Autostol.dk

Fra bloggen

25 kommentarer

 1. Hej Kristian 🙂

  Vi er i gang med at kigge på autostole til vores første barn og det er jo virkelig svært at overskue, hvad man skal vælge og hvor meget man skal “sætte ind” på den konto (vi kører pt Opel Corsa, men inden for nogle år kører vi formentlig i en størrere bil).
  Først kiggede vi meget på en Cybex Aton Q I-size, men nu har vi også fået øjnene op for Cybex Sirona M2 I-size – Nok mest fordi at vi så kan “spare” en autostol. Men er det klogt? Jeg er godt med på, at ulempen ved Sirona-modellen er, at vi ikke kan tage autostolen med ud af bilen og at den heller ikke kan drejes.
  Vi har primært kigget på I-size-modellerne, da vi tænker at købe en så ny model som muligt, så den også kan bruges til barn nr. 2. Er det klogt? Eller kan vi fint vælge en model uden, uden at “gå ned” på sikkerhed?
  Så vidt jeg kan forstå på tidligere kommentarer, så ville du selv personligt vælge en helt anden model, hvorfor?
  Ja, det var mange spørgmål 🙂

  Mvh. Elisabeth

  1. Hej Elisabeth,

   Tja… jeg ville ikke undvære babystolen og muligheden for, at kunne tage baby frem og tilbage i autostolen. Det giver bare nogle friheder og gør det en del nemmere.

   Det er korrekt, at denne stol kan bruges til de helt små, men jeg synes bare det er sjældent, at komforten er helt i top på de stole. For der er altså langt fra 3 kg og til 17 kg. og den skal jo være god hele vejen.

   Hvis du skal købe autostol nu, kan du lige så godt købe en i-size stol, hvis budgettet er til det.

   Jeg er mere til Modular og 2way Pearl – de kan dog ikke dreje (hvis i har brug for det, så er det Recaro Zero 1.) men de er store og kan bruges bagudvendt i lang tid. De er dog først fra når barnet bliver en del større.

   Men så kunne i med fordel købe Modular Go eller Pebble Plus, så basen kan bruges igen.

   Mvh

 2. Nu er jeg nødt til at spørge præcis hvilke autostole der har drejefunktion. Nogle steder står der m2 HAR drejefunktion andre steder står der den ikke har. Kan I give en komplet liste over alle stole der, med garanti har drejefunktion.

  På forhånd tak.

  1. Hej Rikke,

   Er det på autostol.dk der står forskellige ting? For så skal jeg lige have det rettet.

   Sirona stolene har – både Sirona, Sirona Plus.
   Derudover har Römer Dualfix, Recaro Zero 1, Maxi Cosi Axiss, Maxi Cosi Axissfix, Maxi Cosi Axissfix Plus.

   Så kan jeg ikke lige komme i tanke om flere stole :O)

   Mvh

 3. Hej.

  Vi skal have ny autostol til min datter, som er ved at vokse ud af babysitter stolen.
  Jeg har svage håndled, og derfor er det nødvendigt med drejefunktion!
  Jeg kan se, at du for nyligt har ladet recaro zero 1 vinde en super sammenligning mellem autostole, men hvor denne M I-size ikke er med i kampen.
  Hvilken af disse vil du anbefale til mig? Og bør jeg i det hele taget overveje M2 modellen, eller helt andre modeller med drejefunktion, I-size og isofix?

  Tak for en suveræn side ??

  1. Hej Christin,

   Der kommer ikke på denne da der allerede er kommet en ny model – M2.

   Men denne her har været med i en mindre engelsk test, hvor den klaret sig rigtig godt og viste at det kunne være et godt køb.

   Den nye M2 håber jeg er med her sidst i oktober.

   Mvh

   1. Hej Kristian,

    Hvor stor er forskellen fra M til M2, ved du det? Hvor meget eller lidt er ændret?
    De sælges jo til samme priser, som om det er den samme stol, en forhandler sagde til mig at kun stoffet var ændret op den nye? (de havde jo også kun den “gamle” på lager, måske derfor, eller hvad?)

    🙂

    1. Hej Charlotte,

     Nej de har ændret på hovedstøtten. Den kunne de gøre mindre og stadig have samme sikkerheden.

     Der er ikke forskel på om i vælge den ene eller anden. De we begge sikre og gode.

     Mvh

    2. “http://blog.cybex-online.com/blog/topnews/cybex-sirona-m-i-size-overall-winner-in-swedish-safety-test/”

     PLEASE NOTE: The Sirona M i-Size has been updated with a new version on our website: the Sirona M2 i-Size. The main changes comprise an optimized headrest, so that the children now have more space in the head section. In addition the support leg and the belt holder have been adjusted. The support leg now locks in both directions, and the magnetic belt holder was replaced by belt loops. Thereby the Sirona M2 i-Size has retained its most important function: it complies with the new European requirements and regulations for car seats ECE R-129 (i-Size).

 4. Hej

  Vi har fornyeligt købt denne autostol og vores datter på 1½ sidder fantastisk i den.
  Der er masser af plads til arme og benpladsen er det bedste jeg har set i bagudvendte stole.
  Sele system fungere udmærket og det er psositivt at de har puder på selen som går over benet.
  Bagudvendt kan er ligge posistion rigtig god, men det skal ses i funktion, da jeg næsten ikke troede det var muligt at autostole kunne ligges så meget ned. Det ser udtil at være mere end 45 grader vinkel på ryglænet og det lover godt til de lange kører turer.
  Hoved har ligeledes en god hvile stilling, så det ikke falder forover eller skubbet fremover af nakkestøtten som var tilfældet i vores tidligere MaxiCosi Axxisfit stol.
  Stolen leveres med en label med teksten “Warning – Please wash before use” så de vil åbenbart garantere at rester af kemikalier vaske ud af betrækket.
  Stolen er monteret i en Citroen C5 stationcar fra 2011 og passer perfekt, så man også kan sidde fornuftigt på passager forsædet.

 5. Hej.
  Hvad er forskellen på denne her og den der bare hedder Cybex Sirona. Kan det passe at denne her ikke har drejefunktionen som Sirona’en har?

  Vh. Maria

  1. Hej Maria

   Dette er den nye sirona, der er godkendt efter de nye regler – isize – og derfor lever op til andre krav end de gamle stole.

   Derudover slipper du for mavepude i denne stol og har 5-punktsele i begge retninger.

   Den nye stol er også større og kan bruges bagudvendt i meget længere tid end den gamle.

   Men det er rigtigt, at den nye ikke har drejefunktion. Synes faktisk det er mærkeligt, at de har fjernet den funktion på stolen.

   Mvh

 6. Hej 🙂
  Vi er på udkig efter en ny autostol til vores datter på 7 mdr. Og vi har kig på denne nye udgave af sirona.
  Men er lidt usikre på om det er lidt dumt når den ikke er testet endnu.. Men på den anden side har den gamle sirona jo fået ok i test.. – hvad tænker du om det ?
  Derudover har vi også kig på maxi-cosi 2way pearl, hvilken af de 2 modeller ville du anbefale?

  Pft:)

  Vh Cecilie

  1. Hej Cecilie,

   Sådan kan du desværre ikke sige. Det er set flere gange, at efterfølgeren ikke klare sig så godt som den første.

   Jeg ville vente på testen og se, hvordan det går med den.

   For det er første gang, at cybex bruger 5-punktsele (de plejer jo at bruge mavepude), så er spændt på, hvordan de klare sig.

   Dog positivt, at det er 5-punktsele hele tiden, så den kan bruges bagudvendt i længere tid.

   Lige pt ville jeg vælge 2way Pearl eller besafe modular.

   Mvh

   1. Ved du, om testresultaterne snart kommer – jeg kan se på tidligere svar, at du forventede dem i maj (: Vh

 7. Hej 🙂
  Du skriver at der ikke altid medfølger dansk manual ved køb i udlandet. Ved du om den allerede nu kan købes i andre lande? 🙂

  1. Hej Charlotte,

   Det er en tekst, som jeg er blevet pålagt, at sætte på alle autostolene pga. en sur dansk grossist. Så den ser du på alle stolene, men det betyder ikke, at stolen sælges endnu.

   Den kommer først om 1-2 måneder.

   Mvh

 8. Hej
  1. Burde sirona stolene ikke stå i kategorien 9-18 kg
  2. Hvad er ændret/opdateret på den nye cybex sirona i-size? Og ved i hvornår den bliver testet og kommer i handelen i Danmark?
  Mvh Signe Nielsen

  1. Hej Signe,

   Jo det burde den og er det faktisk også, Mit system fejler bare, så den ikke bliver vist begge steder :O( Men det var faktisk endnu bedre, hvis den var i en der hed isize… Jeg er igang med, at lave ny hjemmeside, så når den er på plads, så bliver det hele meget bedre…

   Den nye lever op til de hårdere krav i isize, så det er en meget bedre stol.

   Den kommer til Danmark omkring maj måned.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.