Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Pallas M-fix

Pallas M-Fix er Cybex nyeste stol i 9-36 kg. klassen og kan monteres med både isofix og sele. Cybex Pallas M-Fix fik 68 % i autostol testen her i maj 2015, som er en smugle hårdere end den gamle, da der nu testes for sidekollisioner, men også måles på mavepudens påvirkning af de indre organer.

Resultatet er ikke helt på niveau med den gamle Pallas 2-Fix, hvis man blot ser på procenten, men da den nye test er hårdere, er det faktisk et rigtig fint resultat.

Pallas M-Fix har masser af indstillingsmuligheder og højden kan justeres i takt med, at barnet vokser. Mens dit barn er mellem 9-18 kg. kan stolen hvileposition anvendes og det kan nemt betjenes med et enkelt ryk i håndtaget.

Når barnet vejer over 15 kg. tages mavepuden af og du spænder barnet fast med bilens 3-punktsele. Til den tid kan du ikke anvende hvilepositionen og du må nøjes med Cybex Vip-bar hovedstøtte.

Selvom stolen kan monteres med isofix, er det vigtigt, at du også bruger bilens sele, da det er den, der holder mavepuden på plads og sørger for, at barnet ikke ryger ud af stolen.

ADAC test resultat for Cybex Pallas M-fix

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
68 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

33 kommentarer

 1. Kender du til forskellen på denne og den nye Pallas S-fix? Vores dreng er lige blevet 4 år. Er knap 100 cm og kan lige snige sig op på 14 kg. Han er derfor ikke klar til at sidde bare med bilens sele så jeg tænker at en 9-36 kg stol er vejen frem.
  Vi har haft en Recaro Monza Nova IS med mavepude, men da vores bil er blevet totalskadet skal vi have nye stole.
  Jeg så S-fix’en i butik i går og tænker, at det er den, vi vil købe. Synes sælgeren sagde noget med, at puden var lidt forbedret. Har du ellers andre forslag til en 9-36 kg stol? Ved du forresten om S-fix og M-fix stolene må bruges på forsædet hvor der ikke er isofix? Det gjorde vi med Recaroen og slog airbag’en fra. Synes der står lidt blandede oplysninger på Cybex’s hjemmeside. Vi har en Passat Stationcar fra 2017.
  Derudover skal vores mindste på 14 mdr også have ny stol. Han sad bagudvendt i en alm. Cybex Sirona fra 2015. Vil gerne have ham bagud til omkring de tre år. Vi har været meget glade for Sirona’ens drejefunktion. Vi så i går i butik den nye Sirona S I-size hvor man slipper for puden når den er fremadvendt men stadig har drejefunktionen. Så derudover også Recaro Zero 1 I-size. Synes dog at Sironaens hvileposition og benplads var bedre så hælder nok til den.
  Er nok lidt bekymret for at købe to helt nye stole som ikke er testet endnu. Dog er de jo begge gengangere til kendte og testede stole og jeg har egentlig en god tiltro til Cybex. Hører meget gerne dine inputs til stole til vores behov. 🙂

 2. Hej,

  Hvorfor skal basen afmonteres, når man holder op med at bruge mavepuden? Vi har brugt selen til vires datter på 4 år de sidste måneder, men basen sidder stadig på stolen. Hvilken betydning har det?

  Vh. Michela

   1. Ja den sidder jo på en slags base, når man køber den med mavepude. Som gør at stolen kan være i hvilefunktion.

    Jeg er også nysgerrig efter hvorfor den skal fjernes? Ellers kan man vel fortsat bruge hvilefunktion sammen med selerne, når barnet er over 18 kg.

    Mvh
    Signe

 3. Hej Kristian.

  Kan du anbefale en autostol i 9-36 kg (eller evt 15-36 kg), som scorer godt i test og har god hvileposition? Til en slank pige på 3 år, der lige knap vejer 15 kg (97 cm). Vi ville foretrække en 9-36 kg, hvor hun stadig kan sidde med 5 punkt eller pude lidt endnu. Skal være fremadvendt. Og vi vil gerne undgå endnu en stol, dvs den skal gå helt op til 36 kg. Hun sidder pt i Britax Duo Plus, men det øverste af hovedet går over toppen.

  Pallas M fix har en dårlig hvileposition, når basen fjernes.

  Britax Avansafix III scorer dårligt i sikkerhed. Og selv om jeg virkelig godt kan lide den stol, så er sikkerheden ret vigtig for os.

  Maxi Cosi Rodifix overvejer vi, men vi synes ikke hun er helt stor til alm sele.

  Er der en 9-36 kg stol, som vi har overset?

  Tak for hjælpen,
  Signe

 4. Hej, vi er på jagt etter ny autostole for vår sønn på snart 2 1/2 år. (Str 3-4 i tøy)Han er en stor dreng både i vekt og høyde. I dag bruker han BeSafe iZi bakovervendt men han har svært liten plass til bene. Hva tror du om Cybex Pallas M-Fix kunne være en god stol for han?

  Mvh May

 5. Hej

  Jeg leder efter en autostol der kan bruge i bedsteforældrenes biler. En af dem er rasende gammel Opel (med isofix) der ikke fremgår af listen for kompatible biler af http://cybex-online.com/dk/carseats/pallasmfix.html Kan du sige noget om hvordan den liste skal forstås? Er det et sikkerhedsmæssigt problem at bruge stolen i sådan en bil?

  Med venlig hilsen
  Jonas

  1. Hej jonas,

   Det er typisk fordi bilen er alt for gammel til, at producenterne har haft den forbi til tests.

   Jeg vil prøve stolen i bilen og hvis den står som den skal, så er der ikke et problem i, at bruge stolen i bilen.

   Mvh

 6. Tak for en meget informativ side.

  Vi kigger på ny autostol til vores datter på 2 år og ca. 13 kgs, Pt. har vi en Besafe bagudvendt 9-18 kgs, men selerne bliver ved med at glide ned over hendes skuldre uanset hvor meget vi strammer.
  Nu kigger vi på denne pallas M fix, for ikke at skulle skifte igen, når hun bliver 3-4 år, men læser nu at du ikke synes barnet ligger tilbagelænet nok når det sover.
  Har du andre bud på en god 9-36 kgs stol med høj sikkerhed, så vi slipper for at skifte igen om et år eller to?

  Mvh

  1. Hej Mette,

   Der er ikke mange gode stole i 9-36 kg klassen, så hvis man vil have en til flere størrelser, er der nogle ting man ikke kan få. Fx en god hvileposition.

   Så disse Pallas stole er det bedste bud på en god og sikker stol i 9-36 kg klassen.

   Mvh

 7. Hej Magnus. Det skal du også. Når mavepuden ikke bruges længere, skal basen fjernes og isofix anordingen sættes fast på autostolen. Det var faktisk ikke så svært☺

 8. Hei. Takk for en oversiktlig og informativ side. Vi har kjøpt m-fix, men ikke tatt den i bruk ennå. Jeg lurer på om det er mulig å bruke stolen med base, men uten maveputen? Eller må maveputen brukes så lenge basen er på? Jeg skal bruke stolen med pute til min sønn på 14 mnd og min datter på 3,5år. Spørsmålet over er med tanke på datteren min for å slippe å koble fra basen når hun skal bruke setet. Håper på svar. Mvh Magnus

  1. Hej Magnus,

   Stolen kan ikke bruges uden base. Men du kan sagtens bruge stolen uden mavepude.

   Mavepude er til 9-18 kg. og efter de (15/18 kg) tager du mavepuden af og du bruger stolen som en selepude med ryglæn.

   Så du kan sagtens bruge stolen til det du godt vil. Altså med mavepude til den bette og uden mavepude til den store.

   Mvh

   1. Hei. Takk for svar. Trodde jeg var nødt til å koble fra isofixbasen og feste setet med isofixkoblingen med en gang maveputen ikke brukes. At jeg slipper det er jo mye smidigere for meg. Nok en gang tusen takk ?

 9. Min søn er kun 1,5 år, men vejer over 15 kg og er vokset ud af sin nuværende stol. Jeg er i tvivl om man så skal gå efter denne model, eller Cybex Solution M – han kan jo alligevel ikke bruge mavepuden i Pallas M-fix?

  Eller er der måske en helt tredje model der er bedre til børn der ikke er så gamle, men derimod godt i stand?

  Mvh Nanna

   1. Tak for det hurtige svar! Vi ser på Römer stolen – jeg var også selv lidt loren ved at droppe sikkerheden med 5-punktsele!

   1. Tak for dit svar – det må blive M-fixen, vi tager.

    Medmindre du mener der er andre stole der er bedre? Det, jeg synes, der er smart ved M-fixen er, at den kan bruges i mange år. Når det er sagt, skal det naturligvis ikke gå ud over sikkerheden. Min søn er 16 måneder og vejer omkring 11 kg; og nu kan han ikke være i sin Römer Babysafe Plus II længere. Vi kører ikke ret ofte med ham i bil, da han bliver køresyg (hvorfor jeg også tænker, det måske vil hjælpe med en fremadvendt stol?), men vi vil gerne have en stol, der er god og sikker – så er prisen ikke så afgørende.

    På forhånd tak!

    1. Hej,

     Det er en fornuftig stol og er man til mavepude, er det bestemt et godt valg.

     Selv vil jeg hellere have to stole og så gå efter dem med 5-punktsele. Men er det en mavepude stol i vil have, så er dette bestemt den stol i bør købe.

     Mvh

     1. Tak for svar! Når du skriver to stole, mener du så fx en stol der går op til 18 kg, og når den tid så engang kommer; endnu en stol der går op til 36 kg?

      Hvis vi er ude i en, der går op til 18 kg – hvad vil du så anbefale?

      1. Det er forresten ikke sikkert, at en fremadvendt stol hjælper på køresygen – det er desværre sjældent det som er årsagen.

       Men i kunne evt. låne en fremadvendt stol og se om det ændre noget?

       Hvis det gør det, så vil jeg se efter en Maxi Cosi Pearl – som kan bruges til 18 kg. og er høj i ryggen, så barnet kan bruge den i lang tid. Fx var vores søn lang og tynd, så han kunne bruge den indtil han kom over de 15 kg. og kunne komme i næste størrelse stol.

       Men Pearl eller Römer Duo Plus er et par rigtig gode bud.

       Mvh

 10. Hej
  Jeg kan læse, at Cybex Pallas M fix kan fastspændes både med sele og isofix. Betyder det, at det er nødvendigt med isofix i sædet, eller kan man nøjes med selen helt fra laveste vægt?

  1. Hej Rikke,

   Du kan godt nøjes med selen, men så kan du lige så godt købe den alm. Pallas M stol.

   Men hvis det er fordi du gerne vil have begge muligheder, så er Pallas M-fix en god ide, da du så altid kan sætte den fast i bilen.

   Bare husk, at undersøge om selerne i bilen er lange nok.

   Mvh

   1. Hej Kristian
    Hvis jeg skal montere m fix uden isofix, skal basen så pilles af?? Til et barn på 14 kg og 105 cm. Vi vil gerne stadig kunne bruge puden.
    Mvh Britt

 11. Først og fremmest 1000 tak for en rigtig god og informativ side. Jeg var især glad for at læse dine opfordringer til bagudvendte stole, da vi for nogle år siden skulle finde en god stol til vores datter. Vi endte med en Cybex Sirona, som vi har været super glade for (indtil håndtaget gik i stykker så den ikke længere kunne dreje)

  Nu er det , tid til, at hun skal have en ny og vi har bla. kig på denne stol fra Cybex. Hun er lang og slank og vejer kun lige 15 kg. Vil du anbefale Cybex Pallas M-fix frem for Cybex Solution M-fix pga. selepude ift. hendes vægt? Og hvad med Q2-fix…har svært ved helt at lure de store forskelle stolene i mellem. Så vidt jeg kan se udvides Q2-fix også i bredden i takt med at højden forlænges!? Kan det evt. gå hen og være en ulempe når hun er slank? Altså kan den blive for bred til hende? Tænker at det kan være en ulempe at den ikke kan indstilles særskilt i bredde og højde hvis du forstår? Hun er 3 1/2 år, ca 99cm og ca. 15 kg.

  På forhånd tak for dit svar.

  1. Hej Maria,

   Pallas kunne være smart, da hun ville kunne sidde med pude et par kilo endnu, men om det er den nye eller gamle Pallas har ikke den store betydning.

   Jeg er ikke længere så meget til Cybex modellerne, da deres soveposition ikke er alt for god. Det er kun hoved, der kan vippes tilbage og det er langt fra nok til, at barnets hoved ikke ryger fremad når det falder i søvn.

   Hvis det skal være Cybex, da du har gode erfaringer med dem, så ville jeg vælge en alm. X2-fix, da hun ikke vil have behov for, at stolen også bliver større i bredden når hun ikke er større.

   Mvh

   1. Hej Kristian.
    Mange tak for dit svar.
    Nej, det skal absolut ikke nødvendigvis være Cybex. Aller helst ville jeg gerne have at hun kunne forblive i en bagudvendt stol noget tid endnu. Og desuden trækker det med dårlig soveposition, som du nævner, meget ned. Hvad vil du anbefale i stedet for?
    Bedste hilsner
    Maria

    1. Hej igen,

     Hvis i vælger endnu en bagudvendt, skal i have en større stol når hun kommer over de 25 kg – de kan ikke laves om og bruges efterfølgende op til 36 kg.

     Hvad jeg vil anbefale – det kommer an på om det bare skal være ren sikkerhed eller der også skal tænkes lidt økonomi ind i det. For det ville da være sikkerest, at vælge en stol som Besafe iZi Plus og bruge den bagudvendt indtil 25 kg. og så efterfølgende købe en som går op til 36 kg. Det vil også være en noget dyre løsning….

     Ellers kan hun måske være i Sironaen lidt tid endnu og så hoppe direkte over i en 15-36 kg. stol som fx Maxi Cosi Rodifix.

     Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.