Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Sirona M2 i-Size MED base

Sirona M2 i-Size er an autostol, der kan bruges fra barnets fødsel til barnet er 105 cm – ca. 4 år. Sirona M2 i-Size er en autostol, hvor der er tænkt på optimal sikkerhed, for de mindste, samtidig med at autostolen er komfortabel, og kan indstilles på flere måder.

Sirona M2 i-Size er en opdateret version af Sirona M i-Size. Cybex fandt ud af, at de kunne lave hovedstøtten bedre og et par andre småting såsom støttebenet låser i begge retninger – så derfor kom M2 til.

Sirona M2 i-Size kan ikke dreje, som de gamle sirona stole. Den kan kun vendes, men kræver, at barnet er taget ud.

Stolen sidder i en Cybex M base, som også passer til Cybex Aton M stolen.

Autostolen har det nye L. S. P. system, der er integreret lineær sidekollisionsbeskyttelse. L. S. P. systemet foldes ud mod den nærmeste bildør og øger på den måde beskyttelsen i tilfælde af en sidekollision.

Autostolen kan både bruges fremadvendt eller bagudvendt, men så længe barnet er under 76 cm skal stolen monteres bagudvendt. Men når barnet er 76 cm (ca. 16 måneder) eller derover kan du selv vælge om stolen skal monteres bagud – eller fremadvendt.

Autostolens Klik-i selesystem system gør det nemt at skifte mellem fremadvendt og bagudvendt køreposition.  I alt har autostolen 8 forskellige positioner, 5 bagudvendte og 3 fremadvendte. Du kan med en hånd justere mellem positionerne og dermed nemt finde den rigtige position til den perfekte køretur.

Sirona M2 i-Size sikrer dermed, med de forskellige positioner, god komfort for de mindste. Samtidig kan nakkestøtten justeres i 12 forskellige positioner efterhånden som dit barn vokser, hvilket både sikrer god sikkerhed og komfort for dit barn.

Stolen er også designet så der er meget benplads til barnet, uden at stolen fylder meget i bilen, og autostolen kan derfor installeres i mindre biler uden problemer.

Cybex Sirona M2 1-Size kan også købes uden base, hvis du har den i forvejen. Klik her og se priserne for stolen uden base.

ADAC test resultat for Cybex Sirona M2 i-Size MED base

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
66 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

42 kommentarer

 1. Hejsa 🙂
  Tak fordi du bruger tid på din hjemmeside, det er skønt med rådgivning der ikke vil sælge stole.
  Jeg er ved at købe stole til mine børn og har kig på Cybex Sirona M2 i.size og Cybex Sirona S i-size til den mindste. Hvori består forskellen på de to?
  Jeg har også kig på Cybex Solution S-Fix til min søn på 125 cm og 20 kg, er det et godt køb? Han er 7 år, så en lille dreng og forestiller mig, at stolen med fordel kan være smal (i den vægtklasse synes jeg mange af stolene er ret brede).

  Tak for hjælpen.

  Mvh Ann

 2. Hej Kristian
  Jeg har pt. en Cybex Aton 5 autostol til min søn på 8 måneder (9kg og 73 høj) Hvornår bør vi skifte til en større model?
  Jeg har kigget lidt på Sirona modellen som kan vende 360 grader, så det er nemt at få sit barn ind i bilen. Vil du kunne anbefale denne model, og vil den i så fald passe til den Base M vi har til Aton modellen?
  På forhånd tak for svar.
  Mvh
  Mette

 3. Hej vi har været ude og se på sirona M2 i-size og syntes det økonomisk lyder som et godt valg når vi kan bruge den fra nyfødt til ca 4 år. Hvad mener du om at bruge den til nyfødt? mvh Clara

 4. Hej Kristian

  Tak for en rigtig god side!

  Vi har i går købt en ny Cybex Sirona M2 i-size men ser i dag, at der er et stykke gaffertape på den øverste del af rygstykket på flamingoen. Er det normalt på en ny autostol?

  Mvh Maria

 5. Hej Kristian,
  Gode svar på et område som er lidt svært at finde rundt i. Har lige et spørgsmål til en af de autostole som du ellers har skrevet lidt om.
  Vi har en lille datter på godt 1 måned og skal have købt vores egen autostol (har lånt en lige nu).
  Vi har kigget på Cybex Sirona M2 i-size pga. nemheden ved at hun kan sidde i den 4 år frem ca. og at den kan starte bagudvendt og vendes når hun er lidt ældre. Vi vil gerne have med isofix base, men samtidig er det også rart at kunne flytte den til forsædet hvis vi kører alene, hvor den så skal kunne sættes fast med sele. Har du nogle bedre bud?

  1. Hej Mark,

   Hvis i har isofix på forsædet, er det en fin løsning. Men ellers kan ikke montere den. Sådan er det desværre med de nye i-Size stole. De kræver isofix.

   Så hvis det er et krav, at den skal på forsædet og den skal være bagudvendt, er i nødt til, at se nærmere på nogle af de svenske stole, som selemonteres og er baguvendt.

   Mvh

 6. Hej,
  Vi er på udkig efter en ny autostol til vores datter. Vi har pt en Cybex sirona med drejefunktion. Vores datter er smal og har lange ben og vi har en Toyota Yaris, så derfor har vi måtte vende hende fremad. Vi synes dog ikke hun sidder godt med puden foran. Hun falder hurtigt sammen og armene hænger oppe på puden, hvis det giver mening? Derfor er vi på udkig efter en god autostol med seler så hun har mere bevægelsesfrihed med armene og sidder bedre tilbage i sædet, uden at glide lidt ned. Kan du anbefale en, evt en med drejefunktion og en uden?
  Mvh

 7. Hej Kristian.
  Vi står og vil snart købe en ny autostol til vores 10 mdr gamle datter. Hun er en slank pige (knap 9 kg) 74 cm ca.
  Vi har en Hyundai I20, så ikke så stor en bil.
  Jeg har kigget på Sirona alm & M2, be safe iZi modular og recaro zero1. Har du nogle bud på hvilken er bedst? Særligt mhp comfort, brugervenlighed og fylder mindst muligt!
  Håber du kan hjælpe, på forhånd tak.

 8. Hej Kristian.
  Tak for et super godt site!
  Vi står og skal købe næste nummer af autostol til vores datter på 9 mdr.
  Har kigget på maxi cosi 2 Way Pearl pga. Især hvilepositionerne.
  Nu har min mands kollega dog anbefalet os at købe en stol med drejefunktion, hvorfor jeg også har kig på assisfix modellen. Hvad ville du anbefale?

 9. Hej Kristian

  Vi har kig på Sirona M2 i-size modellen, da vi synes den er fiks og smart og vores søn sidder fint i den (da vi afprøvede den i butikken).

  Dog er vores søn ret lang. Han er 6 mdr nu, vejer 10 kg, og er nok omkring 74 cm lang

  Hvis vi antager at han bliver ved at vokse godt i længden – er det så forkert at vælge Sirona M2 i-size eller er der andre stole som er velegnet til “lange” babyer?

  På forhånd tak for svaret.

  Mvh
  Jeppe

 10. Hej Kristian – super informativ webside, for os der ikke ved meget om autostole.

  Jeg er lidt i vildrede omkring købet af vores næste stol. Vi har en Seat Mii (VW UP), og har indtil nu været super glade for vores Cybex Aton Q. Vores 10 mdr gamle pige, er dog ved at vokse ud af den nu, og har behov for en større – hun er ca 10kg og 75-80cm.

  Det falder mig naturligligt at kigge på Cybex igen, men er lidt i tvivl omkring Sirona M2 i-size, da den får lunkne anmeldelser på amazon.de.

  Hvilke andre stole bør jeg tage med i overvejelserne? Maxi-Cosi 2way pearl høster gode anmeldelser, men læst i din sammenligning af 7 stole, at den ikke er velegnet i små biler, og det må vi så forholde os til. Med Aton-Q har vi stadig et brugbart forsæde, og det kunne jo være lækkert at bibeholde.

  Den lille bil sætter sine begrænsninger, men alligevel vil man gerne have en god stol, der kan holde længe, inden barnet vokser ud af den.

  Håber du har nogle inputs og tips til valget

  Igen tak for en god webside

  1. Hej Hans,

   Det kommer meget an på, hvor meget plads i behøver på forsæderne. Nogle vil gerne sidde med strakte ben mens andre godt kan sidde med benene lidt bøjet. Så jeg synes i skal prøve 2way pearl i bilen inden i beslutter jer.

   For den fylder ikke markant mere end andre modeller.

   Mvh

 11. Hej Kristian.
  Vi har en søn på snart 12 mdr (dog er han født 3 mdr. For tidligt). Han vejer omkring 12 kg, og er 86 lang. Han sidder selv i højstol. Men skal have noget støtte, hvis han sidder på gulvet. Vi skal til at skifte autostol. Vi vil meget gerne have en autostol, som også kan vende fremad, da vores søn aldrig har været glad for at køre i bi (Han græder ofte) l- hvorfor vi også mistænker ham for køresyge. Vi har isofix i vores bil, men indimellem har vi også brug for at bruge et selesystem, da vi har en del andre børn som også skal kunne hentes og bringes. Hvilken autostol vil du anbefale? ?

 12. Hejsa
  Jeg overvejer at købe Sironaen, men kan ikke se, at den har en bærebøjle, når man gerne vil have stolen ud med barn i. Jeg kan kun se et indhak i ryggen. Kan det passe?

 13. Hej Kristian
  Vi har en Serona 360 vi er rigtig glade for, men der er kommet lidt ændringer i bilparken herhjemme, så jeg skal køre i en 3 dørs for en periode. Der er ikke Isofix foran, og det bliver simpelthen for bøvlet med 360’eren på bagsædet. Så vil gerne have en ny bagudvendt autostol, vores dreng er 9 måneder, den skal monteres på forsædet uden isofix. Jeg har kigget på Serona M2, men kan simpelthen ikke finde svar på nogen steder om basen kan monteres med den almindelig 3 punkts sele der sidder i bilen. Kan du hjælpe mig med at svare på det? Og hvis ikke den kan, hvilken stol vil du så anbefale??

  Mvh Sophie

 14. Hej Kristian
  Vi har været ude og kigge på autostole i dag og vil gerne have en som kan bruges både forudvendt og bagudvendt.
  Lige nu tænker vi på enten Cybex Sirone M2 I size eller Maxi Cosi Axxisfix.
  Hvilken en ville du umiddelbart vælge med størst sikkerhed og komfort for baby?
  Tak 🙂

  1. Hej Pernille,

   Hmm.. Hvorfor lige de to og ikke 2way Pearl eller Besafe Modular?

   Axissfix kan kun være bagudvendt indtil 16 mdr – så skal den vendes fremad.
   Sirona M2’s fordel er, at den ikke koster så meget som de andre modeller, men ellers er det en af de to andre jeg tænker er bedst – også på sigt.

   Mvh

   1. Hej Kristian
    For ikke at skabe forvirring, så er jeg en anden Pernille. Jeg undrer mig bare lige over dit svar i forhold til de testresultater fra siden. Mener du ikke, at Sirona m2 i size er god nok? Den har vi købt, men ved ikke om valget er godt nok. Jeg er i tvivl om, den scorer godt nok, når den vendes til front.
    Tak for en fantastisk hjemmeside og et fantastisk engagement 🙂
    Med venlig hilsen Pernille

    1. Hej Pernille,

     Jo den er hel fin – så du behøver ikke være nervøs for dit køb. Den store også fint nok når den vendes fremad. I autostol testen ser du det dårligste resultat, så hvis den er dårligere fremad end bagud, så ser du det fremadvendte resultat og den således være bedre når den er bagudvendt.

     Mvh

 15. Hej Kristian

  Min kæreste og jeg venter en baby til oktober. Vi er i tvivl om vi skal købe denne Sirona M2 i-size eller Sirona stardust Black? Vi synes det er fedt, at begge kan bruges op til 18 kg, men hvad er forskellen på de 2?

  Mvh. Mette

  1. Hej Mette,

   Den alm sirona kan dreje og det kan den nye m2 ikke.
   Men den alm har mavepude når den er fremadvendt og det har den nye ikke. Den har 5-punktsele begge veje.

   Men ingen af dem vil jeg vælge til en ny født. Der vil jeg vælge en 0-13 kg stol og så købe en større når barnet bliver større og kan sidde bedre i dem.

   Mvh

 16. Hej Kristian

  Hvordan er hvilepositionen på Sironaen (hhv forud- og bagudvendt) ift. Recaro, Besafe Modular og 2 Way Pearl? Jeg kan se, du et andet sted skriver, at de to sidstnævnte er bedre til skrå sæder. Vi har nemlig købt en Recaro, hvor vi er lidt kede af, at vores dreng sidder for oprejst, så hovedet falder forover, når han sover.

  Egentlig vil vi rigtig gerne have drejefunktionen, men det ser ud til, det kun er Recaro’en, der har det, hvis det skal være en af de bedre stole?

  Venlig hilsen
  Winnie

  1. Hej Winnie,

   I hvilken retning er det i synes Recaro har en dårlig hvileposition?

   Jeg synes selv, at hvilepositionen er rigtig god i både Besafe og 2way Pearl – der kan jeg slet ikke få min datters hovedet til, at falde forover – selvom jeg gør noget for det.

   Mvh

   1. Hej Kristian,

    Det er bagudvendt. Min søn er 16 mdr. Hvordan er hvilepositionen ift. Recaro’en?

    Er der andre med drejefunktion, der har en god hvileposition (af I-size modellerne)?

    Mvh Winnie

    1. Hej Winnie,

     Jeg synes den er bedre i de andre to og selvom der kun er få cm forskel, så er det nok til, at barnet sidder rigtig godt i dem.

     Der er ikke andre i-size med dreje funktion.

     Mvh

 17. Hejsa.

  Hvad er forskellen på den nye I size og de gamle sirona modeller? Har læst de nye ikke kan dreje hvilket jeg synes var et stort plus i den gamle så overvejer at købe den gamle istdet, men hvorfor skulle man købe den nye når den ikke kan dreje?
  Mvh Maiken

  1. Hej Maiken,

   Ja de nye i-size stole kan ikke dreje – det kan de gamle.

   De nye i-size stole bruger ikke mavepude. Det gjorde de gamle når de blev vendt fremad.

   Hvis du vil bruge drejefunktionen, så vil jeg vælge Recaro Zero 1.

   Mvh

 18. Hej,
  jeg overvejer at købe en Sirona M2, men jeg var ved en forhandler der sagde, at selvom der stod den kunne være bagudvendt op til 105 cm, så passede det ikke i virkeligheden. De sagde, at det var nærmere op til 15 mdr de kunne sidde bagudvendt med deres ben uden de blev bøjet for meget. Har du hørt noget om det ? Jeg tænker, at så kan jeg lige pludselig ikke stole på de anvisniger de forskellige producenter angiver.

  Kan du anbefale andre stole der både kan være foranvendt og bagudvendt i længere tid end ?
  Jeg har også set på den nye besafe autostol, hvor der virkelig er god benplads når den justeres ud, dog er det lige i den dyre ende for mit budget.

  Mvh Signe

  1. Hej Signe,

   Det er korrekt, at Sirona ikke kan være bagudvendt indtil 105 cm. Det er der ikke plads til. Men sådan er det også med de fleste andre i-size stole, der kan vendes begge veje. Ikke alle børn kan være i dem indtil de er 105 cm – medmindre stolen bliver vendt fremad.

   Men det med de 15 mdr. Det er forkert. Der sker intet ved, at benene er bøjet og barnet sidder ikke dårligt af den grund. Så det er desværre forhandleren, der ikke har styr på tingene.

   Jeg vil vurdere, at sirona m2 i-size sagtens kan bruges bagudvendt til barnet er mindst 2½ år – alt efter bygning.

   Ellers kan du se på Recaro Zero?

   Mvh

 19. Hej, hvor længe kan den bruges bagudvendt? Den gamle Sirona model kunne nemlig ikke bruges i bagudvendt efter 15-16mdr grundet manglende benplads. Er dette lavet om på den nye m i-size modeller? Og er det kun m2 i-size modellen der ikke kan rotere fra bagudvendt til forudvendt? Eller er det også gældende m i-size modellen?

 20. Jeg har kunnet læse mig frem til, at M-modellen er ret kort i ryggen. Er der sket nogle forbedringer på dette i M2-modellen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.