Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Solution X-FIX

Billede på vej

Solution X-FIX er en autostol fra Cybex, der har scoret topkarakterer i nogle af de største forbrugertest i verden. Dette er blandt andet forbrugertest, som ADAC, Auto og Autobild.de. Der er selvfølgelig grunde til at Cybex Solution X-FIX har opnået så gode karakterer.

Cybex er indehaver af en 3-trins-vippehovedstøtte, som de har patent på. Denne teknologi anvender de i Solution X-FIX. Med denne vippehovedsstøtte rykker man barnets hoved balancepunkt lidt bagud, men sørger for at holde det indenfor stolens sikkerhedszone. Dette er med til at give en mere sikker og behagelig oplevelse for barnet.

Cybex Solution X-FIX anvender ISOFIX, der gør det let at montere stolen i bilen ved hjælp af ISOFIX -fastgøringspunkterne i bilen. Det gør det let at montere stolen, men også gør den mere stabil og sikker. Det er også muligt, at bruge bilen selvom din bil ikke har ISOFIX – fastgøringspunkterne, da Solution X-FIX kan monteres med bilens 3-punkt sele.

Solution X-FIX anvender også det revolutionerende L.S.P. system der gør, at stolen og ikke mindst barnet er mindre udsat ved en sidekollision.

ADAC test resultat for Cybex Solution X-FIX

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
72 ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

6 kommentarer

 1. Hej Kristian. Et lille spørgsmål. Under X2’eren bliver du spurgt hvad forskellen på denne og X2 fix er. Du svarer at LSP systemet ikke findes på denne model. Det står dog nævnt under beskrivelsen her. Er det en fejl og hvad er så forskellen på de to modeller?
  Tak for en god side

  1. Hej Susanne,

   Både ja og nej.

   Der er LSP system på begge modeller, men på X2 modellen er der den nye og forbedre LSP, som du kan se – det er de 2 “puder” som sidder på siden af stolen.

   Så forskellen er, at den ene har det gamle system, mens X2’eren har det nye. Men ser du på test resultatet, så har det ikke den store betydning.

   Mvh

 2. Vi har nu haft denne stor i to år og vores dreng sidder godt i den, både sovende og vågen. Den er nem at installere og demontere. Min mand formåede dog at trække stolen løs fra isofix-“rammen” da han forsøgte at demontere den, og det var ret bøvlet at få det samlet igen. Det skal dog siges at han har en tendens til at bruge en masse kræfter, i stedet for at forsøge at finde ud af hvad problemet er =)

  I instruktionsbogen står der at stolen altid skal skubbes helt ind til stolryggen, og det må jo betyde at man ikke bør anvende muligheden for “liggefunktion”…?

  Et område jeg håber de har forbedret i de nyere udgaver, er der hvor skulderselen går “igennem” stolen. Den har en tendens til at havne udenfor det spor den egentlig skal ligge i, og det gør at selen ikke selv strammer sig ind igen når barnet har lænet sig frem og bagefter sætter sig tilbage i sædet igen. Det gør desuden at det er svært for vores dreng på 6½ år, selv at spænde sig fast. Dette er hovedgrunden til at stolen kun får 4 stjerner af mig.

  Jeg har to spørgsmål til eksperten:
  1. Går det ud over sikkerheden at anvende “liggefunktionen” med isofix?
  2. Er selegennemføringen ændret i de nyere modeller? (Hvis ikke, vil vi nok vælge en anden stol til lillesøsteren.)

  1. Hej Astrid,

   Nej det går ikke udover sikkerheden, så det kan i sagtens anvende.

   Så vidt jeg ved, så er der ikke ændret på seleføringen, men jeg spørger lige Cybex og så høre du fra mig igen.

   Mvh

 3. Er enormt glad for autostolen, som jeg/vi har købt billigt på nettet hos kidsnbaby.dk.

  Vi bruger den sammen med Isofix-beslaget, som nem i brug. Man skal lige lære det at kende ved ind/udtagning af stolen, men det virker rigtig godt.

 4. Stolen er så god i brug. Jeg ved heldigvis ikke hvordan den er i kollision, og satser på at det aldrig bliver relevant heller.

  Stolen er let at håndtere, og dejligt slank i sin konstruktion.

  Vi bruger den til vores ældste søn, og har den monteret med det indbyggede ISOfix beslag, som virker upåklageligt. Beslaget kan drejes trinløst, hvorfor det passer i mange forskellige bilmodeller. Sidder f.eks. også super godt i en Skoda Superb.

  Stolen er monteret i en Renault Clio Sport Tourer, som er en kompakt stationcar uden alt for meget plads imellem for og bagsæde. Stolen blev valgt, da det var den korteste stol på markedet, som samtidig var mest gedigen at se på og anvende. I vores lille bil kan vores søn på 4 sidde ugeneret selvom der sidder en langbenet voksen på førersædet.

  Drengen sidder perfekt i stolen som kan tilpasses til ham indtil han når til hele 36 kg.
  Samtidig har stolen en rigtig smart liggefunktion, som kan anvendes når stolen er monteret med ISOfix – perfekt til lange ture.

  Alt i alt en perfekt stol, som passer perfekt til de mindre biler på markedet, eller til familier hvor der skal være 2 personer på bagsædet udover junior.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.