sætte et barn fast med Y-seler.

   Selvom den kan ligges en del ned, så ville jeg ikke bruge stolen som en lift og skifte autostol – alene af den grund.

   Mvh

 5. Tak for en super hjemmeside!

  Vi har en Kia Ceed, en pige på snart 4år og med tvillinger på vej, er der behov for yderligere 2 autostole på bagsædet. Desværre kniber det med pladsen. Vi har været forbi Babysam, og har ikke haft held med at finde 2 autostole, som kunne være sammen med hverken den nuværende autostol, en ny eller selepude… Er på herrens mark, idet jeg er ved at løbe tør for ideer. I håb om vi kan udskyde købet af en større bil(S-Max, Zafira el. lignende), vil jeg høre om du kan anbefale 2 smalle 0-9md autostole?

  Vh en desperat far til snart 3 dejlige børn 🙂

  1. Hej Mikkel,

   Det tror jeg bliver uroligt svært. For den er ikke særlig bred den bil.

   Babystolene er næsten samme størrelse, så der er måske kun 1-2 cm i forskel.

   Har set mit skema igennem og jeg tror desværre du må ud og ha ny bil – medmindre en af jer kan sidde mellem stolene på bagsædet og så sætte den store foran.

   Mvh

 6. Superfin autostol til vores behov, da vi så kan lade liften blive hjemme indimellem og strække baby ud når vi holder pauser på de længere ture. Det er ikke 100 % fladt for baby at ligge, men det nærmer sig. Vi har købt på tysk webshop og er godt tilfredse med den kundeservice vi har fået der.

 7. Hej.

  Hvor længe af gangen må et nyfødt barn sidder i denne stol? Vi bor i København og kører ofte til Jylland – er det for lang en tur?

 8. Hvori ligger forringelsen i scoren ved at man gør brug af Cloud Q sammen med basen? – Er det udelukkende pga. evt. skadelige stoffer i basen?

 9. Jeg har prøvet at have min pige på 4 mdr. i stolen og der er god plads i højden og jeg tror det er en af de få stole der rent faktisk kan rumme et barn på omkring et år, men den virker en smule løs. Tænker det er fordi den kan ligges helt ned så selve autostolen sidder ikke fast på hele rammen som normalt og så knirker den en smule og er tung.

  Jeg er lidt i tvivl om hvor god stolen er. kan man sige noget om hvor mange procent den ville score i den gamle test eller er hele testen lavet om?¨

  Derudover kan jeg se den kun har 3 stjerner i kemikalier. vil det sige der er noget farligt kemi i?

  1. Hej Heidi,

   Nej det kan man ikke sige, men idet den har klaret sig SÅ godt i den nye – er der ingen tvivl om, at det er en super stol.

   Der lidt høje værdier, men ikke noget man skal være bange for. Skal man faktisk heller ikke særlig tit selvom de finder meget.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.